rigo.andras Vége a bezártságnak, itt az ideje, hogy végre egy nagy levegőt vegyünk a szabadban! Együtt sportolhatunk, kirándulhatunk a barátokkal, a családdal. Adódik a kérdés, hogy hol? Számtalan ötletünk van!
A bezártság hosszú hetei után újra itt a lehetőség, hogy életre szóló kalandokkal gazdagodjunk Magyarországon, hiszen hazánk ismét tárt karokkal várja az utazni vágyókat. Aki teheti, induljon ismét útnak, barangoljon belföldön, keresse fel régen látott, kedvenc helyeit, vagy éppen fedezzen fel eddig ismeretlen, csodás és izgalmas úti célokat.

#itthonbiztonságos
Induljunk útnak itthon: a #maradjotthon után #maradjitthon!
Fedezzük fel hazánkat, ismerjük meg Magyarország csodáit!
A külföldi utazások helyett válasszuk a biztonságos és legalább annyira izgalmas belföldi úti célokat, amelyek csak ránk várnak. Láttad már a vadregényes gemenci erdőt? Eveztél a Szigetközben a vízi világot csodálva? Sétáltál ámulva a fertődi Esterházy-kastély termeiben? És a Tisza-tavat körbetekerted valaha a gyerekekkel? Élmények százai közül válogathatsz itthon, legyen szó egy relaxáló wellnessről a Makói Hagymatikum gyógyfürdőben, egy kellemes bortúráról Szekszárd szőlőtőkéi közt vagy madárlesről a Hortobágyi Nemzeti Park romantikus végtelenségében.

FITT TIPPJEINK HAZAI KALANDOZÁSHOZ
Egész évben Balaton
De legalábbis Balaton-felvidék! Keresd fel kedvenc tavunkat, ha aktív pihenésre vágysz.
https://fitt.info/outdoor-sportok/item/3814-egesz-evben-balaton

Hétrétország varázsa
Gyalog vagy kerékpáron: járd be az ország legnyugatibb csücskét, az Őrséget, ahol a szelíd lankák és a gyönyörű falvak között egy-egy tó is megbújik. Válogass túrajavaslatainkból!
https://fitt.info/outdoor-sportok/item/3306-h%C3%A9tr%C3%A9torsz%C3%A1g-var%C3%A1zsa

Két keréken Budapest környékén
Közlekedési eszköz, szabadidős tevékenység, sport és életforma: nem más ez, mint a bicikli, ami nem csak a test karbantartásának, hanem az egészség megőrzésének is egyik legpraktikusabb módja. Próbáld ki te is olyan helyeken, ahol még nem jártál vele! A főváros környéki útvonalak változatos tájakon vezetnek, találunk is jó terepet országúti és hegyikerékpáros túrákra is.
https://fitt.info/outdoor-sportok/item/3302-k%C3%A9t-ker%C3%A9ken-budapest-k%C3%B6rny%C3%A9k%C3%A9n

További tippek és tanácsok:
csodasmagyarorszag.hu

BIZTONSÁGOS UTAZÁS
A veszélyhelyzet elmúltával továbbra is érdemes a legbiztonságosabb megoldást választani, és a még mindig bizonytalan külföldi utazások helyett az gondtalan kikapcsolódást ígérő hazai úti célokat előnyben részesíteni. Itthon kellő körültekintés mellett immár bátran tervezhetünk kisebb kirándulást vagy hosszabb nyaralást, erdei sétát és vízparti pihenést, kastélylátogatást vagy gasztrotúrát, hiszen nem telhet el nyár új élmények nélkül.
A Magyar Turisztikai Ügynökség hazánk legnagyobb mobilitási szolgáltatóival – MOL, MÁV-START, VOLÁNBUSZ – együttműködve biztosítja a legkisebb egészségügyi kockázattal járó utazás és a biztonságos kikapcsolódás lehetőségét minden utazni vágyó számára. Az átfogó higiénés intézkedések bevezetésének köszönhetően bárki, bátran, félelem nélkül útnak indulhat akár autóval, vonattal, vagy busszal szeretné elérni úti célját. De a megérkezés után sem kell egészségügyi kockázattól tartani. Az MTÜ mindenki számára elérhető Covid-kézikönyvei (https://mtu.gov.hu/cikkek/frissult-a-magyar-turisztikai-ugynokseg-covid-kezikonyve-1623) útmutatásul szolgálnak a szállásadók, fürdők és éttermek számára, hogy a vendégek maximális biztonság mellett, zavartalanul tölthessék szabadidejüket.
Természetesen továbbra is rendkívül fontos, hogy vigyázzunk egymásra és saját magunk és mások biztonsága érdekében betartsuk az alapvető biztonsági előírásokat!
Közösségi utazás során mindig viseljünk maszkot, vagy takarjuk el arcunkat kendővel vagy sállal! Gyakran mossuk meg, vagy fertőtlenítsük kezünket!
Tartsunk legalább 1,5 méter távolságot utastársainktól!

bagyo.aron MAGYARORSZÁG VISSZAVÁR!
A hazai úti célok meglátogatásakor szívélyes magyar vendégszeretettel várnak vissza minket azok a lelkes, munkájuk iránt elkötelezett emberek, akiknek a turizmus, a vendéglátás életre szóló hivatás.
Éppen ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség mostani belföldi kampányának modellek helyett hétköznapi, a turizmusban dolgozó emberek a főszereplői.
Akik a vízpartokon várnak
Biztonságunkról idén is képzett vízimentők gondoskodnak a vízpartokon. Ismerj meg közülük kettőt!
VERESS VIRÁG
Veress Virág 22 éves, azóta dolgozik vízimentőként, mióta nagykorú lett. Az emberek segítésére tette fel az életét: fogorvosnak tanul, és „szabadidejében” őrködik az emberek biztonsága felett. Lételeme a mozgás, a sport, és imádja a vízimentős csapatot, amelyben dolgozik.

BAGYÓ ÁRON
Bagyó Áron 25 éves, családi hagyományt visz tovább a vízimentéssel, hiszen édesapja is ezt csinálja, és bár sosem erőltették, ő mégis megszerette. Itt érzi igazán elemében magát. Sürgősségi mentőhajón is dolgozik, zátonyra futott hajók, eltűnt személyek keresése is a specialitásai közé tartozik. A Testnevelési Egyetem hallgatója.

Támogatott tartalom (x)