A funkcionális tréningek sikere abban rejlik, hogy a mozgások mindenki számára követhetők, végrehajthatók nemtől, kortól függetlenül. De mitől több és más a deepWORK™? Mi a sikerének titka?

{idozito3}

 

Mi az a funkcionális tréning?
Ez a fajta tréning arra fókuszál, hogy mozgásokat, mozgássorokat gyakoroltasson, így ne egy-egy izomcsoportot aktiváljon egy gyakorlat alatt, hanem minél több izom kapcsolódjon be egy időben az adott mozgássor alatt. Olyan egyszerű dolgokra kell itt gondolni, mint a guggolás, kitörés, emelés, csavarodás, szimpla, hétköznapi tevékenységek alatt is végrehajtott mozdulatok!

A mozgásforma Robert Steinbacher nevéhez fűződik, aki táncos és gyógytornász tapasztalataira építve kifejlesztett egy terápiás-tréning módszert, amelynek mai formája évek munkájának eredménye. Robert ismereteit, a tánc és a gyógytorna alapjait transzformálta az új módszerbe, amikor a funkcionális bodyART™ tréninget új, magasabb energiájú, dinamikus gyakorlatokkal egészítette ki! A mozgásprogram 2005 óta folyamatosan fejlődik. Ez az új óratípus funkcionalitása és holisztikus hatása miatt olyan koncepciókkal áll „testvéri” viszonyban, mint a bodyART™ és az IRON SYSTEM™!
FITT.TIPP: A deepWORK™ óratípus azoknak a férfi vendégeknek is szól, akik szeretik a csoportos órákat, de nem tudnak zenére mozogni, viszont az edzést komolyan veszik!

A deepWORK™ arról szól, hogy hogyan érezzük belső spiritualitásunkat, érjük el korlátainkat a józan ész határain belül. A tréninget világszerte nagy rajongás kíséri, de maga az óra meghatározott tudáson alapszik, felelősséggel a résztvevők érzékenységéért és a komplex mozgásért, a komplex hatásért!

Mire jó?
• 100 % zsírégetés
• feszültségoldás
• kardió tréning
• fizikai tréning
• mentális tréning
• megismerteti a saját határainkat
• testi-lelki egyensúlyunk, a belső harmóniánk megvalósulása
• érzelmi töltés és kiengedés

Kardió vagy body&mind?
Ez a mozgásforma közös eredmény a kardióedzés és a body & mind mozgások palettáján, filozofikus alapokra épül, a Yin-Yang szabályrendszerét követi. Egyesülnek benne a bodyART tréning mentális és pszichikai ellentétes hatásai, amelyek az új tréning filozófiájának és mozdulatainak egyaránt részei. Mindkettő óratípusnak alapja az öt elem (föld, fa, tűz, víz és fém), melyek tudatosan megmutatkoznak a gyakorlatokban. Ez teszi holisztikussá, kerek egésszé ezt az új koncepciót! Ettől van minden résztvevőnek rengeteg energiája, érzi magát mindenki „kipihentnek”, stresszmentesnek az óra után, annak ellenére, hogy egy igen intenzív tréningen vett részt!
A mozgássorok végrehajtása egyszerre eredményez izomkontrakciót és ellazulást (yin-yang), amelyek légzőgyakorlatokkal egészülnek ki. A résztvevők mindig a saját, légzés adta ritmusukra dolgoznak a tréning alatt.

Zene-hatás
A koncentrációt a zene mély ritmusai biztosítják, az egyenletes zenei ütések irányítják a résztvevőket, segítve az erőkifejtésben, az érzelmek kiengedésében és abban, hogy saját határaink fölé kerekedjünk! Ez a progresszív deep house zene-hatás!

Óráról-órára fejlődhetsz!
Tapasztalattal rendelkező deepWORK™ edző vagyok, az óráimon mindenféle korosztály megfordul, nők-férfiak vesznek részt rajta rendszeresen. Kata nevű vendégem az első alkalom után rajongóvá vált, és szereti azt a kihívást, amit ez az óra ad neki. Érzi, hogy óráról órára többet bír, ügyesedik, és ami nagyon fontos, ez alatt a közel egy óra alatt csak magára tud koncentrálni, ki tudja engedni magából a felgyülemlett stresszt!
Ajánlom mindazoknak, akik egy teljes, stresszoldó, izzasztó, kardió- és erőedzésre vágynak, ahol az edzés feltölt energiával és nem elveszi azt!

Szöveg: Lencsés Rita bodyART Elit tréner, www.bodyartschool.com/deepwork