A Mátra sokkal több a Kékestetőnél. Itt található például a Sas-kő, amelyről még a tériszonyosoknak is megéri lenézni!

Célpont: Sas-kő
A 898 méter magas csúcson egy kőből rakott kilátópont azonosítja, hol is járunk. A hegy keleti gerincén olyan pontra érkezik itt a vándor, ahol a keskeny sziklaperem miatt különösen intenzívnek érzi a magasság érzését. A csúcs megközelítése során ráadásul látványos vulkáni alakzatokban is gyönyörködhetünk.
Érdekesség: innen néhány méteren belül az Alföld és a Kárpátok is látszik

saskő 8Rövid, könnyű kirándulás
Magyarország legmagasabb pontjáról, a Kékesről igazi csúcstúrát tehetünk. A kör a Kékesen kezdődik, majd érinti a Sas-kő kilátóját, az Erzsébet-szikláat, a Disznó-kőt és a Sárkányos-kilátóhelyet is. A 10,7 kilométer megtételéhez nagyjából négy óra szükséges, és a leküzdendő szint majdnem hatszáz méter. A különböző pontokról nyíló csodálatos panoráma miatt azonban megéri minden lépés!

Komolyabb túra
Az edzettebb és bevállalósabb turisták számára örök élmény lesz az a 19 kilométeres, nagyjából hétórás túra, amelynek során a Keleti-Mátra csúcsain tehetnek gerinctúrát. A Sirokról induló, a Kékestetőn végződő kirándulás során talán a legszebb útvonalon érjük el a csúcsot, és az egyik fontos állomás éppen a Sas-kő. Az izmokat azonban nem árt felkészíteni: a megmászandó szint felfelé majdnem másfél kilométer, lefelé pedig több, mint hatszáz. Ez egy igazi sportteljesítmény a Mátra csodálatos világában.

www.csodasmagyarorszag.hu

A megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával jött létre.
(x) Támogatott tartalom

magyarorszag logo with slogan color invers