A 2013-as év országunkban és a nagyvilágban általában fordulatokban, történésekben gazdag, lendületes év lesz, amikor kiemelt szerepet kap az oktatás, főként a kisgyermekek oktatása, a nevelés, a családok helyzete és a hagyományőrzés, valamint különösen a lelkiség, a gyökerek és a vallás kérdésköre. Az év nehézséget hoz majd a legtöbb párkapcsolat és házasság számára, de folyamatos keresést az anyagi, pénzügyi világválság megoldásához. 2013 összességében izgalmas, tevékeny, kihívásokban gazdag, de a múlt felé forduló, a régi utakat bejáró esztendő lesz.
{idozito}
  

KOS 
(03.21-04.20.)
A Kosok számára egy lendületes, forró, tüzesen pörgős év következik. A Kos egyszerre kívánja élete akadályait leküzdeni, a problémákat elhárítani és az önismeret mélységeit is bejárni. Karrierjében rendkívül nagy átalakulás kezdődhet el, amelyet be sem fejez ebben az évben, egy folyamat első lépcsője lesz csak. Új munkahely, új hivatás és akár külföldi munkavégzés is lehetséges. Az aktivitás közepette azonban nagyon sok örömről kénytelen lemondani a lelkes Kos, év végére úgy érezheti, kevés jóban vagy sikerben volt része, noha óriási lépéseket tett előre az életben. A szerelem is hangsúlyossá válik. Ha fakó kapcsolatban él, akkor most megtalálhatja az igazi, örök társat.
Tipp: Vállald a hosszabb távú eredményekért a rövidtávú terheket és nehézségeket. Az élvezetekről való lemondás, pl. káros szenvedélyekről való leszokás a jellemet is erősíti.
 
BIKA
(04.21-05.20.)
A Bika számára gyümölcsöző és örömökben gazdag év következik, amilyenre mindig is vágyott. Most pontosan meg tudja határozni azt is, mi az, ami még hiányzik az életéből, és képes tenni ezekért a célokért. Idén sokkal lendületesebb lehet önmagához képest is, hiszen rengeteg energiát tesz tetteinek lefölözésébe. Korábbi munkájának eredménye már idén tapasztalható, de a legtöbb Bika természetesen ezzel sem elégszik meg, többet szeretne. Párkapcsolataiban nehézségekre számíthat, sőt akár titkos kapcsolatokba is bonyolódhat, de nincs olyan nehézség, amely tartósan elvenné a jókedvét. Képes javítani az életén, a magánéletén és az anyagi helyzetén is.
Tipp: Az anyagi sikereidhez hasonlóan a magánéleted is rendezheted, ha tiszta lapokkal játszol, és megtanulsz pusztán egyedül is örülni az életnek. Legyél tisztességes, a szelek idén neked kedveznek.
 
IKREK (05.21-06.21.)
A legtöbb Ikrek idén kissé melankolikusabb vagy szürkébb lehet annak ellenére, hogy egy átütő év áll előtte. Szinte nincs olyan cél, amelyet idén ne lenne képes elérni. Munkájában is sikerekre számíthat, vállalkozást építhet, igaz, kőkeményen kell dolgoznia ebben az évben, hogy rászolgáljon a bizalomra. Magánéletében nehezebb időszakok, érzelmi pillanatok következnek, de ezek az év második felére rendeződnek. Idén komoly szerepet kap az önismeret és a személyes út megtalálása, a misztikus magasságok akár a mágia, ezotéria is.
Tipp: Könnyű üzleti sikerek és számtalan öröm vár rád, érdemes ezekre fókuszálnod és nem leragadnod a kisebb nehézségek mellett. Ha jönnek is érzelmi akadályok, ne sopánkodj rajta hónapokig, mert egy jó évet vesztegetsz el.
 
