hori3A várva várt nyár nem biztos, hogy éppen olyan kalandokat tartogat, amilyenekre számítottál, de biztosan nem lesz unalmas. A csillagok pedig azt mondják: pihend ki magad, mert az ősz sok energiát igényel majd!

Nagy nyári bolygókörkép

2018 nyarán először azt tapasztalhatjuk, hogy a lassú mozgású bolygók hátráló mozgást végeznek. Igaz ez a Jupiterre és a Szaturnuszra is, illetve a bolygók egy része erőtlen, ezért érezhetjük, hogy a munkahelyi ügyeink, a vállalkozás, az üzlet, a saját karrierbeli sikereinknek kiépítése nagyon lassan megy. Most minden vállalkozás és minden munkahelyi törekvésünk nagyon kevés támogatást kap. Május végén és még június elején is a Bika csillagkép hatásai dominálnak, ezért sokkal inkább vágyunk a megnyugvásra, békére, a jó ételekre, kényelmes dolgokra, élvezetekre, mint a kemény munkára és nehezen teszünk átütő erőfeszítéseket.
Június végétől azután elkezdhetünk újra tervezni és ősszel tudunk tevőlegesen is belekezdeni új ötleteinkbe vagy egy új vállalkozásba. 2018 nyarán érdemes inkább több időt fordítani a pihenésre, feltöltődni, lazítani, hogy az őszi időszak valóban sikeresen induljon. Legyünk nagyon óvatosak a Nappal, nem csak azért, mert ezekben a hónapokban a bolygó nagyon erős a nyári jegyekben, hanem a Mars és a leszálló holdcsomópont találkozója miatt az égetettség, bőrégés fokozottabban jelen van, mint korábban, más években. Tehát most a napégésre különösen oda kell figyelni a nyaralás során!
A júniusi időszakban a Nap az Ikrek csillagképben halad, ami miatt játékosak, vidámak, könnyedek, gyermekiek lehetünk. Utána júliusban kifejezetten az érzelmes, családcentrikus oldalunk kerül előtérbe, majd augusztusban, amikor a Nap belép az Oroszlán csillagképbe, a kényelem, az élet élvezete, a finom, jó ételek és megint csak a pihenés lesz terítéken. Természetesen ez idő alatt is dolgozhatunk, alkothatunk, de fontos, hogy inkább magunkon munkálkodjunk, ne a világot akarjuk megváltoztatni, hanem egy picikét a testünket, a lelkünket töltsük, meditáljunk. Kifejezetten olyan dolgokat csináljunk, ami örömmel tölt el bennünket.

