horiAz elmúlt és a mostani időszak nem könnyű senki számára. Felfordult világunkban a csillagok segítségét kértük, hogyan küzdhetünk meg a nehézségekkel.

2020 tavaszán egy, a középkor óta nem látott, feszült csillagállás szemtanúi lehettünk. A jó hír az, hogy május végére ezek a negatív hatások teljesen lecsengenek és júniustól egy sokkal szerencsésebb, békésebb időszak következik.
A nehézségek a Bak zodiákusban a kitartásunkat, szívósságunkat növelték, és arra is megtanítottak, hogy nem csak önmagunkra, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében embertársainkra is oda kell figyelnünk. Reméljük, hogy ezek után a fájó, mély leckék után kinyílunk a világra, és sokkal békésebben, szeretetben éljük majd mindennapjainkat. 2020 tavasza egészen biztosan világszerte emlékezetes lesz. Ahogy sejtettük is, társadalmi átrendeződést hozó időszak volt ez.
A nyár és a koraősz folyamán most már csak három planéta együtt mozgásával kell számolnunk. A Jupiter-Szaturnusz-Plútó hármasa közösen halad majd retrogád irányba, így főleg visszajátszásokat, lassításokat, kisebb kellemetlenségeket, a vírus terén kisebb visszafertőződéseket és főleg politikai, gazdasági nehézségeket adhat. De az ősz közepétől ezek az utóhatások is elmúlnak, és karácsonyra valóban minden rendeződhet. A Jupiter-Szaturnusz közeledése az újratervezésnek, az új, okos rendszerek, struktúrák kialakításának is kedvez. A két planéta végül pontosan a téli napfordulón fog húsz esztendő után ismét együttállni. Ez pedig bizonyosan kinyitja az online világot, megváltoztatja életünket, szociális berögződéseinket, szokásainkat, azt, hogy mit gondolunk értékesnek az életben, hogy milyen szabályokat fogadunk el és mi ellen lázadunk, és lemossa a felesleges berögződéseket. 2021-től nagyon szép, szeretetben és örömökben gazdag korszak elébe nézünk. {idozito}

Tedd hatékonyabbá az életed!
A pozitív változások eléréséért te is tehetsz. De vajon kinek min kell dolgoznia ahhoz, hogy sikeresebb legyen az élete 2020-ban és ezáltal előre léphessen a jövő évben?
FITT.TIPP: A napjegyed mellett, az ascendensed és a Hold jegyed még több információval szolgál! Jó olvasgatást!

KOS (márc. 21–ápr. 20.)
A Kosok számára a nyár munkahelyi és családi nehézségeket rejt. Főként a hivatásban lehetnek olyan kemény, csípős kommunikációs helyzetek és konfliktusok, ami után újra fogod értékelni, hogy hol, mikor és kinek szeretnél dolgozni. Az újrakezdés most erős belső munkával kezdődik, és egy komolyabb anyagi, pénzügyi transzformációval folytatódik. Új alapokra, forrásokra kell támaszkodnod, ez azonban meghozza az eredményt, és hosszútávú sikereket ad. Ezekben a hónapokban azonban kiváló anyagi lehetőségek vannak kibontakozóban életedben.
POZITÍV ÜZENETED: Gyorsasággal, erővel és kirobbanó energiával jutok túl a nehézségeken.

BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
A Bikák számára a nyár érzelmi és szerelmi fordulatokban és izgalmas magánéleti eseményekben bővelkedik majd. Noha a legtöbb esemény és aktív történés a munkahelyhez köthető, de az önismeret is kivételesen fontos szerepet kap majd. Akár munkahelyváltásra vagy egy új kinevezésre, feljebb lépésre is lehetőség lesz, az egyéni helyzettől, horoszkópképlettől függően. A Bikák most kis kényelemre és komfortra vágynak, jó lehet átalakítani most az otthonukat, lakóterüket vagy akár az étkezési szokásaikat. Kiváló pénzügyi lehetőségek koronázzák meg a koranyári időszakot.
POZITÍV ÜZENETED: Kitartásommal és logikus tervezéssel kerekedem felül a problémákon.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Az Ikreknek jogi problémákkal és egy tervezett utazás körüli komolyabb nehézségekkel kell számolniuk. A legjobb és legvalószínűbb lehetőség, hogy el kell halasztani egy fontos utazást, amire persze sajnos volt is példa az elmúlt időszakban kialakult járványügyi krízis miatt.
A sporttevékenységek során vigyázniuk kell egészségükre, izmaikra, ízületeikre. A mozgás terén és a pénzügyi életben a pozitív irányú fejlődéshez szükség lesz egy komolyabb lépésre és újratervezésre. Szerelmi örömökben vagy kalandban gazdag időszaknak következik, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy a tavaszi bezárkózás után kicsit kinyissunk a világ felé.
POZITÍV ÜZENETED: Mindenki másnál jobban alkalmazkodom és könnyebben túllendülök a nehézségeken.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
A nyár első felében alapvetően ködössé válhatnak a Rákok céljai és tervei, elsősorban azért, mert a párkapcsolata kerül mérlegre és komolyabb kihívásokkal kell szembenéznie e téren. Ezek a nehézségek, próbatételek azonban nem csak borsot törnek az orra alá, hanem meg is reformálják a kapcsolati életét, így a nyár közepére-végére, egy érzelmileg sokkal kiegyensúlyozottabb kapcsolatban találhatja magát. Karrierje és pénzügyi sikerei pedig magukért beszélnek majd. A korlátozások feloldása után a Rák leszel az egyik első, aki tengerhez vagy az óceán partjára utazik. Kalandra fel!
POZITÍV ÜZENETED: Az érzelmek megélésével és empátiával kimagasló lelki erőreteszek szert nehéz időkben.

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Az Oroszlánok számára elsősorban munkahelyi, a munkahelyen belül szakmai konfliktusok, valamint egészségügyi kihívások nehezíthetik a tavasz végét. Nagyon fontos, hogy most megreformálja étkezését, a teste teljes működését, az edzést is beleértve. Hosszútávú karriertervei és pénzügyi vágyai azonban most alapozódnak meg. Kommunikációsan erős időszakot zárhat, fontos téma lesz a szerepvállalás, szereplés a különféle közösségi felületeken és akár előadások tartása is. Kapcsolataiban szintén felértékelődik a kommunikáció szerepe, ami a feszültségek elkerülésének fontos eszköze lesz.
POZITÍV ÜZENETED: Átfogó, globális látásmódommal képes vagyok átlátni a nehézségeken, életkedvem pedig túljuttat minden problémán.

SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
A Szűz jegyűek számára nagyon érdekes időszak kezdődött el a tavasz folyamán és tart még a nyáron is, ez pedig a vezetéshez, hatalomhoz való viszonyt boncolgatja. Elképzelhető, hogy vezetőváltásban lesz része vagy akár az is felmerül, hogy egy bizonyos területen maga váljon vezetővé munkahelyén. Kollégáival azonban egy vitásabb, feszültebb időszak elé nézhet. Érdemes átértékelni a velük való kapcsolatát. Egy külföldi utazás pozitív irányba mozdítja előre életét. Mind a szerelmi életében, mind a munkában sikerekre számíthat a nyár elején.
POZITÍV ÜZENETED: Szorgalmammal és alapos elemző képességemmel minden helyzetet hatékonyan tudok kiértékelni és megoldani.

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
A Mérlegeknek a nyár eleje továbbra is a családi életben, otthonukban, gyökereik terén, vagy szüleikkel, rokonsággal kapcsolatban hozhat komoly kihívásokat. Most új alapokra helyezheti ezeket, mélyítheti a kommunikációt szeretteivel, miközben a munkában is új álmok és távlatok nyílnak számára, bár egyelőre csak a tervezés, ötletelés szintjén. Elképzelhető, hogy el kell engednie egy fájó, üres kapcsolatot, viszont egy utazáson keresztül új szerelemnek nézhet elébe. Gyermekeivel érdemes sok időt együtt tölteni, dinamikus programokat, kikapcsolódást keresni, de az is lehetséges, hogy néha kissé feszült viták is kialakulnak.
POZITÍV ÜZENETED: Képes vagyok lelki harmóniát és egyensúlyt teremteni, valamint békét minden kritikus helyzetben.

SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
A Skorpiók számára új dolgok tanulásába kezdeni a legfontosabb, amit most magukért tehetnek a nyár, majd az ősz folyamán. Ugyanakkor egy rövid, de élményekben gazdag utazás lehetősége is megfogalmazódik, ami azonban nem kivitelezhető azonnal. Pénzügyi téren ehhez szintén fontos lépéseket kell tenni, de a családi és szerelmi életben is fontos változások jönnek. Egy fájó kapcsolat lezárásának lehetősége, míg egy új, kibontakozóban lévő szerelmi kapcsolat reménye is felmerül. A legfontosabb mégis az, hogy meglegyen a kellő kezdeményezőképesség és bátorság ehhez az időszakhoz.
POZITÍV ÜZENETED: Emberfeletti kitartásommal nem csak túlélek, előnyt is kovácsolok minden nehéz élethelyzetből.

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
A Nyilas számára a nehéz tavaszi csillagállás után elsősorban az anyagi, pénzügyi dolgok rendbetétele lesz a fontos. Ha valamilyen súlyosabb kommunikációs konfliktusba keveredett, vagy akár a családban, esetleg édesapával, férjjel vannak kommunikációs konfliktusai, akkor egy kirobbanó szócsata után ezek rendezhetők. Az újrakezdésre elsősorban a pénzügyi élet terén lesz szükség, itt a munkafeladatok átrendezése is fontos lehet, de bevételei lassan növekedni fognak. Egy új, komoly szerelem is kibontakozóban van.
POZITÍV ÜZENETED: A győzelemre való fókuszommal, hosszútávú célokkal és rugalmasságommal átlendülök minden problémán az életben.

BAK (dec.22–jan.20.)
Az elmúlt tavasz és a nyár talán a Bakok számára jár a legtöbb kihívással. Elsősorban önmagukkal, személyiségükkel, az élethez való hozzáállásukkal kell megbirkózniuk és emiatt mondhatjuk, hogy az egész életüket, a társadalmi szerepvállalásukat kell újratervezni. Beleértve a párkapcsolatot is, ami most feszült és gyúlékony terület lehet. Pénzügyi, anyagi és ingatlanbefektetések terén jó időszak következik, amit érdemes kihasználni, de tartózkodva a kockázatos befektetésektől. Gyermekáldás és munkahelyi kinevezés is gazdagíthatja a nyár eleji időszakot.
POZITÍV ÜZENETED: Szívósságommal és kitartásommal szinte alig érintenek meg az élet legsúlyosabb nehézségei.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
A Vízöntők számára a tavasz második fele és a nyár pénzügyi, anyagi fordulatokat és bizonytalanságokat, aggodalmat hozhat. Ez az időszak arra tanít, hogyan fújjunk visszavonulót, ha szükséges. Megtanítja azt is, miként lehetséges menedzselni az érzelmeit, gondolatait, akár a különféle mentális túlpörgéseket, aggodalmakat. Egy kis bezárkózás vagy egy rövid zarándoklat most jót tenne. Érzelmi, szerelmi életében pozitív fejlemények és sok öröm, gyermekvállalás terén pedig kellemes meglepetések várhatnak.
POZITÍV ÜZENETED: Szellemi frissességemmel, rugalmasságommal és kitartásommal legyőzök minden nehézséget.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)
A Halak számára a nyár első fele a munkahelyen hozhat váratlan fordulatokat, akár változtatás lehetőségét is magában rejtve. A pénzügyi helyzetük kezdetben nem alakul jól, fordulatokban gazdag, de egy okos és tudatos döntésnek köszönhetően képesek lesznek rendbe tenni és előnyt kovácsolni mindabból, ami kezdetben hátránynak tűnik. Új szakma tanulásába is belefoghatnak a nyár legelején, átképezhetik magukat. Ebben az időszakban rengeteg edzésre és mozgásra lesz szükségük. Érzelmes, kreatív, kissé misztikus hangulatba kerülhetnek a következő hónapokban. Egy ingatlannal kapcsolatos ügylet nagyon jól alakulhat a nyár elején, kezelniük kell azonban a bennük dúló dühöt és feszültségeket, amik megmérgezhetik gondolataikat.
POZITÍV ÜZENETED: Szeretettel és kimagasló alkalmazkodó képességemmel minden problémás élethelyzeten biztosan túljutok.