hori1Új utakon a munkában? Ha nehéz is volt a nyár, ha nem is volt kedved újra felvenni a munka fonalát, bízhatsz benne, hogy a csillagok melléd állnak: nagy és általában pozitív változásokat ígérve!

2018 nyarán egy eléggé fullasztó csillagállásnak lehettünk tanúi, amely főként két elemből tevődött össze, a Mars és leszálló holdcsomópont fojtogató, erőszakos és energiarabló találkozójából.
A másik ilyen hatás volt az égen a bolygók folyamatos hátráló mozgása. A feszült csillagállás szeptember elején oldódott nagyon kedvező bolygópozíciókkal és adja hatásait az őszre. Ilyen volt, hogy a belső bolygók mind erős helyzetbe kerültek az égen, a Nap, a Szaturnusz és az Uránusz gyönyörű átfutó trigonja pedig abban segít nekünk, hogy a régi rossz rendszereket, berögződéseket az életünkben kicseréljük lassan és komótosan valami újra, kreatívra és előremutatóra. De végre mindezt okosan tesszük! Hol tudjuk ezeket a hatásokat a legjobban kamatoztatni? Természetesen előmenetelünkben, karrierünkben, céljaink megtalálásában, életünk nagy mérföldköveinek megtervezésében.

Egy dologról azonban nem szabad megfeledkeznünk, a Jupiter a Skorpió zodiákusban jár és október második felében belép magába a Skorpió csillagképbe is, így egy éven át olyan témákat és sorsfeladatokat kapunk, ami az elengedésről szól majd. Mit kell elengednünk? Bármit, ami korlátoz, ami fojtogat, ami feszít, ami akadályoz bennünket valódi kiteljesedésünkben. Ez persze nem jelenti azt, hogy amit megununk, és nem tetszik, azt kidobhatjuk! De azokat a dolgokat, amiket akár tizenkét éve feleslegesen cipelünk magunkkal teherként, pl. egy projektet, olyan tárgyakat, élethelyzeteket, amelyek egyszerűen nem visznek semerre, vagy olyan személyeket, akik csak elszívják az energiánkat, most elengedhetjük. A Skorpió csillagképben, amelynek testtája a végbél, kitehetünk magunkból minden fájdalmat és hátráltató erőt, hogy végre igazán a céljainkra, a saját önmegvalósításunkra tudjunk fókuszálni. Így azok maradnak csak, akik és amik támogatnak a sikerek elérésében.

2018 őszén egészen biztos, hogy új utakat járhatunk be: most vagy soha, leengedhetjük a régi, fáradt olajat és új feladatokat találhatunk magunknak az önmegvalósítás nemes útján.

{idozito5}
KOS (márc. 21–ápr. 20.) 
2018 őszén egy nagyon izgalmas és szerelmi fordulatokban gazdag időszak elé nézel. Az élet minden területén tapasztalhatsz változásokat, de különösen a munkában érezheted azt, hogy elég volt, és itt bizony változtatni kell. Most ne csak munkahely, hanem hivatásváltásban gondolkodj. Ebben az időszakban leteheted azt a munkát, amit kifejezetten kötelességből, muszájból, csak a pénzért végeztél, és helyette olyasmit találhatsz, ami kreatív, dinamikus, fejlődést hozó és állandó megújulásra késztet, ami a Kos valódi természete. A Kos nagyon erős a vállalkozásokban, és bár a versenyszférában is megtalálja a helyét, ha nem muszáj, nem szeret úton-útfélen kardot rántani és harcolni. Valami egyedi termékben gondolkodj, vagy olyan kreatív feladatban, amit igazán csak te tudsz nyújtani a világnak. Már a fejedben van az ötlet, igaz?

