A tökéletes alakkímélő ajándékot megtalálni nem könnyű, de valakinek, aki éppen életmódot váltana, különösen meghatározó lehet: elronthatod vagy előrelendítheted az úton. Válassz okosan! {idozito4}

+
Ezt igen!

Gourmet ínyencségek
Állíts össze egy szép nagy kosarat tápanyagban gazdag, egészséges ételekből: friss bio gyümölcsök és zöldségek, extra szűz olívaolaj, olajos magvak, zöldfűszerek, bio teák és hasonlók kerüljenek bele.
● Heti gyümölcs- és zöldségkosár megrendelés
Ma már a magyar városok közül is több helyen működik olyan cég, amely a környékbeli termelők szezonális zöldségeiből és gyümölcseiből szállít házhoz hetente egy kosárral. Fizesd elő a barátnődet/barátodat és lehet, hogy úgy rákap majd a friss ízekre, hogy folytatja a szokást.
Konyhai eszközök
Egészséges ételek elkészítéséhez szükséges konyhai eszközök egész sorából válogathatunk, ha ilyen ajándékot keresünk. A drágábbak közé tartozik egy igazi wok vagy egy rozsdamentes kukta, alacsonyabb áron vízszűrő kancsót választhatsz, de ha nem költenél ennyit, akkor zöldséghámozót, citrusfacsarót, zöldségpárolót vagy akár avokadóhámozót is vehetsz.
● Főzőiskola
Ma már egyre több főzőkurzusra iratkozhatunk be és vannak köztük kifejezetten egészséges ételek elkészítését megtanító fajták is. Akár utalványt, akár konkrét kurzust választasz, az egyalkalmas és a hosszabb, több alkalmas is jó megoldás. Ha szeretnél több időt együtt tölteni a megajándékozott barátoddal, menj el vele te is!
Sportruha vagy sporteszköz
Ha a megajándékozott már amúgy is művel egy sportot, akkor bizony jó ötlet valami olyannal meglepni, ami támogatja ebben. Lehet ez egy lépésszámláló, jógaszőnyeg vagy gumikötél edzéshez – bármi, ami még nincs neki. Csak arra kell figyelned, hogy ne olyan ajándékot adj, ami arra utal, hogy szerinted nem edz eleget vagy nem jól. Ha éppen a jóga lett a szerelme, ne vegyél neki súlyzót.
● Kupon egészséges ételeket kínáló étterembe vagy boltba
A kuponok elsőre talán személytelennek tűnnek, de mégis nagyon jó ajándékok. Amikor ugyanis az ember úgy vásárol vagy rendel, hogy nem ő fizeti a számlát, nagyobb eséllyel próbál ki valami újat, szokatlant, így akár teljesen új felfedezéseket is tehet.
● Hasznos információ
Lehet ez egy egészséges életmódról szóló magazin előfizetése, egy jegy egy előadásra vagy konzultáció egy szakemberrel. De jó megoldás egy aerobik vagy jóga videó vagy vezetett meditációs cd is.
● Sporthoz való mp3 lejátszó, fülhallgató és zene
Valójában nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő lejátszót, és különösen a megfelelő ritmusú zenét, legyen szó bármilyen sportról.
FITT.TIPP: ma már több gyártónak is van olyan lejátszója, ami akár úszáshoz víz alatt is használható.
Pulzusmérő óra
Így biztosan hatékony lesz annak is az edzése, aki eddig nem ruházott be ebbe a fontos kellékbe. Lehet, hogy nem árt a pulzuskontrollról szóló tájékoztatás sem mellé!
● Új sporttáska
Ha más nem, ez biztosan ösztönzi majd arra, hogy használatba vegye, és eljárjon edzeni. Melyik nő mondana nemet egy új táskára?
● Masszázs utalvány
A sportos élet, a relaxáció, az egészség, vagy mert egyszerűen csak jólesik. Olyan sok érv van egy masszázshoz! Szerencsére számos fajtája közül válogathatsz, és aki valóban mindent megtesz, hogy leadja a felesleget, megérdemli a kényeztetést.
● Fitneszbérlet
Ez még arra is jó, hogy több időt töltsetek együtt, ha össze tudjátok hangolni edzéseiteket. Vagy akár arra, hogy egy új sportot próbáljon ki, aki ajándékba kapja.


EZT NE!
Egészségtelen finomságok
Egyértelmű, hogy egy nagy tábla csoki vagy egy doboz keksz nem éppen a legkedvesebb ajándék valakinek, aki a súlyát próbálja kordában tartani. Ez csak arra lesz jó, hogy kísértésbe ejtsd őt az egészség felé vezető úton.
Mérleg
Egyértelmű, hogy ha nem ez volt a konkrét kérés, akkor ne ajándékozzunk soha mérleget! Ez akár véget is vethet egy szép barátságnak, hiszen egyértelműen kritikát fogalmazunk meg vele.
● Fogyókúrás termékek vagy részvétel egy ilyen programban
Erre is igaz, ami a mérlegre: hacsak nem kéri ezt valaki kifejezetten, akkor goromba dolog ilyen ajándékot adni.
● Rosszul megválasztott sport
Ha éppen most kezdett el az ajándékozott egy fogyást segítő mozgást és még nincs formában, kifejezetten lelombozó lehet például egy intenzív spinning edzés, ahogy egy csendkedvelőnek a fitbox vagy a nem jó ritmusérzékűnek egy step aerobic. Nagyon figyelj oda, ha új sportra csábítanád: az alapötlet helyes, de ha nem jól választasz, általában a sporttól is elveheted a kedvét, mert csak kudarc éri.
● Összezavaró információk
Diétázni kezdett? Okosan csinálja és van is eredménye? Nem szenved, nem boldogtalan? Akkor ne zavard össze azzal, hogy más módszerekre próbálod rávenni, azokról mesélsz vagy veszel könyvet neki.
Borkóstoló hétvége
Egy ilyen hétvége, bármilyen remek élmény is, valószínűleg a legnagyobb hős diétáját is borítaná. Ha már mindenképpen vidékre vágysz, menjetek el túrázni vagy szedjetek gyümölcsöt egy szedd magad akcióban.

Szöveg: Kovács Valéria