hori1

Ha úgy érzed, itt lenne az ideje végre megszabadulni a súlyfeleslegtől, jó hírünk van: a csillagok állása most segít neked! Lássuk, melyik jegynek hogyan!

2018 tavaszi horoszkópképletében, amelyet egy természetes időpontra, a tavaszi nap-éjegyenlőség időpontjára állíthatunk fel és értelmezhetünk, egy nagyon erős, átható, súlyos átalakulásokat hozó és kissé éles, haragos csillagállást fedezhetünk fel. A szokásos tavaszi események mellett, vagyis a mellett, hogy a Nap áthalad a Halak, a Kos, majd a Bika jelén, és ezeknek a csillagképeknek a tavaszi megtermékenyítő, friss, életvidám, és örömtelei energiáit erősíti életünkben, most a Mars, Plútó és a Szaturnusz drasztikus közelsége határozza meg a hónapok hangulatát. Ez a fényszögállás persze mindenkire más életterületen, és így másképpen hat, mégis elmondhatjuk, hogy nagyon szigorú időszak ez, amikor a legjobb visszavonulót fújni, és elhalasztani a komoly döntéseket. A legjobb talán kicsit befelé fordulni és belső békés középpontunkból figyelni a világ eseményeit. A társadalmi átalakulások és feszült hangulatok mellett persze mindez személyes életünkben is megnyilvánul majd. A vad, éles bolygóállásokat nem tudjuk életünk építésére használni, viszont használhatjuk arra, hogy a negatív, kellemetlen dolgoktól megszabaduljunk. Tehát, főként április hónapban, nagy sikerrel zárhatunk le fárasztó, felesleges, az energiánkat rabló élethelyzeteket és projekteket. Különösen vonatkozik ez peres és kellemetlen ügyeinkre, olyan helyzetekre, ahol az igazságra, igazságszolgáltatásra van szükség, annak ellenére, hogy az igazságot jó eséllyel kicsit elferdítik köröttünk, tehát nagyon kell figyelnünk.
Ez az erős fényszögkapcsolat viszont kedvez annak, hogy a Mars és a Szaturnusz erejét összeadjuk életünkben és ezzel átütő, évek múlva is érezhető változásokat érjünk el. Ilyen lehet új életcélok kitalálása és megvalósításának elkezdése. Ilyen lehet akár egy nagyon szigorú edzésterv vagy fogyókúra megvalósítása, hiszen most magunkkal is sokkal keményebbek, következetesebbek leszünk. Amiért szívvel és őszintén teszünk, azokat a törekvéseinket siker fogja koronázni a nyárra!
Legyen szó akár a testünk megreformálásáról, akár valamilyen új szokás kialakításáról, most saját önfejlesztésünkben lehetünk a legsikeresebbek. Más kérdésekben inkább várjunk!

KOS (márc. 21–ápr. 20.)
Rendkívül mozgalmas, aktív, érzelmekben gazdag időszaknak nézel elébe, hiszen a tavasz folyamán a Nap is jeledben jár, és hozza magával „udvartartását”.Most az alkotásé, a művészeté, esetleg az írásé, irodalomé lehet a fő szerep életedben. Nagyon sok mozgással, gyors, váratlan, de összességében kellemes eseménnyel vár ez az időszak, ugyanakkor érzelmileg számos erős fordulat ér, szinte nem tudhatod, hogy másnap milyen meglepetéseket hoz neked az élet. Ennek ellenére befelé figyelő leszel, introvertáltabb áprilisban és kinyílsz májusban. Munkahelyeden viszont komoly és durva vitákra kell számítanod.
FOGYÁS TIPP: E stresszes időszakban a fogyókúrának csak bizonyos formái ajánlottak számodra. Elsősorban a történő böjtölés, de ha szeretnél visszatérni a versenysportoláshoz, korábbi kimagasló teljesítményedhez, akkor ez a belső fókusz, elhatározás most meghozza eredményét és nem mellesleg fogyni is képes leszel, noha a Kosok jó részéneke erre nincs szüksége. Az izomtónus javítása, a testi teljesítmény növelése ugyanakkor mentálisan, a fejben is nagyobb fókuszt és teljesítményt ad, vagyis minél keményebben edzel, annál nyugodtabbnak fogod érezni magad.

