Tudjuk, mit tettél tavaly nyár óta…
Itt a nyár, itt a strandszezon. Ha te is azok közé tartozol, akik ilyenkor ébrednek rá, hogy bizony nem kellett volna elengedniük magukat a hideg hónapokban, kövesd a tanácsainkat és jobban fogsz kinézni, mint tavaly nyáron!

7+1 trükk, hogy jól mutass a kedvenc bikinidben

1. Mérlegelés: hetente egyszer! Ez a módszer pontosan el fogja árulni, hogy a terv szerint haladsz-e. Az alapszabály: ugyanaz a mérleg, ugyanabban az időben, ugyanazon a napon. A legjobb választás a hétfő reggel, mert így a szükséges információk birtokában kezded el a hetet, és ha letértél a kijelölt útról, akkor a kellő motiváció máris meglesz a hétre.

2. Ne hagyj ki edzést!  Az edzés kalóriát éget és segíti kontrollálni a súlyodat, de csak akkor, ha rendszeresen edzel. Stresszes időszakokban nagy a kísértés, hogy kihagyjunk egy-két alkalmat, de inkább próbálj meg mindent elkövetni, hogy ne maradjon ki egy edzés sem, ez a stressz leküzdésében is segíthet.

3. Jutalmazd meg magad! Néha nyugodtan jutalmazd meg magad egy kis édességgel, de mindig tarts mértéket! Egy pár harapás a süteményből még nem árt senkinek, de hagyd ott a végét, vagy egyszerűen egyél pár kekszet egy tál eperrel. Amikor pedig vétkezel, becsüld meg a pillanatot, egyél lassan!

4. Csak egy bűnözés egy nap!
Volt egy jó ebéd a barátaiddal? Ittál egy pár pohár bort, nem kímélted a kenyeres kosarat és megosztottad a desszertet is? Ez 500-600 kalóriát jelent pluszban. Ha viszont a vacsoránál sem fogod vissza magad, könnyen elérheted az 1000 kalóriás többletet. Inkább lépj túl a déli elgyengülésen és térj vissza az eredeti visszafogott, egészséges étkezés tervéhez.

5. Hidratálj!
Sós nassolnivalók, emelkedő nappali hőmérséklet, légkondicionált, száraz levegő – mind vizet von el a szervezetedtől. A folyadékveszteséget ne cukros innivalóval pótold (tele üres kalóriával), hanem maradj a jó öreg víznél.

6. Kis változtatás, nagy siker!
Süss héjában burgonyát és felejtsd el a vajat. Cseréld a teljes tejet soványra tejre, használj csökkentett zsírtartalmú tejszínt a levesek sűrítéséhez és zsírszegényt tejfölt a mártások helyett. A húsok sütésénél is próbálj kevesebb zsírt használni.
fitt.tipp: ha a töltött húsok töltelékéhez apróra vágott zöldséget (hagymát, zellert, sárgarépát) teszel, szaftosabb lesz és egészségesebb is.

7. Párolj zöldséget!

A köret legyen mindig párolt zöldség. A választék hatalmas, így könnyen variálhatod az ízeket!

+1. Tervezz előre!

Minden helyzetre dolgozz ki egy stratégiát, így elkerülheted a váratlan bűnözéseket.

• Vendégség? Vállalkozz rá, hogy te viszed az előételt: végy egy tál friss megtisztított nyers zöldséget és hozzá alacsony kalóriatartalmú mártogatóst vagy frissen párolt koktélrákokat. Így biztos lehetsz abban, hogy legalább egy kalóriabiztos étvágygerjesztő lesz az asztalon, amelyből bátran fogyaszthatsz. 
• Ha nem tudsz kibújni egy hivatalos ebéd alól a főnőkkel, tervezz előre egy könnyű vacsorát: a friss saláta tonhallal egyensúlyba fogja hozni a napodat.
• Bevásárló körutat tervezel a nyári holmik begyűjtésére? Gondoskodj arról, hogy az üzletekbe tele hassal érkezz. Így nem a bevásárlóközpont büféjében fogsz kikötni.

Szöveg: Jandrasics Bori