hori2lAz előttünk álló nyár nem lesz egyszerű időszak, de a szeptember jutalmat tartogat érte! A konfliktusokban azonban segíthet, ha tudod, párod, sőt, akár te magad mit is vársz egy kapcsolattól.

Égi történések
2019 nyara nagyon erőteljes és eléggé feszült fényszögállást hoz magával. Az égen szorosan egy bolyba rendeződik össze Szaturnusz, Plútó és a leszálló holdcsomópont, valamint június közepétől július közepéig ezekkel szemközt foglal majd helyet, a Mars, a Nap, a Merkúr és a felszálló holdcsomó is. Mindez a pólusok kettészakadását, egy hideg és egy forró tüzes csapatot hoz létre, akik egymással csatáznak.
A nagy égi szembenállás különösen világnézetben, világpolitikai szinten vagy háborúban álló országokban hozhat nem várt fordulatokat, de a világ bármely pontján is éljünk, érezhető lesz a feszültség, a vitákra való hajlam a munkában, a családok életében, párkapcsolatokban. Nagy probléma abból adódhat, ha bármilyen vitás helyzetben az egyik fél a másikra kívánja erőltetni a nézőpontját, akaratát. Az egyetlen megoldást most az adja, ha türelmesek és rendkívül elfogadóak maradunk másokkal és önmagunkkal, éppen úgy, ahogy szeretnénk, hogy velünk is bánjanak.
A legtöbb bolygó hátráló mozgásba kezd, tehát kissé tehetetlennek érezhetjük magunkat, mintha kényszerpályán lennénk. A Jupiter is hátrál, egy olyan zónában, amely előző életes sebeket téphet fel, amely előző életes élményekkel is megajándékozhat bennünket. Ha most vannak még lelki sebeink, fájdalmaink a múltból, amit méregként őrizhetünk, akkor ideje ezt kitakarítani magunkból.
A feszültségek több lépcsőben augusztus majd szeptember közepén oldódnak majd. Szeptember elején pedig kifejezetten jó időszakban lehet részünk e fényszögállás téli, harmadik fordulója előtt, akár egy kora őszi kellemes nyaralást is betervezhetünk. Mivel ez a fényszögállás a Rák (a gyakorlatban az Ikrek csillagkép vége), a családok jelében áll majd be, és vele szemközt a Bakban (Nyilas csillagkép vége) a másik planétahármas, a családok és a karrier lesz a két kiemelt, változásokat hozó terület. Ez utóbbi a karrierváltás témáját és a lázadás kérdését feszegeti. A Nyilas a függetlenségünk kergetését, az Ikrek pedig a testvérekkel való vitákat és rokoni konfliktusokat erősíthet. A legfontosabb tanulság mindenképpen az lesz, hogy kissé el kell engednünk a saját igazunk kergetését. Harc, szembenállás soha sincs fájdalmak, sebek és veszteségek nélkül. Az élet most megtanít majd bennünket arra, hogy értékeljük a meglévő kapcsolatainkat, és engedjük el a harcot, mert feleslegesen szívja az erőnket.
A Vénusz, a szerelem bolygója, június végétől szeptemberig együtt halad a Nappal és a Marssal, ezért nagyon sok párkapcsolati konfliktust generálhat. A nők érdekei, jogai sajnos alulmaradhatnak a férfiakéval szemben, szeptemberben azonban mindez megfordul. Ekkor romantikus időszakot tölthetünk partnerünkkel. Már augusztus közepétől tervezhetjük a kellemes nyaralást.
A legtöbb érzelmi hullámra a Rák, a Bak és a Nyilas jelűek számíthatnak. {idozito3}

Ki kit keres?
Mennyire érzelmes típus partnered? Mire bukik? Mi az, ami igazán lenyűgözi? Hogyan teheted boldoggá és stabillá ezáltal párkapcsolatodat? Ismerd meg a jegyek szerelmi életét! A legfontosabb szempont az alábbi jegyleírásoknál a születési ascendens, a keleten felkelő jegye, illetve a napjegye, de a holdjegye szerinti leírást is érdemes elolvasnod.hori1n

