Miként válaszd meg tevékenységeidet, melyik a neked való mozgásforma? Mennyire vagy dinamikus, sportos vagy éppen kockázatvállaló, fitt személyiség? Számold ki magad!

{idozito}

Ismerd meg önmagad!
A numerológia görög eredetű szó, jelentése számmisztika. Ez a tudomány az ősi önismereti módszerek egyike, amely elsősorban a jellem megismerésére szolgál, azonban előrejelzésre, a jövő szó szerinti kiszámolására is használhatod.
• Segítségével mélyebben, jobban megismerheted önmagadat.
• Ezen kívül az életedben bekövetkezett fordulatokat visszamenőleg ellenőrizheted (gyakorlás) és
• az ezután bekövetkező eseményeket feltérképezheted, melyek a sorsodat is meghatározzák.
Ehhez csupán a születési dátumodra van szükség, a számítást pedig magad is elvégezheted. Noha a numerológiát sokan a misztikus, spirituális tanok közé sorolják, valójában egy hétköznapi, gyakorlati rendszer. Bölcsességét, tudásanyagát még Püthagoraszra vezetik vissza, s rendkívül hasonló a népszerű Enneagram rendszerhez.  

Személyiségtípusok a számok szerint 
A numerológia kilencféle személyiségtípust különböztet meg, mindegyik szám egy archetípust, egy jellegzetes karaktert ír le. Egy-egy szám tulajdonságai lefedik teljes emberi jellemünket. A születési számok számjegyeit egyenként összeadva kapjuk meg a numerológiai értéket. A végeredmény mindig 1-9 ig lesz – vagyis addig kell a számjegyeket összeadni, amíg egy egyjegyű tagot kapsz. Mivel ezt a vibrációt születésedtől hozod magaddal, az egy életre meghatározza sorsodat. A születési szám nem csak általános jellemzők halmazát takarja, hanem a karakterünk szerint meghatározható a számunkra javasolt életritmus, munka, de még a sporttevékenységek is. A születési számban nincs változás az életkorral. Mindenki ugyanahhoz a sorsszámhoz tartozik egész életében, ellentétben az Enneagram rendszerével, ahol a jellemet besoroljuk egy karaktertípusba. A numerológia az asztrológiához hasonlóan hatékony módszer, mert nincs szükség tesztekre vagy tipizálásra, sőt, a számmisztika akkor is nagyon sokat elárul, ha nem ismered születési órád, csupán a napban vagy biztos.
  Számold ki!
A teljes születési dátumodat lépésről lépésre add össze, amíg egyjegyű számot nem kapsz.
Pl.1975. április 1. karaktere a következőképpen alakul: Leírjuk egymás mellé a számjegyeket, összeadásjellel minden tag között. (A kétjegyű születésnapokat is jegyenként adjuk össze!)
1+9+7+5+4+1=27
Az így kapott kétjegyű számmal tovább kell dolgoznod!
2+7=9
Az így kapott eredmény a 9.

  A számmisztika segít neked abban is, hogy megismerd a számok pozitív és negatív energiáit, és ki tudd hozni magadból a legjobbat. Ez különösen fontos az ember hivatásában, karrierjében, de egy mozgásforma megválasztásánál is. Hogyha a jellemeddel teljesen ellentétes mozgásformát választasz, akkor fennáll a veszélye, hogy elhanyagolod, elhagyod a mozgást, ez pedig nem csak a plusz kilóknak kedvez, hanem a sikerélményt is elvesztheted.  

Fitt karakterek – Te melyikbe tartozol?
  1. Született versenyző, gyors, dinamikus, ügyes, a csapat vezetője, aki a nagy kockázatot is vállalja. Mindent megtesz a sikerért. Győztes típus, ritkán marad alul.
• Mozgásformák: Fitnesz, lovaglás, díjugratás, toronyugrás, biliárd, tájfutás, kerékpározás, íjászat, atlétika. Nagy teljesítményt követelő, független sportolóknak való sportot válassz.
  2. Igazi csapatjátékos, inkább együttműködő, mint egyedüli, magányos harcos. Jobban szereti, ha irányítják, mintha neki magának kell döntéseket hoznia. • Mozgásformák: labdajátékok, csapatjátékok, futball, kosárlabda, vízilabda, jégkorong, páros jégtánc, salsa, párban végezhető táncok, tollaslabda, aerobic stb.
  3. Meglepő módon nem az eredménye vagy teljesítmény érdekli, hanem a külsőségekben való tetszelgés.
• Mozgásformák: ajánlható ezért neki a látványos astanga jóga, a hastánc, a szertorna, és a ritmikus sport gimnasztika, az esztétikus sportok, korcsolya, latin táncok, zumba.
  4. Fontos neki a teste, és nagy hangsúlyt fektet az egészséges táplálkozásra. Inkább végrehajtó, mint irányító, a kockázatvállalás gyakran hiányzik belőle. A négyesekből ritkán lesznek igazi sportolók, főleg egészségükért végzik el az orvos által előírtakat.
• Mozgásformák: lovaglás, kocogás, gimnasztika, testépítés, gyógytorna-félék, gerinctorna, intimtorna, jóga, úszás, kerékpározás.
  5. A robbanékony, dinamikus sportokat kedveli. Kalandvágyó, természetkedvelő, igazán bevállalós személyiség, szereti kipróbálni az új, extrém dolgokat is. • Mozgásformák: ajánlható mindenféle extrém sport, ejtőernyőzés, siklórepülés vízisí, snowboard, hegymászás, jumping, búvárkodás, rafting és más kalandok…
  6. Alaposak, nagy figyelmet fordítanak a feladatra, így a sportot is munkaként élik meg. Kitartó, kreatív, művészi hajlamokkal megáldott személyek, akik a test és a lélek egységére törekszenek.
• Mozgásformák: mindenféle testi-lelki egyensúlyt hozó technikák, tai chi, aikido, jóga, gerinctorna, chi-kung stb.  
7. A technikai ügyességet, mozgást igénylő sportokban jeleskedik. Erős az akarata, kitartó, kifejezetten jó irányító.
• Mozgásformák: labdajátékokban ők a csatárok, a vezető játékosok. Foci, kézilabda, díjugratás, birkózás, kardvívás, capoeira, fallabda, tenisz, teke, rúdugrás – mind való nekik.
  8. Igazi harcosok, kiváló és erős ellenfelek, szeretnek küzdeni. Inkább az irányítás jellemzi őket, ritkán állnak be a sorba, a végsőkig kitartanak. • Mozgásformák: kemény küzdősportok, ketrecharc, utcai harc, kick-box, futás, vadabb küzdősportok, kung-fu, kajak, rafting stb.
  9. A megtestesült erő. Örömüket lelik a sportban, a közös cél érdekében szeretnek versenyezni. Önzetlenek, ritkán vágynak a sportban egyéni teljesítményre.
• Mozgásformák: csapat- és labdajátékok, bowling, röplabda, squash, túrázás, testépítés, öttusa, vívás, aikido, tai chi.  

Szöveg: Gyarmati- Bákai Erika