Amikor elérkezik a nyár, úgy érzed, hogy kötelező kikapcsolódnod, nyaralni menni, és pontosan úgy eltölteni pihenőidődet, ahogy az elő van írva? De sokféle nyaralás létezik, és egyáltalán nem mindegy, melyiket választod! Mit mondanak a csillagok: strand, buli vagy hegyi nyugalom?
{idozito3}

 

Minden ember testi-lelki egyedi jellegzetességeinél fogva más és más módon képes kikapcsolódni, és nem biztos, hogy az másnak is a nagykönyvbe illő módszer. Különösen, ha problémákkal a szívedben szeretnéd magad arra kényszeríteni, hogy csinálj úgy, mintha nyaralnál. Egy csettintésre nem lehet ellazulni, igaz?
Miként tudsz te, személyes típusodnak megfelelően a lehető leggyorsabban ellazulni és feltöltődni? Hogyan kerülheted el, hogy egy nyaralás után ne csak csalódottan és még fáradtabban térj haza? Hogyan tudsz többet kihozni akár egy pár napos pihenésből? A nyári szikrázó napsütésben bizony nagyon könnyű testileg és lelkileg is kiégni, legyen az végeláthatatlan bulizástól vagy éppen az eltunyulástól. A napjegyed, az aszcendensed és a Holdad jegyét is érdemes elolvasnod! Ne hagyd futni a szabadnapjaid, készülj a nyárra tudatosan!

Kos (március 21. – április 20.)
Feltöltődés: A Kos napjegyűek, aszcendensűek vagy Hold jegyűek általában nagyon dinamikus emberek, akik csak különböző kiránduló programok mellett, új helyek felfedezésével és változatossággal tudják igazán kipihenni magukat. Egy szokványos nyaralás néhány nap alatt unalmassá válik számodra. Utazások, buszos kirándulások vagy kisebb repülőutak, rövid időn belül nagy távolságokra történő egzotikus utazási lehetőségek töltenek fel a leginkább. Lehetőleg legyen az útban valami forró, szexi kaland is: ehhez pedig megkeresed a környezetedben a legkarizmatikusabb férfit vagy nőt és biztosan flörtölni kezdesz vele.
Kiégési pont: Az állandó mentális pörgést végző Kos nagyon nehezen tud ellazulni. Bár azt hiszed, valódi kikapcsolódás egy csomó új élmény, de valójában szükséged van lelassulásra és valódi lazításra. Néhány nap alatt igazából ki sem lazulsz teljesen, kényszerítened kell magad a pihenésre. Az állandó rohanástól a stressz csak tovább gyűlik benned. A nagy bulik, éjszakai ébrenlétek, szerelmi kalandok a nyár végére teljesen kiégethetnek, ha nem lazítasz okosan!

Bika (április 21. – május 20.)
Feltöltődés: Kedves Bika, számodra igazi feltöltődést egy kellemes és hosszas vidéki tartózkodás adhat. Legyen az valamilyen egzotikus erdei helyszín, Toszkána vagy a Garrone-völgye. A finom ízek, gasztronómiai túrák és borvacsorák számtalan örömmel ajándékoznak meg, főként, ha a szerelem művészetébe is bepillanthatsz. Az is fontos, hogy nagyon sokat alhass a nyári időszakban, legyen időd fizikailag teljesen passzív tevékenységekre, olvasásra, filmezésre.
Kiégési pont: Ugyanakkor nem árt tudnod, hogyha teljesen követed az ösztöneid és a folyamatos nassolás és lustálkodás vezérel, áteshetsz a holtponton és a sok pihenés egyfajta minden porcikádon elterpeszkedő fáradtsággá vagy depresszióvá válhat. A kulcs ugyanis az, hogy mozogj, és bizony néha-néha még a nyaralás alatt is iktass be egy kis diétát, de legalább sportot, mozgást, futást, hogy a lehúzó földes energiák ne uralkodjanak el életedben.