KOS
A Kos férfi tipikusan az a személy, akit a kihívások, az újdonságok és az nyűgöz le egy nőben, ha meg kell szerezni. Így elé kihívást kell állítani, ha szeretnénk érdekesek maradni számára. Ugyanakkor, ha ezt túlzásba viszi, és minden alkalommal elfordul, amikor a kapcsolat kezd megszokottá, vagy túl hétköznapivá válni, akkor érdemes felhívni a figyelmét erre a jelenségre, megtanítani, hogy képes túlfejlődni saját gyengeségein. A Kos férfi imádja a kalandot, a randit, az új élményeket, az izgalmas, erős illatokat, a sportos, izmos hölgyeket és az élénk színeket a nő ruházatában.
A Kos nő a férfihoz hasonlóan kedveli a kihívásokat, noha a kapcsolatokban lényegesen nyugodtabban, békésebben viselkedik. A férfitól azonban elvárja, hogy célokat tűzzön ki, motivált és célorientált legyen, a kapcsolatban legyenek folyamatos fejlődések. A rosszfiúk, a szenvedélyes, erős, és izmos „tűzoltó típusú” férfiak is lenyűgözik, illetve, ha valaki újra és újra meg akarja hódítani, ostromolni. A viták, feszültebb helyzetek nem jelentik nála a kapcsolat végét, természetes számára a latinos viselkedés.

BIKA
A Bika férfi komótosabb, békésebb, nyugisabb típus. Szenvedély-elvű, de szereti a biztonságot is, ezért, bár megnézi a szép hölgyeket, de alapvetően kitartó, hűséges. Csak tartósan rossz kapcsolatban lép félre, vagy ha nagyon erőteljes vágyakat él meg. A Bika férfi nagyra értékeli a közös nyaralásokat, pihenéseket, egy jó hétvégi alvást, a nő finom főztjét vagy egy jó kirándulást. Ugyanakkor fontos számára, hogy a partnere csinos, szép elegáns, ápolt legyen. A lágy virágos parfümök és gyümölcsös illatok is lenyűgözik.
A Bika nő vágyik arra, hogy elismerjék szépségét, eleganciáját egy kapcsolatban, ahogy azt is, hogy kiváló anya, feleség, hogy jól főz vagy vezet – vagyis, hogy érdemeiért a férfi kimutassa elismerését. Az anyagi biztonság minden jegy szülötte közül a Bika nő számára a legfontosabb, ezért ha a férfi lusta, nem teszi oda magát a kapcsolat jövője érdekében, akkor a Bika nő egy ideig türelemmel vár, segíti a férfit a fejlődésében, majd szépen lassan feladja. Könnyű elrabolni a szívét egy művészeti, kulturális programmal, színházzal, operával, sétával, cukrászdával kávézással.

IKREK
Az Ikrek férfi örök, fiatal, játékos gyermek, akinek nagyon könnyű megragadni, de annál nehezebb megtartani a figyelmét. Játékossága miatt szereti, ha humoros, laza partnert talál maga mellé, aki a kerékpározástól kezdve a futáson és evezésen át minden kalandban vele tart, az irodalmi estektől a kávézókig és romkocsmákig. A lényeg, hogy közös felfedezésre sarkalhassa partnerét. Ezért az otthonülő, monoton életvitelt élő partnerek kevésbé elégítik ki párkapcsolati igényét. Imádja a játékos, fiatalos, citrusos illatokat, a gyermeki őszinteséggel is le lehet nyűgözni.
Az Ikrek nő számára az ideális partner fiatalos, könnyed, de a játékos természet persze kiegészül némi tervezéssel. Inkább a szellemi érdeklődés jellemző, de az sem ritka, ha valaki nagyon korán szeretne gyermeket Ikrek nőként, tele van utazási vágyakkal, bejárná az egész világot. Szeret nevetni, szereti a vígjátékokat, a mozit, a filmeket, a sportolási lehetőséget, a jógát és a férfi partner lehet ebben, vagy legalább elviheti motoron, autóval ezekre a programokra kedvesét. Az Ikrek nőnek intelligens szellemi partner kell, aki örök fiatal, és mellé kiváló hallgatóság a problémák, gondok terén.

RÁK
A Rák férfi jellegzetesen családcentrikus, fiatalon az apaságot tagadó, majd később, hirtelen fordulattal szinte kikövetelő típus. A Rák férfi szereti, ha a partner komolyan tervez vele, ha el tud köteleződni, ha házasságról vagy gyermekvállalásról álmodozik. Kifejezetten értékeli az otthon töltött intim, békés perceket, a „nem kell semmit csinálni és nem kell sehova menni napokat”, a nők finom főztjét, ami a családi, gyerekkori ízeket idézi, és a különféle vízi programokat, vízparti családi nyaralásokat is, akár gyerekkel, ha rá is jut a feleségének mindig egy pici külön ideje…
A Rák nő a legérzelmesebb és leginkább családcentrikus jelek egyike. Néhányan kezdetben félnek a családalapítástól, de aztán bekapcsol bennünk gyermek- és otthoncentrikus énük. A Rák nők kedvelik az olyan férfiakat, akik értékelik házias oldalukat, akár azt, ahogy a gyerekekkel foglalkoznak, ha főznek, de akik békés társuk lehetnek egy tóparti sütögetés, bringázás vagy kempingezés során. Egy szóval, akik a chill hangulatot tudják erősíteni benne, mind együtt vagyunk, és csak ez számít – jelleggel. A Rák nőt lenyűgözi, ha egy férfi főz, képes otthon bármit megszerelni vagy akár az is, ha élete szerelmével, a két kezével építheti meg otthonát, vagy építheti át a kertet.

