Egy holdhónap, négy hét: egy női ciklus ideje. Ez alatt a 28 nap alatt a hormonok kényes egyensúlya irányít sok folyamatot, többek között azt, hogyan is élheted meg a szexet. Olvasd el útmutatónkat, és szerezz magadnak és párodnak egy felejthetetlen holdhónapot – meglovagolva a hormonok erejét!

 

 

Van kedved a szexhez? Milyen gyakran van orgazmusod? Az, hogy milyen gyakran tudnak az ágyba csábítani, attól is függ, éppen hol tartasz a menstruációs ciklusodban. Sokaknak, amikor meghalljuk a menstruáció szót, egyből a görcsök és a vele járó kényelmetlenségek jutnak eszünkbe. Azoknak a hormonoknak a szintje, amelyek a ciklust irányítják (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) a hónap során állandóan változik, folyamatosan kihatva szexuális viselkedésünkre. Bár minden nő más és más, azt mindegyikünk tudja, milyen folyamaton megy keresztül a testünk 28 nap alatt, ez pedig segíthet megtervezni egy egész hónapnyi hihetetlen szexet.

1. nap
Vedd át az irányítást!
Az ciklus első napján, azaz a menstruáció első napján nyitottnak, és merésznek fogod érezni magad a „jó érzésért” felelős hormonoknak köszönhetően. Ezek az ösztrogén, az oxitocin és a tesztoszteron. A libidó felerősödik, ugyanis a test célja a gyönyör elérése. A legjobb, ha ezen a napon te vagy felül, mert egyrészt a csikló ilyenkor különösen érzékeny, másrészt pedig így te tudod irányítani az egész aktust (mélységet, szöget), mialatt a párod csak hanyatt fekszik, és élvezi a látványt. Ha attól tartasz, hogy esetleg véres lesz valami, rakjatok egy törülközőt magatok alá, vagy előtte tusolj le, és már egymáséi is lehettek.

2. nap
Lassú, érzéki szex…
Az ösztrogén-, és tesztoszteron szint tovább emelkedik, biztosítva a további jó érzést. Az ösztrogén felerősíti az öt érzékszervet, így a csókok intenzívebbnek, a párod pedig sokkal vonzóbbnak fog tűnni számodra. Ez a test és az elme közös tapasztalata lesz számotokra! Gyújtsatok meg néhány gyertyát, rakjatok fel lassú, halk zenét, és ne csak a testetekkel, hanem az elmétekkel is próbáljátok meg kielégíteni egymást.

3. nap
Kényeztesd el!
Egy tesztoszteron hullám fellendíti az egyesülés bizalmát benned, ezért minden olyan szokás, amit eddig bosszantónak tartottál a párodtól, kevésbé fog érdekelni. Adj neki egy bizsergető masszázst, és semmi kétség nem lesz afelől, hogy viszonozni fogja a szívességet!

4. nap
Légy kreatív!
A jobb agyfélteke felel a kreativitásért. Ezen a napon az ösztrogén és a tesztoszteron emelkedésének köszönhetően nagy az esélye annak, hogy az agyadnak ezt az oldalát is használni fogod. Sokkal fantáziadúsabbnak érzed magad, könnyebben hozol döntéseket. Meglátod, a kreativitásod a hálószobában sem fog cserbenhagyni!

5. nap
Válj versengővé!
Tegnap a jobb agyféltekéd volt a vezető, ma viszont az ösztrogén és a tesztoszteron szintjének további emelkedésével átadja a vezető szerepet az elemző bal agyféltekének. A tesztoszteron versengővé tesz: használd ezt arra, hogy kihívod párod egy pajkos játékra, például játsszatok vetkőzős pókert. Ha nyersz, még inkább megemelkedik a tesztoszteron szinted, és még szerelmesebbnek fogod érezni magad attól, hogy meghódíthatod a férfit, akit szeretsz.

6. nap
Mondd el neki!
Mostanra nyugodtnak, ésszerűnek, és rendkívül józannak kellene lenned, azonban egy ösztrogénlöketnek köszönhetően még inkább társas lénynek érzed magad, mint azt gondoltad volna. Használd ki a szavak erejét! Nézz a párod szemébe, és mondd el neki, miért szereted, mi az, ami a legjobban izgat benne, és mik azok a dolgok, amik téged izgatnának fel. Hidd el, inni fogja a szavaidat.

