A szőrtelenítés trendje nem állandó, szinte évről-évre változnak az elvárások. Hogy éppen ki mennyire érzi kötelességének, hogy minden egyes szőrszáltól megszabadítsa magát, az az egyéni ízlés mellett fizikai adottságoktól és a trendektől is függ. A nőknél mindenesetre legalább a látható területek szőrtelensége nagyjából változatlanul elvárás volt az elmúlt években, és nem valószínű, hogy ez változni fog.

{idozito2}

Férfi és nő
A két nem különbsége a szőrzetük különbségében is megnyilvánul. A humán szőrzet három csoportra osztható, melyek közül van két olyan, amely mindkét nemnél előfordul, és van a férfias szőrzet, ami kifejezetten a nagy mennyiségű tesztoszteron hatására alakul ki.
Az úgynevezett biszexuális szőrzet a hónalj- és végtagszőrzet, valamint a fanszőrzet az egészséges nőkre jellemző csekélyebb tesztoszteronhatás eredménye. 
Az aszexuális szőrzet – a haj, a mérsékelt végtagszőrzet, a szemöldök és szempilla – kifejlődésében a tesztoszteronnak nincs szerepe. 
A férfias szőrzet: a bajusz, a szakáll, a rombusz alakban a köldök felé terjedő fanszőrzet, a törzsön jellegzetesen elhelyezkedő háti-mellkasi szőrzet, az orr-és fülnyílásokban előforduló szőrzet, valamint a sajátos kopaszodás.

A szőrzetnek régebben komoly szerepe volt: mechanikai és hőtechnikai értelemben egyaránt. Mára azonban, a kislányos nők divatja miatt hajlamosak vagyunk szinte mindentől megszabadulni, ki így, ki úgy. Ehhez persze hozzájárult az is, hogy a ruhák által takart bőrfelület is egyre csökkent az elmúlt évtizedekben.

Intim testtájak csupaszon?
Régi vita, hogy jó-e, kell-e az intim testtájak szőrtelenítésével foglalkozni, és ha igen, milyen mértékben? Úgy tűnik, hogy még az orvosok sem tudnak egyértelműen állást foglalni a kérdésben, nem mintha ez különösebben befolyásolná a divatot.

Profi és tartós otthoni szőrtelenítés – kivételek nélkül
HoMedics Mé My Elos™ Plus szőrtelenítő rendszer
Korábban a szőrtelenítésre használt IPL technológia csak akkor működött igazán jól, ha a bőr kellően világos, a szőrzet pedig sötét volt.
A mē titka az elōs™ technológia, a villanófény (IPL) és a bi-poláris rádiófrekvencia (RF) hatékony kombinációja, így az új megoldás mindig egyformán hatékony, a szőr és a bőr színétől függetlenül. Ráadásul a készülék gyors is, egy lábat 10 perc alatt, egy teljes testet úgy fél óra alatt lehet teljesen szőrteleníteni.

Az elos™ technológia eddig kizárólag orvosok rendelkezésére állt most azonban a HoMedics mé™ szőrtelenítő rendszerrel Magyarországon is mindenki számára elérhető otthoni használatra is.