A jó szex olyan, mint a jó test: dolgoznod kell rajta. Nem kell ettől megijedni, nem jelenti azt, hogy ha dolgoznod kell valamin, akkor baj van vele. Egyszerűen eljön az az idő, amikor a lendület már nem visz: ilyenkor kelletek ti!

{idozito2}

 

Csak semmi csüggedés, segítünk, íme a tartósan jó szexuális élet 7 titka!

Titok 1. – Randizz rendszeresen!
A tartósan boldog párok azt vallják, hogy a boldogságuk egyik alapja a rendszeres randevú a párjukkal. Ez teremt lehetőséget, hogy újra és újra egymásba szeressenek, a kapcsolatukat életben tartsák. És nem utolsó sorban az ilyen párok legalább 88%-a arról számolt be, hogy kifejezetten elégedett a szexuális életével.
fitt.tipp: a randevú a szórakozásról szóljon, legyen rendszeres, legalább hetente egy alkalom, így megőrizhetitek azt az érzést, ami csak a kapcsolatok elején jellemző sokaknál: a pillangók a gyomrodban, ha a másikra gondolsz.
A közös programok és új élmények pont azt az érzést keltik, mint amikor szerelembe estetek egymással. Nem kell ejtőernyővel ugrándozni, hogy izgalmas legyen a randi, a lényeg, hogy mindketten jól szórakozzatok és együtt töltsétek az időt, de lehetőleg ne a megszokott környezetben.

Titok 2. – Törődj a testeddel!
A kutatások azt bizonyítják, hogy az egészséges szervezet és az egészséges szexuális élet egymást erősítik. A zöldségekben, halban, friss gyümölcsökben – azaz vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben – gazdag diéta segít mindebben. A rendszeres testmozgás sem elhanyagolható szempont, válassz könnyű, a vérkeringést pezsdítő edzéseket. Egy gyorsabb séta, biciklizés a jó levegőn, akár a rendszeres jóga is megteszi. Ezek emelik a szervezetben az endorfinok szintjét és csökkentik a stresszhormonok jelenlétét.
fitt.tipp: étkezz egészségesen, mozogj, hagyd el a dohányzást és az alkoholos italokat. Ha aktív és egészséges életetet élsz, sokkal jobban érzed magad a bőrödben, a testeddel is elégedettebb leszel, ami segít a libidó megőrzésében.

A füled a legérzékenyebb erogén zónád…

Titok 3. – Ne szégyelld megmutatni magad!
Ha azon aggódsz, mit gondol a testedről a partnered, máris kihúzhatod a napi listáról a szerelmi aktust. Ilyen tudatállapotban nem tudsz figyelni sem rá, se magadra, sem arra, hogy jól érezzétek magatokat. Ne a hurkáid vagy a kissé megereszkedett melled legyen a gondolataid középpontjában, hanem az, hogy a partnered mit szeret. Felvehetsz egy finom anyagból készült finom esésű, selymes tapintású, de azért nem mindent eltakaró ruhadarabot, így máris jobban érzed magad, és még a titokzatosságod is nő.
fitt.tipp: lehetsz akármilyen testalkatú, ha törődsz a bőröddel, a hajaddal és még éppen frissen is gyantáztattál, hidd el, a kívánt hatás nem marad el. A partnered szexinek fog látni, igazán értékeli majd az illatos sima bőröd.

Titok 4. – Vetkőzz le átvitt értelemben is!
A füled a legérzékenyebb erogén zónád. Hallgass, hogy meghallgattass! Egy őszinte beszélgetés közelebb hozhat benneteket egymáshoz, mint száz együttlét. Persze a beszélgetés szólhat a legtitkosabb szexuális vágyaitokról, fantáziátokról is, minél többet beszélgettek, annál hosszabb az előjáték.
fitt.tipp: az őszinte beszélgetés lehetőleg ne egymás ostorozásába csapjon át, ne arról szóljon, hogy ki mivel bántotta meg a másikat legutóbb. Ne az aktuális befizetendő csekkeket vagy anyádék beázott garázsát tárgyaljátok ki, esetleg a gyerek iskolai konfliktusait. Persze ezek is fontosak, csak nem most!

