hori2lead2018 őszén a Jupiter belépett a Skorpió csillagképbe, hogy egy igazán fajsúlyos tanítást mérjen ránk. Az őszi, novemberi időszak ennek jegyében egy nagyon erős témát hoz fel bennünk, ez pedig az elengedés, a fölösleges ragaszkodásaink letétele. Mennyire tanultuk meg a leckét? Annyira lesz könnyű évünk 2019-ben!

A 2019-es év ennek a témának a kibontására épül. A régi rendszerek, önkorlátozások elengedése és az új struktúrák győzelme – ez lenne a feladatunk akár családi, akár közösségi szinteken. A január elsejei képletben, amely egy évkezdő, naptár-indító időpont, azt láthatjuk, hogy a Nap nagyon szorosan együttáll a Szaturnusszal, és mivel egy téli jegyben járunk, sajnos a Nap lesz az, aki alulmarad ebben a bolygóharcban. Mire számíthatunk az égi találkozóból kifolyólag? Egyrészről a Szaturnusz eltávolítja most a Napot a Plútó illetve a leszálló holdcsomópont energiáitól, közéjük áll. Emiatt azt lehet mondani, hogy a tudományban, a különféle alternatív energiák használatában pici megtorpanásra számíthatunk, és azt vehetjük észre, hogy eltávolodunk a megújuló energiák korlátlan használatának a lehetőségétől. Az alternatív gyógyászati módszerek megkérdőjelezése, lefojtás, túlszabályozás jellemző. Egy rövid időre elsodródunk azoktól a hosszú távon pozitív társadalompolitikai változásoktól, ami felé az emberiség a jövőjét illetően halad. Új energiák, új kommunikációs formák, új alternatív társadalmi közösségek, tehát majdhogynem egy új világrend van kibontakozóban. Csakhogy ehhez kissé rögös és kacskaringós út vezet még.

Megerősödő szabályok

Ez 2019 második felében már kibontakozóban lesz, de 2019 elején inkább csak az ábrándot érezhetjük, és életünkben a korlátozó erőket. Nagyon erős törvényi átalakítások, szigorú szabályozások lesznek a világban, sokkal erősebb jogi szabályozás, mint azt az elmúlt harminc évben bármikor. Ugyanakkor sok szempontból azt érezhetjük, hogy igazságtalan, kegyetlen, kemény és hideg ez a világ, nem annyira emberséges, mint szeretnénk. Ez a hatás különösen 2019 első három hónapjában érvényesül, és az év során egyre inkább enyhül. A nyár közepétől, illetve ősztől kezdődően már újra nyitunk az alternatív közösségek felé, új fizetőeszközök, új tudományos felfedezések, az űrkutatás új kapui nyílnak meg, új gyógyászati, alternatívgyógyászati módszerek és a társadalmi közösségeknek egy egészen új szerveződése lesz jellemző. Ehhez viszont arra lesz szükség, hogy leszámoljunk a korábbi, begyepesedett értékrendünkkel, felesleges korlátokkal, azokkal a zsigeri megszokásokkal, amiket azért alakítottunk ki társadalmilag, mert úgy gondoltuk, hogy így illik vagy így kell élnünk. Azokkal a berögződésekkel, amelyek mások véleményére reagálnak, amelyek zsigeri reflexek és nem az emberiség jólétét vagy a boldogságát szolgálják, hanem kényelmes megszokásainkat. Ezeken kell most túllépnünk. Ezt fogja segíteni, hogy nagyon erőssé válik a vallásos értékrend, ami különösen 2019 tavaszán, majd újra őszén és telén lesz érezhető, amikor a Jupiter belép a Nyilas csillagképbe. Ebben az évben a kommunikációnk, az érvelésünk gyenge lábakon állhat, sokkal inkább a hiedelmeinkre, a belénk nevelt hitrendszerekre alapozunk, nehezebben használjuk döntéshelyzetekben az intelligenciánkat.

