A 2020-as esztendőről az asztrológusok előre megmondták, hogy valószínűleg egy igencsak súlyos év lesz. De mi jót várhatunk 2021-től?

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell értenünk, hogy a 20-as év lezárásaként, 2021 januárjában és februárjában egy végjátékot láthatunk, amely hasonlóan a tűzijátékok végéhez, nagyobb arzenált, szélesebb palettát vonultat majd fel.
Már december végétől érezhető lesz egy nyomasztó feszültség világunkban, amelynek elsődleges témája gazdasági természetű, vagyis főként a munkahelyek biztonsága, a tőzsde és a pénzügyi stabilitás kerül majd fókuszba. A másik oldalról viszont Vízöntő halmozódásnak nézünk elébe, ami egészen konkrétan egy teljeskörű társadalmi megújulás első lépcsőfokát jelenti. Már most kinyílik társadalmunk a fejlett technológiák felé, számos technikai újítást jelentenek be, tudományos felfedezések egész kavalkádját láthatjuk majd az év során. Online világunk egészen új dimenzióba lép, amelyben szinte önálló létformává válik a mesterséges intelligencia és a legtermészetesebb közvetítő közeg lesz az internet. A Vízöntő halmozódás az ember érdekét nézi majd, de a környezet védelmét is célul tűzi ki, valamint egy egészen új emberképet, ha úgy tetszik, egy új humanizmust és reneszánszt hoz, amely rövid időre anyagiasabb, érdekelvűbb lesz. {idozito3}
Január elejétől a Mars és az Uránusz bolygó elkezd közeledni egymás felé és nagyjából 2,5 hónapon át gyakrabban hoz majd technikai, műszaki nehézségeket, elektromos árammal kapcsolatos bajokat, földrengéseket vagy légi szerencsétlenségeket, fordulatokat az orvoslásban, gyógyászatban és erős lázadó energiákat, erős indulatokat, robbanékonyságot a különféle társadalmi csoportok között. Tüntetéseknek lehetünk szemtanúi a világban. Ez az állás január 21-én tetőzik, az ekörüli napokban kifejezetten vigyázni kell a repülőutakkal és geológiai jelenségekkel, de ezek feszült napok lehetnek háború szélén álló területek számára is, ahol elég egyetlen hajszálnyi nézeteltérés a krízis beindulásához.
Január végén és februárban Vízönző halmozódást tapasztalunk, amely a szent vizesedény, vagyis a vallásos zarándoklatok és megtisztulás szimbóluma. Ezt az időszakot érdemes majd különféle tisztítókúrákkal, kisebb böjtökkel tölteni, de akár egy zarándoklatra is érdemes elmenni. A megtisztulás a Föld számára mindig nehéz, sokszor konfliktusos állapotokból jön létre, pl. országok közötti ellentétekből. Februárban ez a halmozódás már a Sravana csillagképben áll be, ami által nagyon fontos lesz az, hogy kire, mire hallgatunk, hallgat akár az egész emberiség, hogy milyen ingerek, információk alapján hozunk döntéseket. Valóban meg kell majd válogatnunk, hogy kit hallunk meg. A bolygók ugyanakkor elhagyják a győzedelmes csillagképeket, ezért sejthető, hogy egy februári tetőzés után a világ szépen lassan felülkerekedik a koronavírus adta világválságon és problémán.
Márciusban még a Kála szarpa jóga egyensúlytalanságában, bizonytalan energiáiban őrlődhetünk, de a hónap végére gyakorlatilag az egész égbolt egy békésebb arcát mutatja, áprilisban már egészen erőre kaphat az emberiség, beindulnak jobban a gazdasági vállalkozások és erősödik az általános jólét. Ennek azonban fontos feltétele, hogy december vége és március 5. között ne kezdjünk semmilyen végletes, hosszútávú negatív tevékenységbe. (Pl. ezekben a hónapokban megkezdett országok közötti háborús konfliktusok a világ forró pontjain akár évekre is elhúzódhatnak.)
Az év folyamán, később a Jupiter már belép egy rövid időre a Halak zodiákusba, amely saját területe, és általános jólélet, vallások közötti békességet, harmonikus időszakot ígér, 2022 elején pedig már konkrétan a Halak csillagkép részét is eléri. Ekkor elkezdődik egy kifejezetten harmonikus, bizakodó, empatikus, az emberek egymás közötti szeretetét és a gondoskodást növelő időszak.
Az év során szemtanúi lehetünk különféle ideológiai ellentéteknek, különösen a liberális eszmeiség és a kontroll alapú, abszolutista, erőelvű vezetés egymásnak feszülésének. Számos új szabályt, törvényt vezetnek majd be szerte a világon, amelyek bár az emberek érdekét szolgálják, mégis erősen szabályozott, kontrollált kereteket biztosítanak majd. Az embereknek, a népnek azonban ez ellenére lehet, ők inkább az életörömöt, az élvezeteket, az „élj a pillanatnak” elvét választanák.
Ami a szerelmet és az érzelmeket illeti, most a szeretetnek kisebb tere lesz, inkább a számítás, az érdekelvűség vezérelheti – sajnos – az emberi kapcsolatokat. Nagyon sokan feléleszthetik régi kapcsolataikat, jellemző lehet a féltékenység és az olyan tabuk ledöntése, mint a párkapcsolat nagyobb korkülönbséggel a nők javára.
Január 11 -26. és február 7-21. közötti időszakok lesznek kritikusak, áprilistól egy kedvező, épülést segítő csillagállás veszi kezdetét. Az emberiség sikeresen túljutott az elmúlt évszázadok legnagyobb próbatételén, hangulatban és technikai újításokban viszont a ’60-as években érezhetjük magunkat.

