Fitt nyár

Az aktív vagy inkább a passzív pihenést szereted? Mielőtt rávágnád a megszokott választ, gondolkodj kicsit: lehet, hogy idén nyáron megváltozik az ízlésed, és nem az fog vonzani, ami szokott.
Horoszkópunk segít megfejteni a rejtélyt!

 

 

Kos (márc. 21.- ápr. 20.)
Meglepődve tapasztalhatod, hogy a mindig is benned lévő lendület mellett most higgadt, nyugodt energiát is érzel.  Persze, hogy kívánkozol ki a természetbe, hisz a szabadságod most is mindennél fontosabb… de valahogy most nem csak a győzelem a lényeg, hogy minél hamarabb elérd a célod, az nem lényeg, mibe kerül.
FITT.TIPP: Most olyan kikapcsolódást válassz, amilyett máskor el sem tudnál képzelni – amelyhez kitartás kell. Elmehetsz pl. jógatáborba, de hegymászást is vállalhatsz. Ha eddig csak felmerült benned a repülés gondolata, itt az ideje, hogy kipróbáld!

Bika (ápr. 21 – máj. 20)
Mint mindig, most is nehézkes számodra az indulás, de ha már sikerült kimozdulnod, akkor te élvezed a legjobban az utazást. Ebben az időszakban hív a vízpart is: itt tudsz meditálni, álmodozni. Máskor két lábbal állsz a földön, gyakorlatiasan az életörömöket keresed – de most mintha nem is itt lennél. Annyira el tudsz merülni gondolataidban, hogy még az ínyencségekről is elfeledkezhetsz.
UTAZÁS.TIPP: Utazásodon ne a nagy városokat látogassátok meg, hanem menjetek ki a szabadba, a természetbe, szavazzatok a falusi turizmusra.

Ikrek (máj. 21. – jún. 21)
Legnagyobb meglepetésedre most nehezebben indulsz el bárhová, mint egyébként. Persze ez nem jelenti azt, hogy otthon fogsz ülni, hisz te vagy az, akit minden érdekel: cserkészmozgalom, túrázás, kerékpározás, méhészet, fényképezés stb., de most a család fontossága is előtérbe kerülhet. Az érzelmek, romantikus filmek, helyzetek befolyásolhatnak, valahogy elveszítheted a racionális ész uralmát.
FITT.TIPP: A vízpart, vízi sportok által egyszerre meg tudod élni mindkét pólust, a mozgást is és a víz jelképezte érzelmeket is.

Rák (jún. 22. – júl. 22.)
A Hold a bolygód, amely mindig más arcát mutatja, s most valóban hozzá vagy hasonló: te magad sem tudod, hogy mit is szeretnél. Egyik éned tele van türelmetlenséggel, szabadságvággyal, már indulna is, mindegy, hova. A másik éned ki sem mozdulna otthonról. A harmadik ülne a tóparton, de leginkább a tengerparton – álmodozva, meditálva. Egy biztos, leghamarabb te vágysz haza minden utazásból.
LÉLEK.TIPP: Próbáld összehangolni a benned levő személyiségeket és inkább több kisebb utazást vállalj.

Oroszlán (júl.23.  – aug.. 22.)
A környezeted számára meglepő lehet, hogy te, a Nap szerelmese legszívesebben nem mennél sehova, hanem otthon maradnál egyedül. A hegymászás, a kalandparkok, a túrázás vonzhat, ám most nem vágysz nagy társaságra, a „csodálóidra”, inkább csak magad mennél. Egyik pillanatról a másikra viszont elfoghat a türelmetlenség, mely megnyit, s egy lendülettel elindulsz.
BÁTORSÁG.TIPP: ekkor már minden különleges extrém sportra, szabadidőprogramra kapható lehetsz, pl. repülésre, ejtőernyős ugrásra.

Szűz (aug. 23. – szept. 21)
A barátaiddal lennél a legszívesebben, a program szinte mindegy. Akár otthon szervezel összejöveteleket, nagy beszélgetéseket, akár közösen elutaztok más városokba és múzeumokat, történelmi emlékeket ismertetsz meg velük, minden megfelel neked.
FITT.TIPP: A szellemi gyakorlatok éltető elemeid, szívesen mész előadásokra, ismeretterjesztő programokra, de légy óvatos, érzelmeid most erősebben hatnak rád.

