A legújabb fitnesztrendek általában a tengerentúlról érkeznek hozzánk – ilyen a Lady Fit Kick is, amelynek alapja a thai boksz. Mégis: kevésbé harcias nők számára is ideális ez a mozgásforma, amely a mellett, hogy gyönyörű alakot formál, segít a stressz levezetésében is!

 

 

 Lady Fit Kick: ezeket fogod érezni!
• kiváló kardioedzés
• súlycsökkenés
• minimális izomépítés
• alakformálás
• zsírégetés
• bőrfeszesítés
• méregtelenítés (izzadság formájában)
• a mozgás segíti az anyagcsere megfelelő működését
• kiváló depresszió ellen

Honnan indult a Lady Fit Kick?
Az USA-ban dúló MMA (Mix Martial Art, Ketrecharc) láz volt az egyik kiindulópontja az új mozgásforma létrehozásának. A népszerű, látványos sportág miatt sokan látogattak el a küzdősportos edzőtermekbe, de természetesen nem mindenki tud vagy akar ilyen kemény küzdelmekben részt venni. Az egyszerűbb, „békésebb” változatok azonban sorra hódítják a fitnesztermeket és a nőket.

Lady Fit KickMilyen egy Lady Fit Kick óra?
Az óra résztvevői betekintést nyerhetnek a harcművészet világába.
A tízperces bemelegítés után a kezdők megtanulják az ütéseket, rúgásokat, közben könnyed kardio gyakorlatokat végeznek. A menün ütések, rúgások, könyöklés, térdelés is van, melyeket az edző által tartott alkarpajzsokon vagy a boxzsákokon végezhetnek. Az óra közben mindenkinek lehetősége van az alkarpajzsokat ütni, rúgni, ahogyan a boxzsákokat is. A tréninget 8-10 állomásból álló köredzés fűszerezi, ahol a test minden izmát átmozgatják. A köredzés időhossza a csoport szintjétől függ: kezdőknel maximum 2 perc folyamatos mozgás, amit háromszor ismétlünk meg, haladóknál ez akár 5 perc is lehet.
Az edzés végén következik a hasizom és a nyújtás.

Lady Fit Kick: nőknek szóló, rúgásokra épülő fittséget biztosító mozgásforma.

Kinek ajánlott?
A mai világban már-már észrevétlenül beférkőzik a stressz a mindennapjainkba, akár a munkából, akár otthonról visszük magunkkal, és ez az egészségünkre is ártalmas. Tapasztalatok szerint az amerikai nők imádják ütni, rúgni a zsákokat, így levezetve a stresszt és agressziót. Ez a mozgásforma, ahogy sok más is, depresszió ellen is kiváló hatású, és a köredzések elvégzése kitűnő erőnlétet és gyors alakformálást biztosít. Így egy edzésen belül letudjuk stresszes életünket, egészségesebbek és csinosabbak leszünk, mindezek mellett még egy harcművészetből is kapunk ízelítőt, ami nagyon jól jöhet veszély esetén.

Nem fogok megsérülni?
Ezek az edzések egyáltalán nem harcosak, fizikai kontakt nincs az órán résztvevők között, mindenki egyedül dolgozik vagy az edzővel.
Persze itt is van sérülésveszély, mint minden sportban, például egy rossz lépéstől. Az mma edzések természetesen mások, mivel ott fizikai kontakt van a résztvevők között. Persze odafigyeléssel ott is ki lehet küszöbölni az ilyenfajta problémákat.

Nagy Ferenc GáborMMA (Mix Martial Art)
Ezt az irányzatot mi inkább ketrecharcként ismerjük, Amerikában komoly kultúrája van. Ahogy a neve is sugallja, kevert harcművészeti stílusok találkoznak benne: itt minden fajta küzdősportos megméretheti tudását. Nem ritka, amikor egy karatés egy birkózóval csap össze, vagy egy thai boxoló egy jiu–jitsut űzővel, de aki igazán sikeres akar lenni benne, annak állóharcban és a földön is egyaránt rutinosnak kell lennie.