Ikrek (május 21. – június 21.)
Feltöltődés: Minden örömet okoz számodra kedves Ikrek, ami változatos, érdekes, új helyszín az életedben. Mindenképp olyan helyre menj nyaralni, pihenni, ahol még nem jártál és ahol valamiféle szellemi kihívás is vár. Baráti társaságokkal, beszélgető estekkel, művészettel és sok-sok olvasással, számtalan könyvvel vértezd fel magad, így biztosan a lehető legrövidebb idő alatt tele leszel energiával. Kettősséged ugyanakkor megköveteli, hogy legalább két helyszínre látogass el, jó, ha választasz egy aktív városnézős távoli országot, és egy hazai, testileg kilazító wellnesst is.
Kiégési pont: A nyaralás alatt is folyton gyorsított üzemmódban, új élményeket és ingereket keresve élnél? Fontos tudnod, hogy az idegrendszered számára elengedhetetlen a kiadós, tartós pihenés, beleértve, hogy legalább nyolc órát alszol minden nap és időben aludni térsz. Ez ugyan nem hangzik valami nagyon kalandosan, de a sok esemény egész évben bár érdekes az elmédnek, valójában nagyon fárasztó a szervezetednek.

Rák (június 22. – július 22.)
Feltöltődés: Az igazi feltöltődés számodra, ha valamilyen vízparti nyaraláson, lehetőleg a családod vagy szoros és szűk baráti körben töltheted a pihenő idődet, egyedül biztosan nem kapcsolsz ki igazán. Fontos, hogy érzelmileg is feltöltődj, ezért pár nagy beszélgetés, de akár egy önismereti terápia vagy valamilyen tábori foglalkozás is nagy segítségedre lehet a hétköznapi terhek leküzdésében és a gyors feltöltődésben. A napsütés, a sok fürdés pedig egyszerűen kicserél!
Kiégési pont: Fontos azért tudnod, hogy éppen az érzelmi, mély nyomokat, viharokat nem lehet mások társaságában feldolgozni, kipihenni. Habár nagyon ragaszkodsz családodhoz, szeretteidhez, szánj a nyáron néhány napot elvonulásra, egyedüllétre is, egy kis introvertált programra, hogy a belső lelki integritásodat visszaállítsd, az erős élményeket pedig feldolgozd. Ha csak sütteted a hasad a napon egy csodás bikiniben és úgy teszel, mintha minden a lehető legnagyobb rendben lenne, és nem lenne átgondolni valód, a nyár végére valószínűleg teljesen kiégsz.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)
Feltöltődés: Az Oroszlánok számára az igazi feltöltődés egy kis lustálkodással kezdődik, majd egy kényelmes pihentető nap után egy kis lazítással végződik – és az Oroszlán tudja, hogy nem viccelünk. Nagyon fontos, hogy rengeteg napsütésben, kellemes sétában és finom ízekben bővelkedő kikapcsolódást válassz. Lehetőleg hosszasabb nyaralásra menj el, néhány nap alatt a szív ugyanis nem lassul le arra a békés tempóra, amire igazából szükséged van a testi kipihentséghez. A tengerparti vagy hajós utazások, gasztrotúrák és pl. kozmetikai, szépészeti kezelésekkel egybekötött wellness való neked a leginkább.
Kiégési pont: A színtiszta pihenés mellett fontos azonban kissé sportolnod és pl. a szívedet, légzésedet erősítő mozgásformákat végezned. A sok nassolás és lazítás ugyanis gyorsan pluszkilókat eredményezhet. Az élvezetek folyamatos hajszolása, különösen, ha egy kis alkohol is legurul vele, a végén sokkal tunyábbá, fáradtabbá tehet, ne így várd a nyár végét!

