Az egyes jegyeknek egészen más a mozgatórugója, ahogy egész más gyengíti és egész más segíti őket a hozzájuk illő célok elérésében. Ha úgy érzed, elakadtál az úton vagy csak megújult lendületet keresel, ismerd meg magad még jobban! {idozito5}

 

KOS (márc. 21–ápr. 20.)
Erő: versenyszellem
Ellenség: meggondolatlan, tervezetlen
Sarokba szorítva: lassítva, bezárva
MOTIVÁCIÓ
Ha valamit gyorsan kell elérni és csak kevesen képesek rá a környezetedben, az mindig jobban inspirál, mint bármi más. Te leszel az első, aki a startvonalhoz áll, mert nem félsz a küzdelemtől és érdekel, hogy mi vár rád ezen az úton. Nézz közvetlenül a lábad elé is és ne gázolj át senkin, mert a következő versenyben bizony elgáncsolhat az a valaki más már a rajtnál. Ugyanakkor tartsd meg a céltudatosságod és a bátorságod. Kosként a legkiválóbb munkaerő és igazi harcos vagy. Domináns és erős, karizmatikus és intelligens, tudatos. Ne gondolkodd viszont túl a dolgokat, tervezz és indulj azonnal!
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
A célok elérése számodra talán a legkevésbé megterhelő feladat, főként ha nem kell túl sok időt várni az eredményre. Kosként igazán törekvő, erőteljes és dinamikus vagy. Mindent pozitívan és kihívásként tudsz értékelni, ha a fejedbe veszel valamit, nem adod fel és pontosan erre az elszántságra lenne mindenkinek szüksége. Próbáld meg ezt a céltudatosságot átadni a többi csillagjegynek is. Ugyanakkor néha túlzásba viszed a versengést és olyan helyzetekben is az élre akarsz törni, amikor semmi tét nincsen, amikor lazíthatnál. A lételemed a versengés, viszont nehezebben kapcsolsz ki, mint mások, erre tudatosan kell figyelned. A másik gyengéd, hogy amíg valamit el kell érni, hajtasz, de már nehezen tartasz ki. Mi történik akkor, ha a végcél messze van? Ha csak kitartással nyerhetsz? Adj magadnak határidőket. Határozd meg egy-egy cél vagy projekt pontos idejét már előre, és még ha úgy is érzed elérted a célod korábban, ne ugorj a következő feladatra, hanem folytasd tovább kitartóan, amit elkezdtél. Így leszel valóban nyertes!

BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
Erő: kitartás
Ellenség: merevség
Sarokba szorítva: hirtelen fordulatoknak kitéve
MOTIVÁCIÓ
A Bika jelűek nehezen motiválhatók, nem kezdeményező típusok és csak ritkán ugranak fejest új dolgokba. Valószínűleg te is inkább a járt ösvényt taposod, nem pedig újakat keresel. Azonban a Bikát is lehetséges motiválni, ha lényegesen nehezebb is megmozdítani, mint más jegyeket – vetkőzd le a merevséged, a makacsságod, a lustaságod és lépj ki a kényelmi zónádból! Ha már egyszer elkezdtél egy új sportot vagy kitűztél egy célt, akkor viszont többé nem fogod feladni, mert nem szereted a korábbi munkádat és befektetett idődet feláldozni, csak mert épp feladnád azzal a felhanggal: nincs a dolognak valódi tétje vagy értelme. Lehetséges téged motiválni, ha kényelemmel kecsegtet egy helyzet és sok pihenéssel, sok élvezettel és szenvedéllyel. 
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Csak azért, mert nehezen lendülsz be, nem kell mindjárt az elindulás előtt feladnod. Mert amit elkezdtél, te véghez is viszed, míg sokan kidőlnek mellőled. Csak olyan feladatokat vállalsz el, amelyekről tudod, hogy érdekes a folyamat végéig folytatni és nem fogod feladni. A napi rutin részévé tenni – ez a kulcsmondat: le kell gyűrnöd a problémát, utána viszont már megszokod és amit megszoktál, akár a végtelenségig el tudod viselni, ebben rejlik a te erőd! Neked onnantól nincs olyan, hogy valami az idegeiden táncol. Akármit is vezetnél be az életedben, naponta kelljen cselekedned, ne legyen szabadnap vagy kibúvó, mert ott megbicsaklik a kitartó elme.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Erő: könnyedség, kreativitás
Ellenség: szétaprózódás
Sarokba szorítva: korlátozva, alárendeltségi helyzetben
MOTIVÁCIÓ
Az Ikrek jelűek általában kezdeményező, légies típusok, így ha e jelben születtél, akkor te is biztosan laza, könnyed, humoros és rendkívül kreatív vagy, aki azzal éri el céljait, hogy képes a végcélhoz igazítani az utat. Mindig meg fogod találni azt az utat, ami érdekesebb, és ami abba az irányba visz, ahová menni szeretnél. Még akkor is, ha egyszerre legalább két dolgot akarsz. Ha választani kell, akkor te mindkettőt kéred és nem, nem fogsz ezért szégyenkezni. Neked nem probléma az agyadat felturbózni, és addig pörgetni, amíg a maximumot hozod ki intelligenciádból. Ha túl kevés az időd, szinte párhuzamosan két szálon gondolkozol és élsz – persze jó tudnod, hogy csak addig feszítheted a húrt, amíg ki nem égsz.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Fontos tudnod, hogy a túlzott koncentráció végül éppen a fókusz csökkenéséhez vezethet. Ha egynél több dologra figyelsz, akkor szinte hasad a tudatod. Próbáld meg egyben tartani vágyaid, egymás után tervezz be lépéseket, vagyis tanulj meg műveleti sorrendet alkotni munkádban és magánéletedben is. Nem kell ugyanakkor mindent neked megcsinálnod, néha elég, ha te vagy az ötlet gazdája, de nem leszel képes bejárni az egész utat, pl. egy teljes munkafolyamatot másokkal, az neked mechanikus és fárasztó. Pihenj, aludj eleget, mert az elmédet egyben kell tartani a fokozott intelligenciatevékenység ellenére.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
Erő: érzelmi intelligencia
Ellenség: hisztéria, labilitás
Sarokba szorítva: szabályok, távolságtartás
MOTIVÁCIÓ
Kevesen tudnak ennyire ösztönösen, szívvel, érzelmeiket feltárva belehelyezkedni egy helyzetbe. A Rákok számára nem könnyű a kitartás, a fókuszáltság és összpontosítás, de nagyon könnyű elvégezni bármilyen nehéz folyamatot, amit élveznek, ami érzelmileg építi őket. Ilyen vagy te, erős, de érzelmes és a különleges képességed éppen abban rejlik, hogy mindenben megleled az emocionális fejlődést. Ha bármilyen nehézséget tapasztalsz az életben, csupán azt kell megtalálnod, hogy érzelmileg miként tudsz kapcsolódni a témához. Tüzeld fel magad, akár légy haragos, dühös, az érzelmeid vidd bele a tetteidbe.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Tudnod kell, hogy semmilyen cél nem foglal le, amíg nem kapsz választ arra, kivel fogod mindezt végigcsinálni, az élményt megosztani, kiért és miért dolgozol? Önmagadban, egyedül biztosan nem mész előre. Keresd meg a társad, a családod körében vagy barátokat a sportban vagy akár munkában is. Érezheted gyengének magad, de egységben az erő, egy kicsi vézna fa is a társaival együtt már erdő! Keresd meg az élvezetet és szeretnivalót a tevékenységben, hangolódj rá és adj a fel- és levezetésre minden új projekt előtt 5-5 percet és egész más minőségben végezheted a mindennapok tennivalóit.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Erő: önbizalom
Ellenség: hiúság, lustaság
Sarokba szorítva: uniformizálva
MOTIVÁCIÓ
Az Oroszlán számára a siker, a motiváció, az eredmény és az önbizalom nem csak üres elvont fogalmak. Te pontosan tudod, hogy minden belül, a fejedben dől el. Azt is tudod, hogy ehhez tanulnod kell, sőt valószínűleg már arra is rájöttél, mivel igen kiváló önismerettel rendelkezel, hogy a legtöbbet abból tanulhatsz, ha átadod másnak a tudásodat, s közben a figyelemből energiát, elismerést is szerezhetsz a tanuló féltől. Számodra teljesen természetes, hogy magasan végzed, lehetőleg az első helyen, és az is, hogy mindezért nem kívánsz vért izzadni, hiszen a túl sok munkával és izzadsággal járó küzdelem már kicsit sem élvezetes. Neked azonban élvezned kell az utat és a folyamatot. Rá tudod venni a többieket, hogy kövessenek, és mivel a humorod lehengerlő és mindig életvidám vagy, ők szeretnek veled lenni, és ezért elfogadják játszmáidat. Csoportokat, óriási közösségeket is meg tudsz mozgatni, mert a testeden, lelkeden túl is rejlik benned erő.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Fontos tudni, hogy olykor túlságosan is függsz mások véleményétől, s talán éppen erejüktől és segítő szándékuktól is. Ennél fogva bár irányítónak gondolod magad, mégsem vagy független. A hiúság és érzékenység mások véleményére könnyen meggyengít, pedig születésednél fogva szinte mindig nyertes pozícióban vagy. Optimista vagy és életvidám, aki ha jó, ha rossz körülmények között él éppen, mindkettőt élvezi. Mégis a kényelem és lustaság ellened fordulhatnak, mert ugyan ki hiszi el, hogy magad érted el a sikereket, ha nem látták, hogy keményen küzdöttél az úton, mint bárki más? Légy tudatában erődnek, de mindezt tedd alázatosabban, szerényebben, így te leszel valóban a jegyek ura és világok, birodalmak megmozgatója.

SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
Erő: precizitás, elemzés
Ellenség: önbizalomhiány
Sarokba szorítva: döntéskényszer, felelősség
MOTIVÁCIÓ
A Szűz jelűek alapvetően nyugodt, földes természetűek, mégis megáldotta őket a Jóisten a Merkúr bolygó természetével, az izgágaság, a kutató elme és a kommunikációs képességek ajándékával. Kiválóan analizálsz helyzeteket. Tőled nem állnak távol a természettudományok, de műszaki területeken is kiváló vagy. Mivel az intelligenciád kimagasló, ezen a téren győzheted le társaidat, meglátásaid olyan látásmódra vallanak, ahogy mások képtelenek nézni a világot, ezért ötletekben és kreativitásban egy lépéssel a többiek előtt jársz. Precizitásod kimagasló, de a maximalista szigor saját magaddal szemben is érvényesül.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Tudnod kell, hogy sokszor alaptalanul, saját elvárásaid szigorú körét szemlélve ébred fel benned az önbizalomhiány érzése. Önmagad megkérdőjelezése a kutató szakmában hasznos lehet, de sportban, magánéleti és munkahelyi döntésekben ez a mentalitás arra kényszerít, hogy mindig beállj valaki mögé a sorba és mások hozzák helyetted a döntéseket. Ezeket azonban meg fogod kritizálni éles nyelvvel, mivel rosszul tűröd az irányítást. Tudatossá kell válnod saját képességeidről, hinni magadban, hogy elismerjenek tudásodért! A fizikumod, sportbeli teljesítményed is kizárólag azon múlik már – mivel nagyon kitartó vagy -, hogy miként gondolkodsz magadról és teljesítményedről.

MÉRLEG (szept. 22–okt. 21.)
Erő: bátorság és odaadás
Ellenség: bizonytalanság, billegés
Sarokba szorítva: döntéshelyzetben és egyedül
MOTIVÁCIÓ
Kevés olyan karizmatikus, kifelé élő, extrovertált személy van, mint te. A Mérlegek általában nagyon jól szerepelnek, nem csak fellépések során, a hétköznapok színpadán is. Fogékony vagy a külvilág ingereire, megérzed másik nem érzéseit, amire csak kevesen képesek.
Kifinomult kommunikációs készséged van, karizmatikus vagy és szinte bárkit leveszel a lábáról, ezért nem kérdés, hogy a cél felé sem egyedül haladsz az úton, hanem hű társat (társakat) keresel. Rendkívül bátor vagy és kezdeményező, ám a külvilág véleménye könnyedén el is bizonytalanít.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Tudatossá kell válnod arról, hogy könnyen kiismered mások gondolatait, a gondolataikra talán hathatsz is valamennyire, azért nem tudod megmondani az embereknek, hogy egészen pontosan mit gondoljanak. Túl sokat mérlegelsz a döntések előtt, és ha végre el is indultál az úton, folyton megkérdőjelezed magad, ez a bizonytalanság azonban sajnos lerí az emberről. A magányt sem viseled jól, főként a társkapcsolat rendezése fontos ahhoz, hogy a többi életterületen, munkában, sportban vagy pénzügyi téren jeleskedj, sőt mindez kihat egészségedre is. Ugyanakkor nincs még egy ilyen mézes-mázos és mégis harciasan erős jellem a zodiákusban, mint te. Személyes varázsoddal s a mások iránti nyitottságoddal, odaadásoddal érheted el leginkább a célodat. Fontos, hogy papírra vesd döntéseidet, elhatározásaidat, ennek okát, és minden egyes bizonytalan pillanatban vedd elő és olvasd el.

