Vízparti nyár
Nyáron a vízparté, a napozásé, a fürdőzésé és a könnyed kikapcsolódásé a fő szerep, de a strandolás mellett számtalan kirándulási és aktív időtöltési lehetőség közül választhatsz.
Vegyél részt bakancsos-, kerékpáros-, lovas- és vízi túrákon, vagy válassz egy kellemes hajókirándulást, élvezd a vitorlázás, szörf és wakeboard élményét, mindezt Magyarország szebbnél-szebb tavain.
www.itthon.hu

Szem(ély)re szabható szemüveglencsék
Az emberek jelentős százaléka szemüveggel korrigálja látását, ráadásul szinte annyiféle lencsére lenne szükség, ahány ember van. Ezen a területen jelent hatalmas előrelépést az egyéni progresszív lencsék bevezetése, amelyek ma már teljesen szem(ély)re szabhatók.
A Carl Zeiss progresszív lencsék nagyon kifinomult technológiával készülnek, minden olyan információt tartalmaznak, amely viselőjének éleslátást tesz lehetővé. Egyes típusaik személyre szabhatók, éppen ezért kényelmesek és maximálisan alkalmazkodnak a XXI. századi ember életéhez.
www.zeiss.hu

Határtalanul zöld
Hegyi tavak, virágzó alpesi rétek és szurdokok robajló patakokkal várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Stájerországban. A hegyi túrák mellett, most az Alpok egyik legszebb folyói közé tartozó Salzán egy 40 km hosszú, érintetlen folyószakaszt is felfedezhetsz rafting csónakkal és kenuval.
www.austria.info

 

 

 

Ők futhatnak idén nyáron az Olimpiai Lánggal
A 2012-es Londoni Olimpiai Játékok előtt magyar hétköznapi hősök és közéleti személyiségek is futni fognak az Olimpiai eszmét megtestesítő Olimpiai Lánggal az Egyesült Királyságban, számos híresség, sportoló kíséretében.
www.samsungsport.hu

 

 

 

Tej –tartósítószer nélkül
Ha nem a tartósítószertől, akkor mitől marad friss a dobozos tej? Ha az van ráírva egy tejesdobozra, hogy „TEJ”, akkor nem lehet benne más, kizárólag tejet tartalmazhat, a tejben lévő vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
TUDTAD?
Az UHT hőkezelés során a tejet nagyon rövid időre (2-3 másodperc) felhevítik, nagyjából 125-137 C fokra. Ezután gyorsan lehűtik és fertőző anyagoktól mentes környezetben aszeptikus csomagolásba töltik. Így az összes mikroorganizmus elpusztul. A csomagolás pedig megakadályozza, hogy a tej fénnyel és levegővel érintkezzen, ezért nincs szükség tartósítószerre.