RÁK (06.22-07.22.)
A Rákok idén átütő munkahelyi sikereket érhetnek el, de magánéletük, főként párkapcsolatuk rendezése elengedhetetlenné válik. Most fontos megtalálni a kapcsolatokban a saját igényeket, vágyakat és kimondani a sérelmeket, hogy javíthasson a gondokon. Idén kissé borúlátóbb lehet a Rák, noha nincs olyan cél, amelyet eltévesztene. Az érzelmi nehézségek átrágása után érdemes a múlton való rágódást kissé félretenni és a jövőre, közös célokra fókuszálni. Ez vezethet valódi lelki eredményekhez.
Tipp: A Rákok idén háztájukat rendezhetik. Próbáld meg a kapcsolatodat őszintén és szívből megjavítani, s ha átmenetileg kicsúszik a talaj lábad alól, kapaszkodj munkahelyi sikereidbe.
 
OROSZLÁN (07.23-08.22.)
Az Oroszlánok ebben az évben érzelmes, szenvedélyes életet tudhatnak majd magukénak. Szinte nem lesz olyan hét vagy nap, amikor nem érinti meg valami igazán mélyen lelkivilágát. Magánéleti, családi gondjai most melankolikusabbá, terhesebbé teszik számára a napokat, noha anyagilag óriási sikereket érhet el, és munkahelyén is erősödhet. Szárnyal a gondolatvilága, kreativitása. Hitében szükséges erősödnie ebben az évben minden Oroszlánnak, ez az, ami erőt ad az emberekkel kapcsolatos gondok leküzdéséhez.
Tipp: Érzelmei és szenvedélye nem csak a szerelemben, a művészetekben is szépen kibontakozhatnak, teret nyerhetnek, engedj az alkotó erődnek.
 

SZŰZ (08.23-09.22.)
A Szűz jelűek idén kissé tudathasadásos állapotba kerülhetnek. Borzalmas gyorsulásnak lesznek kitéve, ám életbeli sikereik és belső érzelmi világuk élesen elválhat egymástól. Belül olykor fájdalmas mélységeket és szenvedélyességet élhetnek meg, mintha rendkívüli módon hiányozna valami számukra, míg a hétköznapokban, a családi életben, a karrierben is pozitív időszakra számíthatnak. Ha fejlődéshez, előrelépéshez tanulmányokra vagy pl. kreditpontokra lesz szükségük, kemény, fárasztó időszaknak néznek elébe, de megéri a befektetett energia.
Tipp: Próbálj a már megszokott, bejáratott utakon előre haladni. A hagyományok megőrzése, a régi dolgok ápolása most örömet és sikereket adhat számodra.
 
MÉRLEG (09.23-10.22.)
A Mérlegek számára karmikus élettörténésekben és különös próbatételekben bővelkedő év várható, ugyanakkor azt sem árt tudni, hogy idén lehetőséget kapnak életük stabilizására, rendezésére. Korábbi tettei eredményét most nyerhetik el. Lehetősége lesz az önismeretre, lelkiségre és a vallásos fogalmakhoz, témákhoz is közelebb kerülhet. Az év igen gyümölcsöző lesz egyébként anyagilag, de nagyon sok öröm, emberi kapcsolat, jó beszélgetés is vár rá. Letisztíthatja önmagát, személyiségét, közelebb kerül ahhoz, hogy ki ő valójában, milyen értékei és nehézségei vannak.
Tipp: Kerüld a magánéleti és munkahelyi kockázatokat, de merj belevágni a biztos üzletbe. Idén anyagilag felerősödhetsz.
 
SKORPIÓ (10.23-11.21.)
A Skorpiók izgalmas és lendületes évre számíthatnak. Elsősorban munkában és tanulásban sok új lehetőség, kinyílás, előrejutás áll előttük. A tanulmányok szinte az egész évet meghatározzák. Tele lesz ötlettel, megvalósítási lehetőségekkel, és nagyon fontos szerepet kap idén a pénz is, hogy mind a tanulmányok, mind a munka már nem puszta sikerekért, hanem pénzügyi eredményekért is történjen. Ugyanakkor a Skorpiók idén még szívesebben bújnak el embertársaik elől, egy távoli pozíciót keresnek, ahonnan jól rálátnak a világra, de ahol ő maguk, jellemükhöz hűen észrevétlenek maradnak. A házasság idén aktuálissá válhat számára.
Tipp: Fektess energiát a jövődbe, mert a gyökerek, a múlt ahonnan eredsz kissé ködössé, zavarossá válik számodra.
 