SKORPIÓ (okt. 22–nov. 21.)
Erő: tökéletes összpontosítás
Ellenség: maximalizmus, szorongás
Sarokba szorítva: amikor tilos kilógni a sorból
MOTIVÁCIÓ
A Skorpió jelűek nagyon aktívak, maximalisták, sőt fanatikusak is tudnak lenni, máskor pedig hideggé, zárkózottá és depresszióssá válnak. Tökéletesen fókuszált vagy, olyan képességek birtokában, amelyek általában különlegesek és az a legnagyobb erőd, ahogy a tudásodat és az eredményeidet képes vagy prezentálni. Szuggesztív és manipulatív erővel rendelkezel. Határozott vagy, erőteljes és rengeteg életenergiád van. Kimagasló eredményeket tudsz elérni, mert a lehetetlen helyzetekből is folytatod tovább utadat, újrakezded, megújhodsz.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Annyi átalakító erő van benned, hogyha nem használod konkrét célok elérésére, akkor destruktívvá válhat. Folyton újabb elvárásoknak kell megfelelned, mert különben leülsz, mint akit a saját belső kreativitása és zsenialitása megfárasztott vagy felrobbansz. Átnyúlsz azokon a határokon, amit normálisnak vagy lehetségesnek neveznek. Ebben rejlik erőd, hogy olyan szférák királya és nyertese vagy, ahová mások nem merészkednek, de tudnod kell, hogy még te sem vagy sebezhetetlen és törhetetlen.

NYILAS (nov. 22–dec. 20.)
Erő: függetlenség és hit
Ellenség: bezártság
Sarokba szorítva: Szabályozva
MOTIVÁCIÓ
A Nyilas jelűek szintén a tűz elemét hordozzák, és mint nyilas íjával a célt, úgy veszi be az összes elképzelt távoli célpontot az e jelben született. Nem biztos azonban, hogy szeretnéd is megtartani ezeket a eredményeket, néha utólag jössz rá, hogy a kergetése érdekesebb és fontosabb volt, mint megtartani. Kiváló sportoló vagy, erős és aktív. Dinamikusságod mellé lazaság, függetlenség párosul, te biztosan nem rohansz edzésről haza párodhoz, ha még lenne mit gyakorolnod a pályán. Hihetetlen fókusz van benned, amely erős és idealisztikus hitedből fakad, szinte leálmodod az égről, amit el szeretnél érni. Tipikus tudatos teremtő vagy.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
A vágyaidat és az álmaidat te éled meg a legjobban a zodiákus jelei közül. Te bizony nem fogsz unatkozni, csak azért, mert valaki megmondja, hogy mit kell tenned. A boldogságot, a távoli megfoghatatlan célokat kergeted, s néha abba az illúziócsapdába esel, hogy szabad lehetsz a szabályok keretezte univerzumban. Fontos tudnod, hogy a távoli cél néha olyan messze van, hogy eltökéltséged megszűnik az út felén. Azt sem árt észben tartanod, hogy néha túlidealizálod a dolgokat. Próbálj meg olykor megmaradni a valóság talaján, a messzire mutató törekvések között jegyezz fel részcélokat és még kisebb részegységeket. Ha elkezdtél valamit, szánd rá magad a befejezésre és taníts meg másokat is álmodni.