Érzelmi változások

Érzelmileg nagyon szenvedélyes évnek nézünk elébe, szenvedélyes párkapcsolatok, izgalmas szerelmi ügyek lehetnek jellemzőek. Az akaraterőnk kifejezetten gyenge lehet, különösen az év első pár hónapjában. A farsangi időszaktól majd tavasszal, amikor a Mars beéri az Uránusz bolygót, akkor kisebb földrengésekre és árvizekre, hevesebb időjárási jelenségekre kell számítani.
A Hold és a Neptunusz trigonja abban segít bennünket, hogy az élet valódi értelmével, a metafizikai kérdésekkel, a spirituális oldalával foglalkozzunk. Ideje lehet egy távol-keleti utazásnak.
Összességében nézve a 2019-es év arról szól, hogy megtaláljuk a belső hitünket, a belső fényt, a belső lángot az életünkben és megpróbáljunk a saját korlátainkon és a saját komfortzónánkon túllépni. Most nagy sikerrel elengedhetjük azokat a fölösleges beidegződéseinket, amik az elmúlt 29-30 évben hibásan és feleslegesen pörgették ki az energiánkat és olyan új struktúrába kezdhetünk bele, mind munkában, mind magánéletben, mind egyéni, mind közösségi szinten, ami az emberek jólétét szolgálja. Itt fontos azonban arra figyelni, hogy a hitnél nem szabad elmenni a vallási dogmatizmus irányba, hanem a hitnek kifejezetten a lelket tápláló oldalát és belső forrását kellene megtalálnunk. {idozito5}horib2

KOS (márc. 21–ápr. 20.)
A Kosoknak az év első fele viszonylag feszülten indul. Ennek az egyik oka, hogy ez a feszültség most beléjük van zárva, mondhatjuk, hogy inkább csak a fejükben, az elméjükben létezik, ugyanakkor sokkal ingerlékenyebbek, robbanékonyabbak lehetnek, mint máskor. A Kosok számára karrier területen nagyon komoly változások jönnek, abbahagyhatnak valamilyen olyan munkát vagy hivatást, ami nem építi az életüket, és új vizekre eveznek szakmai téren. Egy hosszabb külföldi utazás is kilátásban van, és az egészségükre is oda kell figyelniük, a hölgyeknek különösen a nőgyógyászati és a vese tájékára kell figyelniük. Az év második felében, amikor a Jupiter már a Nyilas zodiákus második felében jár, akkor viszont kifejezetten erősebbnek, sikeresebbnek, érezhetik magukat. Vezetők részéről előléptetésre lehet számítani, illetve egy hosszabb munkahelyi utazás is kilátásba kerül.

BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
A Bikák számára párkapcsolatilag nagyon izgalmas időszak veszi kezdetét, különösen az év első felében szenvedélyes, romantikus kapcsolatok lehetnek jellemzőek. Párkapcsolat rendbetételére, akár gyermekáldásra is lehet számítani, különösen, a leánygyermekre vágyókat, érheti a legnagyobb öröm.
A Bikák számára ebben az évben a kommunikáció, az önkifejezés kicsit nehezebb lehet, és jogi téren tapasztalhatnak nehézségeket, igazságtalanságokat. Ha olyan helyzetben vannak, hogy peres ügyeik állnak, vagy a törvénnyel már korábban is meggyűlt a bajuk, akkor ez a jogi sérelem most kiújulhat, ezért erre nagyon érdemes odafigyelni, hogy minden a törvények szempontjából legprecízebben történjen az életükben. Karrier és munka területén a Bikák lassú átalakulásra számíthatnak, anyagiak és ingatlan területén pedig kifejezetten sikerek várnak rájuk.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Az Ikrek jegyűek most mind munkában, mind a közösségi médiában hírnévre tehetnek szert. Olyan területeken és azok a személyek lehetnek eredményesek, akik publikálnak, művészek, közösségi médiában tevékenykednek, tehát valamilyen előadóművészettel, oktatással, kommunikációval foglalkoznak, előléptetést és elismerést kaphatnak. Illetve nagyon sok pozitív megerősítés éri őket. Ez egy nagyon pozitív időszak melyben sokat szerepelhetnek a nyilvánosság előtt.
Ugyanakkor az Ikrek jegyűeknek figyelniük kell az egészségükre, most az ő ízületeik, csontjaik és fogazatuk is érzékennyé válhat, illetve a saját testtájukat illetően, a tüdő zónájában nagyon kell vigyázniuk a megfázásokkal, allergiás vagy asztmatikus panaszokkal.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
A Rák jegyűek számára a felszálló holdcsomópont jelenléte miatt ez az év nagyon sok magánéleti, családi, különösen párkapcsolati fordulattal kecsegtet, ám ha a Rák most egy nem működő, rossz párkapcsolatban vagy házasságban él, amely elszívja az energiáját, akkor ez a párkapcsolat véget érhet és egy új, boldog érzelmi kapcsolat veszi kezdetét.
Munkájukban kifejezetten sikerekre számíthatnak, előléptetésre, a mindennapi feladataik könnyebbé válhatnak, akár ugyanazért a munkáért több pénzt is hazavihetnek. Az érzelmi, szerelmi kibontakozás után a családalapítás lehet fontos téma. Ugyanakkor a felszálló holdcsomópontról tudni kell – és ez minden jegyre vonatkozik -, hogy a családi életben, a családi konfliktusok körül most feladataink vannak. A felszálló holdcsomópont jelenléte miatt minden családban jellemzőek lehetnek a kisebb-nagyobb konfliktusok, olyan viták, amelyeket már nem tudunk szőnyeg alá söpörni. Ám a Rák jegyűek a legérzékenyebbek ezekre.
A Rák most a hétköznapok szintjén remekül elevickél, viszont ebben az évben nagyon nehezen tervez. Előléptetése, munkahelyi sikerei miatt viszont irigyekre számítson.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Az Oroszlán jegyűek számára mind a párkapcsolat, mind a gyermekvállalás kérdése terítéken lesz. Azok az Oroszlánok, akik régóta vágynak gyermekáldásra, most sikerre számíthatnak. Azok az Oroszlánok pedig, akik oktatói vagy felsőoktatási pályán dolgoznak, most mindenképpen szakmai sikerekre számíthatnak. Más területen dolgozók viszont munkahelyi vitákra, konfliktusokra, hirtelen fordulatokra készüljenek fel. Ha az Oroszlán nem érzi jól magát a munkahelyén, akkor 2019 lesz az év, amikor leépíti ezt, majdhogynem kirúgatja magát egy helyzetéből. Átmenetileg egy feszült időszak lehet az év első harmadában, ám érdemes kitartani, mert pár hónap elteltével a vitás helyzet szinte magától megoldódik.
Az Oroszlánnak keringési panaszokra, allergiás panaszokra, valamint a lábfejekkel, lábtőcsont gyulladásával kapcsolatos panaszokra kell felkészülni. Azok, akik sportolnak, ennek a testtájnak az érzékenységét vegyék figyelembe edzéseik során.horib1

SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
A Szűz jegyűek számára a családi és a magánéletben nagyon pozitív változás lesz megfigyelhető. Házasság, lakás vagy autóvásárlás, építkezés, az otthon átépítése is sikerrel történhet. Ez az időszak nagyon kedvez a Szűz jegyűeknek új dolgok tanulására, különösen, ha ezek a tanulmányok szépségiparral, művészettel vagy gyermekekkel kapcsolatos területen találhatóak.
A gyermekvállalás területén a Szűz jegyűeknek picivel kevesebb esélyük van most, mint a többi jegynek, a Szaturnusz jellegzetes állása miatt. Ha 2019-ben a gyermekvállalás esetleg nem jelentkezik, akkor sem kell megijedni, ez egy átmeneti állapot csak. Párkapcsolatukban ugyanakkor nagyon romantikus időszakra számíthatnak. Ezeket a romantikus periódusokat nehezebb időszakok szabdalják, párkapcsolati vitákkal, amiből aztán gyorsan felépülnek és kibékülnek. Nincs értelme haragot tartani, az elmúlt évek vaskos konfliktusai és fellegei elmúltak a Szűz jelűek felől, türelemmel, békében kivárva most minden terve sikerülhet.

