szex1

Forró pillantások, bensőséges érintések és végül egy elképesztő csúcspont. Amikor benne vagy, valószínűleg nem jut eszedbe a vérnyomásod, ugye? Pedig mennyi minden történik benned, hogy a csúcsra érj!

A szex az egész testre hatással van, egészen elképesztő, hogy milyen változásokat, folyamatokat indít be. Amikor a párod szemébe nézel, nem is gondolod, mi következik!
Szeretünk egymással összebújni, és szerencsére a hormonjaink, a szervezetünk is gondoskodik róla, hogy élvezzük az élményt, és az még az egészségünknek is jót tegyen! Mintha a legelső pillanattól kezdve mozgásba lendülne egy olyan gépezet, amelynek hatására egy sor fiziológiás változás gondoskodik róla, hogy a lehető legjobbá varázsolja a következő perceket. A szakértők szerint a folyamat négy, egymást követő fázisból áll, ami már a gondolat felmerülésénél elkezdődik, és egészen végig tart. Természetesen vannak kisebb különbségek abban, hogy milyen testi változások következnek be, de a lényeg mindig ugyanaz: jó lesz neked! {idozito}

1. fázis: a vágy
A vágy fázisa az, amikor megszületik a gondolat, majd azt érzed, tényleg vágysz a szexre.
A vágy megszületése tehát a reakciók kezdete, amit az magyarázhat, hogy a szexre lelkileg és fizikailag is készen kell állnunk. Ez a „készültségi állapot” azonban egészen másként jelenhet meg a férfiak és a nők esetében. Az a mindent elsöprő, hirtelen jelentkező szexuális megkívánás, amit a filmekben a nők éreznek, amikor a férfi ruháját egy pillantás hatására elkezdik letépni, leginkább csak egy kapcsolat elején van jelen. Ilyenkor mintha egy sor dominó borulna fel, úgy következnek egymás után a lépések. De olyan is van, aki ezt a fajta vihart nem tapasztalja meg soha, és természetesen ezzel sincs gond. Számukra a reakció nem kevésbé intenzív, de a kiinduláshoz szükségük van egy első lépésre, arra, hogy elkezdődjön valami.
Mi történik ebben a fázisban?
• Felgyorsul a szívverés és a légzés üteme
• Úgy érzed, a bőröd átforrósodik, kipirul egyes helyeken, például a mellkasodon és a hátadon
• A tested olyan anyagot választ ki, aminek hatására a nemi szervek vérellátása megnő
• A felfokozott vérkeringés hatására a hüvely kissé kitágul, hogy megkönnyítse a behatolást. Szintén a fokozottabb vérkeringés az oka, hogy a csikló érzékenyebbé, a hüvely nedvessé válik.
• A vérkeringés természetesen máshol is felpörög, ez teszi érzékenyebbé a mellet is. Mivel ez egy folyamat, lehet, hogy amit először kellemetlennek érzel, később kifejezetten jólesik majd.
• Még ebben a fázisban az izmaid érzékelhetően feszesebbé válnak, már az orgazmusra készülve

2. fázis: az orgazmus felé
Ezt a szakaszt a szex platójának is hívják, és önmagában is igencsak élvezetes lehet. Ilyenkor minden, ami eddig történt folytatódik és fokozódik, de további reakciók fokozzák az érzéseket.
Mi történik ebben a fázisban?
• Az agy egyes részein fokozódik a neurológiai aktivitás
• Általában ez az a pillanat, amikor el tudsz végre szakadni a mindennapok problémáitól és nyomasztó gondolataitól, és így lehetőséged lesz a teljes elengedésre és az orgazmus elérésére.
• A hüvely egyre inkább készen áll a behatolásra, és az izmaid is egyre inkább tónusba kerülnek. Az ekkor bekövetkező spontán izomösszehúzódások a kezedben, lábadban, arcodon is megjelenhetnek.
• A csikló még érzékenyebbé válik.

szex23. fázis: orgazmus
Ahogy láthattad, a szex akkor is igencsak jó érzés, ha nem éred el az orgazmust. A csúcspont elérése egyáltalán nem kötelező, és semmi baj nincs veled, ha nem mindig sikerül, hiszen ez nem verseny, nem teljesítménytúra! Ha mégis, az olyan, mintha egy igazi robbanás zajlana le benned.
Mi történik ebben a fázisban?
• A pulzus, a légzésszám, a vérnyomás megemelkedik, jobban, mint bármely más fázisban.
• A hormonok is csúcsra járnak, oxitocin termelődik, ami nem csak az örömérzetért felelős, de azért is, hogy a pároddal való kötődést fokozza.
• Az izmok igazán keményen összehúzódnak.
• Mivel ebben sem vagyunk egyformák, nem biztos, hogy ugyanúgy éljük meg a csúcsra érést, viszont általános élmény, hogy mintha minden feszültségünk egyszerűen elszállna utána. Ez lehet akár olyan erőteljes érzés is, mintha egyszerűen mindjárt elvesztenéd az eszméletedet!

4. fázis: levezetés (vagy újrakezdés?)
Mi történik a hatalmas csúcspont elérése után?
A fizikai funkciók szépen visszaállnak normálisra. Lehet, hogy elalszol, lehet, hogy csak összebújásra vágysz, de az sem kizárt, hogy újrakezditek, hiszen a nők képesek nagyon gyorsan újabb orgazmust elérni.