7. nap
„Hajszold” bele a szexbe
A magas ösztrogénszint beszédessé tesz, és ha még ehhez hozzászámítasz egy reggeli kávét, az energiaszinted máris az egekbe szökik. A férfiak minden reggel lelkesek, ugyanis nekik ebben a napszakban a tesztoszteron szintjük magas. Nincs más dolgod, mint kihasználni a hormoncsúcsot, utána menni a fürdőszobába, és beállni mellé a zuhany alá. Ezt a meglepetést nagyon szeretni fogja!

8. nap
Légy merész!
Sok nő a menstruáció alatt feleslegesen tartózkodik a szextől. Ha te is így tettél, pótold a kiesett időt azzal, hogy minden szó nélkül csak úgy letepered a párodat a délután közepén, vagy egy parti alkalmával keressetek egy üres szobát, csupán egy gyors légyott kedvéért.

9-14. nap
Lámpafénynél
Ez alatt a hat nap alatt az ösztrogén és a tesztoszteron löketek kimondottan flörtölőssé tesznek. A hormonok hatására még a hangod is magasabbá válik kicsit, és még inkább fogékonyabbá válsz a szexre, ezáltal sokkal többet fantáziálsz más férfiakról. Sokkal kezdeményezőbb is leszel, és jóval többször tepered le a párodat, mint általában. Mialatt misszionárius pózban szeretkeztek, hagyjátok égve a lámpát, így az aktus közben jobban tudtok egymásra figyelni, egymás szemébe nézni, és azonnal látjátok, mit is érez a másik.

15-16. nap
Felejtsd el a féltékenységet!
Ebben a két napban csökken a tesztoszteron és az ösztrogén szint, amitől ingerlékeny és féltékeny leszel, még arra is ugrasz, ha a párod Angelina Jolie-t dicséri az új filmjében. Ilyenkor kimondottan alattomos tudsz lenni, és könnyen ítélkezel más nők felett. Az evolúció során ez volt az az időszak a nők életében, amikor versengtek a számukra megfelelő társért, és ez az ősi ösztön most feléled benned. Zárj ki minden más nőt a gondolataidból, este bontsatok meg egy üveg bort, és romantikázzatok egy kicsit!

17. nap
Szexelj szólóban!
A testedben ezen a napon az ösztrogén és a tesztoszteron harcol a progeszteron szintjének emelkedése ellen, tehát neked kell kezedbe venned a dolgokat. A csiklód és a mellbimbóid most kevésbé érzékenyek, az orgazmusok lassabban jönnek, és nem olyan erőteljesek, mint a korábbi időszakokban. Engedd meg neki, hogy nézzen, miközben te kényezteted magad. A látványra fel fog csillanni a szeme, és biztosan beindul rád. Ez azért is jó, mert ha a nő érzi és látja, hogy ő a szeretett férfi vágyának tárgya, még inkább kívánatosabbnak, és vonzóbbnak érzi magát.

18. nap
Bújj oda hozzá!
Bár a tesztoszteron szinted ma megint emelkedni kezd, a progeszteron is ad egy nagyobb löketet. Ettől bújósabbnak fogod érezni magad, és egész nap arra vágysz, hogy öleljenek. Bújjatok be az ágyba, tegyetek be egy romantikus filmet, és öleljétek egymást. A romantikus filmek mind a férfiak, mind a nők oxitocin szintjét megemeli, ami azt mutatja, hogy a férfiak is szeretik ezeket az összebújós estéket.

19-20. nap
Szusszanj egy kicsit!
Ebben a két napban nagyon erős késztetést fogsz érezni arra, hogy otthon maradj, és befészkeld magad az ágyba. Mindez a progeszteron szinted ugrálásának köszönhető. Miért hat rád olyan nyomasztóan a progeszteron? Kutatók szerint a progeszteron lecsapolja az energiádat, és arra késztet, hogy biztonságos, stresszmentes környezetben töltsd ezeket a létfontosságú napokat, ha megtermékenyítés történt. Hallgass rá, nézz filmeket vagy trécseljetek a barátnőkkel, másnap, ha teheted, egész nap maradj ágyban.

