bor2bor3A hidratálás napjaink szépségápolásának egyik kulcsszava, azonban van, hogy a jóakarat itt is rosszra vezet. Néha többet ártunk a gondosan kiválasztott krémekkel, mint használunk, hiszen nem vesszük figyelembe, hogy ezek hosszú távon milyen hatást váltanak ki.

 

 

Együtt, mégis külön…
A bőrnek egyaránt szüksége van zsír és víz alapú tápláló anyagokra, és ezeket általában egy készítménnyel, együtt juttatjuk be. A kozmetikumok többsége ezért emulgeálóanyagokat tartalmaz, amelyek összekapcsolják a víz- és olajmolekulákat, így juttatják be a hidratáló és tápláló összetevőket a szövetbe. A legújabb kutatási eredmények szerint azonban ezek az anyagok felhalmozódhatnak a felső rétegben, így a következő alkalommal, amikor vízzel érintkezik a hámréteg, a benne található természetes lipidek is kimosódnak belőle. Az eredmény nem táplált, egészséges, hanem természetes lipid védőrétegétől megfosztott, sérülékeny, esetenként pikkelyesen hámló, száraz bőr lesz. Különösen igaz ez akkor, ha a termék olyan összetevőket, például illatanyagot tartalmaznak, amelyek érzékenyeknél reakciókat válthatnak ki.
Erre a problémára jelent megoldást az az új felfedezés, amelyben egy magyar kutató, Ghyczy Miklós is részt vett. A fejlett technológiával előállított Derma Membrán Struktúra (DMS®) jelentősége, hogy emulzifikáló szer hozzáadása nélkül hozható létre a bőr hidratálását biztosító készítmény. Az új szerkezet lényege, hogy a bőrben természetesen is előforduló lipideket a bőrhöz hasonló lamelláris szerkezetbe rendezi, ennek révén azok könnyen beépülnek. A kizárólag természetes lipidtartalommal tartós hidratáló hatást érhetünk el, sőt, fokozódik a bőr ellenálló képessége is.

A kizárólag gyógyszertárakban forgalmazott Physiogel® Krém a DMS technológiának köszönhetően hatékonyan és tartósan hidratálja az érzékeny bőrt, arcra is alkalmazható, valamint ápolhatók vele a kiszáradásra fokozottan hajlamos testrészek.

Kellemesebb érzések
A palmitoil-etanolamin (PEA) szintén fontos fejlesztés a szépségiparban. Ez az anyag a bőrben is előfordul, és már több évtizede kutatják szerepét. Tulajdonságai közül a legfontosabb, hogy gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és viszketéscsökkentő hatású.

Forradalmi megoldás száraz és érzékeny bőrre: Physiogel® A.I.
A Physiogel® A.I. termékek a Derma Membrán Struktúra (DMS®) és palmitoil-etanolamin (PEA) legújabb tudományos fejlesztések eredményeit egyaránt tartalmazzák, így
• a megnyugtatják az irritált, viszkető és száraz bőrt,
• védenek a szabadgyököktől, illetve
• erősítik a bőr védőrétegét.
A termékek mindegyike hipoallergén, egyik sem tartalmaz parfümöt, tartósítószert vagy színezőanyagokat.
A termékek alkalmasak
• az atópiás dermatitiszes,
• a pikkelyesen hámló, száraz, érzékeny bőr ápolására,
• illetve azoknak is ajánlottak, akik bőrallergiákban, cukorbetegségben szenvednek.
• hatékony segítséget jelenthetnek időskori bőrviszketés esetén ugyanúgy, mint
• a csecsemők és gyermekek bőrének ápolásában.
A Physiogel® A.I. család tagjai, a krém, a testápoló és a lipoápoló, mely kiemelkedő magas – 40% lipidtartalommal rendelkezik.