Nem árt tudnunk, hogy a csillagok állása mellett legalább 50%-ban a gondolkodásmódunk, pozitív vagy negatív beállítottságunk határozza meg, hogy mi történik velünk, hiszen a hitrendszerünkből fakadó cselekvéseinkre adott válaszreakció, egyfajta tükörkép az, amit fizikai világunkból látunk, vagyis amit valóságként élünk meg.  

A ’21-es év feltárásához az aszcendens jegye, a Hold jegye és a napjegy szerinti leírást is érdemes elolvasni!

a metallic Golden figure of the sun and gold glittering stars on a gold sheet of foil paperKOS (márc. 21–ápr. 20.)
Kedves Kos! Annak ellenére, hogy néha izgulsz, félsz vagy akár egészen szorongásos állapotokat élsz meg, most valahogy kikapcsolod a félelmeidet és padlógázt nyomsz. Elkezded módszeresen, lépésről lépésre átalakítani az életed. Sokkal több mozgást, sportot építesz be az életedbe, és erre szükséged is lesz, hogy ne a szavak szintjén konfrontálódj az emberekkel, hanem nyugodt fejjel a céljaidra tudj fókuszálni. Egészen komoly szakmai sikerek előtt állsz a 2021-es évben, komolyabb hivatásváltás és végül anyagi, pénzügyi fejlődés kíséri majd lépéseidet. Bár a gyermekeid körül néha feszültségek várhatók, mégis nagyon sok minőségi időt töltesz majd velük, ha pedig nincs még gyermeked, akkor ez az év lehet számodra a babavárás csodálatos időszaka. Mindenesetre még a családtervezés is egyfajta karrierépítés mellett zajlik majd le, hiszen most nem csak egy területére figyelsz az életnek. Korábbi külföldi terveidet most kissé takarékra teheted, viszont külföldön élő barátaiddal online szorosabbra fűzheted a kapcsolatot.

BIKA (ápr. 21–máj. 20.)
Kedves Bika! 2021. számodra is a szakmai sikerek, előrelépések, a bátor kiteljesedés időszaka lesz. Komolyabb szakmai átalakulás, transzformáció várható, jó eséllyel egészen új területen próbálod ki magad vagy szervesen átalakul munkaköröd, feladatvégzésed. Annak ellenére, hogy 2020 a lezárások éve volt, ’21-ben már több külföldi utazásban is részed lehet, különösen az év második felében. Ez az esztendő kedvez ugyanakkor a családi boldogságnak, családalapításnak, gyermekáldásnak, érzelmi kiteljesedésnek, de ingatlanod körül is bővülés, jobb anyagi körülmények várhatók. Nagyon vigyáznod kell viszont arra, hogy az év során kapsz majd teszteket, próbatételeket is, ilyen lehet például egy titkos szerelem vagy érzelmi viszony. A túlságosan sok, belül pörgő gondolat, túlagyalás, túlpörgés néha nem hagy majd aludni, különösen az év első szakaszában, valamint figyelned kell majd a húgyúti és a női szervek egészségére a veséktől a méhen át, a férfiaknál egészen a prosztatáig. Ha valamilyen peres ügyed volt, akkor ez most sikerrel és anyagi bővüléssel rendeződhet az év második felére.

