Síszünet és zsúfoltság az osztrák sípályákon
Február 10-től beköszönt a síszünet a bécsi, az alsó-ausztriai és burgenlandi iskolákban. Ennek következtében valószínűleg jóval több síelővel találkozunk majd a közeli pályákon, de messzebb is, hiszen a legtöbb család inkább a távolabbi, salzburgi és tiroli, síterepeken tölti az egész síszünetet. Az osztrák családok hamarosan elözönlik a salzburgi síterepeket. Közismert, hogy a burgenlandiak nagyon szeretik Altenmarkt-Zauchensee környékét, ezért nem meglepő, hogy a szállások felét a burgenladi vendégek foglalták le. Csak erre a környékre 2000 vendég érkezik Burgenlandból.  A síszünet hatására zsúfoltabbak lesznek a sípályák, és megnő a várakozási idő a lifteknél, de sokszor szűknek bizonyultak a hegyi vendéglők is.

Tartomány neve           Téli síszünet
Burgenland                      február 13-18.
Karintia                            február 13-18. 
Alsó-Ausztria                  február 06-11.
Felső-Ausztria                február 20-25.
Salzburg                         február 13-18.
Stájerország                   február 20-25.
Tirol                                 február 13-18.
Vorarlberg                      február 13-18.
Wien / Bécs                    február 06-11.
www.sielok.hu

 

 

 

MOZGÁSBAN TARTUNK! 

„Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!”
Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Béres Alapítvány jótékonysági koncertjét, melynek teljes bevételét idén az Országos Onkológiai Intézet Belgyógyászati részlege kapta. A koncertet megtisztelte jelenlétével dr. Schmitt Pál köztársasági elnök úr is, aki feleségét, az est egyik fővédnökét, Schmittné Makray Katalint kísérte el. A befolyt összegből olyan speciális ágyakat vásárolnak, melyek a nagy fájdalmakat viselni kényszerülő betegek szenvedésén képesek könnyíteni.
www.beres.hu

 

Menedzserbetegségek – van, akit elkerülnek?

A Budai Egészségközpont Prémium Szűrővizsgálati programjában évek óta mérik fel közép- és felsővezetők egészségi állapotát. A legutóbbi vizsgálatban 91%-ban született valamilyen kóros állapotra utaló diagnózis. A menedzserek leggyakoribb betegségei a festéksejtes anyajegyek, a lúdtalp, az elhízás és a vérzsír rendellenességek – ez utóbbiak a mozgásszegény életmód következményei. A stresszes munkakörre és az egészségtelen életmódra vezethető vissza több más kórkép is, mint a reflux és a magas vérnyomás. A felmérés ismét a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet!
www.bhc.hu

 

Játszva tanulni!
hirek_electrolux
A malmői ökojátszótérhez hasonlóan az Electrolux Kft támogatásával a Margitszigeten is kialakításra kerül egy olyan játszótér, ahol környezettudatosságra nevelhetjük a felnövekvő generációt, hiszen ha a gyerekek már kiskorukban találkoznak ezekkel a gondolatokkal, akkor nagyobb az esélye, hogy felnőttként jobban oda fognak figyelni a környezetükre
www.electrolux.hu

 

hirek_kolping

BobóOrszág

Idén ünnepli 15 éves jubileumát az alsópáhoki Kolping Hotel. Nem véletlen, hogy a szálloda nagy népszerűségnek örvend a családok körében, hiszen Magyarország legnagyobb szállodai játszóházával, napi 9 órás gyermekfelügyelettel, saját kalandparkkal, élményfürdővel, egyedülálló családi apartmanokkal és tartalmas programokkal várja a pihenni vágyókat egész évben.
www.kolping.hotel.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

FITNESZTEREM KARBANTARTÁS, FITNESZGÉP SZERVIZ

hirek_fitneszszerviz2Minden gép igényel gondos ápolást, karbantartást. A váratlanul bekövetkező meghibásodások nagy része elkerülhető a használattól függő gyakoriságú, rendszeres karbantartással. A fitneszgép-szerviz országosan vállalja.

FITNESZTERMEK, LAKÓPARKOK, SZÁLLODÁK, INTÉZ-MÉNYEK, EGYESÜLETEK ÉS MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE

 A meghibásodott gépek rövid határidejű javítását
 Fitneszgépek, berendezések felújítását, új termek berendezését
 Rendszeres hibamegelőző karbantartást
 Használt gépek beszámítását új gép vásárlása esetén

Minden érdeklődőnek díjmentes szaktanácsadás, állapotfelmérés, ajánlat.

www.fitneszgep-szerviz.hu

  

MAGYAR STRIKE ZONE PREZENTERI CSAPAT A RIMINI WELLNESS-EN!

 

hirek_cserenyesCseresnyés Beáta Strike Zone Master Trainer és az általa felkészített magyar Strike Zone  oktatók egyedülálló módon vettek részt az egyik legnagyobb nemzetközi fitnesz-wellness fesztiválon, a Rimini Wellness-en. A magyar csapat színvonalas színpadi munkájával színesítette a döntően olasz prezenterekből álló Strike Zone team-et.  Az egyik olasz televízió még meg is interjúvolta a lányokat.
www.cseresnyesbea.hu