Fekszel az ágyadban egy izmos, jóképű, igazán álomférfival csókolózva. Aztán ahogy egyre jobban belemelegednétek, meglátod az arcát: a gimis matektanárodét. Ez az a pillanat, amikor felébredsz… 
{idozito3}

 

Igen, ez egy jó kis erotikus álom volt – a meglepőbb fajtából. De nem kell megijedni: ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy valami baj lenne veled! Sőt: a szakértők szerint, és nyilván ezt a saját tapasztalataid is alátámasztják, a szexről igen gyakran álmodunk, és a nők épp olyan sokszor, mint a férfiak.
De vajon miért vannak ilyen álmaink? És mit jelent, amikor a másik szereplő a főnököd, a legjobb barátod, vagy éppen az említett matektanár – netán mind egyszerre?

Hát te hogy kerülsz az ágyamba?
Mint ahogy minden álmot, az erotikusakat is könnyű olyan dolgokkal társítani, amelyek éppen az életedben történnek. Persze az is lehet, hogy olyan valakiről álmodsz, akivel a való életben sosem kerülnétek össze, mondjuk kedvenc énekeseddel – így legalább álmodban biztosítod magadnak ezt az élményt. De legtöbbször ennél sokkal komplexebb a dolog! Az álmokban szereplő más emberek valójában a személyiséged egy kis részét testesítik meg. Amikor valaki felbukkan, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy valóban ilyen szoros kapcsolatra vágynál vele. Inkább azt, hogy neki valami olyan pozitív tulajdonsága van (vezetői képesség, kedvesség stb.), amit te is érzékelsz magadban, de még nem fejlesztetted ki teljesen. A tehetségek, képességek fejlesztése és megmutatása mindig azzal jár, hogy nyitnod kell mások felé, és így sérülékennyé válhatsz: ugyanez történik a szexben is, épp ezért köti össze az agyad a két folyamatot és a benne szereplő embereket. Lássuk, kik bukkanhatnak fel álmaidban, és általában mit jelentenek?

Ha az álmod főszereplője…
A főnököd. Talán ez a leggyakoribb eset, és egyáltalán nem jelenti azt, hogy soha többé nem kellene négyszemközt maradnotok egymással a való életben. Persze lehet, hogy valóban vonzódsz hozzá, de amikor álmodban együtt vagytok, a tudatalattid valószínűleg azt üzeni, hogy te is remek irányítói és döntéshozói képességekkel rendelkezel. Így, ha kiverted a fejedből az álom élénk emlékét, igenis megbeszélhetnél vele egy találkozót, hogy az előléptetésedről beszéljetek.
• Egy barátod. Éppen sikerült minden elméletet megcáfolva plátói kapcsolatot kialakítani az ellenkező nem egy tagjával, amikor hirtelen befurakszik az ágyadba: álmodban. Ez is szólhat arról, hogy olyan tulajdonságai vannak, amelyeket csodálsz – benne vagy magadban. Ezt a tulajdonságodat kell fejlesztened!
Akire rá vagy kattanva. Persze nem sok fantázia kell, hogy megértsük, miért is jelenik meg az erotikus álmaidban a férfi, aki amúgy is tetszik neked. De nem biztos, hogy csak azért, mert valóban az álmodott dolgokat tennéd vele, hanem azért is, mert benne is van olyan tulajdonság, ami kifejezetten vonz.
• Egy híresség. Talán a második leggyakoribb „ágytársak” a celebek, ráadásul állítólag a nők sokkal többször álmodnak róluk, mint a férfiak. Bár biztosan szívesen ágyba bújnál Brad Pittel, lehet, hogy éppen a határozottsága és a gyerekekhez való hozzáállása tetszik.
• Az exed. Azt gondoltad, végre túl vagy rajta, erre megjelenik a legszaftosabb álmaidban? Miért is kell az agyunknak így kínoznia minket? Valójában az exről álmodni azt is jelentheti, hogy tudat alatt ismételsz olyan rossz szokásokat, amelyek egy rossz kapcsolatból maradtak meg. Figyelj ezekre a jelekre, és vedd ezt figyelmeztetésnek.
• A párod valaki mással van együtt. E miatt az álom miatt sem kell nagyon aggódnod, mivel valószínűleg sokkal több köze van hozzád, mint hozzá. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy a saját vonzerődben kételkedsz. Valószínűleg csak némi turbózásra van szükséged önbizalom terén, hogy te legyél a sztár az álomban is.
• Egy idegen. Amikor az emberek erotikus álmaiban idegenek szerepelnek, az idegennek általában nem látjuk az arcát, vagy maszkot visel. De ki ez a titokzatos betolakodó? Ez bizony a tudatalattid, ami arra figyelmeztet, hogy tedd le a maszkot, és mutasd meg az eddig rejtegetett tehetséged. Szintén lehet arról szó, hogy olyan tulajdonságokat fedezz fel, amelyek megvannak a még meg nem talált partnerodban.
• Egy családtagod. A testvéreddel vagy szüleiddel szerepelni egy erotikus álomban elég fura, sőt, kellemetlen érzés – és mégsem szokatlan. Ez megint csak a partner jellemére vezethető vissza. Ha van bennük valami olyan, amit te is felfedezel magadban, akkor bármikor felmerülhetnek álombeli ágyadban.

A lényeg? Ha furcsa partnerek bukkannak fel forró álmaidban, semmi szükség rá, hogy arra gyanakodj, valami baj van veled: egyszerűen csak jobban meg kell ismerned magad!

Szöveg: Kovács Valéria