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
A Mérleg jegyűek számára a 2019-es év nagy pénzügyi sikereket és szakmai lehetőségeket kínál. Ha vállalkozni szeretnének, akkor most meglesznek erre a biztonságot jelentő anyagi alapok is. A Mérlegek ugyanakkor könnyen újra az iskolapadban találhatják magukat, egy újabb felsőoktatási intézménybe való beiratkozás, nyelviskola, jogosítvány megszerzése céljából. Az új tanulmányok örömmel, és a munkahelyen belül is sikerekkel töltik el.
A Mérlegeknek most vigyázni kell az allergiás panaszokkal, illetve a lábfej, a talp felől történő felfázásra a vesék területén, melyre ebben az évben a hűvösebb időszakokban sokkal nagyobb a hajlama, mint a korábbi években.
A Mérlegek 2019-ben a lakóhelyük körül egy nagy fordulatra, átalakításra, költözésre, vagy életkortól függően a szülői otthonról való leválásra is számíthatnak.

SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
A Skorpió jegy szülötteinek rendkívül izgalmas, érzelmekben, megélésekben gazdag év lesz a 2019-es. Különösen igaz ez az év első felére illetve a nyár egy részére. Új szerelem, új művészetekben való jártasság, érzelmi élmények, spirituális és lelkigyakorlatok várnak rájuk. A Skorpiók most nagyon jó eredménnyel tudnak félretenni, felhalmozni, de vigyázniuk kell, a bevételek mellé gyakran jelentős anyagi kiadásokra is számítani kell, például törvényi okokból.
A Skorpiók, hogyha belekezdtek korábban egy tanulmányba, azt lehet, hogy ebben az évben abbahagyják. Az otthonuk körül minimális bizonytalanság várható, a munkahelyükön gyors és meglepő fordulatokra kell számítani, ami inkább csak kellemetlenséget fog okozni, és nem vezet súlyosabb következményekhez.
Testtájuk a petefészkek, a méh és a vastagbél zónája ebben az évben különösen érzékeny lehet, ahogy a máj is.

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
A Nyilasok számára a 2019-es év mindenképpen az elmúlt 12 év egyik legjobbja lesz, ennek az oka, hogy az idén a jegyükben jár a Jupiter bolygó. Ez különösképp az év második felében lesz jellemző, amikor a Jupiter csillagkép szinten is belép a Nyilasba. Emiatt ez az év mindenféle sikerekben bővelkedő, a házasságtól az anyagi bőségen, a gyarapodáson át, az ingatlan vásárlásig, mindenre alkalmas. Ugyanakkor arra figyelni kell, hogy a családi és magánéletében konfliktusokra lehet számítani, és az ingatlanvásárlás, a szerződéskötés körül valamilyen vitás ügy adódhat.
Ami most nagyon meghatározó lehet, az egy titkos szerelem, amivel a Nyilas bajba sodorhatja magát, titka kitudódhat. A Nyilasok most nagyon elemükben lehetnek, tanulás, kommunikáció, önkifejezés terén is. Azok, akik írással, irodalommal, tömegkommunikációval foglalkoznak, sikerekre számíthatnak. Az önismeretnek is nagyon kedvez ez az időszak, pénzügyi manővereik során viszont legyenek nagyon óvatosak, különösen, ha hitelfelvételbe kezdenének, vagy nagy kiadások előtt állnak.

