“A megelőzésben és a természetesség megtartásában hiszek”
Így óvja családját Epres Panni a téli fáradtságtól és a megbetegedésektől.

Panni, neked személyesen mit jelent az egészségtudatos életmód?
Elsősorban a jóminőségű élelmiszerek megvásárlását jelenti, minden nap rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, azonban amikor nincsenek idénygyümölcsök, mint például ilyenkor télen, akkor fontosnak tartom a plusz vitaminbevitelt. A D-vitamint például eddig csak ősztől tavaszig a napfény hiánya miatt szedtük. Mióta tudom, hogy mennyi fontos élettani hatása van hosszútávon, nagyon odafigyelek, hogy mindig fel legyenek töltve a raktáraink.

Milyen étkezéssel tartod karban magad? Esetleg hoztál magaddal Olaszországból egészséges szokást? 
Nem fogyasztok lisztes ételeket, a cukrot is igyekszünk kerülni a mindennapjainkból, ezt elsősorban alternatív cukrokkal helyettesítjük, mint például a gyümölcscukor. Viszont nem tudunk annyit enni az egészséges dolgokból, amennyi fedezné a vitaminszükségletünket, ezért nálunk mindenki kap egy kis plusz kiegészítést. 

Nyakunkon a tél, a megfázások időszaka, a korai sötétedés – rád hogyan hat ez az évszak?
Sajnos sokkal fáradékonyabb vagyok és kedvetlenebb, amikor nem süt a nap akkor nekem is nehezebben indulnak a hétköznapok. Kevesebb az energiám, ezen kívül a hajamon és a bőrömön is érzem a napsütés hiányát. Napfény híján könnyen kimerülhet D-vitamin raktárunk, pedig hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Eggyel több ok, amiért mostantól ragaszkodom ehhez.

Milyen viszonyban vagy a napfénnyel? Hivatásból is óvnod kell a bőrödet, szoktál-e napozni? 
Szoktam napozni, szeretem az egészséges barna bőrt, de természetesen mindent megteszek a védelme érdekében, mindig bekenem magam, illetve a gyerekek bőrét is magas fényvédő faktorú naptejjel.

Tudnivaló, hogy nagyon szeretsz futni és a heti edzésed három szigetkörből áll. Az a hír járja, hogy a futás igénybe veszi az ízületeket – te látod magad idősebb korodban, ahogy a Margitszigeti futópályát rovod? Amikor csak tehetem, akkor egy szigetkörrel indul a reggelem, érzem, hogy ez karban tart, felfrissít és remélem, hogy ez még jó sokáig így lesz, én mindent megteszek ennek érdekében! 

Foglalkoztat az idő múlása? Szerinted milyen a jó öregedés? Vannak olyan szokásaid, amelyek segítenek abban, hogy hosszútávon egészséges és aktív maradhass?
Foglalkoztat az öregedés, de szerintem csak egészséges mértékben, próbálom külsőleg és belsőleg is egyaránt ápolni és védeni magam. Fontosnak tartom a természetességünk megtartását így én inkább a megelőzésben hiszek. Figyelek a táplálkozásra, a D-vitamin-bevitelre napfény és étrendkiegészítő formájában is. A sportolásra is, amennyire időm engedi, hiszen nem szeretnék soha lemondani a mozgás, az aktív élet örömeiről.

 

Megfelelő táplálkozás mellett is szükség van a kiegészítésre

Az újonnan piacra dobott D-VION nevet viselő D3-vitamin lila-sárga doboza olyan kisméretű lágy kapszulákat rejt, amik nem csak könnyen lenyelhetők, de a szervezet számára könnyen hasznosítható, növényi olajban oldott formában tartalmazzák a D3-vitamint, ami így könnyen beépül és hasznosul. A lágy kapszulák külső burkuk miatt könnyen csúsznak le, akár minimális folyadékbevitel mellett is.
Bár a D-vitaminhoz hozzájuthatunk táplálék útján, például halak, tojás, tej vagy gomba fogyasztásával, vagy a napfény hatására is termelődik, de a napi 2000 nemzetközi egységnyi (NE) D-vitamin mennyiséget szükséges külső forrásból is bevinnünk, és ezt a D-VION segítségével könnyen megtehetjük.

Kinek kell különösen odafigyelnie D-vitamin szintjére?

  • Mindenkinek, akinek fontos, hogy immunrendszere erős és ellenálló legyen.
  • Túlsúlyosaknak, mert náluk a zsírszövetekben halmozódik fel a D-vitamin, ahonnan viszont nem hasznosul.
  • Az időseknek már a napfény sem feltétlenül segít, mert a bőrük D-vitamin előállító képessége felére csökken fiatal korukhoz képest.
  • A változó korba érő nők esetében az egészséges csontok és izomzat megtartásához szükséges a D-vitamin. Erre nem elég akkor gondolni, amikor már a csontokon tapasztalható a hiány, ezért a tudatos nők 40 éves kor felett már elkezdik szedni a D-vitamint.
  • És természetesen említsük meg a várandós nőket, akiknél egész várandósságuk alatt fontos a megfelelő D-vitamin mennyiség a szervezetben.

D-VION® 2000 NE D3-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő lágy kapszula. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

www.dvion.hu

(fitt.promóció)