Karizma. Megjelenés, belső szépség, ragyogás – adomány, különleges képesség, olyan belső potenciál, amivel csak mi rendelkezünk. Az asztrológia részletes tanulmányozásával megérthetjük, hogy minden archetípusnak, minden csillagjegy egyedi képviselőjének megvan a maga személyes varázsa – csak meg kell találni!

 

{idozito4}

Gondolatainknak és megjelenésünknek harmóniában kell állnia egymással, hogy azt sugározzuk – abban élek magam is, amit képviselek. Ez lesz sikereink kulcsa a karrierünkben, az emberi kapcsolatainkban, de még a szerelemben is, hiszen egyszerűen vonzóvá válunk. Cikkünkben a csillagjegyek személyes karizmájáról, viselkedéséről és megjelenéséről olvashatsz, vagyis arról, mi az a stílus, amely a legjobban kifejezi az adott jegy képviselőit.
FITT.TIPP: a napjegyed mellett olvasd el az aszcendensednek megfelelő leírást is.
 
Kos (márc. 21–ápr. 20.)
A Kos személyes varázsa a belső fókuszban rejlik, ahogy éles tekintetével szemléli a világot. Megbabonáz a nézése. Célorientált, erőteljes és rámenős, maga a kicsattanó élet. Ez a vágy, a belső hajtóerő az, amellyel minden helyzetet képes megnyerni. Életenergiával teli, amit kiválóan kifejez egy erős, vörös rúzs – legyen hozzá elég bátor! Jól áll neki, ha szókimondó, őszinte, olykor fiús vagy férfiasan kemény, és azok a helyzetek, amikor bizonyíthat. Érdemes ezért a versenyszférában dolgoznia, kapcsolataiban a kezdeményező félnek lennie. Legyen olykor akár kissé hivalkodó.
Nem áll jól neki viszont a visszafogottság, a szürke öltözetek, az álszerénység és az unalom, tompaság kimutatása. Megjelenésében és viselkedésében érdemes ezt az erőt megjeleníteni, de ha túl heves, kicsit tompítani.
FITT TIPP: A Kosnak tökéletesek a harsány piros, narancs, sárga és őszi színek. Szereti a kontrasztos elemeket. Ékszerekben a vágott, éles, hegyes idomú darabok is jók. Sminkeléskor érdemes a szemét sötét árnyalatokkal hangsúlyozni és a szemöldök ívét is kiemelni. Figyeljen arra, hogy a haja ne legyen túl lapos. A merész, kivágott ruhák is illenek a ruhatárába.
 
Bika (ápr. 21–máj. 20)
A Bika ragyogása a tiszta vénuszi energia, a barokk szépség megtestesülése. A letisztult arc, finom bőr és a puha, lágy fürtök elvarázsolják az ellenkező nemet. Emellett ugyanakkor azt sugározzák, hogy hűségesek, stabilak és kitartók, így mind munkában, mind kapcsolatokban komoly szerepet szánnak nekik. A megbízhatóság és az elegancia együtt kedveltté teszi. Akkor ragyog igazán, ha vállalja, hogy konvencionális. Hiába akar fiatalos és rendkívül egyedi lenni, ha az a hagyományos formáktól eltér. Jó, ha a szavait megválogatja, halkan beszél, mivel hangja is búgó, mély tónusú.
FITT TIPP: Szinte mindenben gyönyörűen mutat, bár érdemes kerülnie a túl tüzes, vakító színeket. A föld színei és a finom pasztell árnyalatok tökéletesen mutatnak rajta. Bátran hordjon tradicionális ékszereket, gyöngyöt és kerek ívű, hagyományos formákat. Férfiaknál a régimódi megjelenés, nőknél a szoknya, a konzervatív viselet arathat nagy sikert. Haja akkor a legszebb, ha tökéletesen szabadon hagyja. A komolytalan viseletek, feliratos pólók és mindenféle össze nem illő kiegészítők épp a benne lévő tervezettséget fedik el, ezeket kerülje.
 