OROSZLÁN
Az Oroszlán férfi jellegzetesen férfias, az életörömöket kereső, vidám alaptípus, aki szereti csillogtatni jó humorérzékét és megmutatni, hogy erős szociális kapcsolatokkal rendelkezik. Ő maga a Nap, aki körül forog a világ, és aki körül a nőnek is forogni kell, akinek a ragyogását észre kell venni. Nagyon értékeli partnere elismerését, bókjait, ha kedvese részt vesz vele társasági eseményeken és ott képes olyan magas eleganciával és az alkalomhoz illően, tökéletesen megjelenni, hogy valódi királynőként viselkedik mellette, vagyis tovább emeli az ő fényét. Az Oroszlán férfi a különleges, kimagaslóan okos, szép vagy egyedi partnereket keresi. Imádja, ha kedvese jó ételekkel kényezteti, és ha képes szimplán örülni az életnek vele.
Az Oroszlán nő elsősorban anyai ösztönéről és erős életkedvéről ismeretes. Igazi menedzser, aki szereti a család ügyeit irányítani, a partnert is vezetgetni. A pénzügyektől a gyerekek edzésén át, bármit megszervez a saját munkája mellett. Az Oroszlán nő szereti, ha elviszik egy kényelmes nyaralásra, utazásra, ha jó ételeket fogyaszthat, és kényelemben lehet része, pihenhet pl. egy luxusnyaraláson, nincsenek kötelezettségei. Partnerében az anyagi biztonságot, a szinte luxus körülmények biztosítását is nagyra értékeli, valamint fontos számára, hogy királynőnek érezze magát a kapcsolatban. Az erős személyiségű, ragyogó férfiak nyűgözik le.

SZŰZ
A Szűz férfit sokkal inkább az nyűgözi le, ha a nő nem akar mindenáron kitűnni. Ő képes egyedül megtalálni a nő egyedi báját, és nem kell ezt feltétlenül megosztania senkivel: Egy jó beszélgetés, sok-sok érzelemmel, mély szellemi megvalósítások, közös tudományos érdeklődés, az élet apró hétköznapi örömei számára elegendőek. Kifejezetten leveszi a lábáról, ha a nő nem vár tőle mindig hatalmas nagy dolgokat, ha a hétköznapok szépségét és egyszerűségét is tudja értékelni, a hibáival együtt elfogadja és kölcsönösen bátorítják egymást. Mély, empatikus, aki nem viseli jól, ha folyton arcba dicsérik, vagy magas elvárásokat támasztanak vele szemben.
A Szűz nő általában kiszámítható, megbízható partnert keres, de az anyagi biztonság mellé fontos számára egy szellemi szint, értelmi sík, ahol megélheti a saját szellemi útkeresését egy partnerrel az oldalán. Legyen szó tudományos, spirituális vagy egészen racionális témákról, a partner legyen lehetőleg intelligensebb nála, ez ugyanis lenyűgözi a Szűz nőt. Csakúgy, ahogy a férfi praktikussága, precizitása, hogy pontos, fókuszált, rendszerezett. A lustaságot, dekoncentráltságot viszont nem viseli el. A Szűz nő a legszebben képes tenni a férjéért, gyermekeiért, és szoros környezetéért, ezért gyakorlatilag bármilyen kapcsolatban képes sokáig benne maradni. Mégis boldoggá lehet tenni azzal, ha munkájában támogatja a férfi, és értékeli a kapcsolat iránti odaadását.