hori3BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
Az áprilisi időszak viszonylagos pangással, befelé fordulással és némi csendes magánnyal telik, miközben belül a fejedben nagyon aktív életet élsz és egy nagyon komoly szakmai változtatásra készülsz. A tervezgetés helye és ideje ez, de egy zarándoklatszerű elvonulás is jót tehet most neked. Külföldi utazásokra, bár nagyon fogékony lennél, most csak óvatosan vállalkozz, mert az út során számos kelletlenség érhet, pl. eltűnhet a csomagod. Ha mégis útra kelsz, azt nagyon jól meg kell tervezni. A házasságban, magánéletben viszont boldog, békés időszak következik.
FOGYÁS TIPP: Számodra is azt tudjuk ajánlani, hogy egy böjtöléssel, lelki megtisztulással egybekötött fogyókúrába kezdj, amire a Bikák jó részének szüksége is van. Ha túl sokat rágódsz az ügyön, hogy mit fogyassz, milyen étrendre állj be, akkor sajnos könnyen letérsz a pályáról. Próbálj meg magányos gondolkodó túrákat és sétákat betervezni, a szénhidrátokat, és a nagyon zsíros ételeket kerülni. A gyümölcs bevitelre is figyelned kell, ez ugyanis rengeteg cukrot tartalmaz és a Bika gyengéje!

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Most aztán a pénzügyi manőverek kellős közepében vagy! Munkahelyváltást tervezgetsz, vagy épp ellenkezőleg, egy főnöki megerősítésre, kinevezésre vársz. Miközben a családi és magánéletben konfliktusok is várhatók, a munkában végül sorszerű elrendezéseket tapasztalsz és a nyárra nagyon sikeres lehetsz.
FOGYÁS TIPP: A sok túlhajtás közepette azonban az egészségedet eléggé elhanyagoltad. Mind csont, fog, mind gyulladásos problémákra sajnos számítani lehet, a felfázásoktól a májproblémákig az arra hajlamosaknál. Egészségügyi panaszaiddal ne várj tovább, hanem fordulj orvoshoz. Egy régebb óta halogatott kisebb beavatkozásra is sor kerülhet, ehhez használd a holdnaptárat! Az Ikrek jelűek többségének nincs szüksége fogyókúrára, mégis, ha szeretnél, most a Jupiternek köszönhetően nagyon könnyen fogyhatsz, ennek fő módja azonban az egészségedet javító diéta lesz. A stressz leküzdéséhez társas, vidám, játékos sportokat válassz vagy bringázz.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
Kedves Rák, míg a munkában minden nagyszerűen halad, és komoly elismeréseket, előléptetéseket és ezzel járó anyagi jutalmakat zsebelhetsz be, addig sajnos a házasság és magánélet terén nehézségekre, konfliktusokra lehet számítani. Ez az időszak nagyjából május közepéig, végéig tart és az ősz folyamán majd újra terítékre kerül egy kis időre.
FOGYÁS TIPP: A Rákok esetében a fogyókúra egy folyamatos, rendszeres kérdés, a hormonális és vízháztartással kapcsolatos gondok miatt a súly ledobása nem minden Rák számára egyszerű. Ha a benned lévő haragot most szigorra cseréled fel, és komoly elhatározásra jutsz pl. egy új sport bevezetésével kapcsolatban, akár futás akár valamilyen páros sport terén, akkor ezeket a nehéz energiákat szépen átvezetheted a magánéleti konfliktusból egy önformáló, önmagadat fejlesztő energiába. Az étkezésen ugyankor most nagy hangsúly van, a nagy ételadagokról át kell térned a kisebb adagokra. Hasnyálmirigyed, epéd kímélése is szükségszerű lesz.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Ez a tavaszi kép bizony nagyon vegyes. Munkahelyi bizonytalanságok, hirtelen, szinte alig tervezhető utazások, magánéleti összhang és boldogság, ugyanakkor mégis egy-egy frusztráló vita az újabb békés, boldog hetek között. Nagyon vegyes a kép, és éppen emiatt hullámzónak, változékonynak élheted majd meg a tavaszt. Gyermekeiddel ugyanakkor konfliktusokra, tanulmányaik vagy a fejlődésüket érintő kérdések terén nehézségekre számíthatsz. Ha eddig gyermekáldásra vártál, akkor ne ezekben a hónapokban várd az eredményt.
FOGYÁS TIPP: Az Oroszlánok számára a gyomor, az emésztőrendszer kímélete mindig nagyon fontos feladat. Hasra viszonylag könnyedén híznak, de ha képesek szigorú diétát tartani, és most nagyon is képes vagy rá, akkor átütő eredményeket érhetsz el. Most tervezz be egy, az egészségedet is roboráló diétatípust, ami okosan bánik a fehérjékkel és azt fogod érezni, nem csak a tested, hanem szó szerint a tudatod, az elméd is könnyebb tőle. Egészséged terén ugyanakkor kisebb nehézségekre számíthatsz, probléma esetén fordulj azonnal orvoshoz, ne halogasd az ügy megoldását. Figyelj szívedre és a cukorbevitelre.