Ikrek (máj. 21–jún. 21)
Az Ikrek kettős karizmával rendelkezik, az egyik a lazaságából fakad, amelybe humor és életigenlés vegyül. A másik a rejtett énje, a személyisége titkos fele, amit nagyon nehéz megismerni, és amely állandó titokként és feltárnivalóként vonzza az embereket. Fontos, hogy kissé mindig sejtelmes maradjon, de közben ne legyen idegesítően titokzatoskodó vagy felszínes. Nevessen bátran, legyen vidám, olykor hóbortos és bevállalós. Az a lazaság, amellyel az élet nehézségeit, döntéshelyzeteit és konfliktusait kezeli, egész egyszerűen irigylésre méltó. A túlzottan felelősségteljes megjelenés, az ígérgetés és fogadkozás megöli az Ikrek személyes varázsát.
FITT TIPP: Bátran viseljen élénk és főként világos, fehér és kék színeket, de a mintáktól sem kell megijednie. Fontos, hogy az ékszereket szimmetrikusan, mindkét végtagon hordja. A környezetében élők ifjontinak és rugalmasnak szeretik, ezért súlytól és kortól függetlenül legyen mindig egy kicsit fiatalosabb, mint a korosztálya.
 
Rák (jún. 22–júl. 22.)
A Rák karizmatikussága féktelen érzelmeiben rejlik: a felszín nyugodt, de morajlik a mélység. Ez az az érzelmi talány, a sok belső szenvedély, ami sok Rák embert annyira vonzóvá tesz. Gyakran mindez a szemeken keresztül tud kifejeződni, de az ember személyes élethelyzete is mutatja. Nagyon erősen jellemzi az otthona, annak megjelenése, rendezettsége és családi állapota is, egy Rák nő pl. gyermekkel a karján a leggyönyörűbb. Sohase mulassza el kimutatni az érzelmeit. A túl száraz, tárgyilagos kommunikáció riasztó lehet tőle.
FITT TIPP: Istenien állnak neki a kék, zöld és lila színek, de a túl sok fekete vagy szürke egyszerűen letompítja életerejét. Bátran legyen mintás, színes, élénk és fejezze ki körötte minden azt, hogy ő egy nyári jegy, a forró életigenlés, az a pillanat, amikor a tengerparton hűsölünk. Illenek hozzá a természetes kiegészítők, különösen a kagylók és tenger kincseiből készült ékszerek, de pl. a homokszínű és égkék ruhák is.
 
Oroszlán (júl. 23–aug. 22.)
Az Oroszlán a tökéletes öntudat, az ebből fakadó nyugalom és az életigenlés megtestesítője. Nincs még egy jegy, amely így tudná falni és élvezni az életet. Ennek megfelelően a túl lemondó, „haldokló”, szenvedő vagy épp koplaló Oroszlán nem túl szívderítő látvány ellenben, ha kimutatja, mennyire szereti az életet, az már önmagában tömegeket képes elvarázsolni. Másik ragyogó tulajdonsága a sugárzó nagyvonalúság. Szavakkal, bókokkal biztosíthatja környezetét az állandó figyelméről, támogatásáról – ez megnyugtatja és vonzza az embereket. Bátran legyen harsány, szókimondó és nevessen olyan hangosan, amennyire csak tud.
FITT TIPP: Az arca az, amibe az emberek beleszeretnek. Bár olykor egy kis pocakot ellensúlyoznia kell az öltözékek helyes megválasztásával, megjelenése kellemes, erős. Nagyon fontos a frizurája állapota, az mindig legyen dús és erős. A túlságosan lesimuló hajkorona, a visszahúzódó természet elveszi az Oroszlán uralmát. Színeiben az arany, a vöröses barna, a piros, a bordó és néhány nyári kék és okker illik hozzá a legjobban.
 
Szűz (aug. 23–szept. 21.)
A Szűz személyes varázsa a gyermeki ártatlanság, egyfajta visszafogott nemi jelleg, amely az egész életét végigkíséri. Szerénység, belső nyugalom és átható intelligencia jellemzik. Soha ne felejtse el megmutatni az eszét, kimutatni, hogy okos és bármely helyzetet a másodperc tört része alatt képes alaposan analizálni. Legyen szolid, szerény, de ne essen bele a Szűzek legnagyobb hibájába az önmardosó kishitűségbe, mert ez sok embert taszíthat.
FITT TIPP: Vonzereje a rendezettségben rejlik. Rendezett táska, vasalt ruházat, hibátlan megjelenés, még a ruhán való gyűrődések is szabályos mintát öltenek – ha pedig valamiért lázad és ezt elhagyja átmenetileg, annak üzenete van. Alapossága és pedáns megjelenése összhangban áll a saját természetével, ezért illik hozzá. Neki áll a legjobban a szemüveg és bátran hordhat hagyományos színeket, még szürkét is, illetve hasznos, praktikus kiegészítőket keressen, pl. egy ceruza a hajban. Legyen mindig elegáns és finom modorú. Ha pedig mégis valami kacér és vad dolog hagyná el az ajkait, egy kis misztikus szégyenlősség elvarázsolja majd környezetét.
 