hori2Negatív hatások az égen

JÚNIUS 3-4., JÚNIUS 30-JÚLIUS 2-IG ÉS JÚLIUS 27-28.
Ez a három időszak a Kétu, azaz a leszálló holdcsomópont a Mars és a Hold találkozója miatt nagyon-nagyon feszült, ideges. A kötelességeket ránk nyomó hatást ad, amikor úgy érezhetjük, hogy nem bírjuk már tovább a terheket, és nagyon elegünk van.
Ebben az időszakban az egészségünkre is jobban oda kell figyelnünk! A bőrünk és a fogászati beavatkozások körül tapasztalhatunk kellemetlenségeket. Ha akut fogászati kezelésre van szükségünk, mindenképp végeztessük el, mert a krízis elhárításnak kifejezetten kedveznek ezek a csillagállások. Viszont a nyári időszakban végig, különösen ezekben az időpontokban, a Mars állása miatt a csontok, a fogak és egyébként keringési rendszerünk annyira érzékeny, hogy nem érdemes tartós orvosi beavatkozásokba, pl. új fogpótlásba kezdeni. Egy fogászati híd beépítését vagy bármely más olyan fogászati beavatkozást amitől hosszútávú, többéves vagy akár évtizedes eredményt várunk, toljuk kissé el: ezeket érdemes október végére, vagy az az utáni időszakra időzíteni, amikor ez a Mars-Kétu állás megszűnik.
Ugyanez az állás azt is jelenti, de nem csak a kiemelt időpontokban, hanem a nyár egész folyamán, hogy gyakran azt érezzük, hogy az akaraterőnk elhagy bennünket, hogy rengeteg karmikus, sorsszerű elrendezésben van részünk, amelyeket nem tudunk elkerülni. Egy igazi karma-tisztító nyárnak nézünk elébe. Viszont az elrendezések miatt szervesen megváltozhat az életünk!
Bármilyen sporttevékenységet is végzünk, nagyon óvatosnak kell lennünk, mert a sérülés veszélye nagy, különösen a csontok, főleg a térd, lábszár területén.
Ugyanígy a holdcsomópontok állása adhatja azt, hogy az emésztés felső traktusa, illetve az epe zónája érzékenyebbé válik, tehát, ha rossz, romlott, állott ételeket fogyasztunk, akkor a gyomorpanasz szinte bizonyos. Nagyon figyeljünk az ételek tisztaságára!
JÚNIUS 16-17. Feláll egy nagyon feszült csillagállás: a Kétu a leszálló csomópont a Marssal, míg a felszálló holdcsomópont, szemközt, a Vénusszal fog randevúzni. Ez a nagyon feszült szembenállás ráadásul olyan jegyekben jön létre, ami szinte biztossá teszi a nemek közti ellentétet. Ez a pár nap abszolút nem alkalmas a párkapcsolati ügyek megbeszélésére, rendezésére, sőt, féltékenyek, feszültek lehetünk. Magánéleti kríziseknek lehetünk a tanúi, és ezekben a napokban biztos, hogy felkavarodnak az érzéseink. Ugyanakkor számos sorsszerű, szinte mágikus előző életekből hozott szerelmi kapcsolat csapódhat be az életünkben.
JÚNIUS 28. A Nap és a Szaturnusz éves szembenállása, idén nagyon erős jegyekben, ez az időszak, csak a lemondásra, meditációra, visszavonulásra, spirituális tevékenységekre alkalmas.

{idozito3}
Az év legjobb napjai

A legjobban a nyár végén érezzük majd magunkat, augusztus végén, szeptember elején előáll egy olyan időszak, amikor a legtöbb bolygó a saját jegyében tartózkodik majd, nagyon kedvező helyzetben. Szeptember 1-2-án a Vénusz is megérkezik a Mérleg csillagképbe. Ezek napok kiválóan alkalmasak házasságkötésre, szerelmi ügyek intézésére, ha ezen a napon ismerkedünk meg egy új személlyel, szinte bizonyos a sikeres végkifejlet. Ezek a legromantikusabb napok az egész év során!
Nyáron tehát nagyon fontos, hogy valóban pihenjünk, mert ősszel a Jupiter súlyos elengedéssel és belső nagytakarításunkkal kapcsolatos témákat hoz felszínre, ehhez pedig minden energiánkra szükség lesz.
A Szaturnusz és a Pluto elhelyezkedése miatt a derekunkra, a gerinc alsó részére is kiemelten figyelnünk kell.

Mi újság a szerelemben?

A Jupiter hosszú ideje retrográd, hátráló mozgást végez, ami az esküvőknek, a szerelmi ügyeknek nem annyira kedvez, de ez nem sokáig lesz már így, június 10-én elkezd stagnálni, majd megindul előre. Égi segítőnk a bőség és a házasság bolygója, innentől nagyon kedvező hatásait adja.
Július 16. körül, amellett hogy a Jupiter előre haladó mozgást végez már, nagyon kedvező helyzetben lesz a Vénusz és a Hold találkozója, ami egy nagyon szép égi látvány is. Ez tovább erősíti a pozitív szerelmi ügyeket, nagyon jó párkapcsolat megbeszélésére, ismerkedésre, randevúra stb.

 

hori1KOS (márc. 21–ápr. 20.)
A Kosok számára a nyári időszak nagyon sok utazásról, esetleges költözésről fog szólni. Ugyanakkor magánéletükben erős érzelmi krízisekre számíthatnak, ennek oka lehet, hogy nem egy, hanem több szerelem is megjelenik az életükben, és most rendkívül áhítják is ezt a nagy és erős érzelmi hatást. Segíthet számukra, ha a magánéleti tevékenységektől, családi ügyektől kicsit el tudnak távolodni és kifejezetten valamilyen spirituális helyszínre, szakrális helyre látogatnak el. A Kosok a nyár eleji időszakban ne hozzanak munkával kapcsolatos súlyos döntéseket. Nehezebb lesz a munkatalálás, vagy munkahelyi vitákra számíthatnak.
• Nyári tipp: Minden hónapra tervezz egy rövid kirándulást, wellness programot, legalább egy hosszú hétvégét. Oszd el a pihenési időt.

BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
A Bikák annak ellenére, hogy nagyon szeretik élvezni az életet, most a nyári időszakban is szeretnének aktívan tevékenykedni, egy nagyon komoly karrierbeli átalakulás előtt állnak, és ehhez a hivatal vagy életmódváltáshoz szükségük van arra, hogy ezt jól felépítsék. Idejük, energiájuk nagy részét tervezéssel, előkészülettel töltik. A rövidebb utazások most jobban megfelelnek nekik, de nem szeretnének túl sokat költeni e kalandokra. Érzelmi és magánéletükben a kisebb viták ellenére a stabil kapcsolatok jellemzőek, házasságuknak kedvez ez az időszak. Ha most szeretnél külföldre költözni, vagy hosszú külföldi tartózkodást tervezel, annak a kimenetele viszont kétséges. Egészségedre is figyelned kell, különösen a belek, az emésztés zónájára és a felfázásos panaszokra.
• Nyári tipp: Keress last minute ajánlatokat, vagy válaszd a rövid autózós, kempingezős családi kalandokat.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Az Ikrek számára a nyári időszak alapvetően vidáman telik és nagyon kedvező ez az önismeretre. Az Ikrek jegyűek most nagyon nyitottak a spirituális tevékenységekre. Érdemes jógával foglalkozniuk, meditációval, vagy olyan harcművészeti irányzatokkal, amik egyfajta önismeretet is rejtenek magukban. A magánéletükben, érzelmi életükben viták várhatóak. Előfordulhatnak veszekedések családtagokkal, testvérekkel. Kedvez a nyári időszak a gyermekvállalásnak, ugyanakkor ahhoz, hogy ki tudj bontakozni a magánéletben vagy a munkahelyeden előre tudj lépni, most nagyon kedvező valamilyen kereskedelmi tevékenységbe kezdeni, esetleg új tanulmányokba fogni. Ehhez el kell engedni valami régi berögződést, feladatot, nem működő vállalkozást, vagy tevékenységet. Önvizsgálat és változtatás, ez legyen az Ikrek jelszava az idén nyáron.
• Nyári tipp: Egy önismereti vagy jógatábor lenne számodra a legmegfelelőbb kikapcsolódás.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
A Rákok nagyon dinamikus nyárnak néznek elébe. Annak ellenére, hogy fontos lesz az otthon rendezgetése, festés, tatarozás, vagy ha gyermekáldásra kerül sor, a kisded életterületének a kialakítása, a Rák most rengeteget fog utazni, rengeteg helyszínre, inkább rövidebb időszakokra látogat el, ami rengeteg élményt rejt magában. A spirituális tevékenységek előtérbe kerülnek. Most jobban érzi magát, ha valamilyen elvonulási hétvégére, valamilyen szakrális helyszínre utazik el, de egy nagy tengerentúli utazás is kilátásban van. Szintén valamilyen nagy, ázsiai ország jöhet szóba, ahol a testi örömökkel szemben a lelki dolgokra helyeződik a hangsúly. Hogyha olyan területen dolgozik, ahol elő kell adnia, szerepelni kell rendszeresen, ettől a tevékenységtől most érdemes néhány hónapra visszavonulnia.
• Nyári tipp: Egy spirituális, önismereti tábor vagy egy magányos elvonulós hét lenne a kikapcsolódás csúcsa számodra.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Az Oroszlánok életében ez a nyár nagyon meghatározó lesz abban, hogy meghúzzák a saját határaikat, megtanulják érdekképviseletüket. Nagyon sok vitába keveredhetnek, mind párjukkal, mind más emberekkel. Mennyire engedik meg a környezetüknek, hogy beleszóljanak az életükbe? Az Oroszlánok alapvetően nem kedvelik, ha irányítani próbálják őket, de most különösen érzékenyek erre, még akár a házasságon belül is. Ezért most egy olyan időszak következik, amikor megmutatják a családjuknak és a világnak, hogy a saját életük urai és mesterei. Egy picit ez egy ego harc, de nagyon fontos, hiszen kifejezi, hogy az én életemet én irányítom, és te maximum vendég vagy benne. A viták ellenére a stabil házasságoknak kedvez ez az időszak, tovább fejlődhetnek. Viszont, ha a munkahelyén most kimutatja a foga fehérjét, súlyos és jelentős, váratlan változásokra számíthat.
• Nyári tipp: Próbálj meg több, rövidebb külföldi utazást betervezni a nyárra.

