hori

Úgy érzed, elvesztetted a fonalat, kissé mintha szétcsúsztak volna a gondolataid és teendőid? Semmi gond, 2020 elején a csillagok is segítenek újra pályára tenni életedet!

2020 év eleje a világ számára a társadalmi újraszerveződés ideje. Olyan időszak, amikor át kell gondolnunk a klímavédelem kérdését, ezáltal az emberiség egész jövőjét. A világban szerte erősödik a szabályozás, az emberek, a nép feletti kontroll, szinte diktatúraszerű hangulat lehet jelen néhány elmaradottabb országban. Ez a Szaturnusz helyzet kedvez annak, hogy mi magunk is szabályozottabbak, összeszedettebbek, kontrolláltabbak legyünk és felismerjük azt, hogy mi a szerepünk egy fogaskerékként a társadalom egészének működésében.
A Bak Szaturnusz segíti az önmagunk feletti kontrollt, belső rendszerezettségünket, új struktúrák kialakítását, viszont gyakran kifejezetten kellemetlen körülményeket nyújt az élethez, ezáltal szívóssá nevel. Ugyanakkor megismerhetjük Kronoszt, az idő fogát, és azt, hogy az idő a világok elpusztítója, vagyis az idő az, ami a Földön a dolgok létrejöttének és elpusztulásának az érzékletét adja. Az idő, akár a saját időnk értékét másképp láthatjuk, szembenézhetünk azzal a ténnyel, hogy az időnk a legfontosabb értékünk az életben, amelyre egyszerűen vigyáznunk kell, és igyekezni a legjobb módon felhasználni. Ebből kapunk majd hathatós leckét 2020 első hónapjaiban.
A Bak csillagképes Szaturnusz alatt olyan témák kerülnek kíméletlenül terítékre, mint a kontroll és a túlzott kontroll, az elnyomott embercsoportok helyzete, a szegénység elleni küzdelem fontossága, az ellátórendszerek, közintézmények helyzete, az idős emberek és a nyugdíjrendszer rései, és a szociálisan hátrányos helyzetűek integrációjának lehetőségei. De meglepődhetünk a következő hónapokban az idővel, időszámítással, időutazással kapcsolatos kísérletekről szóló hírek kapcsán is. A jogrendszerek átalakulása miatt számíthatunk durva, hidegháborús politikai helyzetekre és diplomáciai kapcsolatok bontására, vas- és fémipar körüli eseményekre. A Szaturnusz ebben a régióban türelemre és lemondásra tanít bennünket, és összeszedettségre. A térdekre és a fogakra, csontokra nagyon kell vigyázni, mind edzések során, mind akár a jégen történő kisebb-nagyobb balesetek miatt.
Szaturnusz a Bakban egyébként a társadalmi beilleszkedést és együttműködést, míg a Vízöntőben márciustól inkább a lázadást és az egyén képviseletének lehetőségét erősíti. Egy szó, mint száz, ha van valami erős új szokás, rendszer, amit be szeretnénk vezetni az életünkbe, akkor ez az időszak kiváló az elhatározásra, és a következő két hónap az új szokás bevezetésére!

Azok a dolgok, amelyeket szilárd alapokra szeretnénk építeni, pl. egy vállalkozás, ház, szintén jól elkezdhetők ebben a két hónapban. Jogi és peres ügyekben pedig ne felejtsük el, az igazság mindig kiderül, rendezzük sorainkat ezen a téren is bátran.
Testi szinten, ebben az időszakban nagyon figyeljünk oda a térdekre, a fogakra és általában a csontjainkra. {idozito2}

KOS (márc. 21–ápr. 20.)
A Kos jegy szülötteire februárban pozitív szerelmi ügyek és fordulatokban gazdag romantikus időszak vár. Nagy kihívások elé néz viszont, ami a jövő tervezését, élete célját illeti. Munkában, szakmai és ezzel kapcsolatos jövőépítési tervekben most összeszedetten gondolkozik, alkalmas időszak ez a tervezésre, egy olyan céllal, amit véghez is tud vinni. Szervezze meg jól a munkaidejét, tanuljon, tegyen a jövőjéért. Márciusban erős munkahelyi konfliktus alakulhat ki, de ez hamar múló nehézséget ad csak. Munkája újratervezése hosszútávon is kiváló eredményeket fog nyújtani.
BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
Anyagilag, pénzügyileg jó lehetőségek várnak a Bika jegyűekre februárban. Rosszul alakulhat viszont egy külföldi munka, esetleg hamarabb fejeződik be a tervezettnél. Szintén nem kedvez ez az időszak a felsőfokú tanulmányoknak és a jogi ügyeknek. Így, ha lehetőségünk van, ez utóbbit halasszuk későbbre, egy kedvezőbb időszakra. A nehéz fordulat után viszont remek év vár a Bikákra 2020-ban, mind a sportban, mind a tanulmányokban, ha most odafigyel és jól szervezi, strukturálja a napirendjét, a mozgás ismét aktív szerepet játszik majd az életében.
IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Végre kedvező időszak jön anyagiak tekintetében az Ikrek számára, és egy külföldi út is szóba jöhet. Zavarosak viszont a hivatással kapcsolatos céljai, jöhet egy bizonytalan munkahelyi ajánlat, vagy kommunikációs zavarok a mostani munkahelyen, ami feszültségeket okoz februárban. Egészségügyileg sem ez lesz ez az év legjobb része az évnek az Ikrek számára. Figyeljen a fogaira, a mentális túlterhelésre, túlpörgésére. Remek időszak lehet rendbe tenni, renoválni egészségét és mentális állapotát is.
RÁK (jún. 22–júl. 22.)
Izgalmas hónap elé néznek a Rák jegy szülöttei. Magánéletben kihívásokkal teli 2020 év eleje, de tekintsenek rá úgy, mint lehetőségre a kapcsolat rendbetételére, megújítására. Tervezzék meg, képzeljék el, hogyan szeretnék élni mindennapjaikat párjukkal, aztán pedig valósítsák meg ezt. A kapcsolati minőségi időhöz ugyanúgy tervezésre, strukturálásra van szükség. Munka területén minden a tervek szerint alakul, és kilátás van egy nagyszerű külföldi útra is. Ha a jegy szülötte tanít vagy előadások, prezentációk tartása a munkája része, akkor ez a hónap remek az újraszervezésre, strukturálásra ilyen téren is.
OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Egyrészt nagyszerű időszak elé néznek az Oroszlán jegy szülöttei, jó eséllyel egy kellemes külföldi úttal. Másrészt viszont mentálisan szorongók lehetnek ezekben a hónapokban, amin a napfény hiánya sem segít. Sokat álmodozik, képzeleg, lelkileg érzelmileg labilis időszak elé néz, olykor annyira elvarázsolt, mintha szerelmes lenne. A munkahelyén napi konfliktusok nehezítik a mindennapokat. A napi rutin kialakítsa és az egészség újraépítése jó cél lehet most, amelyhez megkapja Szaturnusz támogatását.
SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
Február végén, és márciusban számíthat vitákra a főnökével vagy autoritásokkal, vezetőkkel, esetleg gyerekeivel is lehet egy konfliktusosabb időszak. Ezen a területen több nehézségre számíthat a Szűz jegy szülötte ebben az időszakban. Amiből erőt meríthet: a pihenés, a hobbijával való foglalkozás, vagyis most meg kellene tanulnia egy kicsit lazítani. 2020 elején jó lehetőséget kap ezeket átgondolni, jól felépíteni, betervezni a heti, napi rutinba, vagyis fontos lenne, hogy naptárja ne csak munkával, hanem pihentető elemekkel is tele legyen. A szerelmi élete viszont boldog, kiegyensúlyozott lesz ebben az időszakban.
MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
Nagyszerű hónapok várnak a Mérleg jegy szülötteire a szerelmi élet tekintetében és a munkában egyaránt. Nagyszerű lehetőségek és kreatív ötletek segítik munkájában is. Ezeket érdemes lenne külön naplóba feljegyezni, ötlettárat vezetni és megvalósíthatóság szerint strukturálni előremutató meglátásaikat. Sok kihívásra számíthatnak viszont otthon, a családjuk körében, illetve ingatlannal kapcsolatos, lakáseladás-vétel körüli probléma is várható, ami szintén nagy vitákat generálhat otthon. Allergiás panaszok okozhatnak némi nehézséget egészségükben.
SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
Családi- vagy testvérek közötti és rokoni nehézségekre, konfliktusokra számíthat a jegy szülötte a következő hónapokban. Viták és váratlan terhek várhatóak egy utazás körül is. Érdemes ellátogatnia valamely vallás szent helyeire, ahol lelki megnyugvást talál. A munkában viszont sikerek elé néz és a gyerekekben is sok örömet lelhet.
Szervezze újra, tudatosan a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, illetve figyeljen a sportra. Ha eddig ez kimaradt volna, ideje elkezdeni! A Skorpiónak nagyon hasznos lehet, ha az idei évre betervez egy nagyobb utazást, amikor elvonul a világtól, „lemegy a térképről”. Ez akkor lesz a leghasznosabb, ha egy spirituális helyet keres fel.
NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
Különösen hajlamos a konfrontációra most a Nyilas jegy szülötte. Mindenféle viták és nehézségek, bizonytalanságok jellemzik a következő két hónapot, lakás, otthon, pénz, vagyon témákban. Az életét anyagilag kell most rendbe tennie, illetve az étkezési szokások megreformálása is időszerű. Nem lehet tovább halogatni! Mindkettőre készítsen körültekintő terveket, ez segíteni fog! Vigyázzon epéjére, májára, és próbáljon minél több bioélelmiszert fogyasztani.
BAK (dec.22–jan.20.)
Nehéz, kihívásokkal teli időszak ez a Bakok számára. A sok káros bolygó mind hatással van rá ebben az időszakban, de mellettük azért feltűnik az égi jótevő, a Jupiter is, ami segít átvészelni a nehézségeket. Hatására lesznek jó karrierlehetőségek és olyan előremutató szakmai ajánlatok, amelyek az ő személyes életét fejlesztik, beleértve az önismeretet is. 2020 végére teljesen kicserélődik a Bak, mondhatni új ember lesz, nagy önismereti fejlődéssel a háta mögött. A szerelmi életétben és otthonában öröm és szerencse éri, ez mindig erőt adhat az élet más területén érkező kemény kihívásokra is.
VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
Február még könnyebb, de március már mentálisan örlődősebb időszak lesz a Vízöntők számára. Azt mondhatnánk, a Vízöntőnek most konkrétan túlpörög az agyi működése. Ha külföldre utazik, ott számítson kellemetlenségekre, ha külföldre költözést tervez, ezt semmiképp ne márciusban valósítsa meg, hanem várjon vele legalább április közepéig!
Ha kereskedelemmel foglalkozik, számítson bizonytalan helyzetekre, de a rövid ideig tartó nehézség végül anyagilag jól végződik. Fontos most, hogy lefoglalja az elméjét, meditáljon, foglalkozzon spirituális önismerettel, olvasson, tanuljon, máskülönben kicsúsznak a dolgok a kezéből. Így tud változtatni rajta.
HALAK (febr. 20–márc. 20.)
Kreatív időszak elé néznek a Halak jegy szülöttei, főleg március lesz örömteli és alkalmas az önfejlesztésre. Viszont tanulmányai terén néha nem tudja, merre fejlessze magát tovább…
Anyagilag nagyon jó időszak elé néz, de pont ezen a téren meg kell tanulnia magát strukturálni, kiadásait megtervezni és pénzügyeit tudatosan alakítani. Tervezzen, legyen heti, havi és éves pénzügyi terve, és tartsa is ehhez magát. Márciusban kis munkahelyi viták okozhatnak bosszúságot, amelyek születésnapja után szerencsére feledésbe merülnek.