horiMi vár ránk jövőre? Szerelem? Pénz? Karrier? Sportsikerek? A csillagok 2020-ban is komoly tanításokkal szembesítenek majd!

Amikor az asztrológust kérdezik a következő esztendő asztrológiai képletéről, és ő a jó dolgok mellett a nehézségekről is beszél, gyakran megkapja, hogy „de hát nem úgy volt, hogy most már csudajó idők jönnek?”. Természetesen minden évben vannak jobb és rosszabb, könnyebb és nehezebb időszakok. Vannak azonban tendenciák, amelyek akár évtizedek hosszú sorát felölelve bontakoznak ki, és az sem mindegy, hogy ezeket melyik korban kell megélnünk. Bizonyos hatások ugyanis a technika fejlettsége folytán egészen másképp érvényesülnek most, mint mondjuk a középkorban. A jelenlegi csillagállás ugyanis nem egyéb, mint a 16. század elején fennálló csillagászati jelenség, csakhogy akkor a „sötét középkorban” jártunk, és a reformáció korát éltük Európában. Sok-sok újító energiával, a szokványos berögződések felszámolásával járt ez az időszak, Európán kívül pedig felfedezésekkel, de Indiára például egy spirituális reneszánsz köszöntött, amelynek kulturális kincseit és áldásait a mai napig élvezhetjük.

Tizenkétéves folyamat
A jelenlegi hatásokhoz vezető felfuttató fényszögek már 2010-ben elkezdődtek, 2016-ban erős terhekkel nézett szembe a világ, 2019 karácsonyán és 2020-ban az év elején pedig beáll az az újító, társadalmi struktúrákat lecserélő hatás, amely végül egy sokkal kellemesebb időszakhoz vezet majd 2022-ben. Akkor ugyanis a Neptunusz és a Jupiter Halak csillagképben való találkozása igazi spirituális, társadalmi és szellemi felüdülést hoz majd. Morálisan, erkölcsileg egy kis aranykornak lehetünk a tanúi. Mindehhez azonban nem árt tudni, hogy attól is függ, mit élünk át, hogy a Föld melyik pontján tartózkodunk. Ezek a hatások ugyanis éppen annyira jelenthetnek vallási, vagy etikai berögződést, gondolati megkövülést, mint szellemi kinyílást. A túlzott merevség semmiképpen nem tesz jót e fényszögállás alatt. De egy nyitott, szellemileg produktív, tápláló, inspiráló és az emberek, a társadalom egészének növekedését szolgáló közegben a létezés örömének egészen új fokát élhetjük majd meg. {idozito5}
2019 már a hitrendszerek lecserélésének éve volt, amikor a szellemi begyepesedést valódi hitre, szeretetre és rossz látásmódunkat pozitív, vonzerővel bíró teremtő tudatosságra cserélhettük. 2020 elején azonban a Bak zodiákusban, a Nyilas csillagkép végén áll fel a Szaturnusz és a Plútó találkozója. Ez több mint harmincévente esedékes, de ugyanebben a csillagképben már nagyon régen találkoztak. A Jupiter pedig a törvény és égi bíró szimbolikus planétája, ő a leszálló holdcsomóval találkozik össze, s közben januárban a Nap és udvartartása is csatlakozik az égi meetinghez.

Mi várható 2020-ban?
Világszinten a társadalmi és politikai berendezkedések megváltoztatása, egyes helyeken diktatúra, szigorú megfigyelési rendszer, erős bürokrácia és társadalmi begyepesedés, másutt pedig a kőbe vésettnek tűnő, merev rendszerek teljes lecserélése lesz jellemző. A tudományban hatalmas felfedezések következnek be, olyan módszerek válhatnak eszközzé, amelyek az egész emberiséget szolgálják. A tudományban is felmerül az etikusság kérdése. A Plútóval való bolygótalálkozók jó esélyt adnak arra, hogy az emberiség új energiaforrások után nézzen, és fel is fedezzen olyanokat, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Ennek hatására hatalmas társadalmi átalakulás kezdődik el, komoly spirituális felemelkedés, miközben a világ más végein a pénzügyi világ kegyetlennek tűnő, érzelemmentes világa lehet jellemző. Az atomenergiával nagyon kell vigyázni ezekben az években, és kérlelhetetlenül terítékre kerül az emberiséget legjobban veszélyeztető probléma, a klímaváltozás kérdésköre is. 2020 az új gondolatok és átalakulás éve lesz. Ha az emberi érdekek és kegyetlenség üti fel fejét, akkor a világ egyes pontjain akár háborús konfliktusokra is számítani kell, míg ha a kegyesség, a befelé figyelés, önmagunk okos megkérdőjelezése mellett önmagunk fejlesztésének igénye, hitrendszereink megváltoztatása kerül majd terítékre, akkor szoros környezetünkben változásokat eszközölve egy sokkal jobb világban ébredhetünk. A Bak zodiákusban felálló bolygóhalmozódás arra is hatással lesz, hogy újragondoljuk a Föld szociális problémáit: túlnépesedés, éhínség, nélkülözés, szegénység, vagyis olyan fajsúlyos kérdésekben cselekedjünk végre, amelyek évszázadok óta mételyezik az emberiséget. A Bak zodiákus ugyanis a társadalmi felelősségvállalás és a szociális problémák csillagjegye is. 2020-ban egészen biztosan megtanuljuk, hogy egészen addig mi magunk sem lehetünk boldogok, amíg más emberek és élőlények szenvednek ezen a bolygón.

