Mi a szezonális zöldség a hidegebb hónapokban? Őseink számára nem sok választás maradt, de szerencsére ma már számtalan egészséges lehetőségünk van, hogy ilyenkor is hozzájussunk kedvenc salátáinkhoz! Válaszd a neked legjobban tetszőt, vagy még jobb, ha mindig mást!

 

Nincs időd a salátát levelenként megmosni, ahogy azt kell? Nem baj, a legtöbb boltban ma már konyhakész, megtisztított leveleket is vehetsz, így végképp nem marad érv, hogy miért is ne ehetnél salátát.

1. Fejessaláta
Ez talán a leginkább alapvető és legismertebb salátafajta. Magas ásványianyag tartalma serkenti az emésztést, és ennek is, ahogy minden leveles zöldségnek, nagy a rosttartalma. Ezek mellett szerves savak és egyéb anyagok miatt frissít, élénkít.

 

 

2. Lollo, Lollo Rosso saláták
Jelentős a kálcium-, magnézium- és vastartamuk, de sok kálium is rejlik leveleikben. A rossoban lévő béta-karotin antioxidáns hatású, és a légúti betegségek ellen is hatásos. Ezek a salátafélék még vitaminkoat is tartalmaznak: B1, B2, B6 és P-vitamint.

 

 

3. Jégsaláta
Hogy miért jég? Mert leveleinek jégcsapszerű nyúlványai vannak, erről kapta nevét ez a halványzöld színű finomság, ami a fejes saláta egy változata, így annak beltartalmi értékeit is hordozza!

4. Endívia
Már a neve is olyan elegáns, ugye? Az íze is finom! Ezt a salátát termesztői télen is ették, pincében remekül tárolható volt. Régen keserű ízét mára nemesítéssel megszelídítették.

madarbegy5. Madárbegy saláta
Nemrégiben ehettük először ezt az apró levelű zöldséget, amelynek édeskés íze önmagában is ízletes, de keverve is finom!

6. Ruccola
Ezt a fajtát az emberek vagy szeretik, vagy egyáltalán nem. Kesernyés íze nagyon jellegzetes, intenzív, retekre emlékeztet. Használd salátalevélként magában, vagy ízesítésnek, akár olaszos ételekbe.


7. Radicchio

Ez a magas folsavtartalmú zöldség inkább káposztára emlékeztet: nyersen és párolva is nagyon finom, de ennek is nagyon jellegzetes az íze, érdemes vele barátkozni!

 

 

Egyszerűen zacskóból!
Az eisberg előre csomagolt konyhakész saláta keverékei kiváló alapanyagokból készülnek és legmagasabb minőségbiztosítási eljárásoknak köszönhetően mindig biztonságosak. A salátakeverékek különleges ízharmóniájukat egyedi receptúrájuknak köszönhetik. A szeletelt és mosott saláta azonnal fogyasztható, nem igényel nagyobb előkészítést, így sok időt spórolhatunk meg. Percek alatt varázsolhatunk egy egészséges fogást az egész család számára!
eisberg, több mint saláta….