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.)
Feltöltődés: A Szűz számára ideális kikapcsolódás mindenféle, akár munkájához, hivatásához vagy tanulmányaihoz kapcsolódó tábor és közös munkahelyi pihenés pl. a kollégákkal. Te ugyanis sohasem teszed le igazán lantot és unalmasnak is találnád az üres lelassító pihenést egy tóparton. Ellenben, ha nyaralni mész, felfedezed a múzeumokat és különféle tudáspróba jellegű játékokat, kipróbálsz többféle szépészeti kezelést és mellette elolvasol 3-4 könyvet is – ettől biztosan feltöltődsz –, és érdemes sok analitikus önismereti foglalkozást is végezned.
Kiégési pont: Ugyanakkor azért, mert a semmittevés unalmas, néhány napra kényszerítsd rá magad, hogy semmit sem csinálsz, csak kiengeded a fáradt gőzt. Ez után a pár nap után ugyanis olyan érzelmi munka kezdődik majd el benned, amelyre valóban szükséged van, amely felhozza az elmúlt hónapok stresszét, és az teljesen kiürül belőled. Ha folyamatosan a jövőn ötletelsz, és elmédben állandóan dolgozol, a nyár végére azt fogod érezni, hogy megint nem pihented ki magad.

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)
Feltöltődés: A valódi feltöltődés számodra az, amikor társaddal, pároddal vagy akár egy barátnőddel kettesben mentek el pihenni és csak és kizárólag egymásra figyeltek. Rengeteg beszélgetés, romantikus program, csónakázás, hajókázás, gyertyafényes vacsora és az igényes, finom helyek dobnak fel. Egy elegáns szálloda és a luxus már önmagában felvillanyoz, vagy ha olyan programokra invitálnak, ahová érdemes kiöltözni, ahol valóban csodálatosnak érezheted magad – így egy színházi előadás vagy egy koncert pazar kikapcsolódás.
Kiégési pont: Fontos ugyanakkor, hogy a felszínes kényelem, szép dolgok és luxus mellett kicsit egyedül is legyél és a saját belső lelki egyensúlyodat megteremtsd. A Mérleg könnyen függővé válik emberi kapcsolataiban, helyzetekben, a saját belső harmóniádat valamilyen otthoni mozgással pl. jógával vagy valamilyen lélek-terápiával érdemes elkezdened. Tölts magaddal időt, hogy pontosan tudd, ki az az én, akinek minderre a finom dologra szüksége van.

Skorpió (október 24. november 23.)
Feltöltődés: Az igazi feltöltődés számodra egy transzformáció, egy olyan egzotikus utazás, amely teljesen megváltoztatja berögződéseid, merev szokásaid, amely gondolatilag és életedben kicserél. Ilyen lehet persze egy sima tábor is, ahol valamilyen új foglalkozásba, képzőművészeti tevékenységbe vagy sportba fogsz. Fontosak a finom intim együttlétek és a víz közelsége is, hogy teljesen ki tudj kapcsolódni. Nem szereted ugyanakkor a szokványos programokat, valami lelki-szellemi program is legyen a sima napozás és pancsolás közepette, ez ugyanis nagyon hamar unalmassá válik számodra.
Kiégési pont: Fontos, hogy olykor az egyszerű lazító dolgokkal múlasd az időt. Látszólag ez egy profán hétköznapi tevékenység, mint szaunázás, méregtelenítő masszázs vagy úszás, és semmiről sem szól, mégis éppen ez az egyszerű kipörgés szükséges ahhoz, hogy a sok élménytől ne válj kiégetté az őszre. A sok éjszakázást szintén érdemes beszüntetni.

Nyilas (november 23. – december 21.)
Feltöltődés: A Nyilasoknak az igazi feltöltődés minimum egy nagy kalandnál kezdődik. Távoli országokba való utazás, repülőút, extrém sportok, ejtőernyőzés és szabadtéri túrák, sziklamászás szerepelhetnek az első helyen, sátortáborral. Nem vagy az tipikusan nyaraló fajta. Szereted az íjászatot, a lovas táborokat és ehhez képest nem igazán tölt fel, ha egy szokványos tóparti nyaralásra mégy.
Kiégési pont: Valamiért úgy érzed, hogy ha óriási távolságokat teszel meg, és folyton új kalandokba és új helyszínekre csöppensz, akkor a sok élmény teljesen feltölt, de olyankor elfelejted, hogy éppen lelki élmények kellenének a valódi kipihentséghez, hiszen spirituális és vallási tartalommal is fel kellene töltened lelked. Zarándokutak vagy szellemi elvonulások, foglalkozások jelenthetnek igazi kikapcsolódást számodra. A távolság legyőzésével ugyanis nem győzöd le saját szellemi éhséged.