 

KOS (márc. 21–ápr. 20.)
A Kosok életében a 2020-as év teljes karrierváltás és struktúraváltás az életben. Azok, akik régóta várnak céljaik megtalálására és munkahelyi sikereik kiépítésére, ez az év csodás lehetőségeket hoz. Természetesen ezekhez előbb változásra, átalakulásra lesz szükség, ezért kezdődhet az év munkahelyi konfliktusokkal, szélsőséges helyzetben akár elbocsátással is, hogy végül ki tudd építeni azt az életet és hivatást, amitől igazán boldog lennél. Idén ez sikerülni fog! A munkahelyváltás és karrierépítés költözéssel, lakhelyváltással is járhat. Érzelmileg nagyon gazdag éved lesz, sok belső, spirituális élménnyel. Ugyanakkor túlterhelés esetén némi szorongással, pánikkal lehet számolni. Az év során egy titkos szerelem is bekopogtathat az ajtón, vizsgáld meg, mennyire helyes a helyzetedben ebbe belemenni!

BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
A Bikák számára szintén karrier és hivatásbeli fordulatok várhatóak, de ez elsősorban egy külföldi utazáshoz, költözéshez kötődik. Ha eddig nem is sokat jártál külföldön, a 2020-as év egészen biztosan a nagy kalandok, élmények és túrák éve lesz. Ha hajlandó vagy tanulással fejleszteni magadat, akkor pénzügyileg is igen sikeres évet zárhatsz. Mindehhez azonban szükség van rugalmasságodra, nyitottságodra, arra, hogy ki merj lépni a komfortzónádból. A szüleiddel, felmenőiddel szintén tennivalók elé állít az élet, különösen az édesapa vonalán lesz szükség segítségre és helyzetek kezelésére, amennyiben a személyes képleted is ezt mutatja. 2020-ban jogi nehézségekbe is keveredhetsz. Nagyon fontos, hogy kicsit el tudj rugaszkodni a materiális gondolkodástól és megerősítsd a hitedet egy magasabb létezőben, ez fog fényt és reményt adni neked.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
2020 egészen biztosan az átalakulások éve lesz az Ikrek számára is. Ideje elengedni azokat a feladatokat, munkákat, nehéz élethelyzeteket, amelyek rabolják az energiádat és elveszik az idődet. Ha ez egy káros, mérgező párkapcsolat, akkor azt, ha ez egy munka, amely nem tud motiválni, akkor azt. Pénzügyi téren óriási lehetőségek előtt állsz, de ehhez előbb fel kell számolni a felesleges és energiarabló tevékenységeket életedben. Ha művészettel, szépségipari tevékenységgel foglalkoznál, abba is bátran belekezdhetsz idén, de általánosságban véve egy szakmai váltás nagyon jót tenne neked. A pénzügyek bizonytalanul indulnak az év elején, de végül nagyon jó évet zársz majd. Örömteli meglepetéseket okozó, sorsszerű elrendezésekben is részed lehet az év során a felszálló holdcsomópontnak köszönhetően.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
Kedves Rák, számodra a 2020-as év, különösen az első fele, elsősorban párkapcsolati, házassági és érzelmi gondokat jelez. Jó hír azonban, hogy néhány hét vagy hónap nehezebb időszak után remény nyílik a változásra, rendezésre, megújításra is. Mivel a legtöbb planéta most a veled szemben lévő jegyben áll, ezért azt érezheted, elfogytak az energiakészleteid, de hamarosan megtörténik a töltődés. A jövődet, jövőképedet kellene kicsit erősíteni, komolyabb célokat, terveket lefektetni, leírni, ahhoz, hogy az év során végig célirányos és fókuszált tudj maradni. Egy szerelmi, érzelmi viharba kerülhetsz, amely inkább a színfalak mögött zajlik majd, mintsem felvállalható módon. Kérdezd meg magadtól, mit üzen az a romantikus mese. Az év végére a párkapcsolati nehézségek rendeződnek, és egy új, boldog fejezet kezdődik majd életedben.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
A 2020-as évet nem nevezhetnénk könnyűnek, inkább tanító jellegűnek életedben. Attól függően, milyen gyorsan érted meg ezt a tanítást, annál gyorsan tudsz keresztülsiklani a nehézségeken. Munkádban komoly fordulatok, változások várhatók. Akár a pálya elhagyása, vezetői pozícióból az alkalmazotti viszony elfogadása, szélsőséges esetben lefokozás is lehetséges, de egy új szakmai irányban is kipróbálhatod magad, akkor viszont ismét a létra aljáról kell elkezdeni a fejlődést. Miközben magánéletedben is lesz néhány átalakulás, érzelmi kalandok és családi viták, némi spirituális önkeresés lehet jellemző, közben az alkalmazottakkal, illetve vezetőkkel kell rendszeresen harcba szállnod az igazadért. Ha képes vagy elengedni az irányításra való igényed, ez az év a tanulás és önfejlesztés éve lehet. Az év végére pedig úgy fogod érezni, hogy karrieredben egy egészen új minőséget tapasztaltál meg és átléptél a saját félelmeiden, ebből erőt merítve pedig erősnek és boldognak érezheted magad. Hitelek felvételével legyél rendkívül óvatos, inkább kerüld őket!

SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
Életedben ismét vezető szerepet kap majd a sport, az izommunka és a testi-lelki önfejlesztés. Otthonod körül számos átalakulásra, bővítésre, felújításra és más tennivalókra kell majd számítani, a legtöbb átalakításnak örülni is fogsz. Gyermekeiddel és családtagjaiddal ugyanakkor ez az időszak – talán éppen ezért – nem lesz mindig felhőtlen. Az érzelmi-magánéleti szál is néha bizonytalannak tűnhet, de az év második felére már kitisztul a kép, és boldogságban, szerelemben és bizalomban ébredhetsz minden reggel. Vigyáznod kell azonban arra, hogy ne idealizáld túl a párodat, mert a lila köd könnyen elsodor a valóságtól. Új tanulmányok által, pl. egy jogosítvány megszerzésével munkádban is fejlődhetsz.

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
Munkahelyeden a pénzügyi juttatások körül kell némi vitára, nézeteltérésre számítani a 2020-as év során. Ha világos elképzelésed van arról, mit és mennyi juttatást, elismerést szeretnél kapni munkádért, és valóban értékeled is magad ennyire, akkor sikeres tárgyalásokat folytathatsz munkaadóddal. Otthonodban, családod terén számos átalakulás zajlik majd. Költözés, felújítás, erősen megromlott kapcsolat esetén lehetséges válás, míg bimbózó friss kapcsolatok esetén a közös lakhely megtalálása lesz a feladat 2020-ban. A szerelmi életedben mindenképpen javulás, erősödés várható, bármennyire is nehéznek tűnik az év első szakasza. Ha elérkezett az idő, ez az év gyermekvállalásra is alkalmas számodra.

SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
2020 az az év lesz, amikor meg kell tanulnod harcolnod önmagadért és céljaidért. Egy aktív, de konfliktusokban gazdag évnek nézel elébe, ehhez a munkához azonban rengeteg erőt, energiát kapsz, amit szinte kötelező lesz valahol levezetni. A mozgás és sport is kiemelt szerepet kap az életedben, de főleg pénzügyi téren tudsz majd hatalmas változásokat elérni, és rengeteg új dolog megtanulásába kezdhetsz, amelyek egyértelműen erősítik, előre viszik majd az életedet. Érzelmi életed, otthonod, családi életed kissé bizonytalan lehet, de sok minőségi beszélgetéssel, lelkizéssel ezen is lehet javítani. Azoknak a Skorpióknak, akik tartós, erős, boldog kapcsolatban élnek, 2020 a gyermekvállalás éve. A jegy összes szülöttjére igaz az, hogy ez az év az anyagi sikerek és a biztos alapkövek lefektetésének ideje.