hori2BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
A biztonságkeresés, amelyre olyan nagyon gyakran és most is játszol, sajnos nem vezetett sikerre. Bármilyen élethelyzet-váltásba is sodródtál, az egészen biztosan anyagi kiadásokkal jár majd, és pénzt visz el a „konyháról” átmenetileg, mindez azonban nem jelent összeomlást, sőt, az igazán nagy fordulatok, változások most jönnek. Egy nagy és külföldi utazás változtathatná meg igazán az életed, és ez lehet egy munkával kapcsolatos út is. Ha szeretnéd megtalálni a számodra legmegfelelőbb álomkarriert, akkor egy békés, nyugodt, természetközeli munkára lesz szükség. Az utad megtalálásában most szembekerülsz az otthonról hozott mintákkal, az édesapával, akár még a törvénnyel, a feletteseiddel is. Vállald fel magad, és változtasd meg úgy a munkahelyed, hivatásod, hogy te magad válj elégedetté, és ne nekik akarj megfelelni. A biztonság pedig nem azt jelenti, hogy egy csónak a partra sodródva, szilárd talajon áll, hanem azt, hogy a hajód erős és elbírja a hullámokat.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Most olyan időszak következik, vagyis tart még ez a korábban megkezdett hatás, ami rád alapvetően nem jellemző… Ez pedig a befelé fordulás és a magányos vizsgálódás ideje, de igenis ennek is megvan a helye, és így lesz tökéletes a kép később. Mindez közelebb visz önmagadhoz, vágyaidhoz és valódi céljaidhoz is, azáltal, hogy felfedezed, mire van igazán szükséged, és a rengeteg érdeklődésed közül mi okoz igazán örömet. Munkádban az előrelépést most csak kitartó, szorgalmas munkával tudod elérni, nem pedig szavakkal vagy hirtelen elért eredményekkel. Hosszútávon egy kommunikatív, pörgős, változatos és az intelligenciádat próbára tévő munkára lenne szükséged, most azonban visszarettensz a szociális kapcsolatok sokaságától, noha az emberekkel kapcsolatos hivatások tennének igazán boldoggá. Ezért inkább figyeld meg magad, kutass, és később dönts a munkával kapcsolatban. Ezen kívül a gyermekáldásnak kedvez ez az időszak.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
Hosszú ideje vagy már magánéleti válságban, ami a fókuszt az otthoni dolgokra helyezi a munkahelyi tennivalók helyett. Bár a Rák a családért és kapcsolataiért él, mégis az egyéni életút és hivatás megtalálása is nagyon fontos számára. Ez pedig kissé válságba került, sőt a következő évben lesz igazán nagy átalakulás e téren, ezért most ideje eldönteni, merre tovább. Ha szükség van egy képzésre, és kicsit vissza kell venned a tempót jelenlegi munkahelyeden, hogy önmagad fejleszthesd, akkor fel kell ismerni és meg kell lépni ezeket a fontos lépéseket. Ha ügyesen tervezel, akkor nagy kinevezések és komolyabb pénzügyi előrelépés lesz tapasztalható. Ez a munka azonban nem a második otthonod lesz, hanem csak egy hivatás. Fontos, hogy el tudj benne vonatkoztatni az érzelmi állapotodtól, és kiemeljen a magánéletedből. Jó, hogyha ezért kissé mechanikus a tevékenység, de mégis olyan, ami az emberiség vagy a társadalom hasznára válik, illetve a családokat, otthonokat segíti: ilyen értékeket keress.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Most fordulat látszik karrieredben kedves Oroszlán, ez a fordulat pedig belőled fakad. Nem csak a hatalmi helyzeted, hanem a hatalomhoz való viszonyod is megváltozik ebben az időszakban. Lehet, hogy együttműködőbb és toleránsabb leszel, és kevésbé érzed majd, hogy mindenképpen neked kellene irányítanod egy-egy helyzetet. Most jó lehetőséged van arra, hogy a vezetői széktől távolabbra tekintve valami olyan munkába fogj, amit egyszerűen imádsz. Az Oroszán a szív jegye és az életöröm a természete. Nem tudsz 8-10 órában olyasmit csinálni, amit nem szeretsz, vagy ami nem fontos neked. Legyen szó gasztronómiáról, oktatásról vagy valamilyen alkotói munkáról, most végre nem azt nézed, hogy milyen elismerést kapsz miatta, hanem azt, hogy élvezed-e a munkavégzés folyamatát: ez a döntés visz előre. A megértésed pedig helyes, a munka is egy olyan tevékenység, ahol igazából az út maga a cél.

SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
Kedves Szűz ez az ősz új lehetőségeket fog neked hozni egy számodra kiemelt területen, a szolgálatban, munkában, hivatásban. Ezúttal számodra is az lenne a fontos, hogy a hatalmat, a vezetést ebben a helyzetben elengedd, esetedben azonban azért szükséges ez, hogy a felelősséggel járó nyomás és a vezetéssel járó szétforgácsolódás megszűnjön, és végre az lehess, ami vagy: egy-egy szakterületre fókuszáló kiemelkedően jó szakember, akár egy tudós. Ám nem lehet munkavégzésedet, koncentrációdat hírnév és pénzbeli törekvésekkel megszakítani, vagy a munkára figyelsz vagy a munkával járó folyományokra, pl. kollégák, pletykák, elvárások, stb. Ugyanakkor most jó lehetőséged nyílik utazni és egy külföldi munkaszerződést kapni. Ha el tudod engedni a kontrollt, a félelmet attól, hogy alkalmazottként más emberek utasításait is követned kell, akkor igazi csapatjátékossá válhatsz, és a gépezetben megtalálod saját valódi szerepedet. Válassz ezért kissé elvonultan végezhető tevékenységet.

MÉRLEG (szept. 22–okt. 21.)
Kedves Mérleg, megérkezik jeledbe ismét a Vénusz az ősz elején, és ez szerelmi örömöket ad. Megérdemled a nyugodt békés perceket a szerelemben, ami persze kissé elvon a munkahelyi, karrierbeli rendezés lehetőségétől, de mindenképp élvezd ki a helyzetet. A képlet egésze viszont főként pénzügyi sikereket ígér. Mindez igazán ígéretesen hangzik, leszámítva, hogy ingatlanok körüli vagy lakás-, telekvásárlással kapcsolatos területeken komoly kihívások várnak rád. Ezért ha nem szükséges, ne most vágj be egy olyan ügyletbe, ami a lakhatási biztonságodat kockáztatja. Érzelmi biztonságod megteremtése elengedhetetlen ahhoz, hogy ne a munkától várd a teljes önmegvalósítást, esetedben ugyanis a párkapcsolat mindig sokkal fontosabb lesz. Mégis fontos, hogy az egyensúly érdekében az esztétikai érzékedet lefoglaló, a külvilágtól elismerést adó, szép, művészi, kreatív, alkotói hivatást válassz, legyen ez fotózás, számítógépes grafikai, színészi munka vagy közösségi megnyilvánulás.

SKORPIÓ (okt. 22–nov. 21.)
Az elmúlt évek erősen hatottak a Skorpió szülötteire. Először a Szaturnusz, majd a Jupiter színrelépésének köszönhetően, és bizony jól érzed, valami érik… Valami készül, és ez valószínűleg nem csak munkádat és magánéletedet érinti, hanem az egész jövődet. Nem tudod megkerülni azt, hogy felfedezd belső önmagad, és hogy olyan hivatást válassz, amiben hiszel, ami mély, ami nem a pénzről szól, hanem ami iránt elhivatott vagy, mivel minden más iránt szépen lassan elveszíted az érdeklődésed. Kisebb utazások, de egy nagyobb tengeren túli kaland is érlelődik. A tanulás ezekhez a változásokhoz elkerülhetetlen feladat. November hónap lesz a legnagyobb változást hozó, a legerősebb hatású, amikor a Nap is jegyedben jár. A személyiségednek kell transzformálódnia és akkor automatikusan olyan időtöltést választasz majd munkaként, ami a te utad. A Skorpió kezdőbb szinteken önző lehet, de túlhaladva a berögződéseken, olyan személlyé válik hivatásában, aki lámpás mások számára, legyen szó gyógypedagógiáról, jogról, politikáról, újságírásról, gazdasági munkakörről vagy spiritualitásról.

NYILAS (nov. 22–dec. 20.)
Hasonlóan az Ikrek jelűekhez, egy introvertált időszak közepében vagy. Ez az időszak komoly kihívásokat tartogat pénzügyileg, anyagi biztonságod terén és az egészségedre is sokkal jobban kell most vigyáznod. Mind a mentális egészség, a depressziós hatások, mind a fizikai, testi bajok kihívást jelenthetnek, de mivel a zodiákusodban rejlő csillagokban megvan a győzelemhez szükséges erő, felül fogsz kerekedni ezeken. Azok a bizonyos külső utak és célok azonban a belső úton át érhetőek el, ezért nem baj, ha most többet vagy egyedül, és konkrét céljaidat papírra vetve kitalálod és elhatározod, hogy merre tart életed. Nehéz Nyilasként munkahelyben gondolkodni, mert bezárhatatlan és leköthetetlen vagy. De alkalmas vagy minden önálló munkavégzésre, egyéni vállalkozói és alkotói tevékenységre. Nagy sportteljesítményekre, sportolóként, a szabad levegőn végezhető hivatásokban, de akár a jogban és politikában is sikeres lehetsz.

