Rendszeresen jársz edzeni, mégis vannak napok, amikor úgy érzed, hogy a felét se tudod teljesíteni az edzéstervednek? Nehezedre esik ellenállni az édességeknek? Szeretnél hatékonyan zsírt égetni? Ha mindhárom kérdésre igen a válaszod, érdemes lesz megvizsgálni, milyen tápanyagokra lenne szüksége szervezetednek. Ha minden fegyvert bevetsz, az eredmény nem marad el: csökken az étvágy és gyorsul az anyagcsere.

{idozito3}

 

Króm: a cukorszintet rendben tartja

A króm az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek egyike, amely hozzájárul a normális szénhidrát anyagcsere fenntartásához.

TUDTAD? Az alacsony króm-koncentráció a szervezetben növeli a vércukorszintet, továbbá az alacsony szénláncú zsírsavak (trigliceridek), és a koleszterin szintjét.

A króm szerepet játszik valamennyi makro-tápanyag anyagcseréjében és a megnövelt krómbevitelt kalóriaszegény diétával és megfelelő testmozgással kiegészítve a testsúly csökkenését lehet elérni.

fitt.tipp: A króm pótlására kiválóan alkalmas a szerves krómélesztőt, ChromoPrecise®-t tartalmazó étrend-kiegészítő, mely a korábbi krómkészítményekhez képest – kutatásokkal igazoltan* – magasabb a biológiai hasznosulása, így többszörösen hatékonyabban szívódik fel a szervezetben.

*.(EFSA vélemény – EFSA: European Food Safety Authority)

L-karnitin: a zsírégetés csodafegyvere

Minél több zsírsavat égetsz el az edzés során, annál hatékonyabb leszel. De mit tegyünk, hogy ne csak a szénhidrátraktárainkat fogyasszuk?

Az L-karnitin olyan aminosav, amit a szervezet maga is termel, és amely a felszabaduló zsírokat hasznosítja energiaként, így ösztönözve a szervezetet, hogy testmozgás során rögtön felhasználja a zsírokat, és plusz energiát szolgáltasson.

fitt.tipp: Ha fogyni szeretnél, a táplálék L-Karnitinnel történő kiegészítése mellett fontos a bevitt energia redukálása és az edzés is. A zsírok elégetéséből származó energia az izmok energiaellátásában különösen fontos szerepet játszik.

Q10: az energiaforrás

Kevesebbet eszel, hogy fogyj? Nem csoda, ha mindig fáradt vagy, hiszen kevesebb energiát viszel be szervezetedbe. Ha pedig fáradt vagy, nehezebben megy az edzés is! A Q10-pótlás segít, hogy új erőre kapj!

A Q10 szerepe az, hogy a szervezet sejtjei előállíthassák a legfontosabb erőforrást, az ATP-t. Ha kevés van belőle, az olyan, mintha a motorban nem lenne gyújtás: az ATP nélkül pedig nincs energiád.

TUDTAD? Természetes forrásokból általában nem viszünk be eleget a Q10-ből, így érdemes ezt pótolni. Különösen fontos a pótlás azoknál, akik sok cukrot és készételt esznek vagy akiknek valamilyen gyulladásos folyamat van a szervezetében.