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
2020 még mindig nem lesz pihekönnyű év számodra, de számos lehetőséget rejt, amelyben kiállhatsz magadért, tehetsz saját jövődért, amely kezdetben talán nehézségeket okoz anyagilag, de később komoly anyagi fejlődéshez vezet. Ehhez sajnos teljesen rendbe kell tenni az értékrendedet, a belső hitedet, Istennel és a fénnyel való viszonyodat, azt, hogy elfogadsz-e bárkit vagy bármit, ami nálad magasabb rendű. Rövid, de nagyon kellemes utazásokban lehet részed vízparti helyekre, spirituális országokba, szent helyekre, és tanulhatsz is néhány spirituális, önfejlesztő technikát az év során. Ha felvállalod magad, szembe nézel pl. érzelmi konfliktusaiddal, gyermekeiddel való vitákkal vagy akár titkos szerelem lehetőségével, akkor megkönnyebbülsz és erőt kapsz, és így év végre 2020-at anyagilag és minden téren sikeresen zárhatod.

BAK (dec.22–jan.20.)
Az egészen biztos, hogy 2020 számodra hozza el a legnagyobb átalakulásokat az életben. Ez az átalakulás már elkezdődött, és több mint harminc éve nem láttunk ilyet. Most az életed gyökerestől felfordulhat, és sok fronton kell csatát indítanod, mégis egy kiváló lehetőség, hogy teljes és pozitív értelemben is átalakítsd mindennapjaidat. Munkahelyi és szakmai konfliktusok hatására vállalkozásba kezdhetsz vagy tejesen új szakmai utat járhatsz be. Elengedve a korábbi káros, időt és energiát rabló feladatokat és berögződéseket, most egy anyagilag sikeres és örömöket hozó időszak következik. Figyelj oda étkezésedre, legyél nagyon egészségtudatos. A pénzügyek az év első felében bizonytalanul alakulnak, de később teljesen megerősödsz. Egy titkos szellemi partner most fejlődésre és sikerekre inspirál.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
2020 az az év, amikor szerelmes akarsz lenni, amikor örömökre, nevetésre, szórakozásra és pihenésre vágysz. Ha a művészetek szerves részét jelentik életednek, akkor most gőzerővel robban be újra az életedbe, ahogy a gyermekáldásra is jó esélyed van. Bár nagyon sokszor magadba zárkózol és egyedül vagy, ez az elvonulás, önként vállalt alkotói magány kedvezően hat lelki fejlődésedre, önismeretedre és spirituális útkeresésedre. Anyagilag fordulatok tarkítják ezt az évet, ezért nagyon nézd meg, mit és mennyit költesz pl. az örömet adó dolgokra, szórakozásra. Némi szakmai, munkahelyi konfliktus után a karrieredben, erősen nyomhatod a gázpedált és jó eredményeket érhetsz el, ehhez azonban nagy fókusz és erőbefektetés szükséges.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)
Érzelmileg nagyon aktív, hullámzó és mégis gyönyörű év előtt állsz, amely azonban nem tartogat számodra könnyű utat. 2020 egy nagy és titkos szerelem éve lehet, némi érzelmi konfliktussal, csalódással, miközben hatalmas érzelmi mélységeket és tapasztalatokat élhetsz meg. A jövőddel kapcsolatban most kissé zavarosak lehetnek az elképzeléseid, hála a Neptunusznak, ezért próbálj meg nagyon tudatosan a célokra fókuszálni, és megtervezni akár minden egyes hónapodat az év során. Anyagilag, szakmailag átalakulások várhatók az élet minden szintjén, de egyelőre főként az elvek, ideák vonalán láthatók az átalakulások és a tettek inkább csak az év második felében követik. Kiadásaidra mindenképpen ügyelned kell, és tanulással, tudatos karrierépítéssel érdemes letenni a következő évtizedek alapkövét. 2020-ban nagyon fontos lesz számodra a segítség, gondoskodás, annyira, hogy bármilyen karitatív tevékenységben, segítő szolgálatban kiteljesedhetsz lelkileg.

Fodor Kata
Égbolt Café Onlinehoroszkop