21. nap
Főzz neki egy romantikus vacsorát!
Ezen a napon a szokásosnál is jobban fogsz mozogni a konyhában. A progeszteron megnöveli az étvágyadat, amitől sültek, sós, zsíros, és szénhidráttal teli ételek után fogsz vágyakozni. Ennek az az oka, hogy a hormonjaid azt akarják, a tested felkészüljön a terhességre abban az esetben, ha az ovuláció alatt megtermékenyültél. A nőknek ugyanis a terhesség alatt szükségük van bizonyos mennyiségű zsírra az optimális termékenységhez. Úgyhogy miért is harcolnál a természet ellen? Készíts egy gyertyafényes vacsorát kettőtöknek.

22. nap
Használd a megszokott pozíciókat!
Ma kicsit keményebben meg kell dolgoznod az orgazmusért, mert a progeszteron gátat állít a tesztoszteron receptoraid elé. Próbáljátok meg jobban ingerelni a G-pontot. Kezdjétek azzal, hogy szex közben ülj fel a párodra, de háttal neki. Amint kényelembe helyezted magad, feküdj rá hanyatt, és élvezd az együttlétet!

23-24. nap
Nyomorúság?
A progeszteronszint csökken, ettől eléggé sírós, kötekedő és akár rosszindulatú is lehetsz. Ha nem érzed magad szexinek, tégy meg mindent azért, hogy ez az érzés elmúljon. Vegyél fel minél kihívóbb fehérneműt, szeretkezzetek halvány lámpafénynél, vagy tegyél bármi olyat, amitől szexinek érzed magad. Kérd meg a párodat, hogy szex közben többet koncentráljon az arcodra, mint a testedre, ezáltal te is megfeledkezel a magaddal kapcsolatos rossz érzésekről.

25. nap
Koncentrálj!
Élénkebbnek érezheted magad, ugyanis a méhfalad kezd megvastagodni, ami élénkíti a libidódat. Bár az orgazmus is erőteljesebb ilyenkor, lehet, hogy hosszabb ideig tart odáig jutni. Mindez a tesztoszteron és az ösztrogén szint csökkenése miatt van. Próbáljátok ki, hogy szex előtt mocskos dolgokról beszélgettek, mondjátok el egymásnak, mit tennétek a másikkal (a gyakorlatban is megtehetitek). Győződjetek meg róla, hogy senki sem fog megzavarni benneteket, semmi nem vonja el a figyelmeteket. Biztos lehetsz benne, hogy ha kizárjátok a zavaró tényezőket, gyorsan be fogsz indulni.

26-28. nap
Hódíts meg új területeket!
A mellbimbóid érzékenyebbek lehetnek. Ha így van, nyugodtan kérd meg a párodat, hogy most inkább ne simogassa őket. Azonban a méhfalad tovább vastagszik, amivel stimulálja az idegvégződéseidet, jelentősen megnövelve a libidódat. Kreativitásod a csúcson van, tehát eljött az idő ahhoz, hogy újabb és újabb erogén zónákat fedezzetek fel egymáson. Próbáljátok ki az érintés különböző variációit kedvenc testrészeiteken.

 

 

szex2

 

 

 

 

 

 

 

 

HORMON ÚTMUTATÓ
A legfontosabb hormonok, amelyek a cikluson belül a vágyat is befolyásolják
• Ösztrogén: a petefészk tüszőiben termelődő női nemi hormon. A ciklus elején van nagy szerepe, a menstruáció elején, ez a felelős a női nemi jellegek kialakulásáért is.
• Tesztoszteron: férfi nemi hormon, amely a petefészekben és a mellékvesékben képződik. A haj és a szőrzet kialakulásáért felelős hormon. A ciklus közepén játszik főszerepet.
• Progeszteron: a peteérés után a sárgatest termeli. Szerepe, hogy a méh nyálkahártyáját előkészítse a megtermékenyült petesejt befogadására, annak megvastagodását váltja ki, így a terhesség előkészítéséért felelős. A ciklus második felében termelődik.
• Prolaktin: az agyalapi mirigyben termelődő, anyatej termeléséért felelős hormon, ezért ennek is ciklus végén, a következő menstruáció előtt van szerepe.

Szöveg: Bányainé Darabos Klaudia