BAK (dec.21–jan.20.)
Az elmúlt hónapok a legjobban talán a két szaturnuszi jelet, a Bakot és a Vízöntőt viselték meg. Ezért nem csoda, ha már az előrejelzéseket is óvatosan olvasod. A Bak számára nagyon fontos a karrier és fontos, hogy ebben stabil pontra leljen. Ha férfi vagy, akkor ez még fokozottabban igaz rád. Az elmúlt hónapok összeomlás-közeliek voltak, de most nagyon jó lehetőségeket kapsz, hogy letedd a régi rossz berögződéseket és terheket. Egy munkahelyi konfliktus pl. rávilágíthat arra, hogy nem vagy a helyeden, és ezt nem szégyen beismerni, ez nem jelenti azt, hogy alkalmatlan vagy a feladatra, hanem inkább azt, hogy többre is képes lennél. Nem elég az, hogy rendszert és stabilitást ad egy munka neked, fontos, hogy anyagilag is megbecsüljenek. A legjobb, ha szakmádon belül megpróbálkozol vezetőként vagy középvezetőként dolgozni, de az irodai és közfeladatoktól elkezdve a sportedzői és más testi erőt követelő munkákon át minden téren sikeres lehetsz. A teljes átalakulás kellős közepében vagy, olyan építő terheket kapsz, ami alatt muszáj meghajolnod, hogy el ne törj.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 20.)
Vízöntőként sem volt könnyű a nyár, mert szabad természetedhez képest nagyon fullasztó, korlátozó erők értek. Ez az időszak arra tanított, hogy az önzőséget, az „én akarom”, „nekem így jó” helyzeteket win-win meccsekre cseréld. A legnehezebb épp ezért a saját gondolkodásmódod átalakítása, az, hogy kompromisszumra bírd magad, ami a karrierbeli fejlődéshez is elengedhetetlen. Vízöntőként a tehetség végtelen tárháza vagy, mindenféle emberekkel kapcsolatos, humán jellegű, nyelvet, írói készséget igénylő, társadalmi tevékenységben kimondottan sikeres. Ám, hogy ezt elérd, csapatban kell játszanod, együtt kell működnöd másokkal. Vízöntőként azt kell megtanulnod, hogy a legtöbb hivatásban még vállalkozóként, és vezetőként is másokra vagy utalva. Az ősz folyamán párkapcsolati viharokra lehet számítani, de egy külföldi út komoly karrierbeli fejlődést hozna.

HALAK (febr. 21–márc. 20.)
A pénzügyi, anyagi bizonytalanságok rányomják a bélyeget a munkához való hozzáállásodra: ha az egzisztenciális biztonság is kérdés, nagyon nehéz olyan lépéseket tenni a szakmai fejlődésedben, ami a szíved szerinti hivatáshoz visz közelebb. Halakként a hit kifejlesztése nagyon fontos feladat. Lehetséges, hogy a ház alapjára kellene helyezned a tetőt. Nem a jó körülmények ajándéka, hogy azzal foglalkozhass, amivel szeretnél, hanem ha a hozzád legjobban illő munkát választod, az kiváltja az anyagi elismerést is. Egyelőre csak a bizonytalanság van, álmok helyett konkrét terveket kell lefektetned célod elérésére. A segítő hivatások mellett minden olyan téren kiteljesedhetsz, amiben kreativitás, alkotás lehetősége rejlik, ami állatokkal, gyermekekkel kapcsolatos, vagy ami az emberre és emocionális oldalára fókuszál. Az egészségedre nagyon kell figyelned az ősz folyamán, és egy külföldi munkalehetőség felkiáltójelet tehet a kérdő mondat végére.