Bak (december 22. – január 20.)
Feltöltődés: Valód kikapcsolódásnak mindenképpen a világtól való eltávolodást, kis elvonulást, egyedüllétet éreznéd. Legfeljebb szűk családi kör vagy legszorosabb ismerősök lehetnek jelen. Nem baj, ha van ebben egy kis sport, mozgás, valami, ami a kitartásod, állóképességed javítja, de mindenképpen legyen magas színvonalú, luxus szintű szálláshely, kényelmes, igényes, tiszta és precíz minden. Vagy épp az ellenkezője, legyen túlélőtábor, kis sziklamázás, evezős túra vagy napi futás is belefér, ahol megmutathatod szívósságod. De nem érdemes a tömeggel együtt menned, inkább egyedüli pihenőnapokra vágysz.
Kiégési pont: Ugyanakkor nem árt tudni, hogy magányos nyaralásod a hétköznapok hangulatához sokban hasonlít. Sok munka, szűk családi kör. Bátran nyiss kicsit a barátok vagy akár a nyaraláson részvevő más személyek felé, mert lelkileg és főként szociálisan is fel kell töltődnöd, ez viszont a folyamatos magánykereséssel nem történhet meg. Csoportos, baráti összejövetelek számodra kötelezőek a nyáron, és ne csak munka vagy kollegális alapon szervezz, mert úgy fogod érezni, még nyaralni sem mentél el.

Vízöntő (január 21. – február 20.)
Feltöltődés: A Vízöntő jelűek igen könnyedén kiengedik a gőzt és ellazulnak, ugyanis a legkönnyebben ők engedik el gyeplőt. Bármiféle egyhétvégés és hosszabb nyaralás is kedvez számodra, az sem baj, ha last minute akció vagy valamilyen spontán utazási ötlet vezérel. Lehetőleg legyen benne sok új helyszín, élmény és csupa olyan dolog, amit még sohasem csináltál. A már ismert helyek kizárva! Új éttermek, új hotelek, új országok, akár az is feltölthet, hogyha egy korábban ismeretlen csapattal mész felfedező túrára.
Kiégési pont: Nem árt azonban tudni, hogy a sok-sok új élmény mellett a Vízöntő szaturnuszi oldala vágyja az állandóságot. Az extrém helyszínek és kalandok mellett bizony kezdd el tervezni, hogy hogyan fogsz visszaszokni újabb akár egy évre a rendszerbe, az életedben miként tudod a hasznos kapaszkodókat és szabályokat megvalósítani – és beállni a sorba. Nálad ugyanis nem az ellazulással vannak problémák, hanem az összpontosítással. Kilazulni ugyanis bárhol, bármikor tudsz, de a hétköznapok kiégetnek. Tervezz egy olyan életritmust magadnak, amelyben nem kell az újabb kikapcsolódásig fogcsikorgatva kihúznod.

Halak (február 21. – március 20.)
Feltöltődés: Alapvetően érzelmi-lelki feltöltődésre vágysz, és lehetőleg barátokkal vagy egy nagy társasággal mész nyaralni. Az szinte mindegy, hogy milyen mozgás vagy éppen lazító pihenés vár rád, a legfontosabb, hogy kikkel osztod meg az idődet. A hangulatuk ugyanis könnyedén átragad rád, ezért a jó kikapcsolódás titka nálad, hogy jól választod meg az útitársaidat. Bármilyen romantikus tóparti helyszín, vadregényes erdei zug vagy virágos park ideális helyszín neked, és a nyári felhozatalból nem hiányozhat egy szerelmes hétvége sem a kedveseddel, kettesben.
Kiégési pont: Fontos azonban, hogy bár mindig valakivel együtt töltenéd el idődet, szánj magadra, az egyedüllétre is egy kevés időt. A Halak neptuni oldala ugyanis valamilyen spirituális elmélyülést óhajt, és ezt te nem biztos, hogy egy ezoterikus táborban, hanem sokkal inkább önmagadban fogod tudni megélni. Ha a lelki feltöltődésre nem szánsz pár napot, könnyedén kiéghetsz a nyár végére.