Föld, víz, tűz, levegő: a négy őselem igencsak befolyásolja életünket: attól függően, melyikhez tartozik jegyünk, a sorsunk is másképp alakulhat. Milyenek vagyunk, és mit hoz 2018?

Amikor csillagjegyeket vizsgálunk és szeretnénk megérteni a természetüket, többféle tényező is számításba jön az elemzésükhöz. Hogy férfias vagy nőies jellegűek, hogy milyen a dinamikájuk, de ami talán a legfontosabb, hogy milyen elemű az adott csillagjegy. A durva fizikai őselemek közül négy, fajsúlyuk szerint a föld, a víz, a tűz és a levegő egyenként három-három jegyet hatnak át, és ezek az elemek más és más módon nyilvánulnak meg az adott csillagképben. Mégis közös vonásuk, hogy hordoznak magukban egyfajta, az elemre jellemző hangulatot, reakciókészséget és életstílust. Már maguk az elemek és jegyek természeti képei is sokat elárulnak az adott szülöttről. A különféle őselemek hatással vannak hangulatodra és pl. tanulási vagy gondolkodási mechanizmusodra.

TUDTAD? Az azonos őselembe tartozó szülöttek általában könnyen harmonikus párkapcsolatot tudnak kialakítani egymással, míg a más elemekbe tartozókkal inkább izgalmas, de feszültebb, szó szerint szikrázó lehet a kapcsolatunk.
Amikor arra vagyunk kíváncsiak, milyen elemek dominálnak bennünk, minden bolygó jegyhelyzetét meg kellene vizsgálnunk, amire csak egy személyes képletelemzés tud igazán rávilágítani, de ha napjegyünket, Hold jegyünket és az ascendensünket is megvizsgáljuk, a 3 tényezőből már közel 90%-os képet kaphatunk magunkról.

{idozito2}
FÖLD

Jegyek: A Föld jegyei a Bika, a termékeny erdőtalaj, a Bak, a szikár sziklaszirt, a Szűz, a meleg homokos félsivatag
Jellemzés: A földes személyek megbízhatóak, jó stratégák, összeszedettek, logikus, racionális gondolkodású személyek. Gyakorlatiasak, szeretik még az elméleti tennivalóikat is gyakorlati hasznot hozó tevékenységbe átültetni. Szeretnek vezetni, jól szerveznek, noha kissé lassúak, tunyák. Könnyen elfáradnak vagy depresszióba esnek. Nehéz őket rávenni valamire, de aztán nagyon kitartóak, végigcsinálják, amit elkezdtek. A föld jegyűeknek jó a pénzügyi érzékük, szeretik a kétkezi szakmákat és munkákat, és azokat a hivatásokat, amiben az anyagi biztonságot meg tudják teremteni a maguk számára. Ritkán szentimentálisak és nyugodt érzelemvilág jellemzi őket, ami miatt nagyon sok jegy szívesen válassza őket partnernek. Rájuk valóban építeni lehet.
Feltöltődés: A föld jegyűek a kirándulásoktól, jó ételektől, kellemes, pihentető, nyugodt wellness hotelektől töltődnek fel igazán, és ha megszokott társaságukban tölthetnek, mondjuk, egy hosszú hétvégét.
Erősség: Megbízhatóság, stabilitás, erő, kitartás, logika, következetesség, világos beszéd, hagyományőrzés.
Amitől kibillen: Bizonytalan élethelyzetek, ígérgetések, labilis környezet, váratlan fordulatok, zavaros viselkedésű emberek vagy kijelentések, ködösség, szeles idő.
Előrejelzés: A földes jegyek sok kihívásra és próbatételre számíthatnak, különösen a felesleges dolgok letétele és elengedés terén. Átalakulhat sorsuk, hivatásuk, képesek lesznek nyitni a világ metafizikai, anyagin túli része felé, de komoly leckét kapnak a görcsös ragaszkodások elengedéséből.

