Ne kövesd el őket!
Figyelem! Kényes, őszinteséget igénylő téma következik! Lássuk: mit is tettél, amikor a szexuális életed egy kicsit unalmassá vált? A legtöbb nő ilyenkor sorra veszi azokat a hibákat, melyeket a párjában talál. Te is ezt teszed? Pedig a férfiaknak sem könnyebb, mint nekünk, csak ők talán könnyebben beszélnek róla, ha valami nincs rendben a szexualitást illetően. A hibák viszont általában nem egy oldalon indulnak, hiszen ahogy a mondás is szól, kettőn áll a vásár.
Lássuk, mi az a hat leggyakoribb hiba, amelyeket a nők elkövetnek a hálószobában! Tehetsz ellenük? Hát persze! Kövesd tanácsainkat!

 

 

{idozito2}

1. hiba: Nem kezdeményezel a szexben
Sokan a nőies viselkedés miatt aggódnak, hiszen úgy gondoljuk, hogy nekünk, nőknek, minden szituációban meg kell tartanunk nőiességünket, a férfiak ezt várják el tőlünk. Nem akarunk rámenősnek tűnni vagy túlságosan nyomulni, mert félünk attól, hogy „címkét” ragasztanak ránk. Amerikai pszichológusok szerint a nők egyik legnagyobb hibája az, ha nem kezdeményezik a szexet. Persze sok férfi kedveli, ha mindig ők a kezdeményezők, mert úgy gondolják, hogy így beállítják az egyensúlyt a kapcsolatban. A nő gondoskodik róluk, ezért ők kezdeményeznek. Ezzel ellentétben azonban a férfiak többsége pont azt szereti, ha mi is kezdeményezünk néha. Ha nem így teszünk, akkor a férfiak úgy fogják gondolni, hogy már nem érdeklődünk a szex iránt, és hogy valami baj van.
TIPP: Mutasd ki az érdeklődésedet azzal, hogy időről időre te is kezdeményezel. A partnered értékelni fogja ezt, és a szenvedély egy új fokozatát ismerheted meg.

2. hiba: A kinézeted miatt aggódsz
Ha szex közben azon aggódsz, hogy nézel ki, megakadályozza, hogy jól érezd magad, és rontja az esélyed arra, hogy orgazmusod legyen. Sose gondolj ilyenkor a hasadon lévő zsírra, vagy hogy milyen a sminked (ha épp nincs rajtad, akkor miért nem raktál fel), koncentrálj csak az aktus örömére. A férfiak azt akarják, hogy a nők is engedjék el magukat a szex alatt. Ez azonban nem valósulhat meg, ha te a kinézeted miatt aggódsz.
TIPP: A férfiak sokkal jobban vonzódnak az olyan nőkhöz, akik kívülről és belülről egyaránt az egészség, a fiatalság és a termékenység jeleit mutatják. Tehát ahelyett, hogy a derekad és a csípőd miatt aggódnál, aggódj az energiaszinted, a lelkesedésed és az érdeklődésed miatt. Ha ez a három összetevő megvan, valamint ha magabiztos vagy, a partnered TÉGED fog látni, nem azt, akit te gondolsz, hogy vagy.

Mutasd ki az érdeklődésedet azzal, hogy időről időre te is kezdeményezel.

3. hiba: Feltételezed, hogy a férfiaknak a szex csak alkalmi
Néhány férfinak a szex nagyon fontos, ezért ne kicsinyeld le! Mind a nők, mind a férfiak úgy vélik, hogy a szexualitás sokkal kielégítőbb egy elkötelezett kapcsolatban. A legjobban kielégítő és leggyakoribb szex a házaspárok között van. Mindez sokat elmond az alkalmi szexről…
A nőknek több mint az 50%-a, míg a férfiak 52%-a megy bele alkalmi kapcsolatokba azért, mert azt remélik, hogy egy hosszú távú kapcsolatot hoznak létre. Ebből talán az egyharmaduknak sikerült a hosszabb kapcsolat. Mi a tanulság? Soha ne feltételezd azt egy férfiról, hogy nem romantikus!
TIPP: A kultúránkban a két legnagyobb tévedés, hogy a férfiak azt gondolják, a nők kevésbé szeretik a szexet, a nők pedig azt, hogy a férfiak nem romantikusak.

4. hiba: Azt hiszed, hogy a párod mindig csak szexre vágyik
Igaz, hogy a tinédzser fiúk bármikor készen állnak a szexre, amikor csak kéred, de ez nem igaz a férfiak esetében. A mindennapi élet nyomása (család, munka, számlák) nagyban kihat a szexuális libidóra. Ez sok nőt meglepetésként ér, ezért amikor a férfiak nem mutatnak érdeklődést a szex iránt, azt magunkra vesszük. A nők többsége, amikor a partnere azt mondja neki, hogy nincs hangulata a szexhez, „sokkot” kap, és nem akarja elhinni. Ezek a nők ismerik magukat, tudják magukról, hogy nincs mindig kedvük a szexhez, de ettől még szeretik a párjukat. Azonban, amikor a párjuk utasítja vissza őket, azt gondolják, hogy már nem szeretik őket. Nos, ez nem igaz.
TIPP: Ha a párod nem kívánja a szexet, az nem azért van, mert már nem szeret, hanem azért, mert talán rossz passzban van, valami miatt aggódik, valami bántja őt.

5. hiba: Nem engeded, hogy irányítson
Nehéz nyíltan beszélni arról, amit nem kedvelünk a szexben, ami miatt esetleg kényelmetlenül érezzük magunkat. Csakhogy ez az egyetlen módja annak, hogy egy kielégítő szexuális kapcsolatot alakítsunk ki a partnerünkkel.
Felelősséggel tartozol a szexuális tapasztalataidért. A partnered nem fog tudni kielégíteni téged, ha te nem beszélsz a tapasztalataidról. Még a legjobb szerető sem tudhatja, hogy mire van szükséged, ha nem mondod el neki. Nos, a jó hír, hogy a férfiak sokat kérlelik a nőket, hogy beszéljenek a szexről.
TIPP: Ha el tudod mondani a partnerednek, azt, amit nem szeretsz, mégpedig anélkül, hogy lerombolnád az egóját, értékelni fogja. A legjobb, ha úgy tálalod a dolgokat, hogy mondasz öt olyan dolgot, amit nagyon szeretsz, majd beszúrsz egy olyat, amit nem.

6. hiba: Kiborulsz, amikor valami újat javasol
Természetes dolog, hogy egy pár, miután sok éve együtt vannak, egy kis változatosságra vágyik. Ha a párod valami újat szeretne kipróbálni, nem jelenti azt, hogy elégedetlen veled vagy a szexuális életetekkel. Ne vedd ezt a személyed ellen irányuló támadásnak! Soha nem szabad semmit kötelezettségből tenni.
TIPP: Ha a párod arra kér, hogy próbáljatok ki valami újat, ami már neked esetleg túl sok, akkor rögtön tisztázd vele és mondd el neki, te miért nem szeretnéd azt az új dolgot. Persze ezt a lehető legszeretőbb módon tedd, tudasd vele, neked egy kis időre van szükséged, hogy átgondold az esetleges új dolgot.

Szöveg: Darabos Klaudia