Tornázz a munkahelyeden is!
Sokszor sokan tanácsolták, hogy a munka közben tartott 5-10 perces pihenők mennyire frissítően hathatnak. De mi lenne, ha ezt most nem beszélgetéssel töltenéd, hanem egy kis edzéssel? Sarah Maxwell, a Nivea Fitness & Életmód tanácsadója megosztotta velünk, hogyan feszesíthetünk napközben is. Íme Sarah 6 szuper tippje! {idozito5}

 

1. Használd ki a munkahelyen a szusszanásni szüneteket például a kar- és mellizmok erősítésére. Ehhez súlyzó gyanánt használhatsz két palack vizet.
Ülj megfelelő testhelyzetbe: a has legyen behúzva, a hát egyenes, a karok szabadon lógnak a törzs mellett. Tartsd a könyököd leszorítva a derekad mellett és emeld meg a kezedben lévő palackokat a mellkas irányába a mellkas közepéig, amikor érzed, hogy izomfeszülés van a karodban. Ezután engedd vissza karod a kiinduló helyzetbe.
Ismételd meg 4×15-ször, vagy ahányszor csak tudod.

2. Hogy megerősítsd a mellizmaidat is, vegyél a kezedbe egy labdát, vagy egyszerűen feszítsd egymásnak a két tenyered, mintha össze akarnál valamit préselni. Ülj egyenesen, a vállad tartsd leengedve, a lapockák közelítsenek egymáshoz, húzd be a hasad. Fokozatosan nyomd össze a labdát két kézzel és győződj meg róla, hogy a vállad közben nem húztad fel. Attól függően milyen gyakran és milyen intenzitással végzed a gyakorlatot, nagy változást tapasztalhatsz a mellizmod küllemében.

3. A megdolgoztatott izmokat érdemes egy kicsit megnyújtani: így ruganyosabbá teheted őket és nem utolsó sorban karcsúbb, szálkásabb megjelenést kölcsönözhetsz nekik. Ez a két gyakorlat azonban akkor is hasznos, ha már órák óta ülsz az íróasztalnál, mert ezt a gerinc, a vállak és a nyak hosszú távon igencsak megsínyli. Kulcsold össze a kezed a fejed fölött, a kar legyen nyújtva és nyújtózkodj felfelé, amennyire csak tudsz. Szívd be mélyen a levegőt, majd amikor leengeded a karod, fújd ki.

4. Ennél a gyakorlatnál nyugodtan ülhetsz, vagy akár fel is állhatsz, ahogy kényelmesebb. Tedd a karod hátra és kulcsold össze a kezed. Emeld olyan magasra, amennyire csak tudod, majd tartsd meg ezt a pozíciót néhány másodpercig. Azonnal érezni fogod a különbséget!

 

5. Te sem rajongsz a fekvőtámaszokért? Pedig nagyszerűen megdolgoztatják a mell és a kar izmait. Éppen ezért most egy olyan változatot ajánlunk neked, amelyet kicsit egyszerűbb kivitelezni és bárhol megmozgathatod magad vele.
A lényeg, hogy találj egy stabil felületet, ahol megtámaszkodhatsz. Ha az íróasztalod nem nyújt biztos támaszt, akár a mosdóban is találhatsz megfelelő helyszínt. Támaszkodj meg és a klasszikus fekvőtámaszhoz hasonlóan ügyelj arra, hogy ne tedd túlságosan távol egymástól a kezeid. Engedd magad óvatosan olyan mélyre, amennyire csak tudod, tartsd feszesen a hasad, maradjon egyenes a törzsed és lélegezz egyenletesen.
8-as sorozatokat csinálj kis pihenővel közötte.

6. Mi nők, gyakran elégedetlenek vagyunk a karunk hátsó részével. Szerencsére van egy nagyszerű gyakorlat a tricepsz formálására: támaszkodj meg egy stabil asztal vagy pult szélén úgy, hogy hátat fordítasz neki és engedd le magad a karok behajlításával, majd told vissza magad a kiinduló pozícióba.
FONTOS! A gyakorlat végzése közben a hátad maradjon közel a pulthoz, a lábad legyen zárt pozícióban.
Végezd nagyon óvatosan ezt a gyakorlatot, annyiszor, ahányszor jólesik, de ha belejöttél, akkor akár sorozatokat is csinálhatsz belőle erőnlétedtől függően.

Q10 ENERGY Bőrfeszesítő Testápoló Tej
A megújult Q10 ENERGY Bőrfeszesítő Testápoló Tej nemcsak intenzíven hidratálja és feszesíti a száraz bőrt, de új Energy Complex formulája segít a zsírsejtekben található lipideket energiává alakítani Q10 koenzimből, kreatinból és L-karnitinból álló hármas hatóanyagkombináció segítségével. Így aktív támogatást biztosít a bőr megújulásához, és feszesítéséhez.