Az elektromos izomstimulációs módszer aktív gyakorlatokkal kombinálva növeli az edzések hatékonyságát, így lerövidíti az edzésidőt, annyira, hogy 20-30 perces torna alatt 1-1,5 órás edzés hatékonyságát érhetjük el!

 

{idozito4}

Víz és áram…
• Minden edzés előtt fontos a megfelelő folyadékbevitel, de az izomstimulációs gyakorlatoknál, az áram tökéletes vezetése miatt hatványozottabban kell figyelni a vízháztartásunkra.
• Mozgás után pótolni kell a folyadékot, az ásványi anyagokat: erre a legmegfelelőbb egy izotóniás ital.
• Ne feledkezzünk meg az energiapótlásról sem, egy finom fehérjeturmixszal zárjuk az edzést!

A gyógyászatban már rég ismert elektromos terápia térhódítása az edzésben tökéletes megoldás lehet rohanó életünk során. Heti 2-3 ilyen edzés, de kiegészítő mozgás gyanánt akár heti 1 alkalom is segít kívánt alakunk elérésében és egészségünk megtartásában.
TUDTAD? A gyakorlatok a gimnasztika az aerobik és a gyógytorna elemeiből épülnek fel, minden testrészt érintenek, és csak az EMS tréner képzettsége szab határt a repertoárnak.


A váll izmainak formálására az oldaltartásban végzett gyakorlatok a legmegfelelőbbek! Egyenes háttal térdelőtámaszba, oldaltartásból előre, majd vissza, lassan koncentráltan végezzük a mozgást.
Elülső tartásból magastartásba, vagy oldalsó tartásból, szintén emelhetjük magastartásba a kezünket, hogy a váll körüli izmokat teljes terjedelemben megdolgoztassuk.

 


A fekvőtámasz az egyik leghatásosabb gyakorlat a felsőtest edzésére. A lábakat fitball labdára helyezve a gyakorlat a láb, derék és csípő izmait is igénybe veszi. Igyekezzünk a derekunkat a padozattal párhuzamosan tartani a kiinduló helyzetben, és a karok behajlításával elvégezni a gyakorlatot.

 

 

 


A hasizom megdolgoztatása fontos része az edzéseknek. Fitballon azok is nyugodtan végezhetik a zsugorfelüléseket, akiknek a derekuk érzékenyebb, esetleg porckorong sérvvel operáltak, vagy kopásos degeneratív betegségtől szenvednek. A labda nem engedi, hogy a hát alsó része elemelkedjen a mozdulat pedig a ferde-, a haránt és az egyenes hasizmokat is alaposan megdolgoztatja, és a gerincmerevítő izmokat is igénybe veszi.

Az elektrostimulációs gyakorlatok előnyei közé sorolható, hogy bármilyen fitnesz eszközzel kombinálhatók. Használhatunk step lépcsőt, amivel intervall -edzésket is végezhetünk. Fitballal javíthatjuk a koordinációs képességünket, és nehezíthetjük a már megszokott alapgyakorlatokat, de súlyzókkal is növelhetjük az intenzitást.
FITT.TIPP: Egyéb funkcionális tréning eszközöket is használhatunk, ahol saját súlyunkat használjuk súlyzóként!

NE FELEJTSD A NYÚJTÁST!
Az edzés végén fokozott hangsúlyt fektessünk a nyújtásra, hogy elkerüljük az izomfájdalmakat és az ízületi mozgások beszűkülését. A nyújtást már nyugodtan végezhetjük a speciális ruházat nélkül is.