vagyleadEgy bensőséges érintés, egy megvillanó tekintet, egy szenvedélyes éjszaka: a forró pillanatoknak nem kell eltűnniük! Olyan sok minden ölheti ki a vágyat egy kapcsolatból: lássuk, melyek az intimitás ellenségei, és hogyan bánj el velük.

Stressz
Vannak, akik remekül működnek stressz nyomása alatt is, és vannak dolgok, amelyeket még könnyebben megtehetünk, ha azt érezzük, hogy valóban van némi feszültség a levegőben. A szex azonban általában nem az, amire vágyunk, ha feszültek, agyonhajszoltak vagyunk. A munkahelyi, otthoni vagy párkapcsolati stressz már arra is nagyon rossz hatással van, hogy egyáltalán eszünkbe jut-e a az összebújás. Persze nem olyan könnyű az élet nyomása alól kiszabadulni, de soha ne feledd: a stresszt lehet kezelni, csak meg kell tanulni, hogyan. Próbáld kiiktatni az életedből azokat a forrásokat, amelyeket tudsz, a többi ellen pedig tegyél sporttal, jógával, meditációval, sétákkal a természetben. Tanulj stresszkezelési módszereket, és a párod is boldoggá teszed, nem csak magadat! {idozito3}

Gondok a kapcsolatban
Ez az egyik legfőbb vágygyilkos, és nem is csoda: ha valakivel éppen rosszban vagy, valószínűleg nem nagyon vágysz a közelségére. A nőknél különösen jelentkezik ez a hatás, hiszen náluk még fontosabb a vágy megszületésénél, hogy a másikat közel érezzék magukhoz. Ha ilyen gonddal küzdötök, ne egy harmadik félnél keressétek az intimitást, inkább próbáljátok megoldani a problémákat. Különösen figyeljetek arra, hogy a viták után ne maradjon olyan érzésetek, hogy nem tudtok kommunikálni, hogy valamelyikőtöket legyőzték, hogy elárultak, és a bizalom se vesszen el. Megéri akár egy párkapcsolati tanácsadó segítségét is kérni!

Túl kevés alvás
Ha nem alszol eleget, biztosan nem a forró lepedők jutnak eszedbe egy ágyról! Túl későn fekszel? Túl korán kelsz? Nem alszod át az éjszakát? Lehet, hogy az óraszám megvan, de rossz az alvásminőséged, és mindezek eredménye egy mély, mindent felülíró fáradtság lesz. Ha már elérted ezt a szintet, valószínűleg rég nem jutott eszedbe a szex gondolata. Próbálj meg több időt szánni a pihenésre, javítani az alvásodon, és ezt nem csak a kapcsolatod, de az egészséged is meghálálja majd!

Gyerekek
Attól, hogy szülővé váltál, még nem szűnik meg az érdeklődésed a pároddal töltött éjszakák iránt. Ezzel együtt biztosan kevesebb időd lesz, amivel a rosszabb alvás és a több feszültség is együtt jár. Arról nem beszélve, hogy egy baba érkezése után sok anyuka azért is eltávolodik a párjától, mert ő otthon marad a kicsivel, az apuka pedig nagyjából az addigi életét éli. A logisztika sem lesz egyszerű, mert ha éppen lenne kedvetek és energiátok, könnyen megszakíthatnak a gyerekek. Használjatok ki minden időt, amikor lehet, legyetek kreatívak, már csak azért is, mert így a kapcsolatotoknak is jót tesztek!

Egyes gyógyszerek
Egész sok olyan gyógyszer van, amelyek csökkentik a vágyat, és sok ezek közül hosszú távon szedendő. Az antidepresszánsok, vérnyomáscsökkentők, egyes fogamzásgátlók mind ide tartoznak. Ha ilyen mellékhatást tapasztalsz, fordulj az orvosodhoz, hogy más hatóanyagot találjatok a problémádra.

Negatív testkép
Olyan sokan küzdenek ma ezzel a problémával, pedig ahhoz, hogy szexinek érezd magad, először magadnak kell tetszened. Dolgozz azon, hogy megismerd és elfogadd a tested, még akkor is, ha egyelőre nem sikerült elérned azt a formát, amire vágysz. Már azzal, hogy jól érzed magad a bőrödben, nagyobb kedved lesz másnak is megmutatni magad. Ha a párodnak alacsony az önbizalma, mutasd ki neki, hogy tetszik neked. Ha pedig neked van magaddal gondod, netán a párod kritizál e tekintetben, kérd meg, hogy jobban gondolja meg a szavait. Ha kell, külső tanácsadót is bevonhattok a kommunikációs probléma megoldására.

vagyElhízás
Az elhízás nem csak azért csökkenti a vágyat, mert nem tartod szépnek magad, de azért is, mert folyamatosan azokra a részeidre fókuszálsz, amiket nem szeretsz, és esetleg fizikailag nem is tudsz mindent megtenni, amit szeretnél. Természetesen a komolyabb elhízással együtt járó rossz egészségi állapot sem kedvez a lepedőakrobatikának! Már csak ezért is érdemes odafigyelni az étkezésedre, és rendszeresen sportolni – az ugyanis igazoltan több módon is növeli a vágyat.

Alacsony tesztoszteronszint
A vágyért felelős hormon a tesztoszteron, és nem csak a férfiaknál, hanem a nőknél is szükség van a jelenlétére és megfelelő szintjére, hogy kedvetek legyen összebújni.

Depresszió
A depresszió és a szorongásos tünetek egyaránt elzárják a vágy csapját. Mivel természetesen nem csak a párkapcsolatra vannak rossz hatással ezek a betegségek, ha valamelyikre gyanakszol, érdemes mihamarabb segítséget kérned! Figyelj arra is, hogy egyes antidepresszánsok is csökkentik a vágyat, nehogy csöbörből vödörbe ess!

A közelség hiánya
Különösen a nőkre igaz, hogy a közelség érzése és az érzelmek nélküli szex sokaknak nem való. Az intimitás viszont egy kapcsolatban is nagyon fontos, és könnyen elveszik a hétköznapok rohanásában, és egy idő után vele tart a vágy is. Éppen ezért figyeljetek arra, hogy minél több olyan időt töltsetek együtt, ami nem a problémákkal való megküzdésről vagy tisztán a szexről szól. Fontos a beszélgetés, az összekuckózás a kanapén, a simogatás, masszázs, a csók. Találjatok rá alkalmat, hogy éreztessétek a szereteteteket – már csak ez által is könnyebb megtalálni az elveszett vágyat.

Alkohol
Egy ital sok mindenhez meghozza a kedvet és bátorságot. De a túl sok alkohol a vágyat is megöli: akár úgy, hogy egyszerre iszol túl sokat, akár úgy is, hogy rendszeresen kell az ellazuláshoz egy-egy pohár bor vagy egy koktél. Arról nem is beszélve, hogy egy becsípett partnert ki találna igazán vonzónak?