Meres WIWEFelmérések szerint a pitvarfibrilláció körülbelül 200.000 főt érint hazánkban, következtében percenként átlagosan 6 fő kap stroke –ot, ám sokan nem is tudnak róla, hogy pitvarfibrillációban szenvednek. Ez a szívritmuszavar, melynek elsődleges a tünetei az ütemtelen és szapora szívverés, légszomj, szédülés, mellkasi fájdalom, akár ötszörösére növelheti a stroke esélyét, ám ha idejekorán felismerik, gyógyszeresen kezelhető. Kiszűréséhez lényeges az EKG mérés, ám a pitvarfibrilláció természete az, hogy rendszertelenül jelentkezhet, így a kardiológiai vizsgálatok során lehet, hogy hosszú ideig nem sikerül dokumentálni.

A WIWE mobil EKG ezzel szemben lehetőséget ad a felhasználónak arra, hogy rendszeresen készítsen EKG felvételeket otthona, irodája kényelmében, így megnő annak az esélye, hogy a pitvarfibrilláció fennállását EKG-n rögzítse, a ritmuszavart dokumentálja.

“A pitvarfibrilláció az egyik leggyakoribb kezelést igénylő ritmuszavar. A legfőbb probléma ezzel a ritmuszavarral, hogy a pitvarok nem igazából mozognak, ennek következtében vérrögök képződhetnek, ezek a vérrögök a keringéssel egészen az agyig juthatnak, és ott stroke-ot okoznak.
A WIWE az 1 perces mérés során folyamatosan regisztrálja a szívritmust, az EKG-t és bizonyos fontos méréseket tesz, automatikus algoritmusa jelzi a ritmuszavarok, többek között a pitvarfibrilláció gyanúját”
– mondja el Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanára.

A WIWE-val készített felvételt a felhasználó aztán emailben, vagy kinyomtatva el tudja juttatni a kardiológus szakembernek, így a diagnózis felállítása és a kezelés megkezdése sokkal hamarabb megtörténhet. Ez utóbbi elősegítésére a WIWE tulajdonosokat országos kardiológiai hálózat fogadja, az együttműködő intézmények, szakrendelések listája a honlapon elérhető.

A Pitvarfibrilláció Hete (2018. november 19 és 25. között) és a Fekete Péntek keretében a WIWE készülék jelentős kedvezménnyel elérhető:
mywiwe.com
(x)