Mérleg (szept. 22–okt. 21.)
A Mérleg karizmatikussága is két ponton nyugszik. A legfontosabb tökéletes harmóniára való törekvése, míg a másik kapcsolódási készsége. Mint egy óriási atom, amely milliárd és milliárd szabad elektronpályával rendelkezik, de amikor a Mérleg kettesben beszélget, azt üzeni a másik félnek, hogy csak veled kapcsolódok így, mi vagyunk csak ketten. Vagyis tökéletesen hat környezete hiúságára, ahogy olykor ő maga is hiú és végtelenül igényes.
FITT TIPP: Jól állnak neki a kék színek és a lágy öltözékek, a régies, romantikus ruhák. Bátran hordhat csipkét, akár egészen régimódi viseletet, buggyos, habos öltözéket. Társaságban táncoljon, énekeljen és csevegjen, mert lágyságával és kitűnő modorával bárkit elvarázsol, ezért munkahelyén is rá fogják bízni a kapcsolattartói, kommunikációs szerepeket. Mindig legyen udvarias és ne használjon vulgáris kifejezéseket, mert az egyszerűen tönkreteszi az imázsát. Öltözzön szimmetrikusan, a színek alkossanak tökéletes harmóniát rajta, így szépsége és megjelenése önmagában is ajándék lesz.
 
Skorpió (okt. 22–nov. 21.)
Karizmatikussága a különcségében rejlik. Nem tud és ne is akarjon beállni a sorba. Egyedi témák érdeklik, munkájában és magánéletében is furcsa dolgokba csöppenhet. Imádja a vad dolgokat és ennek megfelelően jól áll neki, ha szenvedélyes, erőteljes, szókimondó, akár egészen csípős, szarkasztikus a kommunikációja. Vállalja, hogy kilóg, hogy a tabutémák is érdeklik, hogy azokat a határokat is képes súrolni, amire mások azt mondják: ez már nem biztos, hogy belefér. Természeténél fogva titokzatos, erre már ne játsszon rá, mert szeszélyesnek bélyegzik. Ösztönösségére és kisugárzására sokan féltékenyek, mivel egyáltalán nem értik, mit képvisel és miért érzi ilyen jól magát a határmezsgyéken.
FITT TIPP: Színei a fekete és a vörös, de a mély tengerkék, az azúr is jól áll neki, ahogy a kontrasztos dolgok, pl. a fekete-fehér kombinációk, amelyek hivatalossá teszik bizonyos munkákban. Szexuális kisugárzását nem tudja véka alá rejteni, ezért jobb, ha diszkréten, de felvállalja a benne rejlő életerőt.
 
Nyilas (nov. 22– dec. 20.)
A Nyilas karizmája a lazaságban és a végtelen meghódításában rejlik. Fontos, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon élete során, amelyeknek során sokat utazhat, mozoghat és bejárhatja a végtelent. Kifejezetten rosszul áll neki, ha görcsös vagy éppen túltervezett, legyen sportos és spontán. A lányok is bátran lehetnek az átlagnál fiúsabbak. A humoráról se feledkezzen meg, ha nagyon visszahúzódó vagy szótlan csak egy átlagos ember lesz. Mutassa ki, hogy mennyire bevállalós, kalandor típus az életben. Ragyogása ritkán látszik kötött helyzetekben, szigorú szabályok között, fojtogató kapcsolatban vagy korlátozva. Ezt érdemes észben tartania.
FITT TIPP: Nőknek pl. a miniszoknyás magas sarkú kombináció kiváló megjelenés lehet, férfiaknak az öltöny, de a sportos szerkó is, ugyanakkor a túl tradicionális régimódi viseletek letörik a Nyilas kötetlenségét. Nemcsak a piros és fekete színeket kedveli nagyon, de imádja a végtelen kék ég színét és minden olyan elfoglaltságot, ami a szabad ég alatt végezhető. Jól áll neki még az is, ha megizzad, ha túrázik, lovagol, fut vagy sátorozni megy.
 