MÉRLEG
A Mérleg férfit egy rendkívül csinos, elegáns nő képes lenyűgözni, ami azt jelenti, hogyha egy hölgy nem is a legtökéletesebb testi adottságokkal rendelkezik, de képes adni magára, elegáns, ápolt, illatos, jó megjelenésű, az elégedetté teszi. Fontos számára a szinte luxus szintű életkörülmények kialakítása, ami miatt nem árt, ha a Mérleg férfi körül az otthon mindig szép, dekorált, igényes, rendezett. Az elegáns vacsorák, kevesebb, de minőségi program és a párja tökéletes megjelenése önmagában képes boldoggá tenni a Mérleg férfit. A klasszikus, nőies parfümök és összességében a klasszikus elegancia veszi le lábáról.
A Mérleg nő szereti szépnek és elegánsnak érezni magát, ezért nagyon fontos számára, hogy a férfi magával vigye olyan programokra, ahol elegánsan jelenhet meg, ahol érezheti saját ragyogását. Legyen szó családi ebédről, színházi programról, vagy munkahelyi vacsoráról, ezek az alkalmak lehetőséget biztosítanak számára a kiöltözésre, arra, hogy érezze, tetszik a környezetének. A kettesben töltött romantikus percek ugyanilyen fontosak, a minőségi idő, a heti programok elengedhetetlenek számára. A Mérleg nőt egy elegáns, klasszikus illatokkal körbevett férfi nyűgözi le, aki még edzés után is képes ingben hazamenni.

SKORPIÓ
A Skorpió férfi figyelmét nem olyan könnyű elkapni, sem megtartani. Választása több okból is eshet rád, egyrészt a szenvedélyes, szexi oldaladat értékelheti, kacérságodat, játékosságodat, nemi intenzitásodat, másik oldalról viszont az élet mélyebb témái iránti érdeklődését elégítheted ki, ebben lehetsz partnere, a művészetektől a spiritualitáson vagy jógafilozófián, vagy éppen kvantumfizikán át. Ha a kettőt egyszerre találja meg benned, biztosan nem ereszt. A klasszikusan érzéki viseletek, keleties illatok, fűszeres, ritka ételkülönlegességek és a kettesben való hosszas séták veszik le a lábáról, vagyis az, ha egy nőben van mélység is.
A Skorpió nőt megszerezni nehezebb, mint hinnéd, de ha egyszer elnyerted figyelmét és bizalmát, már viszonylag nyert ügyed van, mert igen ragaszkodó kapcsolataiban. Értékeli a szenvedélyes, szerelmes hangulatú férfiakat, akik azonban nem túlérzelgősek, hanem inkább határozottak, ám mégis képesek érzelmeik kimutatására. A Skorpió nőt érdeklik a szellemi és spirituális témák, ezért lenyűgözheted, ha érdekelnek a metafizikai vagy az etikai kérdések. Az eleganciára, jó megjelenésre ad, és rendkívül szenzitív, ezért fontos számára az összhang, az illatok, a hangulat, amivel a társaságában tartózkodsz, mert megérzi, ha nem vagy jelen teljes figyelmeddel vagy nyomaszt valami.

NYILAS
A Nyilas férfit már önmagában képes lenyűgözni egy sportos, független és önálló nő, ami azért lehet nehéz, mert ha folyamatosan fenntartod az önállóság látszatát, akkor nagyon nehéz lesz mélyebb, tartósabb kapcsolatot építeni vele. Szereti a közös kirándulásokat, utazásokat, szabad programokat, akár még a félig nyitott kapcsolatot is nagyra értékelheti kezdetben. Olykor távkapcsolatban gondolkodik. Mélyebb megvalósítási szinteken viszont érdekelheti a vallás, a spiritualitás, és képes megzabolázni függetlenségi törekvéseit. A vidámság, nevetés, a humor fontos számára. A sportos, természetes nőket nagyra értékeli.
A Nyilas nő számára egy igazán férfias, karakán, belevaló partner a megfelelő, aki nem ijed meg, ha meg kell szerelni a konyhacsapot, aki képes megszervezni egy snowboardos hétvégét, aki önálló, független egzisztenciálisan, és aki jó játszótárs, partner az élet mezején. A Nyilas az a nő, aki nem akar azonnal elköteleződni és megházasodni, hanem szeretné élvezni a jelent, a pillanat varázsát. Értékeli, ha levegőt hagysz neki egy kapcsolatban, elmehet bulizni a barátaival, vagy egy külföldi tanulmányútra. A közös sportolás lételeme. Az alfa típusú, nomádsport újságokban szereplő férfiak a tipikus zsánerei, akik jó kézügyességgel rendelkeznek.

