horiAz elmúlt, munkás év után új csillagállások irányíthatják az életünket. Vajon 2019-ben miből meríthetünk energiát?

2019 első hónapjaiban három fontos csillagállás alakítja az életünket. A leghosszabb távon ható, egész évre is hatásokat adó Szaturnusz-Plútó és leszálló holdcsomó találkozó nagyon fontos tanítást rejt. Azt üzeni, ideje leépítenünk az életünkben a merev korlátokat, berögződéseket és begyepesedéseket, és lecserélni a rosszul, üresjáraton futó rendszereinket valami működőre. Mindez sokszor alternatív megoldásokat jelent, a tudományban, gyógyászatban, táplálkozásban, gondolkodásmódban. Ha szeretnénk most megspórolni a felesleges harcokat, és megőrizni energiánkat, akkor a legjobb, ha elengedjük a régi, rossz berögződéseket és nyitunk az alternatív módszerek felé. Mindez nem jelenti azt, hogy feltétlenül valami újat kell keresnünk, hiszen a Plútó ősi, hagyományos, ösztönös és belülről fakadó értékeket is képvisel, lehet, hogy egyszerűen csak vissza kell térni minden téren a természeteshez, megszokotthoz, ahhoz, ahogy nagyanyáink éltek, vagy vélekedtek.

A másik csillagállás erős hatással lesz energiaháztartásunkra, hiszen a Mars a Kos jelében szorosan együttáll majd az Uránusszal. Február 10-én és 11-én a Hold csatlakozik hozzájuk, így kifejezetten feszült, ideges napoknak nézünk elébe. Február hónap többi része azonban szó szerint kirobbanó energiával ajándékoz meg bennünket. Kimagasló eredményeket érhetünk el a sportban, sokat javíthatunk teljesítményünkön vagy új sportágat is választhatunk. Sokkal többet szeretnénk majd mozogni. Nagyon sikeresen indíthatunk el fogyókúrákat ebben az időszakban, főként a fogyó Hold ideje alatt megkezdve (február 4-ig és február 19 délutántól) és a vitaminszintünket vagy izomtömegünket is növelhetjük, ha a diétát vagy a mozgásformát ebben az időszakban, a növő Hold (február 5-19-ig) hatása alatt kezdjük el. Tele leszünk tervekkel, biztos, hogy sokkal aktívabbak lesznek a gondolataink, és sokkal ügyesebben tervezünk majd. Viszont kissé stresszesebbek és feszültebbek is lehetünk a konfliktushelyzetekben, lehet, hogy túl gyorsan reagálunk majd.{idozito2}

A harmadik jelentős égi hatás a Nap éves útjából fakad. Ezekben a hónapokban a Nap szinte „csónakkal közlekedik”, hiszen esős, vizes hatású jeleken halad végig, ez a farsang ideje, a megtisztulás és a földet termékenyítő esők ideje. Nem árt tudni, ha ebben az időszakban valamilyen téren „elázunk” vagy túl sok teher rakódik ránk, az lehet, hogy a későbbi sikernek kedvez majd. Ne féljünk a feladatoktól! Kiváló ez az időszak böjtök megkezdésére, leves- és léböjt kúrák végzésére, különösen fiatalítás, regenerálás céljából. Március elején a Nap csatlakozik majd a Neptunuszhoz is, ezért érdemes a diétát nem csak nyers, hanem kifejezetten főtt, meleg alapokra helyezni, hiszen nedves, ködös idő köszönt majd ránk.

horin

Mi vár Rád 2019 első negyedévében? Nézd meg a csillagjegyed tanításait! A jegyenkénti bontásban sokszor nem a napjegy, hanem sokkal inkább a születési ascendens (felkelő jegy) vagy a Hold jegye az irányadó, érdemes ezt is elolvasni. 

KOS (márc. 21–ápr. 20.)
Az égen tapasztalható bombasztikus energiamennyiség nagy része biztosan a Kosokban fog koncentrálódni a tavasz folyamán. Februárban a Kosok feszültnek, idegesnek, de mégis kreatív ötletekkel telinek érezhetik majd magukat. A megvalósítás után áhítozol most, elég volt az üres szavakból és felesleges beszédből, te cselekedni akarsz. Munkahelyeden egészen biztos, hogy elengedés, változás várható, az is lehet, hogy leteszed a lantot mostani feladatkörödben, viszont ez új távlatokat nyit majd. Rád fokozottan érvényes az új, alternatív utak megkeresésének feladata!
FITT.TIPP: A benned lévő feszítő energiákat sportolással tudnád levezetni, ott pedig fantasztikus eredményeket érhetsz el. Kirándulás, túrázás, kitartó teljesítményt követelő sportágak és egy fantasztikus tengeren túli út is feltölt majd. Ha erre nincs lehetőséged akkor Magyarországon utazz el valamilyen lelki, szakrális helyszínre. A fogászati beavatkozásokkal most légy óvatos!

BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
A Bikák most kevésbé találják helyüket a világban, főként azért, mert erejük, energiájuk mintha be lenne zárva. Nagyon sokat pörögsz a fejedben, tele vagy tervekkel, gondolatokkal, de ezek megvalósítás nélkül inkább csak feleslegesen pörgetnek vagy emésztenek. Jogi nehézségek, egészségügyi kihívások és főként mentális, lelki terhek emészthetnek. Ahhoz, hogy feltöltődj, most egészen biztosan le kell menned a térképről: valamilyen erdei, csendes helyszínre utazz el, akár külföldre, akár hazánk területén belül.
FITT.TIPP: Egy kis elvonulás, egy kis pihenés a telken, kertészkedés, esetleg írás, alkotás és a terveid lejegyzése, ezáltal az elme pihentetése meghozza majd az eredményt. A tavasz pedig karrierbeli sikerekkel és emelkedéssel zárul végül. Mozogj minden nap, akár otthon, a szobában is végezheted a testmozgást, csak ne hagyd abba!

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Az Ikrek jelűeket ebben az időszakban saját céljaik, karrierbeli terveik zavarossága, önmegvalósítási nehézségeik frusztrálhatják. Ugyanakkor most megérik bennük a gondolat, hogy nem a hivatáshoz, hanem a megélhetéshez kell ragaszkodni, és hivatásuk mellett más munkákkal kezdenek el komolyabb bevételekre szert tenni, vagyis képesítés nélkül. Az Ikreket most a szerelem élteti, házasságra, szerelmi örömökre, nagyon boldog párkapcsolati pillanatokra lehet számítani.
FITT.TIPP: Ha közös tervezésbe, akár közös pénzkeresési lehetőségek átgondolásába és tervezésbe fordul át ez a szerelem, akkor az Ikrek most teljesen nyeregben érzi magát, az egészségügyi, ízületi és más kisebb panaszok ellenére. Néhány Ikrek jelűnél most egy örökség kapcsán viszont komolyabb jogi vitákra kell számítani az anyagi javak rendezésekor.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
A Rákok esetében a párkapcsolati kihívásokról, esetleg vitákról, néhány esetben akár a válásról fog szólni ez az időszak. Munkahelyükön viszont nagyon nagy elismerést, a vezető támogatását és számos új feladatot nyerhetnek majd meg. Ha most elengeded a család és az érzelmi élet témája iránti érzékenységedet és a hivatásodra tudsz koncentrálni, sosem látott sikereket és örömet, erőt meríthetsz belőle. Ezek a szakmai elismerések teljesen feltöltenek majd, kreativitást is megkívánnak. Bár lesznek irigyeid és néhány szakmai vita is várható, végül győztesen kerülsz ki a helyzetből. FITT.TIPP: Egészségedre most nagyon oda kell figyelned, mind keringésedre, tüdődre, és a máj egészségére. A sportok közül a vízi sportokat és mellette meditációt, mantrázást, vagy más lelki tevékenység végzését is javasoljuk számodra a horoszkóp alapján.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Az Oroszlánok életében most az öröm, az élvezetek, a családi örömök és a párkapcsolati boldogság ideje következik. Gyermekáldás is várható, illetve a gyermekekkel eltöltött pozitív, építő közös idő – ebből az Oroszlán most rengeteg erőt és lelkesedést merít majd. E mellett az Oroszlánok most le is győzhetik lustaságukat, a sportba sosem látott lelkesedéssel kezdenek bele. Külön jó, ha ez a mozgásforma a szabad ég alatt, a friss levegőn is végezhető. Szívesen kirándulnak, túráznak, bringáznak, vagy mennek erdőbe a friss levegőre, de a légi sportok, és extrém mozgásformák is kedvükre lehetnek.
FITT.TIPP: Nem árt vigyázni ízületeikkel és pl. térdeikkel sérülés veszélyével is számolni kell, így ne kockáztassanak a sportban!

SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
A Szűz jelűek életében alapvetően a családi boldogságé, a lakás- és házvásárlásáé, felújításé a fő szerep. A boldog családi percek mellé akár a gyermekvállalás is örömöket nyújthat. Ugyanakkor a már meglévő gyermekekkel kisebb viták, nehézségek, a gyermeket érintő ügyintézések várhatók, amik elszívhatják az energiát. Kedves Szűz, most óvatosnak kell lenned, ha a párkapcsolati békét félted, mert egy titkos, forró szerelem lehetősége is terítéken van. Megéri?
FITT.TIPP: A tavasz folyamán gyulladásos betegségekkel és egy kisebb beavatkozással is számolni lehet, ezért egészségeddel legyél nagyon körültekintő, probléma esetén azonnal fordulj orvoshoz. Energiádat növelheted, ha küzdősportokba, jógázásba, vagy valamilyen spiritualitással átitatott mozgásformába kezdesz.

