Régen elmúlt már az az idő, amikor csak az idősek és betegek mentek fürdőbe, gyógyszállóba. Ma már a wellness hotelek uralják a megszokott helyeket, és azokból is egyre több van. És érdemes is kipróbálni őket, mert bizony sokkal többet kínálnak, mint egy szauna, és ücsörgés a meleg vízben!

 

{idozito4}

Talán nincs is olyan köztünk, akinek tökéletes lenne az egészsége testi és lelki szinten is. Sokszor észre sem vesszük, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, addig, amíg komoly tüneteket nem tapasztalunk. De legyen szó lelki vagy testi tünetekről, már kevés odafigyeléssel is javíthatunk az állapotunkon: az egészséges táplálkozáson és a mozgáson túl a regeneráló pihenés, a relaxációs technikák elsajátítása és alkalmazása, a rendszeres orvosi konzultációk és az egészségmegőrző kezelések hozhatnak javulást.
A legtöbb wellness hotel ma már vár valami olyan szolgáltatással, ami a kényeztetésen túl valóban tesz az egészségünkért is!

Floating
A súlytalan lebegés élményét, a mély, tökéletes relaxációt éli át az, aki a speciális hang- és fényszigetelt szobában a test külső hőmérsékletén tartott 30 cm mély víz felszínén lebeg. A lebegés állapotában, a mély relaxáció során csökkenti a stresszt, fokozza az erőnlétet, méregteleníti a szervezetet, fokozza a kreativitást, harmonizálja a szervezet funkcióit.
HOL? Spirit Hotel Thermal Spa*****superior
www.spirithotel.hu

Sókúra
A sóbarlangokat régóta ismerjük, és egyre több wellness hotel is épít be ilyet. A sóterápia számos légúti és egyéb betegség kezelésére alkalmas, de ki kell emelni a megelőzésben betöltött jelentős szerepét is. A kúra segít az allergiás eredetű légzőszervi problémák, valamint a légzőszervi megbetegedések, mint az asztma, a légcsőhurut, a tüszős mandulagyulladás, az arcüreggyulladás gyógyításában és megelőzésében egyaránt, emellett gyógyítólag hat a vérnyomásproblémákra, segít a vér méregtelenítésében, illetve ellenálló képességünket is fokozza.
HOL? Elizabeth Hotel Gyula, Tó Wellness Hotel***+ Bánk, Laroba Hotel**** 
www.elizabeth-hotel.hu, www.towellnesshotel.hu, www.hotellaroba.hu,

Selfness programok
A selfness program keretében személyre szóló életvezetési tanácsokat kaphatsz – „találkozhatsz önmagaddal”, felmérheted saját képességeidet, gátjaidat és fejlesztendő területeidet, hogy saját fejlődési tervet dolgozhass ki. Mindennek a szakszerű és hatékony lebonyolítását szakemberek segítik. Egy selfness programon való részvétel sokkal nagyobb aktivitást, pszichés-mentális erőfeszítést jelent, mint egy viszonylag passzívan eltöltött wellness hétvége, ugyanakkor a hatása is mélyebb és hosszabb távú.
HOL? Kék Duna Wellness Hotel****, Hunguest Hotel Helios***superior
www.wellnesshotel.hu, www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Vinoterápia
A szőlőre és annak ideális hatóanyagaira – flavonoid, polifenol – épülő kezelések segítenek megőrizni a bőr fiatalságát, rugalmasságát, egészségét. A különleges kúrák – pl. a 100% bordó szőlőkúra – valamint masszázsok, testkezelések bordó szőlő esszenciával, kiváló antioxidánsként 50-szer eredményesebbek, mint az E- vitamin és 20-szor hatékonyabbak, mint a C-vitamin. Gátolják a szabad gyökök kialakulását, növelik az erek ellenállását valamint érett szőlőt idéző gyümölcsök illatuk, aromájuk révén rendkívül relaxáló hatásúak.
HOL? Anna Grand Hotel Wine & Vital szállodában
www.annagrand.hu

Holisztikus gyógyítás
Életünkért a test gyógyítása csupán öt százalékban felelős. Az már bizonyított, hogy a testi problémák gyökere csaknem mindig valamilyen lelki probléma. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget, hanem a beteget gyógyítja, egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani, illetve a megelőzésre, azaz a prevencióra koncentrál. A holisztikus kezelések által nem tüneteket kezelünk, hanem okokat kutatunk. A módszer a test regenerálása mellett nagy hangsúlyt fektet a lélek ápolására. Nem elég azonban, ha csak néha-néha foglalkozunk magunkkal, érdemes életmódot és életstílust váltani, tudatosan élni. Figyeljünk a táplálkozásra, meditáljunk, ápoljuk lelkünket!
HOL? Hotel Caramell****, Hunguest Hotel Helios***superior
www.hotelcaramell.hu, www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Ájurvéda talp-reflexmasszázs
Az összes reflexológián alapuló talpmasszázsnak az a célja, hogy a kezelés során a különböző testrészeknek, szerveknek és mirigyeknek megfelelő reflexzónák sajátos masszírozásával helyreállítsuk a szervezet egyensúlyi állapotát, ezzel enyhítve a panaszokat. Ám az ájurvédikus reflexológiás talpmasszázs ezen is túlmutat, és a kiváltó okok feltárásával valamint azok megszüntetésével magát a problémát igyekszik megoldani, miközben a szervezetben helyreállítja az egyensúlyi állapotot.
HOL? Spirit Hotel Thermal Spa*****superior
www.spirithotel.hu

Bambuszmasszázs
A masszázs során minden testrészre meghatározott méretű bambusz rudakat alkalmaznak, a megfelelő nyomás érdekében, melyeknek különös „rezgése” segíti a kikapcsolódást, az akupresszúrás
pontokon keresztül gyógyító energiát ad. A mozdulatok lassúak, meditatívak, serkentik a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, csökkentik az izomfeszültséget.
HOL? MenDan Thermal Hotel & Aqualand****superior
www.mendan.hu

Természetgyógyász
Már bizonyított tény: a jó természetgyógyász a kezével „lát”. Egy „egyszerű” talpmasszázst követően a szakember már tökéletes képet kap vendége állapotáról, minden, akár az eleddig rejtve maradt betegségek is feltárulnak előtte. Így már egyenes út vezet a személyre szabott életmód-vezetési tanácsadáshoz, a diéta összeállításához. Természetgyógyászunk a testünk mellett minden esetben odafigyel páciensének lelkére is, pozitív személyiségével percek alatt képes feledtetni apróbb-cseprőbb, kisebb-nagyobb problémáinkat is.
HOL? Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness**** Mezőkövesd
www.balneohotel.hu

Tibeti hangmasszázs
A tibeti hangmasszázs olyan terápia, amely a test, a lélek és a szellem gyógyítását és harmonizálását egyaránt magába foglalja. A hangtálak kellemes, harmonikus hangjai megnyugtatják a szellemet, a lágy rezgések átjárják az egész testet, fellazítják az energiablokkokat és jóleső ellazuláshoz vezetnek. Segít a stressz okozta feszültség és probléma oldásában, ellazítja a nyaki és vállizomzatot. Megszünteti a fejfájást, oldja az alhasi görcsöket és szabályozza az emésztést, javítja a vérkeringést. Elindítja az öngyógyító folyamatokat, javítja a koncentrációt, alvási problémákra kezelésére is kiválóan alkalmas.
HOL? Hétkúti Wellness Hotel**** és Lovaspark
www.hetkut.hu