BAK (dec.21–jan.20.)
Erő: céltudatosság, szívósság
Ellenség: szűklátókörűség, görcsösség
Sarokba szorítva: ha nincs rá szükség
MOTIVÁCIÓ
Nincs még egy ennyire erős, makacs és akaratos jegy. A Bak a siker, a karrier, az eredmény és a jövő csillagképe, a leginkább számító jegy, de a legmegfontoltabb is. De te vagy a legeredményesebb is, mivel tudod, hogy egy ember vagy nagyon fent, vagy nagyon lent végzi, és az intelligenciád és az önkontrollod nem engedné meg, hogy az utóbbi történjen. Képességeid kiválóan kamatoztatod, az embereket és a tudást is a lehető legjobban tudod felhasználni. Hasonlóan a Koshoz, kinézed és beveszed a várat, de te kicsit megfontoltabb vagy és a cselekvés előtt azt is megnézed, a küzdelemből mégis mennyi hasznod származik?
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Olykor túlságosan is sokat számít számodra mások véleménye és görcsössé válhatsz a sikerhez vezető úton. Pedig kevesen tudnak olyan jól és olyan szívósan küzdeni, mint te. Olykor merev vagy és annyira intelligenciavezérelt, hogy az érzelmek lehetőségét számításba sem veszed, ám a szív még az észt is legyőzi. Fontos számodra, hogy szükség legyen rád, pedig magányos harcodban éppen te teremted meg, hogy neked senkire ne legyen szükséged, s így hamar fordulhat a kocka és magad maradsz. Ha céltudatosságod érzelmekkel és őszinte szándékkal párosul, te lehetsz minden siker esszenciális példája.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 20.)
Erő: merész újítás
Ellenség: lázadás, szétforgácsolódás
Sarokba szorítva: korlátozva, szabályok közt
MOTIVÁCIÓ
A Vízöntő légies, kommunikatív, nyílt jegy, amely azonban szilárd és makacs, s végtelenül lázadó. Te nem vágyod a célt és sikert, hanem olykor inkább elmenekülsz előle és a különcségben aratod le a babérokat. Irodalmi képességeid mellett testi erőd is kiváló. Ha valaki célt fogalmaz meg számodra, az egyből elvárássá válik, megkérdőjelezed még a cél létezését is és ellenállsz. Minden helyzetben, ami bizonytalan, hirtelen forró és fordulatos, a Vízintő energia megtalálja a maga bomlasztó és bombasztikus erejét és helyét.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Fontos tudnod, hogy végtelen lázadásod leginkább önmagadnak árt. Ha nem viszel végig semmit, amit elkezdtél, akkor szétcsúszott élethelyzetben találhatod magad. Ha önnön terveid is megkérdőjelezed, mi marad? Üres filozófia? Tudd, hogy milyen területen vagy zseniális és átütő, mert minden Vízöntő a saját területén egy két lábon járó szellemi csoda és csak aktivizálásra vár. Újítasz és nemhogy félsz tőle, hanem élvezed ezt az építést, ami az előző rendszer lerombolásából jött erőből fakad. Mégis ha különcségedre és az extrém sikereidre nem kíváncsi senki, akkor elveszted erőd, amit a figyelemből nyersz. Próbálj meg fókuszálni és világos elérhető mennyiségű célt kitűzni magadnak évenként.

HALAK (febr. 21–márc. 20.)
Erő: intuíció
Ellenség: pánik, zavarodottság
Sarokba szorítva: időkorlátokhoz kötve
MOTIVÁCIÓ
A Halak jelűek számára az érzelmi nyitottság, a beleérző-képesség alapvető, érzelmi kommunikációt folytatnak környezetükkel. A Rákhoz hasonlóan kiválóan ráhangolódsz a helyzetre, az emberekre, még a céljaidra is. Azt is személyes megérzéseid alapján fogod eldönteni, hogy valami felé elindulj vagy sem, az észérvek nálad szóba sem jöhetnek. Hihetetlenül segítőkész vagy és éppen ebből az érzelmi erőből és hitedből jön érzelmi fölényed és erőd. Ha véletlenül leülnél és elgyengülnél, ami gyakran elő is fordul veled, különleges emberi kapcsolataid, barátaid lesznek a segítségedre.
CÉL ÉS TUDATOSÍTÁS
Fontos tudatosítanod, hogy olykor kézzelfogható eredményeket is fel kell mutatnod, hogy újabb tapasztalatokat szerezhess. Hajlamos vagy a pánikra és arra, hogy zavarodottságban oldódj fel a cselekvéseid során. Ez megnyilvánulhat döntésképtelenségben vagy az eredményeket kísérő dolgoktól való félelemben. A sikerhez azonban az ellazulási képesség és a szabályozottság, valamint az időkorlátok betartása is hozzátartozik. A tudatosításhoz és fókuszáltsághoz számodra hasznos lehet mindenféle alternatív meditációs és önismereti technikák alkalmazása. A megfoghatatlannak tűnő célokért elsőként szállsz ringbe, mert míg másoknak még nem is körvonalazódik ennek értelme, te már azt is tudod miként érheted el az eredményt.