Már majdnem a csúcson! Az ikonikus szállodával és mindenre felkészített turistacentrummal Galyatető az Északi-középhegység egyik legszebb és legjobban megközelíthető pontja, ahonnan számtalan kirándulást tehetünk.

Célpont: Galyatető
964 méter – már majdnem ezer. Ilyen magas Magyarország harmadik legmagasabb csúcsa, Galyatető, amelyet a Mátrában találunk. A Mátraszentimréhez tartozó terület igazi nyaralóövezet, ahol kilátó, turistacentrum és más kiszolgáló létesítmények is várják a vándorokat. A hely autóval is jól megközelíthető, parkolót is talál az, aki ezt választaná kiindulópontként a Mátra megismeréséhez.
Érdekesség: a 30 méter magas kilátóról tiszta időben még Budapest is látszik

galyatető 14Rövid, könnyű kirándulás
Kis körtúrát tehetünk a kilátó környékén, ha könnyű kirándulásra vágyunk. A kicsit több mint öt kilométerre kevesebb, mint két órát érdemes szánni, de készüljünk, 230 méter szintet kell leküzdenünk, hiszen mégiscsak hegytetőn vagyunk. A kis kör bükkösökben halad, meglátogat egy forrást és egy vár helyét, és közben nem ereszkedik túl mélyre a Mátra északi oldalán.

Komolyabb túra
Természetesen rengeteg lehetőség van arra, hogy hosszabb, nagyobb kihívást tartogató kirándulásra induljunk a Mátrában. Jó választás a Galyatető-Mátraalmás körtúra, ami a meredek szakaszok miatt viszonylag kemény izommunkát igényel. A tetőről kiindulva az északi oldalon jut el Mátraalmásra, majd felfelé egy másik útvonalon, az ország legmagasabb várhelyét érintve tér vissza. A túra 8,2 km hosszú, majdnem három órát vesz igénybe és 450 méter szintet kell legyőzni közben: le és fel.

www.csodasmagyarorszag.hu

A megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával jött létre.
(x) Támogatott tartalom

magyarorszag logo with slogan color invers