19433995 sNe hagyd, hogy elrontsa a diétádat!
Nyáron elengedjük magunkat, hiszen erről szól a nyaralás, a meleg idő. Ilyenkor szeretünk kiülni esténként egy pohár itallal, hogy ismerkedjünk, megbeszéljük az elmúlt napokat a barátnőkkel vagy egyszerűen csak lazítsunk a vakáción. De mi lesz eközben a nehezen betartott diétával? Segítünk, hogy melyik italnál mennyit kockáztatsz!
Óvatosan az alkohollal!
Visszafogtad az ebédet és a vacsorát, hetek óta alig eszel szénhidrátot, és esténként is éppen csak egy-két italt gurítasz le a barátnőiddel? Nem, nem teszed jól, és különösen nem a diétád szempontjából. Persze nem állítjuk, hogy minden alkoholtartalmú italra azonnal nemet kell mondanod, de sok-sok más negatív hatása mellett ezeknek komoly befolyása lesz a súlyodra is, ha rendszeresen fogyasztod őket. A napi egy pohár bortól, ami még jót is tehet, persze könnyű eljutni a napi 2-3 koktélig vagy long drinkig, ugye? Megnéztük, hogy a nyár legkedveltebb italainak mennyi a kalória és a szénhidráttartalma, hogy segítsünk választani.

Megsúgjuk: a legjobban még mindig a száraz roséból készült fröccsel jársz!

FITT.TIPP: Az alkoholos italokkal nem csak az a baj, hogy önmagukban nagy az energiatartalmuk és üres kalóriákat viszel be velük, de az is, hogy oldják a gátlásokat, így az ételek terén is könnyebben elcsábulsz majd!

Pezsgő, habzóbor
Ha pezsgőt vagy habzóbort iszol, mindenképpen a száraz változatokat válaszd, azoknak sokkal kisebb a cukortartalma. Ebből egy pohár 87 kalóriával növeli a napi beviteledet, de szénhidrátból csak kb. 3g van benne.
Mojito
A mojitot viszonylag diétásnak hiszed az italok között? Tévedsz: egy pohárnyi 217 kcal-t tartalmaz, a szénhidráttartalma 25g. Az energiabevitelért kárpótolhat a benne lévő sok C-vitamin!
Whiskey jéggel
Gondoltad volna, hogy ez az ital lehet a diétád barátja? Mindössze 105 kalóriát tartalmaz, és szénhidrát szinte egyáltalán nincs benne!
Pina Colada
A Pina Colada viszont igazi bomba: 230 kalória mellett 30g szénhidrát is van benne! Óvakodj!
Strawberry Mojito
Klasszikus egy kis csavarral: a Strawberry Mojito nem sokban marad le a Pina Coladatól, 210 kalóriával és 26g szénhidráttal terheli meg a napi menüdet.
Strawberry Daiquiri
Ha már eperszezon: a Strawberry Daiquiri is igazi nagyágyú, 200 kalória és 36g szénhidrát van benne.

A kézműves és gyümölcsös ízesített sörök már meghódították a lányok szívét is: nehéz is ellenállni egy forró estén egy jó pohár hűsítő italnak. Nem árt azonban itt is óvatosnak lenni, mert fajtától függően 150-250 kalória is lehet egy pohárban.