szexÚt a csúcsra – együtt? Az orgazmus a vágyott beteljesülés, ami szorosabbá teszi a kapcsolatot, élvezetesebbé az együttlétet és emlékezetessé a forró éjszakákat. Van, akinek megy, van, akinek sorozatban is megy, van, aki inkább csak vágyik rá. Te eléred?

Titkok a csúcs felé vezető úton

Vannak olyan szerencsés nők, akiknek szinte már elsőre összejön a csúcstámadás, van, akinek több idő és ügyesebb partner kell. Az orgazmus maga is lehet többféle, és nincs olyan, hogy jó vagy rossz! A lényeg, hogy ne görcsöljetek rá, és ne feledjétek, az agynak legalább akkora szerepe van benne, mint a testnek!

Variációk az első érintéstől
Úgy tűnik, három különböző, bár néha egybeeső fázisa van a vágy létrejöttének. Az első lépés az, amikor az első érintésektől mintha felébrednének az idegvégződések. A nők nagy része ebben a fázisban igencsak értékeli és élvezi a meglepetéseket és a változatosságot, mivel ez növeli a várakozást. Felejtsétek el a gépiességet itt is!

Kapcsoljatok át ismétlésre!
Ellentétesnek tűnik? Pedig nem az: amikor már elértük a vágy felébredésének második fázisát, ahol máris komolyabb az izgalom, amikor már azt érzed, hogy az orgazmus szinte egy kéznyújtásnyira van, akkor jöhet az ismétlés ideje, hiszen eddigre egyértelmű, mi is hoz legjobban izgalomba. Ilyenkor már a legkisebb variálás is eltereli a figyelmedet.

Ha érzékeny vagy, rétegezz!
A legtöbb nő számára az orgazmus nem a hüvelyben, hanem a klitoriszban történik – ezzel együtt, ha te is ilyen vagy, akkor is túl intenzívnek találhatod a direkt kontaktust. A legtöbb nőnek ugyanis jobban esik, ha nem közvetlenül a klitoriszt izgatja párja, hanem inkább a szomszédos területeket. Ha egy réteg textil, például a fehérneműd is ott van még köztetek, még jobban eshet az élmény.

Minden a körökön múlik – majdnem minden
Azok a pontok, amelyek izgalomba hoznak, változnak, miközben egyre inkább izgalomba jössz. Az a hely, ami a legjobbnak tűnt, lehet, hogy a következő pillanatban már nem ad több impulzust. Éppen ezért van az, hogy a körben mozgatott ujjak adhatják a legnagyobb örömérzetet. Persze nem a geometria a lényeg: tapasztaljátok ki, nálad melyik alakzat lesz az igazán nyerő, és azzal is lehet játszani, hogy hova mekkora nyomás kerüljön.

Oda-vissza
Te a partneredet vagy ő téged eljuttat majdnem az orgazmusig, és ekkor visszalép: idegesítőnek tűnik? A tapasztalatok szerint a végén sokkal jobb lesz, amikor eljuttok a valódi pillanatig!

Pozitív visszajelzések
Egyértelműen te vagy annak a legnagyobb szakértője, hogy mi juttat el a csúcsra, így kár lenne szakértelmedet nem megosztani partnereddel. Azt sem árt azonban figyelembe venni, hogy nem túl jó érzés, ha, miközben éppen örömet próbálsz szerezni, túlzottan kemény, iskolás stílusban irányítanak. Inkább mutass, érints, vagy kérj ismétlést, pozitív megerősítéseket adva.

Engedd el a célt
A szex szerinted semmit nem ér, ha nem érsz fel a csúcsra? Ha így gondolod, akkor éppen magadnak akadályozhatod meg, hogy sikerüljön. Inkább a szeretkezés egészére helyezd a hangsúlyt, hogy végül jó érzésekkel gondolj vissza, hiszen ez egy folyamat. Vannak olyanok, akik csak ritkán érik el az orgazmust, mégis kielégítőnek tartják szexuális életüket.

Utána sem mindegy!
Rég tudjuk, hogy a legbizalmasabb, leginkább szeretetteljes beszélgetések éppen a szeretkezés utáni percekben zajlanak le a párok között. Ezek a beszélgetések nagyon nagy hatást, összetartó erőt jelentenek a kapcsolatokban. A legújabb megfigyelések szerint azonban ezek a beszélgetések még nyitottabbak és intimebbek lesznek, ha a párnak sikerült eljutnia a csúcsra – hiszen az ekkor felszabaduló oxitocin máris jobb érzést ad, hatására kevésbé figyelünk a szavainkra, jobban elengedjük a kontrollt, és olyan dolgokat is kimondunk, amelyeket egyébként nem mernénk.

Mi történik a testeddel orgazmus közben?

  • bőr: a felszabaduló endorfinok és más ehhez hasonló anyagok akár 40%-kal is csökkentik a fájdalomérzékelésedet, miközben az érintésre továbbra is kiélezetten reagálsz. A mellkasod és az arcod kipirul, mivel a keringés fokozódik
  • medence: egyes izmok, amelyek a hüvely, méh, medencefenék és végbélnyílás környékén találhatók, összehúzódnak, ez okozza az öröm hullámokban érkező érzését
  • szív: a pulzus és a vérnyomás megemelkedik, a pulzus akár a duplájára is, így képes több vért juttatni a nemi szervek környékére és más izmokhoz. Ezzel együtt a testhőmérséklet is megnő.
  • hormonok: a dopamin termelődésének szintje ilyenkor a legnagyobb, ezért is érezzük az intenzív örömet. A másik fontos hormon, ami eláraszt, az oxitocin, ami növeli a kötődést a partnereddel.
  • agy: az agynak azok a részei, amelyek a stresszt és a félelmet érzékelik, kicsit kikapcsolnak, helyettük viszont az érzékelésért és érzelmekért felelős területek aktiválódnak sokkal nagyobb mértékben. Szintén erősen visszavesz az a terület, ami a gondolkodásért, tervezésért, racionalitásért felel, így jobban el tudod engedni magad.
  • szem: a pupillák kitágulnak (akár 50%-kal is), az sem ritka, hogy pillanatnyi látászavart érzékelsz.