SZŰZ (aug. 23–szept. 22.)
A Szűz jegyűek nagy része most fontos pénzügyi ügyletekben van benne, a pénzkeresés és az anyagi javak megteremtése hangsúlyossá válik. A munka és szolgálat jegyének szülöttei ilyenkor nagyon nehezen lazítanak, és szinte nem tudják kiengedni a kontrollt. Ugyanakkor lakáseladás és költözés is várható az életében, emiatt viszonylag kevesebb idejük marad utazásra, pihenésre. Karrierjében, szakmájában a Szűz jegyűek nagyon jó időszakot élhetnek át, fejlődhetnek, viszont gyermekvállalásnak ez az időszak annyira nem kedvez. Nagyon jó, ha a nyár folyamán el tudnak utazni feleségükkel/férjükkel, párjukkal.
• Nyári tipp: Vigyázz az egészségedre, bélrendszeredre és csontjaidra.

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
Nagyon érzelmes időszakukat élik, nagyon sok változást terveznek életükben, mind szakmailag, mind lakóhelyüket illetően. A nyár folyamán a Mérleg jegyűek többsége arról fog gondolkozni, hogy a számukra fontos kényelmes, luxus életmódot nem biztos, hogy meg tudják valósítani ott, ahol élnek, szülőföldjükön, és szívesen élnének akár tartósan külföldön. Ez a téma fogja áthatni a nyári hónapokat. Több változás és költözés is várható életükben, nagyon rossz párkapcsolat esetén akár sajnos még válás is lehetséges. A sok változás és bizonytalanság ellenére a munkájában, tanulmányok és új irányok és fejlődés indulhat be. A nyáron elkezdett tevékenységekkel nagyon jó pénzügyi helyzetet tud teremteni önmaga és a családja számára.
• Nyári tipp: Bárhová is utazol, hagyj időt az érzelmi feltöltődésre, legyen szó egy jó könyvről, egy magányos futásról, vagy valamilyen önismereti programról. Mindegyik fontos számodra.

SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
A Skorpiók számára a 2018-as év nyara a változások előkészítésének ideje. A nyugati asztrológia szerint a jegyükben jár a Jupiter, a keleti asztrológia szerint pedig az ősz folyamán érkezik meg ide, ezért ezek az évek mindenképpen nagy átalakulásokat hozhatnak számukra. Pénzügyileg ugyanakkor a stabilitás ellenére nehéz komolyabb összegeket félrerakni, felhalmozni és ez nehezítheti a tervezést is.
Testvérekkel és rokonokkal lehetnek komolyabb vitái, ha ez pénzhez kötődik, vagy valamilyen peres eljárás alatt áll. Figyelnie kell arra, hogy a nyár általában a társaság, a barátok a bulizás és a felhőtlen szórakozás időszaka, de mindig szánjon időt magára, az egyedüllétre, hiszen számára a feltöltődés részben ezekből a magányos tevékenységekből fakad. Az önmegvalósítás és a személyes életút megtalálása terítéken lesz az egész nyár folyamán.
• Nyári tipp: Most egy tengerentúli utazás valamilyen különleges spirituális helyszínre végérvényesen megváltoztathatja a Skorpiók életét.