BAK
A Bak férfi számára a nő lehet egyszerre státusz szimbólum és a házasság biztonságának jelképe is. A Bak számára fontos, hogy a hölgy értékelje munkáját, hivatását, karrierbeli törekvéseit, elismerje, és jól fogadja azokat az időszakokat, amikor akár a párkapcsolat rovására, de fejlődni kíván a hivatásában és rengeteget dolgozik. A Bak azt is értékeli, ha a partnere a lelki tanácsadója a karrierügyekben, a kollegális viszonyok közötti problémákban, de sokszor megelégszik azzal, ha a nő egy idilli, a munkából kiszakadó otthoni környezetet teremt számára. A nő elegáns, reprezentatív megjelenése és az, hogy viselkedésével betartsa a társadalmi szabályokat, ne tűnjön ki túlságosan, de legyen csinos, létfontosságú számára.
A Bak nő alapvetően megbízható, stabil, minden téren vállalható, minden közegben, munkahelyen, családban is bemutatható férfit kíván maga mellé, akire lehet anyagilag építeni, és aki önálló, független olyan téren, hogy van a családi életén kívül is egyéni élete. Munkája, hobbija leköti, és sikeres benne. Azért fontos ez, mert a Bak nőnek megvannak ezek az elfoglaltságai, és nem kívánja majd ezeket feladni a férfi érdekében, noha képes kiszolgálni a férj igényeit, munkáját is a családi harmónia érdekében. A Bak nőnek létfontosságú a megbízhatóság, hogy ne késs el, hogy legyél kiszámítható cselekedeteidben, egy minimális elegancia, kényelem és rendszer a kapcsolatban. A túl lezser, hanyag megjelenés taszítja.

VÍZÖNTŐ
A Vízöntő férfi olyan szellemi útkereső és kalandor, aki a leglassabban és a legnehezebben vállalja, hogy egy párkapcsolat megkösse. Ha mégis belemegy, akkor viszont szereti, ha minden egyértelmű, letisztult, rendszerezett és a partner megbízható. Ugyanakkor megbocsátja a Vízöntő számára az esetleges minimális kilengéseket. A megfelelő nő nem csak testileg vonzó, hanem intellektuálisan is partner, kihívást jelent, akivel lehet utazni, akivel érdemes közösen könyvet írni vagy színházba, moziba menni. A Vízöntő férfit sok minden le tudja nyűgözni, de kizárólag az intelligencia és a vonzó megjelenés közös párosa tudja figyelmét megtartani, akkor is saját elhatározásából. A légies, friss illatokat kedveli, és sokszor az övétől egészen eltérő stílusú nőt választ.
A Vízöntő nő a Nyilashoz kissé hasonlóan, az egyik legkönnyedebb, leglazább és legfüggetlenebb típus, aki értékeli, ha egy férfi felelősséget vállal, de szereti megtartani a saját kis szabad terét, határait a kapcsolatban, hogy mindig kellő levegőt kapjon. Emiatt akár egészen egyéni házassági formákra is berendezkedhet, de ha elhatározta magát egy férfi mellett, nagyon kitartó. Alapvető számára a mély beszélgetés, szellemiség a kapcsolatban, ahogy az is, hogy a kreatív hobbijait megélhesse. A Vízöntő nőt lenyűgözi, ha egy férfinek van egyénisége, egyedi, nem olyan, mint más férfiak, ha valamiben kimagaslóan tehetséges, van célja, elhivatottsága egy irányba.

HALAK
A Halak férfi alapvetően lágy, érzelmes személy, aki azonban kifelé hajlamos a macsót játszani és jóval erősebbnek mutatni magát a társadalmi nyomás és szokások hatására. A Halak férfi sokszor olyan társat keres, aki kívülről is kiváló megjelenésű, harmonikus, kedves. Nem a dögös, inkább a természetes, szép, babaarcú nőket keresi, akik mellett úgy érezheti, minden más férfi rá irigykedik. Fontos számára, hogy a nő kedves legyen az emberekkel, gyerekekkel, állatokkal is kegyesen bánjon, lágy természetű, játékos, gyermeki legyen.
A Halak nő számára az igazán vonzó férfi megjelenésében férfias, de természetében nagyon is lágy, feminin jellegű. Legyen egyszerre segítő, megmentő, spirituális útkereső, szellemi partner, állatmentő, hős tűzoltó, legjobb barát és mindenki támogatója. Elvárja párjától, hogy legyen karitatív jellem, fejezze ki az érzéseit és mindenféle lelki krízisben álljon az ő rendelkezésére, legyen kiváló beszélgető partner, pszichológus. A Halak nő nagyra értékeli, ha a férfi ad is magára, és ha olyan anyagi körülményeket tud teremteni számára, amely mellett ő azzal foglalkozhat, amihez csak kedve van.