32255562 sHogy stresszmentesen induljon a napod
A reggeli rutinod talán már évek óta ugyanolyan, felkelsz, álmosan kibotorkálsz a fürdőbe, és szinte észbe sem kapsz, máris rohannod kell. Ahhoz azonban, hogy hatékonyan tudj teljesíteni a nap folyamán, nem árt, ha pozitívan és lendületesen indítod a reggeled. Az egészséges és kiegyensúlyozott hétköznapokhoz iktass be legalább öt egyszerű és könnyedén betartható rutin eljárást még indulás előtt.

Legyél akár éjjeli bagoly, akár korán kelő pacsirta, a reggeli ébresztő hangjára neked is kelned kell, hogy aztán belevágj egy újabb napba, csak nem mindegy hogyan is kezded.

1. Ébredj korábban!
Bár a korai ébresztőnek gyakran ellenáll a testünk – ez persze csak a szürke hétköznapokra igaz – erőt kell vennünk magunkon, mert nyomos okunk van az ébredésre, bizony munkába kell menni, ahova nem árt, ha még időben beérünk.
Amennyiben nem akarsz kapkodva készülni minden reggel, célszerű, hogy még előző este átgondolod a másnap reggeli feladataidat, és kiszámolod, mennyi időre lesz szükséged a készülődéshez, hogy aztán nyugodtan, mosolyogva indulhass el otthonról.  
Fitt tipp:
Húzd fel fél órával korábban az ébresztőt, és felejtsd el a szundi üzemmódot. Hagyj egy kis extra időt magadnak és szervezetednek az ébredés utáni regenerálódáshoz. És persze nem árt, ha még este kikészíted a másnapi ruhádat, különben hosszú perceket fogsz veszteni a szekrényed előtt.

2. Nyújts meg a napot!
És nyújtózkodj egy nagyot te is. Az ébredés utáni nyújtózás megkönnyíti az indulást, 5-10 percnyi egyszerű jógagyakorlat átmozgatja fáradt izmaidat és segít beindítani a vérkeringésed. Így máris könnyebben kelsz ki az ágyból.
Fitt tipp:
Maradj ülve az ágyban, az ujjaidat kulcsold össze a fejed felett, nyújtsd meg a karjaidat, a tenyerek nézzenek fölfelé, és maradj így fél percig. Ezt ismételd meg legalább ötször. Így máris jobb, igaz?

3. Frissítő zuhany nélkül sehová
Nincs üdébb látvány egy ápolt nőnél. Az élet döntések sorozata, ezért nem árt, ha reggel a korai ébredés mellett döntesz, hogy indulás előtt még egy könnyed zuhany is beleférjen a napi rutinodba. Amíg te a hajmosással vagy elfoglalva, kényelmesen lefő a kávé és megfő a tojás.
Fitt tipp:
Ha elég bevállalós vagy, zuhany közben váltogasd a meleg és a hideg vizet, amely nem csak felfrissít, de segít megelőzni a visszerek idő előtti kialakulását is.

4. Szánj időt a reggelire
A konyhában a megterített asztalnál, vagy útközben az autóban, esetleg a buszra várva, a reggelit sose hagyd ki. Ahogy a kocsinak szüksége van benzinre, úgy a te szervezetednek is szüksége van üzemanyagra. Reggeli nélkül éhen maradsz, így pedig képtelen leszel koncentrálni napi teendőidre.

5. Mr. smoothie-val szebb a reggel
Mégis kicsúsztál az időből? Amennyiben nem jutott időd a reggelire kapj magadhoz egy adag smoothie-t, amelyet célszerű még előző este elkészíteni.