Olykor felmerül az emberben a vágy, hogy jó lenne kipihenni a hétköznapok fáradalmait, friss levegőn mozogni, gyógyulni, relaxálni. Te merre indulnál?
{idozito2}

Sárvár
Az őskor óta lakott Vas megyei település történelméről is lehetne ismert, de mégsem ez vonzza a legtöbb látogatót, sokkal inkább az itteni termálvíz: magas ásványianyag-tartalma oldja a stresszt, illetve gyógyítja a legmakacsabb ízületi és gyulladásos panaszokat. Kedvező nőgyógyászati problémákra, segít a regenerálódásban. 
A környék nevezetességei akkor is sok programot adnak, ha eltávolodnál a víztől. Várak, templomok, arborétumok és szebbnél-szebb városok vannak a közelében.

Fitt.tipp
A Spirit Hotel Thermal Spa ***** Sárvár Oázis wellness- és fürdőrészlege közel 10000 m2-en várja a vendégeket, 22 medencével és pezsgőfürdővel. Az aktív életmódot kedvelőket 25 m-es úszómedence is várja, a lazítást élményzuhanyok és baldachinos pihenőágyak biztosítják. A gyógyvizes- és élménymedencék mellett kádfürdőkben is élvezhetjük a sárvári gyógyvíz jótékony hatását.
www.spirithotel.hu

Hévíz
A Balaton tőszomszédságában a Hévízi-tó óriási vízfelületével Európa legismertebb gyógyhatású, meleg vizű tava, így télen is biztosítja a víz élményét a környékre látogatóknak. Leletek szerint már a rómaiak is előszeretettel élvezték a meleg víz gyógyhatását, és úgy tűnik, ez sosem ment ki a divatból. A XVIII. század végén indult el a fürdő kiépítése, a fedett mai fürdő a 60-as évektől áll. Ezután már megállíthatatlan volt a gyógyközpont és a szállodák fejlődése. Az eredmény egy kedves kisváros, amely egész évben pezseg az élettől és a programoktól.
A tó 39°C-os hőmérséklete egy barlangból törve elő táplálja a tó vizét, ami így télen sem lesz hidegebb 22 fokosnál. Hatása főleg a mozgásszervi betegségek esetén és regenerációhoz alkalmazott, de nőgyógyászati és bőrgyógyászati bajokra is jó.

Fitt.tipp
A Hunguest Hotel Helios***superior-ban Hévízen, Selfness hétvégék keretein belül is várják a vendégeket.
A selfness sokkal többet jelent, mint a wellness. Itt nem csak a testet, de a lelket és a szellemet is kényeztetjük. Amellett, hogy felszabadítjuk blokkjainkat, megoldást is mutatunk egy egészséges énkép kialakításához. Szakmai trénerek segítségével egyéni és csoportos foglalkozások alkalmával energiával töltekezünk és felfrissülve, újult erővel vághatunk bele a mindennapokba, illetve hasznos tanácsokkal térhetnek a vendégek haza, melyekkel boldogabb, kiegyensúlyozottabb lesz az életük.
http://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/heviz

Mátraháza
A Mátra Magyarország legtisztább levegőjű helye, ahol még az allergiás panaszok is enyhülnek. A levegő mellett a természeti környezet, a nyugalom, a túrázásra csábító hegyoldalak, vagy télen akár a sípályák miatt is érdemes ide látogatni.

Fitt.tipp
Mátraházán, az egykori Bérc Hotel megújulva, Lifestyle Hotel Mátra****superior néven várja a látogatókat. A hotel egyik különlegessége az Amethyst Spa, melyet a természet közelsége inspirált: kizárólag bio növényi alapanyagokat és az embert holisztikusan szemlélő kezeléseket próbálhatsz ki. A wellness részleget a szauna ceremóniák teszik teljessé, amelyek után igazán relaxáltan térhetsz nyugovóra. Ha pihenésed alatt is figyelnél az egészséges táplálkozásra, ez a te helyed: a séf ételkülönlegességei mindenkinek meghozzák a kedvét a finom falatokhoz. A környékbeli termelők borai teszik teljessé a vacsorát, amely után már csak egy esti séta kell a csodálatos hegyvidéki környezetben a tökéletes feltöltődéshez.
www.hotelmatra.hu

Ausztria – Ausseerland-Salzkammergut
Az Ausztria szívében található régiót „ötcsillagos vidéknek” is nevezik: hegyek, kristálytiszta tavak és mesébe illő szakaszok sorakoznak a Salza mentén, kulináris csúcspontokhoz vezet az út a Dachstein körül vagy fel az Enns-völgy és Ausseerland közti Viehbergalmra – olyan sokszínű kínálat ez, mely ritkán fordul elő. Ezen kívül a régió legcsodálatosabb helyeit tartogató Trans-Salzkammergut –ban rendezik minden évben a híres nárciszfesztivált, és itt volt az alpesi sóbányászat egyik legrégebbi központja is. Ezen a vidéken a sportra is végtelen számú lehetőséged van: túrákon, sétákon, mountainbike-túrákon vehetsz részt, télen pedig a téli sportok teljes tárháza vár.
Ausseerland-Salzkammergut a klímája, a só és a gyógyiszapok miatt egyben “vitalizáló régió” is

Fitt.tipp
2013. december 19-től várja vendégeit a Narzissen Bad Aussee – Sófürdő és Vitálcentrum, ahol a sóra, a gyógyászatra, a terápiára és az orvosi wellnessre helyezik a hangsúlyt. A hagyományőrző kúrákat orvosi alapokra helyezett wellnesskezelések egészítik ki, míg az innovatív egészségmegőrző kínálatot a régióban fellelhető gyógyerővel bíró természetes anyagokkal, a sóval és az Altausee-i sóhegyekből származó gyógyvízzel teszik teljessé.
Az új fürdő különlegességei közé tartoznak a sós vízzel töltött szabadtéri medencék, amelyekből varázslatos kilátás nyílik a környező hegyekre, valamint a különleges klímájú sóbarlang. A Narzissen Bad Aussee egyik központi helyisége a sótenger egyik barlangjában, egy hatalmas sókristály belsejében található. A fürdőrészleg többi része sajátos módon köti össze egymással a só, a sós víz és az Ausseerland – Salzkammergut régió csodás természeti környezetét.
www.narzissenbadaussee.at