Mérleg (szept. 22.- okt. 21.)
A tengerentúlra vágysz, természetesen a társaddal, barátaiddal. Minden, ami szép, harmonikus, ami a művészetekkel, zenével, tánccal, filmekkel van kapcsolatban, számodra vonzó. Meditációkon, elvonulásokon vagy művészeti táborokban is részt vehetsz most, a spirituálist különösen erősen érezheted.
MOZGÁS.TIPP: A sportokban nem a hegymászás a te területed, inkább a könnyebb mozgás, a tánc a vonzó – a lényeg, hogy kapcsolatban tudj lenni a társaiddal és a szeretteiddel.

Skorpió (okt. 22. – nov. 21.)
Nagy lendülettel mész ki a szabadba, a napfényre, ami másokat meglephet. Ha lehet, máskor inkább besötétítesz, egyedül vagy – s most ennek az ellenkezőjét tapasztalhatják. Ebben az időszakban vonzó lehet minden szabadban történő sport: akár a lovaglás, íjászat, maratoni futás, de még a csapatjátékokban is részt vehetsz, ami igazán ámulatba ejtheti a baráti körödet. 
LÉLEK.TIPP: A szabadban a barátaiddal körülvéve a szívedet ki tudod tárni, az egész világot át tudod karolni.

Nyilas (nov. 22. – dec. 20.)
A lendületed, mint mindig, határtalan, hisz a hited és a jókedved szárnyal, viszed magaddal a többieket is. Minden, ami a szabadban való mozgással kapcsolatos, hívogat, de most azok a kikapcsolódási lehetőségek is vonzóvá válhatnak, amelyek feltétele a nyugalom, a csend, melyek a lelkedet érintik meg, hisz keresed és kutatod, ki is vagy valójában.
FITT.TIPP: Előtérbe kerülhetnek a spirituális táborok, tanítások, elvonulások, pl. a jóga és a tai chi.

Bak (dec.21.-jan.20.)
Legszívesebben a hegyekbe mennél, hisz vonzóbbat nem is tudsz kitalálni a túrázásnál és a hegymászásnál – de most valahogy lendületesebb, gyorsabb vagy, mint amit tőled megszoktak. A kalandok, a meglepetések, a versenylehetőségek vonzanak. Szereted az egyszerű körülményeket, szívesen mész kempingbe, turistaszállóba, most mégis el tudnak csábítani az elegánsabb, csillogóbb helyek is. Még a pénzt sem sajnálod, akár egy luxushotelre sem.
FITT.TIPP: Engedd meg magadnak ezt a fényűzést és használd ki a hely adta adottságokat az aktív kikapcsolódáshoz.

Vízöntő (jan. 21. – febr. 20.)
Minden vonzó számodra, ami különleges, extrém, s most legfőképpen az, ami összekapcsolódik a lélek fejlődésével, az elmélyüléssel, önmagad megismerésével is. Nem csoda, hisz komoly átalakuláson, újjászületésen mész keresztül, amikor szükséges a befelé fordulás.
MOZGÁS.TIPP: Most is rátalálhatsz azokra a helyekre, ahol az újdonságokkal – pl. meridiántorna – kapcsolatba kerülhetsz, de a repülés – akár fizikai, akár szellemi – lehet továbbra is a legvonzóbb számodra.

Halak (febr. 21. – márc. 20.)
A vízpart vonz továbbra is, szinte nem is lehet elvinni onnét. Lehet ez folyó-, tó-, tengerpart, csak lehessen álmodozni, meditálni, úszni, zenét hallgatni, festeni, s legyenek ott a barátaid és a szeretteid. Az sem hátrány, ha a van a közelben mozi, ahol a filmekhez való vonzódásod kiélheted.
LÉLEK.TIPP: Hallgass a megérzéseidre, sok mindenre rájöhetsz most, megértheted, hogy mi miért történik az életedben.

Szöveg: Kováts Krisztina