2018 JEGYRŐL JEGYRE

 • Bika: Diéta, étkezési reform, munkahelyi próbatételek és a nagy pénzügyi manőver, ami bestabilizál.
 • Szűz: Az önbizalomnyerés éve, főnökké válás, vezetőnek lenni, a saját szakterületeden kimagaslót alkotni.
 • Bak: Az elengedés és a letételek éve, az új életvitel megtalálása, életed újradefiniálása.

 horoszkop2VÍZ

Jegyek: A Víz jegyei a folyamok aktivitásával hömpölygő Rák, az elrévedt és titokzatos Halak, a fortyogó és háborgó óceán, a Skorpió.
Jellemzés: A vízjegyeket főként jellegzetes és erős érzelmi világuk, ezáltal beleérző képességük és erős intuíciójuk jellemzi. Elég ösztönösen élnek, szenvedélyesek, szerelmes típusok. A víz a közrefogás, körbevétel és így a megőrzés és emlékezet jegyét viseli magán, ezért a földhöz hasonlóan szépen őrzik a kulturális és vallási hagyományokat, alkalmazkodó típusok, de kissé bizonytalanok és nehéz megmondani, az a bizonyos szökőár, ami lassan s csenden indul meg a part felé, egészen pontosan mikor következik be. Ha semmi sem korbácsolja fel vizüket, akkor akár az idők végezetéig békések, nyugodtak és elégedettek, de esztétikai, szakrális és kulturális élményekre van ehhez szükségük.
A vízjegyűek azokat a hivatásokat részesítik előnyben, ahol érzelmi világuknak is megfelelő munkában lehet részük, ahol előtérbe kerül hivatástudatuk, segítő szakmákban, emberekről való gondoskodásban, a kreatív és alkotó munkában kiválóak, elég vallásosak. Párkapcsolatokban a szenvedélyre vágyó, és mély beszélgetéseket kedvelő személyek választják őket a legszívesebben.
Feltöltődés: Vízparti nyaralásoktól, vízzel kapcsolatos sportoktól, érzelmekben gazdag beszélgetésektől, családi és baráti körben eltöltött időtől, nyugodt belső meditációtól, elmélyedés lehetőségétől.
Erősség: Világosan kifejezett érzelmek, nyitottság, őszinteség, színlelés mentesség, erős kapcsolódási képesség, intuíció, empátia és tolerancia, izgalmas változatos természet.
Amitől kibillen: Érzelmi ridegség, távolságtartó viselkedés, túl sok titokzatosság, megnyílás képtelensége, túl racionális, személytelen vagy erőszakos viselkedés.
Előrejelzés: A Víz jegyek egy ideje már fellélegezhetnek a Szaturnusz negatív hatásai alól. 2018-ban anyagi fellendülés és pozitív, az életben bőséget nyújtó változások köszöntenek be számukra. Ugyanakkor érzelmi és kapcsolati konfliktusok és egy kimerült kapcsolat elengedése lehet szükséges.

2018 JEGYRŐL JEGYRE

 • Rák: Lezárások, spiritualitás, építő magány és az új kezdetek éve lesz 2018.
 • Skorpió: A hamvaiból újjászülető Főnix éve, elengedés, újrakezdés, a valóban fontos dolgok megtalálása.
 • Halak: A belső én és a misztika felfedezése, az előkészületek éve, a belső átalakulás ideje.

TŰZ

Jegyek: A Kos a termékenyítő és a pusztító erdőtűz, az Oroszlán a gyomor és a kályha tüze, amin ételek készülnek, a Nyilas a szent áldozatok lángja
Jellemzés: A Tűz jelű személyek általában igen temperamentumosak, erősen, hangosan élnek. Szenvedélyesek, kreatívak, átformáló, szemléletformáló hatásúak közegükben. Ritkán maradnak semlegesek, erős véleményük van, és nem félnek elmondani. Gyors reagálásúak, rugalmasak és intenzívek, munkájukban hatékonyak és versengők. Jó a humorérzékük, gyors a gondolkodásuk és általában életigenlők, életvidámak, ezért is nagyon kedvelik őket a párkapcsolatban. Sokszor dinamikusak, sportosak, pozitívak, de mellé gyakran agresszívak, különösen akkor, ha valamiben nem az történik, amit ők szeretnének. A tüzes jelűek szeretik a kihívást jelentő hivatásokat, a teljesítmény alapú elismerést jó fizetéssel, és az élvezetes, inspiráló munkákat. Szeretnek vezetni, nehezen viselik a főnöki jelenlétet és a fejük feletti irányítást, gyorsan döntenek, de hajlanak a fanatizmusra. Párkapcsolatukban ők maguk az élet sója, de gyakran túl gyorsan élik kapcsolataikat és hamar kiégnek, mivel nagyon a szenvedély, a pillanatnyi vágyakozás hajtja őket és nem egy szilárd elhatározás kapcsolataikban.
Feltöltődés: A Tűz jegyeknek egy kihívással, sportolással vagy egy jó ételekkel megtűzdelt nap igazi feltöltődést és örömet jelent. Imádnak napozni, utazni, új helyeket felfedezni és a kalandokból feltöltekezni.
Erősség: Szenvedély, temperamentum, nagy életkedv, örömre való képesség, céltudatosság, akaraterő, pezsgés, kreativitás.
Amitől kibillen: Bezártság, az ötletei semmibe vétele, monotonitás, szürkeség, unalmas, ismétlődő munkafolyamatok, mozgás hiánya, intelligenciából való lekezelés.
Előrejelzés: A Tűz jegyekre évek óta kihat az Uránusz váratlan fordulatokat adó hatása és ez így lesz 2018-ban is, ám idén még meg kell küzdeniük saját belső értékrendjük szabta korlátaikkal és belső hitrendszereikkel. Sokat csiszoltak viszont egójukon, csökkent büszkeségük és ez a lágyabb személyiség előnyükre válik majd.