NYILAS (11.22-12.21.)
A Nyilasok személyiségükben nagy változáson eshetnek át 2013-ban. Az önismeret, a saját belső vágyak feltérképezése kap kiemelten nagy szerepet. Ennek fényében megértik, mik azok a csatornák, ahol feleslegesen ömlik ki energiájuk, és hol kell még többet befektetni. Átalakulással és lendülettel, energiával teli lesz ez az év számukra, azonban több veszteséget is megélhetnek, főként anyagi vonatkozásban, és sajnos családtag, rokon elvesztése teheti még nehezebbé az évet, ha a személyes képlet is ezt ígéri. Ugyanakkor ez az év a sikerek előkészítését megelőző lépcsőfok, most különösen a szakmabeli akadályokat törheti át az ügyes Nyilas jelű.
Tipp: Fektess több hangsúlyt idén a külsőségekbe, a megjelenésbe és a kommunikációba, kifizetődő lesz ez a beruházás.
 
BAK (12.22-01.20.)
A Bakok számára egy örömtelibb, lazább, könnyedebb év következik. A sokszor magával is szigorú Bak most jobban vágyik a kikapcsolódásra, pihenésre, örömforrások megtalálására, és többet lehet emberek között is. Szociális kapcsolatai erősödnek és anyagilag is kedvező év elébe nézhet, éppen úgy, hogy nem megkeményedve, beszűkülten keresi a pénzt, hanem kapcsolatain keresztül talál új lehetőségeket. Ez az év pozitív pénzügyi fordulatok éve számára, ugyanakkor munkahelyén ármánykodásra, nehéz percekre is számíthat.
Tipp: Idén fogj olyan új tevékenységekbe, munkákba vagy vállalkozásba, amit igazán élvezel és szeretsz, ez hozza meg számodra a sikert, nem a kötelességszerű cselekvés.
 
VÍZÖNTŐ (01.21-02.19.)
A Vízöntők számár izgalmas, változásokkal és pörgéssel teli év következik. Általában többre vágynak, mint amit eddig kiérdemeltek, de energiájuk olykor fogytán van. Ennek fő oka, hogy a családi otthonban és anyagilag is nehézségekre számíthatnak. Ezek azonban könnyen javítható problémák, hogyha az önösség helyett az odaadást, a környezetével, családjával való törődést választja. Most kijut az örömből is, a karrierjében érhet el komolyabb sikereket idén.
Tipp: Próbáld meg elfogadni, hogy az életben természetes a folytonos áramlás, a pénz be- és kiáramlása, az emberi kapcsolatok öröme és bánata, hullámzása. Próbálj meg felfeküdni erre a hullámra és gyors, átütő sikereket érhetsz el az élet minden területén.
 
HALAK (02.20-03.20.)
A Halak számára pörgős és kihívásokkal teli év következik. Munkahelyi nehézségek és veszteségek tarkítják az évet, ugyanakkor új utakra léphet, új hivatást választhat, és új tanulmányokba kezdhet. Főként munkahelyi és anyagi vonatkozásban számíthat az év második felétől sikerekre, s az év nagy részében erre is fókuszál. Komoly akadályokat küzdhet le céltudatosságával, elhatározásával, de a lelkiség, spiritualitás is fontos szerepet kap idén.
Tipp: Használd ezt a felhajtóerőt arra, hogy valóban olyan tevékenységet, tanulmányokat végezz, ami kifejez téged, amit igazán szeretsz. Próbáld meg a változásokban, pl. munkahelyi áthelyezésben a lehetőséget látni.