Titok 5. – Csak hagyd megtörténni!
Ne mondd, hogy nincs kedved! A legtöbb elégedett pár nem vár a szikrára, ugyanis a mindennapi élet káoszában még a végén egyáltalán nem történik semmi. Az kevés, hogy azon tanakodsz, a hétvégén tuti lesz rá alkalom… Mindenképpen szakíts időt egy kis kényeztetésre, ölelésre. Ne azt kérdezd a másiktól, hogy mikor jön haza este, hanem mondd neki azt: alig várod, hogy este lásd! És amikor elérkezik az idő, a partnered mégoly fáradtan is ér haza, akkor ne azon kapjon, hogy a vasalnivalót hajtogatod, hanem mondjuk azon, hogy a hálóban várod. Mindjárt nem lesz olyan fáradt, hidd el!
fitt.tipp: rendszeresen iktassatok a napirendetekbe szexuális együttléteket, ahogy a randikat is megtervezitek, ennek is megvan a maga bája. Nem kell erőltetni, néha nem árt a spontaneitás sem. De gondolj arra, milyen elégedett tudsz lenni, amikor semmi kedved vagy energiád nem volt végigcsinálni az edzésprogramodat, de mégis lenyomtad, kiizadtál, eltűnt belőled az összes feszültség és boldognak, elégedettnek érzed magad. Valahogy így van ez a szexszel is néha. Minél jobban érzed magad szex után, minél jobban esik, annál jobban fogjátok kívánni egymást a jövőben is.

Titok 6. – A szex nemcsak orgazmusból áll
Ha nem az észvesztő multiorgazmusra hajtotok, az is segít. Az együttlét és a másikra való odafigyelés a fontos, ha hosszútávon akarjátok megőrizni és fenntartani az egymás iránti szenvedély érzését. Az érzelmi odaadás és intimitás hosszú távon sokkal fontosabb, mint a szexakrobatika. Minél többször tudjátok az intimitás és a magas érzelmi hőfok érzését biztosítani a másiknak, és nyilván ezzel együtt a magatok számára is, az kész nyeremény.
fitt.tipp: élvezzétek a pettinget is, nem kell bizonygatni, hogy elég menők vagytok-e az ágyban. Nem kell megfelelni semmilyen külső elvárásnak. Nyilván nem baj, ha többféle “gyakorlatsort” kipróbáltok: ahogy az edzőteremben sem mindig ugyanazt végzed, hogy a különböző izomcsoportjaidat megmozgasd, a különböző szexuális pozitúrák is különböző módon fognak benneteket stimulálni. Ha nincs orgazmusotok, az sem tragédia, ha egyébként jól szórakoztatok. Majd legközelebb lesz, elvégre rendszeresen kényeztetitek egymást, ugye?

Titok 7. – Mint a jó bor
Bár sokan nem hiszik ezt el, de az összeszokott és idősödő párok igen elégedettek tudnak lenni egymással. Ha látjátok egymást öregedni, bölcsebbé válni és érni, ha mindezt együtt teszitek, méltósággal, a kölcsönös tisztelet és mély szeretet mély intimitáshoz is vezet. Mindez megadja a kielégítő szexuális élethez szükséges biztonságérzetet, hiszen nem szégyelltek egymás előtt semmit. Sokkal nagyobb önbecsülésre és önbizalomra tesztek szert így. Az ismerősség, a kölcsönös bizalom bátrabbá teszi a párokat, így még elégedettebbek lehetnek egymással, a párkapcsolatukkal és a szexuális életükkel.
fitt.tipp: felejtsétek el A szürke 50 árnyalatát, ha azt halljátok – kaland. Egy új helyszín, egy új pozitúra, egy új illat éppen elég, nem kell túlgondolni semmit.

Szöveg: Dudás Judit