A rendszeres mozgás és a szexuális vágy összefügg: hát még ha olyan mozgást választasz, amelytől nőiesebbnek érzed magad, netán maga az edzés is a fülledt éjszakákat juttatja eszedbe? Feltérképeztük, mely mozgásformák a legjobbak, ha egy érzéki éjszakára készülsz.

 

A mozgás számtalan módon hozzájárul a nemi vágy növekedéséhez:
• jó hatással van a közérzetre
• javítja az általános egészségi állapotot
• önbizalmat ad
• hajlékonyabbá, rugalmasabbá, erősebbé tesz
• serkenti a hormonrendszer működését…
Mi lenne, ha rátennél még egy lapáttal? Válassz olyan mozgásformát, ami már önmagában is beindít! Felejtsd el a súlyok emelgetését, és dobogtasd meg a szíved: minden értelemben! Ha már a reggeli edzésen szexinek érzed magad, ez egész nap kitart majd!
FONTOS: Ha te szexinek érzed magad, mindenki annak lát majd!

10mozgas_salsa
1. Salsa
Legyen tiéd a táncparkett egy fülledt salsára: és szabadulj meg 200 kalóriától fél óra alatt. Nem kell, hogy profi táncos légy, az órák a legkülönbözőbb hátterű és tudásszintű emberekkel vannak tele országszerte. A salsa latin tánc: mindig remek alkalom, hogy belebújj egy kihívó ruhába és magas sarkút vegyél, hiszen abban lehet a legjobban táncolni.
Hogy igazán perzseljen a levegő, vidd magaddal a partneredet és járjatok együtt az órákra. Felmérések szerint azok a párok, akik együtt kezdenek el valami újat, jelentős hasznot húznak belőle a hálószoba falain belül és kívül egyaránt.

2. Zumba
Ez a kolumbiai táncőrület már minden kontinens fitnesztermeiben elérhető. A zumba nem más, mint a hagyományos aerobik mozgás és különféle latin táncok ötvözete, ami izzasztó kardioedzés, szórakoztató, vidám koreográfia és tüzes tánc egyben.
A legjobb az egészben az, hogy nem kell profi táncosnak lenned, hogy csatlakozz a bulihoz. Az újonnan érkezők saját tempójukban vehetik fel a lépést és az új mozgásokat a többiekkel.

3. Rúdtánc
Manapság nem csak az egzotikus táncosnők vesznek részt ilyen órákon, sőt! Egyre több fitneszterem órarendjében megtalálod ezeket az órákat, és nem szükséges hozzájuk előzetes tapasztalat sem. Csökkenő libidójú hölgyeknek terápiaként is tökéletes.
Semmiképpen ne számíts azonban arra, hogy ez sétagalopp lesz! Az edzések sok erőmunkát tartalmaznak – feszes izmok nélkül nem is tudnád magad megtartani a rúdon – és persze fülledt erotikus forgolódást, vidám dallamokra.

4. Széktánc
Fitnesz szempontból igazi drágakő ez a merész mozgás: a tekeredések és a csípőhinta mind ösztönös, és az eredmény nem más, mint feszes has, fenék, láb. Sok magánstúdió alkalmazza ezeket a mozdulatokat a rúdtánc oktatásban vagy más fülledt táncórán is. Persze remekül hasznosíthatóak a megszerzett képességek otthon is, a párunkkal.

5. Hastánc
Követni és szeretni való ennek a közel-keleti táncnak az üzenete: minden körülmények közt szeresd a tested! Bújj bele egy csillogó csípőkendőbe, és rázd, amid van, eleven arab zenére. Rengeteg egészségcentrum kínál ilyen típusú órákat, ahol 350 kalóriát égethetsz el egy óra alatt. Sőt, azoknak, akiknek a rúdtánc túl merész, a hastánc a szexi edzés szerényebb módja. A lelki hatás sem elhanyagolandó persze: ma már pszichológusok is gyakran ajánlják ezt a mozgásformát azoknak, akik nőiségükkel kapcsolatos problémákkal küzdenek.

6. Hulahopp
Sport nem csak gyerekeknek! Feledkezz bele a rendkívül szórakoztató, már szinte hipnotikus karikapörgetésbe, ami eltünteti a hasadról a zsírpárnákat. Amikor már megtanultad az alapvető mozdulatokat, kombináld ezeket egy 30 perces edzés keretében, és égess el 250 kalóriát könnyedén. Nem csak a hiányzó centiket fogod észrevenni, amikor belenézel a tükörbe, de a testedet is jobban fogod szeretni és elfogadni, ettől pedig szívesebben kezdesz érzéki tevékenységekbe is.

7. Bollywood-tánc
Az India ihlette Bollywood-tánc is igazán szexi élmény, amivel fél óra alatt körülbelül 200 kalóriát égethetsz el. A táncok, a bollywoodi filmekhez hasonlóan románcokról, elveszett szerelmekről mesélnek, itt az alkalom, hogy te is beszállj egy történetbe, és átéld azt. Ha a fitnesztermed nem kínál Bollywood vagy Bhangra órákat, már otthonra is rendelhetsz rengetegféle videót külföldről.

8. Légi akrobatika
Cirkuszi akrobaták tették népszerűvé, de ez a leglassabban terjedő mozgásforma. Biztos, hogy némi időbe és gyakorlásba beletelik, míg az ember megtanulja, hogyan mozogjon a plafonról lógó anyagok közt – lazítás és erősítés, miközben küzdesz a gravitáció ellen – mindenesetre lélegzetelállító élményt nyújt. 
Amerikában ez a legújabb őrület: különböző antigravitációs edzéstervek, mint például a félig levegőben történő jóga.

9. Strip aerobik (kardió sztriptíz)
Nem kell úgy kinézned, mint Demi Moore, hogy kipróbáld a „sztriptíz mint kardió” edzéstervét. És ne aggódj, nem kell megválnod az összes ruhadarabodtól sem! Az órák inkább a szexi, sztriptízhez hasonló mozdulatokról szólnak, mint a vetkőzésről – bár nyugodtan megválhatsz a melegítőfelsődtől vagy a pólódtól, ha éppen ahhoz van kedved. Bár van, akinek a strip aerobik ijesztőnek tűnhet, hívei hangsúlyozzák, hogy szórakoztató és szexi, bármilyen méretről vagy alakról van szó. Csatlakozz az órához, ahol a koreográfus mutatja meg a lépéseket, vagy bújj bele egy hálós felsőbe és rakd be a DVD-t otthon: közönséggel vagy anélkül!

10. Meztelen jóga
Talán sokakat megijeszt a ruhátlan, köldökét néző Buddha gondolata, mégis, külföldön már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a meztelen jóga órák. A rajongók azt állítják, hogy ruhájuk levétele még eredményesebbé teszi a relaxáló és megnyugtató feladatokat, és így testüket igazán ünnepelhetik.
Arról nem is beszélve, hogy minél többet gondolunk a szexre, annál jobban fogjuk akarni. A szexi mozgások pozitív elvárásokat támasztanak, így segítve tökéletes összhangba kerülni a testünkkel. Ráadásul a legtöbb jógapóz – ruhával vagy anélkül – lazábbá teszi a csípőt, combokat és a medencét, megerősíti a fontos medencefenék izmokat, ezzel a mélyebb és nagyobb orgazmust elősegítve.

Szöveg: Jandrasics Borbála, Fotó: archív,  www.rudtanc.hu, Salsa: www.momwellness.hu