A tökéletes mix ebben a sportágban
• a thaibox,
• a birkózás és
• a jiu jitsu művészetének elsajátítása,
mivel a thai box állásban, a birkózás a földre vitelben, a jitsu pedig a földön a legerősebb a különböző stílusok közül.
Napjainkban ez a sport hihetetlen nézőközönséget vonz Amerikában, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen fantasztikus élmény, amikor két, nagy tudással rendelkező harcművész áll a ketrecben.

Sportágakból mixelve
• Birkózás: a földre vitelben van nagy szerepe az mma-ban. A támadó a másik egy vagy két lábára koncentrál és leviszi a szőnyegre.
• Jiu-Jitsu: a világ egyik legszínesebb küzdősportja, amely a földre vitelben és a földön is fontos szerepet tölt be a kevert harcművészetnél. Fojtásokat, karfeszítéseket, váll-térd-boka szorításokat lehet itt alkalmazni, amelyek magatehetetlenné teszik az ellenfelet. A való világban, ha valaki veszélybe kerül, praktikus alkalmazni, mert úgy ártalmatlanná tudjuk tenni az ellenfelünket, hogy nem teszünk benne kárt.
• Thai box: az egyik leghatékonyabb, állásból induló harci stílus az mma-ban. Erős rúgásokkal, könyöklésekkel és térdelésekkel gazdagított sportág.

MAJKA ÉS A KÜZDŐSPORTOK
Majka - MMAMilyen sportokat csináltál eddig?
Sok minden csináltam, a víváshoz volt a legnagyobb tehetségem, de én mégis a focit választottam…, aztán annyiban is maradt ez a dolog!
A csapat vagy az egyéni sportokat szereted inkább?
Szeretem mindkettőt! A csapat arra jó, hogy megtanulj közösségben élni, az egyéni pedig pont arra nevel, hogy önmagad is megálld a helyed… Mindkettőt kötelezővé tenném!
Miért választottad most az MMA-t?
Mivel már 6-7 éve bokszolok, ezért szeretném magam kipróbálni olyan helyzetben is, ahol a lábmunka is fontos szerepet játszik.
Mivel ad többet az eddig sportokhoz képest az MMA?

A birkózás összekötése a boksszal és a kick boksszal szerintem a legkeményebb dolog a világon. Ez elég ahhoz, hogy letegyem a voksom az MMA mellett.
Milyen típusú lányoknak ajánlod a női MMA-t?
Azoknak a lányoknak, akik nem elégszenek meg azzal, hogy úgyis ők uralják a világot és irányítják a férfiakat, hanem pluszban még meg is akarnak verni minket…

Szöveg: Nagy Ferenc Gábor, Fotók: a Predator Gym-ben készültek, www.predatorfightgym.hu

 Majka - MMA edzés Majka - MMA

 

 

 

 

 

 

A Székely Budo-Sport Kft. 1985 óta foglalkozik harcművészeti felszerelések gyártásával és forgalmazásával. Ennek a több évtizedes tradíciónak köszönhetően minden harcművészeti sportklub és egyesület ismeri nevünket és a legtöbb rendszeresen használja termékeinket.
Kis- és nagykereskedelmi boltunkban harcművészeti ruhák, edző- és védőfelszerelések, budo fegyverek, szakkönyvek és sporttáskák kaphatók. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kiváló minőségű felszereléseket forgalmazzunk. Így sportboltunkban mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő boxzsákot, boxkesztyűt, birkózó- vagy boxcipőt, fogvédőt, esetleg Judo ruhát.
Kínálatunkba tartoznak az egyre inkább népszerű MMA nadrágok és felsők, valamint ezek divatruházati kiegészítői is.
Cégünk jelenleg a Magyar Karate Szövetséggel és a Magyar Ökölvívó Szövetséggel áll szerződéses támogatói, és beszállítói viszonyban.
A termékek megtekinthetőek és megrendelhetőek web áruházunkban is (budopest.hu), akár személyes átvétellel több mint 400 helyen országosan.

Küzdősport szaküzletünk elérhetőségei:
Budapest, VII. kerület, Wesselényi u. 47.
Tel.: 06-1-3223-906, 06-30-399-7409
rendeles@budopest.hu

Raktárunk elérhetőségei:
Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 133-135.