Bak (dec. 21–jan. 20.)
A Bak személyes varázsa, hogy képes igazi jégkirályfi/királynő lenni. Neki áll a legjobban, ha sápadt, fehér vagy fakó a bőre, és neki áll a legkevésbé jól, ha túlsúlyos, ezért szükség esetén érdemes fogyókúráznia. Imádja a szabályokat és a kötöttségeket, minden olyan dolgot, amiben rendszer van, ezekben a megbízható járatokban jól érzi magát, pedig olykor át is lépi a korlátokat. Alapvetően szikár felépítésű. Ne takargassa, ha csontos, inas vagy akár nagyon vékony a megjelenése, ez a személyes kisugárzásához tartozik. Egy Bakot igazán ragyogóvá a karrierje tehet. Végtelenül azonosul hivatásával, szerepével, így ahhoz, hogy tartása legyen, mindenképp szüksége lesz egy stabil munkahelyre és előmeneteli lehetőségekre.
FITT TIPP:Fontos, hogy mindig elegáns legyen, kifejezetten magas színvonalon öltözködjön még a hétköznapokban is. Számára egy sportos viselet még a tökéletes rendezettség mellett sem túl előnyös, hiába kedveli. Nincs szüksége sok kiegészítőre, ahogy túl sok szóra, kifejezésre sem, egyszerű és szabályos vonalvezetésű az élete, és nem árt, ha ez a külsejében is megjelenik. 
 
Vízöntő (jan. 21–febr. 20.)
Személyes kisugárzását a lázadás és a különcség adja. Még amikor megpróbál beállni a sorba, akkor is érezhető, hogy nem képes követni az elveket. Végtelenül kilóg, de nem introvertált és mély, nem a zártsága miatt, hanem mert képes jól érezni magát a saját gondolataival és ezt szétkürtölni. A kisugárzása akkor tökéletes, ha olyan hivatást végez, amit imád, ami egyedi, ami a személyes jelleméhez illeszkedik, illetve ha segít ezáltal megoldani olyan társadalmi problémákat, amelyek mélységesen megérintik. Mindemellett képes nagyon laza maradni és humoros. Nyelvi készsége magasan fejlett. A modern kor jegye, ezért a kor vívmányai között, számítógépek és telefonok között is jól mutat. A Vízöntő akkor veszíti el ragyogását, ha beáll a sorba és megpróbál olyan lenni, mint mindenki más. Ha természetesen az ösztönei vezérlik, az élete minden területén, akkor a társadalom által megbecsült és kedvelt alkotó, húzó személyiség lesz.
FITT TIPP:Sokszínű jegytípus, a nagyon elegáns viselet és a sportos megjelenés is jól áll neki. Az égszínkéktől a feketén át egészen a narancssárga rikító ruhadarabokig, bármit hordhat. 
 
Halak (febr. 21–márc. 20.)
A Halak karizmatikussága az érzelmeiben és a régimódi jellemében rejlik. Sokan ma rejtőzködő üzemmódban vannak, mivel annyira fontos számukra az emberek szimpátiája, hogy képesek felszínesek lenni, követni a divatot és belesimulni környezetükbe. Ez a harmóniára törekvés már önmagában nagyon széppé, lággyá teszi ezt a jelet, és külön varázslatos benne, hogy a barátság csillagjegyeként képes mindenkivel harmonikus emberi kapcsolatokat kialakítani. A Halak mégis akkor a leginkább lehengerlő, amikor a modern külső alól előtűnik az érzelmes álmodó lovag régies arca, amely évszázadokkal repíti vissza a szemlélőit.
FITT TIPP: Bár sokat tesznek külsejükért – teljesen mindegy, hogy miben jelennek meg. A belső érzelmi világ és a gondolatok határozzák meg őket. A legegyszerűbb öltözékben is képesek ragyogni és csinosan kiöltözve is lehetnek lelombozóak, mert a mentalitásuk kiül a megjelenésükre. Általában a kék és zöld színek harmonizálnak velük. Viseljenek egyedi, ódon ékszereket és ruhadarabokat, amelyeket valakitől vagy valamely fontos élethelyzetben kaptak.