SZŰZ (aug. 23–szept. 22.)
Az év olyan szakaszában járunk, amikor az életed elsősorban nem önmagadról, hanem másokról, az ő segítségükről fog szólni. Ez alól kivétel lehet, hogy ismét iskolapadba ülhetsz vagy lezársz egy régi képzést, tanulmányt, és ott sikeresen megkapod az ezért járó diplomát vagy szakmai elismerést is. Családi gyermekkori és párkapcsolat kérdésekben több nehéz helyzetre is számíthatsz, de ezek nem olyan élesek, mint amennyire te fejben aggódsz ezek miatt. Egészségi állapotodra figyelni kell, akár egy mandulaműtétre is számíthatsz, de elsősorban mentálisan terhelődtél túl.
FOGYÁS TIPP: Noha a Szűzek jó részének nincs szüksége nagy fogyásra, de mivel testtájad a bélrendszer, tavasszal neked kötelező ezekre figyelni. Ez legalább az egészségtelen, feldolgozott, félkész bolti élelmiszerek, húsok stb. fogyasztásának kerülését jelenti, de böjtkúrákkal, melyek pl. beöntést tartalmaznak, illetve pl. kardióedzésekkel most nagyon jó eredményeket érhetsz el. Egy kisebb külföldi utazás és az élmények pedig a stressz alapú evésről is kiválóan elterelik figyelmed.

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
Eseményekben gazdag hetek elé nézel. Párkapcsolati és családi téren sok megbeszélni való, otthonod, lakásod körül nagy átalakulások, akár lakhelyváltoztatás vár rád, egészséged a tavaszi labilis időjárásban még gyengélkedhet, főleg torok, és lábról felfázós problémák lehetnek jellemzőek, fontos melegítened a szervezeted a kínai gyógyászat jang típusú ételeivel. Anyagilag is érdekes időszaknak nézel elébe, kiadások és nyereségek várhatóak párhuzamosan, de ne félj a jótékony kiadásoktól, mert a bevétel oldalon mindig többet találsz majd.
FOGYÁS TIPP: Egy fogyókúra most elsősorban önbizalmad szempontjából, a külvilágnak való tetszés végett lenne nagyon jó számodra. Érdemes ezért olyan alakformáló vagy tánccal, zenével összekötött vidám sportágat választanod, ami a lelki egyensúlyod megteremtésében is segít és ki is kapcsol, érzelmileg is feltölt. Bármilyen dinamikus tónusjavító és táncos edzés megfelel. Ugyanakkor arra is fontos odafigyelni, hogy az érzelmi elhanyagolás és stresszek miatt ne vigyél be bánatodban több kalóriát a kelleténél, vagyis érzelmi megingásaidat ne szénhidráttal kezeld.

hori2SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
Eseményekben és történésekben gazdag időszakra számíthatsz a folyamatos belső munka után. Elsősorban érzelmi, magánéleti vonalon, és házasság téren számíthatsz nagy, felkavaró érzelmekre és történésekre, de rengeteg napi munkában, új hirtelen nyakadba szakadó projektben is részed lehet. Ha tanulmányokba kezdtél vagy kisebb utazásokat tervezel, ott akadályok, viták, nehézségek, zavaros ügyek várhatnak rád, ugyanakkor a Jupiter hatásainak köszönhetően gyümölcsöző, az életedet előre vivő év áll előtted.
FOGYÁS TIPP: Ha fogyni szeretnél, annak elsődleges oka most a párkapcsolatban a másik nemnek való tetszésben keresendő, ugyanakkor fontos tudni, hogy a vastagbél, végbél és a máj, vagyis a méregtelenítő szervek mind hozzád tartoznak és most bizony e téren komoly egészségügyi kihívásokat adnak. Figyelj oda, mi kerül a tányérodra és a tavaszt használd ki egy alapos, valóban a májat is kitisztító kúrára, aminek kedvező mellékhatása lesz, hogy lassan, de tartósan szabadulhatsz meg a pluszkilóktól. Terítékre kerül a gyermekvállalás kérdése is, a baba-projekt előtt néhány kiló fogyás és egy kis belső tisztítás szintén nagyon áldásos lehet. A lelket is töltő sportágakat, táncos foglalkozásokat vagy spirituális sportokat válassz e mellé.

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
A Nyilasok életében most pénzügyi, anyagi téren lehetnek nagyon komoly és nehéz kihívások, a magánéletben pedig szintén viták és nehézségek kígyózhatnak be, tehát nagyon sok türelemre lesz szükség ezekben a hónapokban. Ugyanakkor egy kellemes külföldi utazás, elvonulás, illetve a munkahelyi nehézségek után egy új kinevezés, vezetői elismerés és gyermekáldás is várható. Mozgalmas hetek.
FOGYÁS TIPP: Most szinte alig lesz energiád a sportolásra, mozgásra, vagy akár a fogyókúrára, de nem szabad elfelejtened, hogy neked a szabad levegő és a szabad ég alatt való sportolás az életed. Használd ki a tavaszi friss energiákat, és vesd bele magad kitartóan egy átütő sportteljesítmény elérésbe. Pl. készülj fel álmaid futóversenyére. Emésztési problémáidra nem árt jobban is odafigyelni, a fehérje túlfogyasztás most nem szerencsés és a gondok mögött ételallergia is állhat, járj utána!

