A Balaton-felvidék valóban kimeríthetetlen tárháza a gyönyörű látnivalóknak, a számtalan, nemrégiben megújult kilátóból elképesztő panoráma tárul elénk. Kettőt is könnyen elérhetünk például Nagymezőről.

Célpont: Nagymező
Nagymező a Keszthelyi-hegység egyik legjobban kiépített és legnépszerűbb kirándulóhelye. A szalonnasütő helyek és piknikasztalok mellett focipálya és esőbeálló is gondoskodik az erre járók szórakozásáról és védelméről. A Gyenesdiás mellett található terület autóval könnyedén elérhető, parkolóhely is van bőven. Tömegközlekedéstől kicsit azért sétálni kell, hogy idejussunk. Ez is megéri azonban, mert erről a pontról könnyen elérhető két kilátó is: a Festetics és a Berzsenyi.
Érdekesség: a Nagymezőről induló 1300 méter hosszú erdei tornapálya

festeticskilato nagymezo 20Rövid, könnyű kirándulás
Ki ne akarná meglátogatni a Vadlányokat? Nagyjából másfél óra, kicsit több mint öt kilométer és 160 méter szint megtétele kell ehhez a könnyű sétához, amely során az egykor itt hullámzó Tethys-óceánnal és Pannon-tóval is megismerkedhetnek a kirándulók. A körtúra igazi geológiai érdekességeket tartogat, és érinti a Vadlány-dombot és Vadlány-likat.

Komolyabb túra
Szintén könnyű kirándulás, de kicsivel hosszabb a háromórás, több mint tizenegy kilométeres Nagymező-Büdöskút kör. A Keszthelyi-hegység délnyugati része jól megismerhető a Berzsenyi- és a Padkűi-kilátó, valamint a Büdöskúti arborétum és a vadászház érintésével haladó vándorláson. A 272 méter szint legyőzése mellett érdemes a kilátókba is felmenni, innen tiszta időben még a Mecsek is látszik!

www.csodasmagyarorszag.hu

A megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával jött létre.
(x) Támogatott tartalom

magyarorszag logo with slogan color invers