BAK (dec.22–jan.20.)
A Bakok számára ez az év a Szaturnusz bolygó átalakító hatása alatt telik, és ez napról-napra jobban érezhető. Úgy érezhetik, hogy korábbi berögződéseiket, rossz szokásaikat most könnyebben levetkőzhetik, viszont nagyon nehéz túllépni ezeken a negatív szokásokon és önkorlátozó hiedelmeken. A Bak, ha most ki tud lépni a komfortzónájából, új irányokba tud kezdeni, akkor nagyot fejlődhet. Viszont karmikus adóssága, korábbi tetteinek visszahatása ezekben az években jobban nyomhatja lelkileg. A Bakok érzik a változás szelét, melyet majd a 2020-21-es év hoz számukra, de jelenleg még nem teljesen tudnak kibontakozni. Ha most külföldi munkalehetőséget kapnak, mindenképpen érdemes igent mondaniuk. Ugyanakkor pénzügyi szempontból is nagy sikerekre számíthatnak, ami egy sikeres pénzügyi manővernek lehet köszönhető.
A Bakoknak fogászati, ízületi problémáik lehetnek az év során, kiszáradásos és csontritkulásos panaszok lehetnek jellemzőek. A térd zónájára érdemes nagyon odafigyelniük, ez több pontról támadott az égen. Komolyabb kereskedelmi tevékenységbe most ne kezdjenek, vagy ha már ezen a területen dolgoznak, legyenek sokkal megfontoltabbak, mint eddig bármikor. Sport területén most kimagasló eredményeket érhetnek el és örömet is okoz számukra a mozgás, noha érzékenyek lehetnek a mozgás során a lábfejek és a térdek tájéka.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
A Vízöntő jegyűek számára elsősorban pénzügyi, karrierbeli kiteljesedés lehet jellemző, különösen, ha olyan hivatást választottak, ami a szívügyük. Ha művészetekkel foglalkoznak, gyermekek, vagy a társadalom elesettjeinek útját egyengetik munkájuk során, hogyha komolyabb céljaik vannak a munkájukon belül, mint a puszta megélhetés, akkor most nagy sikereket érhetnek el.
Jó lehetősége lesz ebben az évben minden Vízöntőnek a pénzügyi stabilitás megteremtésére, ugyanakkor vigyázni kell, hogy ne vállaljanak hiteleket, túl nagy adósságokat.
Idén munkahelyi románc is lehetséges számukra, ám ezzel legyenek nagyon óvatosak. A Vízöntő azzal együtt, hogy egy nagyon laza jegy, 2019-ben sokkal szorongóbb, befele fordulóbb, introvertáltabb, kicsit depressziósabb is lehet, különösen a téli időszakban. Figyeljenek arra, hogy mennyire korlátozzák önmagukat, saját lehetőségeiket, gondolkodásmódjukban igyekezzenek nyitottak, pozitívak, életigenlőek lenni, a napfény, a D-vitamin most kulcsfontosságú.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)
A Halak jelűek számára 2019. továbbra is a spirituális útkeresés éve. Ez a spirituális útkeresés viszont sok esetben a hétköznapi élet, a racionalitás rovására mehet, erre nagyon oda kell figyelnie. Az év első szakaszában a Halak feszült, robbanékonyabb, idegesebb lehet, pontosan azért, mert nagyon nehezen tervez a hétköznapok szintjén. A Halak számára nagyon jó lehetőség lesz most a karrierben fejlődni, különösen, ha hajlandó ezért valami új tanulmányba kezdeni, áldozatot is vállalni. Pénzügyileg, ha nem kezd kockázatos, a pénzügyi biztonságát kikezdő konstrukciókba, minden jól alakul. Most törekedjen inkább a biztonságra.
A szakmai előléptetések mellett, hosszú izgalmas és érzelmileg is feltöltő utazásokban lehet része a tengerentúlra, egzotikus országokba. Amennyiben az utazás munkával párosul, komoly anyagi sikerek követik. Ha valamilyen új vállalkozásba, pl. kereskedésbe kezd, akkor kifejezetten pozitív váratlan fordulatra számíthat.