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
Pénzügyileg egy nehezebb időszaknak néznek elébe, ezért fontos megtervezni a kiadásokat. Ha valamilyen külföldi befektetésbe vagy pénzügyi tevékenységbe kezd a nyár folyamán, az hosszútávon is megtérül számára.
A Nyilas ugyanakkor most elég bizonytalanná válik a munkájában, karrierjében. Megkérdőjeleződik elkötelezettsége a hivatása felé és új irányok felé kacsintgat az ősztől. A legfontosabb, hogy új élményeket találjon, új sportágakat próbáljon ki, új emberi kapcsolatokat építsen ki, a tapasztalatok révén kerüljön közelebb önmagához. Ez az időszak még nem stabil tervezésről és célba érésről, hanem sokkal inkább az útról és a kereséséről szól. A csípőízületek, a derékrész nagyon érzékeny területe, erre a nyár egész folyamán, főleg sporttevékenység közben oda kell figyelni.
• Nyári tipp: A pénzügyi kiadások csökkentésére válasz valamilyen olcsóbb nyaralási formát, tábort, csoportos utazást vagy egy last minute ajánlatot.

BAK (dec.22–jan.20.)
A Bak jegyűek számára a nyár egy nagyon erős és szerves átalakulást hoz. Ez kezdődik az önismerettel, saját önnön igényeinek feltárásával, ami erős kihatással van a párkapcsolatra, magánéletre és nagyjából az élet minden területén változásokat hoz. A Bakok most is elzárkózóbbak lehetnek érzelmileg, amit társuk nehezményezhet. A karrier témáját a nyáron sem tudják elengedni. Nagyon jó lehetőségek előtt állnak, ezek a sikerek azonban csak a nyár végén, vagy csak ősszel valósulnak meg, tehát nyugodtan kikapcsolódhatnak. Pénzügyi helyzete most meglehetősen instabil, érdemes lenne inkább az alapok kiépítésére fokuszálnia. Az allergiával és más légzőszervi panaszokkal, most több problémája lehet, mint máskor, a csontokra és a fogakra most fokozottan oda kell figyelnie.
• Nyári tipp: Egy rövid utazás pároddal, szerelmeddel feloldó hatású lehet érzelmi konfliktusaikban. Közös utat tervezz társaddal.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
A nyári időszakban a nemek közti ellentétek, viták felerősödhetnek, ugyanakkor a családi élet, a gyerekekkel való közös törődés jó áthidaló megoldás lehet. A Vízöntők most kissé magukba fordulnak. Fontos, hogy a bulizás és az élvezeti szerek terén megtalálja a határokat, és ne lőjön túl a célon. Ez egyfajta elmenekülés is lehet a világtól, a valóságtól, amit azonban sokkal jobb, ha pl. naplóírásba vagy alkotói tevékenységbe, vagy egy építős baráti, családi beszélgetésbe forgat át.
A nyáron olyan témák érinthetik meg, ami a Vízöntőnek nem gyakori témája, pl. vallási töltetű témák, vagy önmagunk lelkiségének a megtalálása. A kiadásokkal legyen óvatos, mert pénzügyi meglepetésekre számíthat.
• Nyári tipp: Egy külföldi utazás most igazán felemelő lehet, főleg egy kulturális programmal egybekötve.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)
Továbbra is nagyon érzelmes és elvarázsolt időszakukat élik, sokkal inkább egy álomvilágban léteznek, mint a valóság talaján. Ugyanakkor most a gyermekvállalás, a szerelem terén nagyon sok öröm és vidám perc érheti őket.
Kiemelten figyelnie kell az egészségére, nőknek a nőgyógyászati területekre, szívre, keringésre, epére, valamint a cukor-háztartásra is. Ha inzulin-rezisztenciával küzd, nyár folyamán állapota átmenetileg kissé romolhat.
Ugyanakkor a Halak többsége most nem érzi jól magát a munkahelyhez kötve a szabályok, az időkorlátok és egyéb munkahelyi konfliktusok miatt. Női kollégákkal viták lehetnek a munkahelyén. Nem érdemes ezt tartósnak gondolnia, ez egy néhány hónapos kellemetlen időszak. Próbáljon életében az örömteli magánélet eseményekre fókuszálni, legyen mindig hálás, ez őt magát is örömmel tölti el. Nyaralását vízpartra tervezze.
• Nyári tipp: Ez az időszak különösen kedvez a szerelmi ügyeknek, kalandoknak, boldogságnak, ezért szánj rá időt, hogy kettesben utazz el pároddal.