A fővárostól szinte csak egy ugrásnyira van az a csúcs, ami már több mint száz éve a környék egyik kedvenc helye. Kevés alkalmasabb pont van egy egynapos túrához.

Célpont: Dobogókő
Dobogókő Budapesthez nagyon közel található, ez a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja 699 méteres magasságával. A Pilisszentkereszt melletti csúcs és környéke már a XIX. század óta ismert és kedvelt kiránduló- és nyaralóhely. Előnye, hogy nagyon könnyen megközelíthető, jó parkolási lehetőségekkel is rendelkezik, és számtalan túraút érinti. A csúcs közelében üdülőterület épült, de a kilátóba felmászva a csodálatos panoráma abszolút kárpótol a kissé lerobbant infrastruktúráért.
Érdekesség: sokak szerint a csúcs a nevét onnan kapta, hogy itt dobog a Föld szíve

Rövid, könnyű kirándulás
A hegy északi oldalán futó Thirring-körút a leglátványosabb óriásszikla-formációk között vezet. A 2,3 kilométeres távra egy órát érdemes tervezni, mert bár bárki számára bejárható, mégiscsak 133 méter szintkülönbséget kell közben leküzdeni, és nem árt a lábunk elé is nézni a helyenkénti meredekek mellett. A fővárosi turisztika egyik alapítójáról elnevezett útvonal mentén a hatalmas sziklák és a minden pontról mást mutató panoráma igazi látványosságokat ígérnek.

Komolyabb túra
A Visegrádi-hegység esszenciája nevet viseli az a hatórás, több mint tizenöt kilométeres túra, amelynek bejárása során szinte minden látványos pontot érinthetünk. A körtúra útvonala a Dobogókő panorámáját, a Vadálló-kövek páratlan sziklagerincét, a Rám-szakadék vízesésekben gazdag szurdokát is bejárja. A lábizmokat nem árt felkészíteni, mivel több, mint 700 méteres szintkülönbséget kell legyőzni fel- és le.

www.csodasmagyarorszag.hu

A megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával jött létre.
(x) Támogatott tartalom

magyarorszag logo with slogan color invers