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
A Mérlegek háza táján komolyabb kapcsolati nehézségek, akár költözéssel kapcsolatos, és lakásproblémák is terítéken vannak. Most azonban kifejezetten megnyugtat, ha te magad kezdesz két kézzel lakásfelújításba, és elsajátítod ennek a szép feladatnak minden titkát. Rövidebb utazások, pároddal töltött közös, romantikus hétvégék a kapcsolat rendeződését is segítik, új iskolák, tanulmányok lehetnek kedvedre. De ha gyermekeiddel utazol el, és igazi szülő-gyerkőc programokat szervezel, az is igazán feltölt majd. A kapcsolati rendezés azonban elengedhetetlen, hogy feltöltődj. FITT.TIPP: Ha régóta vársz arra, hogy kiállj egy ötleteddel a nagyközönség elé, akkor itt a lehetőség! A közönség elismerése szintén eltölt téged!

SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
Ezúttal lehetséges, hogy éppen a bátorságodból és kezdeményező készségedből van a legkevesebb. Nem, vagy alig mersz belefogni idén terveid megvalósításába, pedig anyagilag egy hihetetlenül kedvező időszaknak nézel elébe az év folyamán. Anyagi sikerek, bővülés, a család, otthon rendezésének lehetősége, a lakhely szépítése, akár vásárlása, és egy hihetetlen jó anyagi erősödés vár rád.
FITT.TIPP: Az egészségügyi panaszok és a munkahelyi konfliktusok viszont most felemészthetik energiádat. A gyulladásos betegségek csökkentésére válaszd az alternatív gyógyászati megoldásokat, az elméd megnyugtatására pedig a meditációt és a vízi sportokat ajánlhatjuk most neked.

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
A Nyilasok alapvetően szuper formában vannak, annak ellenére, hogy anyagilag nem egy túl stabil, biztos időszakot élnek meg. Különösen a lakhatás, lakhelyváltás, otthon körül érhetik bizonytalanságok a Nyilasokat, és mindez természetesen a pénzügyi nehézségekből fakad. Egy igazán szenvedélyes forró szerelem azonban feltölti most a Nyilasokat, gyermekvállalás is szépítheti ezt az időszakot. Új tanulmányokba kezdhetnek, a sportra is lesz elegendő idejük és rövidebb utazásokra is kilátás van, különösen napos helyekre. Egy konfliktus most nehezítheti az életed kedves Nyilas, mégpedig a főnököddel vagy a vezetőséggel munkahelyeden.
FITT.TIPP: A szerelem és az örömök, színes programok viszont mindenért kárpótolni fognak, a gasztrotúrától kezdve a külföldi utakon át.

BAK (dec.22–jan.20.)
A Bakok életében egészen biztos, hogy hatalmas változások állnak be ezen a tavaszon. Számos felesleges, és erejüket felemésztő dolgot elengednek az életükből. A rossz, energiaszívó elemeket elmozdítva pedig végre lesz hely az újnak és örömtelinek. Energiájukat kapcsolati vagy házzal, telekkel kapcsolatos nehézségek is elszívhatják, jó megoldás lehet viszont, ha felújításba, átépítésbe kezdenek és a két kezükkel végeznek valamilyen munkát. Haragjukat, dühüket érdemes megtanulni kezelni.
FITT.TIPP: Ha szövetségesükké teszik családtagjaikat minden otthon végzett feladatból, legyen az akár edzés, otthoni munkavégzés, hatalmas erőt nyerhetnek.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
A Vízöntők legnagyobb része most egy kissé depressziós, fárasztó időszakon van túl. A pénzügyi nehézségek sajnos nem sokat segítenek ezen, a melankólia kiváló elűzője viszont a mozgás. Most sportban vagy tanulásban érhetnek el kiváló eredményeket. A szívük és a keringésük javítására, szívritmus problémák kezelésére kiváló lehet egy szakemberrel felépített okos, kardiómozgást is tartalmazó edzésterv. Ha vezetni tanulnának, vagy visszaülnének az iskolapadba, szintén szuperül érzik majd magukat.
FITT.TIPP: Egy kis kockázatvállalással, azzal a hatalmas bátorsággal, ami most belülről feszít vállalkozásba is kezdhetnek, ami egyszerűen kiváló anyagi lehetőségeket ígér.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)
A Halak jelűek azzal találhatják szemben magukat, hogy továbbra sem találják a helyüket a világban, céljaik homályosak, ködösek, mindeközben pedig kis pénzügyi vitába kerülhetnek a munkahelyükön főnökükkel, de végül a vita kifejezetten jó fordulatot vesz, és anyagi sikereket, előléptetést hozhat. Most ez a munkabeli megbecsülés, és az, hogy a vezetőd, felettesed szinte helyetted tudja, hogy merre tartasz, nagyon jól jön!
FITT.TIPP: Az igazi feltöltődést egy kis elvonulás hozná, vagy egy pár napos böjti hétvége vagy még inkább egy rövid, de nagyobb távra történő tengerentúli utazás. Az igazán feltöltene, és lesz is rá lehetőséged, kedves Halak.