boldogSokan azt mondják, hogy a boldogság választás kérdése. Az biztos, hogy sok mindentől függ, de az is igaz, hogy egy sor kis döntés és választás közelebb vihet a hozzá vezető úton!

 Amit a boldog emberek NEM tesznek

1. Nem őrlődnek és tűnődnek sokáig a visszaesések és kellemetlenségek miatt. A negatív gondolatokban való megmártózás semmilyen teret nem hagy a pozitív gondolkodásnak, arról nem beszélve, hogy rá is szoktat a negatív gondolkodásra.
2. Nem stresszelnek, amikor nem úgy történnek a dolgok, ahogy ők szeretnék. Ilyenkor vesznek egy nagy levegőt, megvizsgálják a lehetőségeiket, és ennek megfelelően lépnek előre. A stressz és szorongás nem engedi az agynak, hogy igazán megvizsgálja az egyes helyzeteket, és megfelelő megoldásokat találjon ki.
3. Nem pazarolnak arra időt vagy energiát, hogy mások sikerei miatt irigykedjenek, vagy nehezteljenek rájuk emiatt. Ha úgy érzed, mások közösségi oldalának bejegyzései csak frusztrálttá tesznek a saját életeddel szemben, akkor egyszerűen ne nézegesd őket. Ha akarsz, posztolj, amit szeretnél, ha nem, akkor egyszerűen lépj ki. {idozito4}
4. Ha a dolgok nem úgy történnek, ahogy tervezték, nem találnak ki elméleteket arról, hogy mi volt az ok. Ez egyaránt igaz a kapcsolataikra, munkájukra, nagyjából mindenre az életben. Az elméletek gyártása ugyanis olyan utakra tereli a gondolatokat, amelyek kevésbé visznek előre, és inkább egészségtelen helyzetértékeléshez és elképzelésekhez vezet. Ennél jobb megoldás, ha mélyebbre tekintesz, jobban figyelembe veszel minden körülményt és hatásosabb megoldásokat keresel.
5. Nem tartják katasztrófának, ha életük során komplikációk és nehézségek adódnak. Senki élete nem fut az idő száz százalékában tökéletes motorként! Ha problémákkal kerülnek szembe, akkor inkább kreatívabb megoldásokkal és keményebb munkával érik el az eredményt, és gyorsan félreteszik a negatív gondolatok vonzását.
6. Nem pazarolják arra az időt, hogy tökéletes életet érjenek el. Aki megtanulja elengedni azokat a dolgokat, amiket nem kontrollálhat, sokkal több energiája marad arra, hogy azokat irányítsa, amiket tud.
7. Nem pazarolnak arra időt, hogy saját problémáik miatt aggódjanak, inkább egészséges kapcsolatokat építenek fel másokkal. A kívülre helyezett fókusz a kulcs ahhoz, hogy ne álljunk saját magunk útjába, és a mindennapokban is megtaláljuk a boldogságot.

Amit a boldog emberek tesznek

1. Arra koncentrálnak, ami jól megy az életükben, mivel a pozitív gondolatoknak köszönhetően sokkal elfogadóbbak és hálásabbak leszünk, amelyek egyaránt boldogsághoz vezetnek.
2. Minden nap adnak időt az agyuknak, hogy pihenjen és feltöltődjön. A meditáció például remek eszköz, hogy megszabaduljunk a negatív gondolatoktól, és semlegesítsük a károkat, amelyeket ezek okoztak.
3. Odafigyelnek arra, hogy észrevegyék maguk körül a világot. Igyekeznek a jelenben élni, a helyett, hogy a múlton töprengjenek, hiszen aki a múltban él, az nem tud a jövőbe sem tekinteni.
4. Távol tartják magukat a negatív gondolatoktól. Amikor az agy rossz irányokba lesz hajlamos indulni, akkor nem árt, ha a valósággal szembesítjük magunkat, ami sokszor nem is olyan sötét! Figyelni kell arra is, hogy min változtathatunk: az időjáráson például szinte biztosan nem, és általában nem befolyásolhatjuk mások cselekedeteit sem.
5. Erős és megbízható szociális hálót építenek, vagyis olyan emberekkel tartanak kapcsolatot, akik támogatják őket. Ezt végképp nem szabad alulbecsülni, mivel az egészséges támogató környezet nélkül nincs boldogság.
6. A valahova tartozást előtérbe helyezik. Ha már létrehoztak egy csoportot, egy környezetet, akkor valóban beleteszik az energiát, készek a különbözőségeken dolgozni, megbocsátóak és ők is támogatják a többieket.
7. Figyelnek arra, hogy a jóllétért felelős kapcsolatokban egyenlő arányban működjön az adás és a kapás. Ha egy terhet megosztunk, máris megfeleződik, és aki egyszer segített, nagy eséllyel ő maga is tud és fog segítséget kapni.