2018 JEGYRŐL JEGYRE

 • Kos: Fordulatok az évek óta tartó passzivitás és kivárás után, átalakuló magánélet, önkeresés, nagyobb utazások.
 • Oroszlán: Egészségmegőrzés, sport, mozgás, aktivitás és sikerek a mozgásban, az önfigyelem éve.
 • Nyilas: Nagy próbatételek, lakhelyváltás és teljes életmód átalakulása, önmagad újradefiniálása.

LEVEGŐ

Jegyek: A játékos tavaszi szellő, néha forgószéllel, Ikrek, a bársonyos őszi szél, romantikus hangulattal Mérleg és a magas, oxigénben szegény szirti levegő, valamint légüres élettelen tereket jelentő Vízöntő.
Jellemző: A levegős jegyek alapvető jellemzője, hogy mind nagyon kíváncsiak, aktívak, sportosak és dinamikusak, általában elég játékosak, jókedvűek, viszont gyakran hullámzó a kedélyük és elég labilisak mentálisan, idegileg, érzelmileg. A levegős jegyek szinte kivétel nélkül jó humorérzékkel rendelkeznek, jól alkalmazkodnak a körülményekhez, néha viszont túl változékonyak, és ebből kifolyólag megbízhatatlannak tűnnek a környezetükben élő személyeknek. Szívesen beleugranak mindenféle új dologba, de az érdeklődésük gyorsan megcsappan, a kitartás nem erősségük. A levegős jelek igazi szellemi partnerséget, jó beszélgetéseket jelentenek partnerüknek, izgalmas, eseménydús párkapcsolatot működtetnek, viszont sajnos nem túl kitartóak a szerelemben sem. Szeretik a szellemi kihívásokat, az érdekes, vicces, kreatív munkákat, ahol tanulni kell, képezni magukat vagy ahol legalábbis nem kell monoton munkát végezniük. Jó írók, előadók, kommunikációs szakemberek és a modern kor technikai vívmányait is számukra találták ki, a korunkra jellemző illékonysággal és gyorsasággal képesek élni és dolgozni.
Feltöltődés: A levegő jegyek a felfedező típusú kalandtúráktól, rövid utazásoktól, ingázásoktól és kirándulásoktól töltődnek fel igazán, akár barátokkal akár családdal utaznak, szeretik a kulturális és szellemi programokat és a tanulást.
Erősség: Alkalmazkodóképesség, rugalmasság, szellemi emelkedettség, tudásvágy, örök ifjú, játékosság, humor, változtatási képesség.
Amitől kibillen: Állandóság, monotonitás, a világ praktikus gyakorlati dolgai, amihez túl sok racionalitás vagy logika kell, érzelmi érvek, túl sok szervezés, tervezés.
Előrejelzés: A levegő jegyek életében viszonylag békés, előremutató, tervezhető időszaknak nézünk elébe, sok örömmel, némi párkapcsolati konfliktussal és az élet komolyabb kérdései terén, pl. hivatás terén egy kis céltalansággal, zavarodottsággal.

2018 JEGYRŐL JEGYRE

 • Ikrek: Magánéleti rendeződés, átalakuló párkapcsolatok, felelősségvállalás, a fontos célok megtalálásának éve.
 • Mérleg: A szerelem, az önmagadra találás, a publikum, a szereplés és az óriási sikerek éve, sok kihívással.
 • Vízöntő: A megállapodás, felelősségvállalás, letelepedés, megkomolyodás, a megköthetőség éve.