BAK (dec.22–jan.20.)
A Bakok életében egy kihívásokkal teli, és kissé nehéz időszak következik be. Vigasztaljon, hogy a nyár elejére minden kis mozaikkocka a helyére kerül, és rendezheted életed. Most főleg magánéleti vitákba keveredhetsz, de az élet minden terén kaphatsz a személyedet vagy személyiségedet érő támadásokat. Engedd el a felesleges kritikákat és terheket, és fókuszálj egy fontos célra, ami kivezet ebből az alagútból. Csontjaid és fogaid most különösen érzékenyek lehetnek. Anyagi téren viszont fellendülés várható.
FOGYÁS TIPP: Ebben az időszakban nem érdemes túlerőltetned magad, sportolás során is könnyebben szerzel ín, csont vagy izom, tehát a szervezet tartó-struktúráját érintő sérüléseket. Sportolj okosan! A fogyókúra tipikusan az, amire most sem időd sem energiád nincs, ráadásul a Bakok jó részének általában minimális súlyproblémái vannak csak, ha a születési aszcendensed ezzel nem mutat ellentétes hatást. Ugyanakkor jelen helyzetedben egy a szervezetet nedvesítő, olajozó, tápláló levesböjt kúra nem csak testileg, hanem lelkileg is kedvező lenne számodra.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
A Vízöntők számára egy nagyon sorsszerű, karmikus, elrendezésekben és élményekben gazdag időszak következik. Sok-sok eseménnyel, ami főként fiatalabb és idősebb testvérekkel való nehézségeket, problémás ügyintézéseket, vitákat hozhat, vagy egyszerűen csak azt, hogy szükségük lesz a segítségünkre. Ugyanakkor most új tanulmányokba foghatsz, és számos rövid, de izgalmas utazásban lehet részed. Bár munkahelyi elismerésekben nincs hiány, és szakmádban előrelépés következik be, egyelőre ezt még nem követi anyagi fellendülés, erre még egy picit várni kell.
FOGYÁS TIPP: Ebben az évben nagyon jó lehetőséged van arra, hogy megszabadulj a felesleges plusz kilóktól. A Vízöntőknek általában két szélsőséges típusa létezik, a szaturnuszi, aki sosem hízik el és az uránuszi, aki könnyedén. Ha utóbbi csoportba tartozol, most szigorú étrenddel és magad felé való szigorú elvárásokkal megzabolázhatod elmédet, akaraterődet és átalakíthatod testedet. Ez nem egy, a tavaszra szóló folyamat, de kiváló kezdőidőpontot ad hozzá. Más téren, egészséged javítása terén, a máj, a tüdős a szív és keringési rendszer problémái ellen is hatékonyan tehetsz most. Figyelj a helyes, tiszta, számodra preferáltan vegetáriánus étrend kialakítására, étkezz egészségesen és sportolj legalább minden másnap! Az eredmény nem marad el.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)
Számodra nagyon érdekes, érzésekben, lelki élményekben gazdag időszak következik be. Nem most kezdődött, de most talán elmondható, hogy a pénzügyi, anyagi dolgok terén változások, komoly döntések előtt állsz, és sok-sok kihívással nézel szembe. Egy hosszú, tengerentúli vagy ködös-nedves országba történő utazást tervezel? Jó döntés, most egy nagyobb külföldi utazás mindent megoldhat, ugyanakkor anyagilag megterhelő lesz. Próbálj e mellé okos pénzügyi tervezésbe kezdeni, mert most pénzügyi téren kapod a legnagyobb próbatételeket.
FOGYÁS TIPP: A jelen helyzetben viszonylag nehezen fókuszálsz a tested állapotára, egészséged megőrzésére, inkább a lelki élmények és a tervek érdekelnek. Ha alkoholt fogyasztasz, esetleg tartósan altatókkal vagy gyógyszerekkel élsz valamiért, ideje letenni ezt a rossz szokást, hiszen a legtöbb ilyen szer nem csak, hogy nem tesz jót egészségednek, hanem nem mellékesen hízást is okozhat. Ha fogyókúrába kezdenél, az egy tavaszi böjtön keresztül lenne a legjobb, aminek az elme fegyelmezése, önmagad kontrollálásának megtanulása is célja lenne, nem pusztán a fogyás, az csak melléktermék. A diétát hirtelen elhatározással kezd el – tényleg! -, ne hagyd, hogy a bizonytalan élethelyzetek lebeszéljenek! Ha valamilyen szakrális, vallásos böjtöt tartanál, az szintén nagyon jó hatással lesz az egészségedre.