IKREK (máj. 21–jún. 21.)
Kedves Ikrek! A 2021-es év nagyon sok belső bizonytalanságot, érzelmi próbatételt adhat, sokszor érezheted magad bezárva vagy tehetetlennek. Ez a hatás azonban nem tart sokáig, már az év első harmadában pozitív irányba lendülhetsz. Elsősorban egy érzelmi, magánéleti krízis okozhat nehézségeket, ami lehet korábbi lezáratlan szerelmi konfliktus, vagy ha jelenleg próbatétel alatt áll a kapcsolatod, akkor egy külső, harmadik személy képében kísérthet meg az illúzió madara. A legextrémebb esetekben ezek a krízisek most akár válással is végződhetnek, ezért nem árt tudni, hogy pontosan mit szeretnél elérni, mik a céljaid a pároddal, társaddal. Ha menteni szeretnéd a kapcsolatot, akkor az őszinteség és a szeretet teljes kifejezése lehet a megoldás, amire egyébként neked is nagyon nagy szükséged lenne. Nem érdemes a kelleténél jobban túlpörögni mentálisan az eseményeket, helyzeteket, a kellemetlen kapcsolatok lezárása vagy rendbetétele után az év második felében már akár esküvőre vagy legalább egy újabb boldog szerelemre is sor kerülhet, majd a várva várt szakmai, munkahelyi fejlődés is megérkezik. A külföldi utazások, vagy ha képes vagy szívvel őszintén belépni egy szent, szakrális helyre, templomba, akkor ezek az élmények most teljességgel megváloztathatják az életedet.

RÁK (jún. 22–júl. 22.)
Kedves Rák! Egy régi, fájó kapcsolat érzelmi elengedése után végre most kinyílik a világ, és egy új és teljes párkapcsolat lehetősége nyílik meg előtted. Ez leginkább az év második felében, illetve 2022-ben tud stabilizálódni, de már most reményt és örömet jelenthet számodra. A munkádban a sok küzdelem és erőfeszítés eredménye alapvetően egy jelentéktelennek nem mondható anyagi fejlődés, elismerés és kellemesebb munkakörnyezet, noha a női kollégákkal azért előfordulhatnak nehézségek, összezördülések a mindennapi munka során, ami megviselhet az év folyamán. 2021 az az év is, amikor álmokat szőhetsz és művészeti téren is kibontakozhatsz, mindenképpen érdemes a szép esztétikuma és a spirituális élet jelentőségteljes magasságai felé kacsintgatnod. Vagyis mind a belső önismeretben, mind az alkotóművészeteben elmélyedni és erőt meríteni belőle. A jövő most még zavaros lehet, de okos tervezéssel, és azzal, hogy az álmaidat kézzelfogható célokká teszed, valami egészen nagyszerű van születőben 2021-ben!

OROSZLÁN (júl. 23–aug. 22.)
Kedves Oroszlán! 2021 a tettek éve lesz, főként munkában és karrierben, az emberiség szolgálatában, a közösség és a családok segítésében lehet nagy szereped. Egészen biztosan óriási eredményeket érsz majd el, hiszen most fantasztikus erőfeszítésre vagy képes. Noha szakmai sikereidben lesz némi üröm is, ennek oka lehet egy visszahúzó erejű főnök, egy olyan munkahelyi kolléga vagy vezető, aki nem tudja értékelni törekvéseidet, aki blokkol, esetleg irigy rád. Ha sikerül megbékélni ezekkel a személyekkel, akkor azonban már semmi sem tarthat vissza, hogy előre lépj a ranglétrán és mind anyagilag, mind elismerésben ritka sikeres évet zárj. Az év második felében a magánélet is fontos szerepet kap majd, itt kifejezetten komoly, mély, érzelmes kapcsolatra kell számítani, ha régebb óta élsz tartós kapcsolatban, akkor is megújulásra számíthatsz. Azt ugyanakkor tudnod kell, hogy a kelleténél szenzitívebb lehetsz, jellemzőek lehetnek néha a szorongásos panaszok, vagy a lelki megbillenések. Nagyon figyelned kell a táplálkozásodra, ha pedig családalapítás előtt állsz, vagy bővítenétek a kis családot, jó, ha tudod, hogy gyermekáldásban is részesülhetsz a 2021-es évben, természetesen, ha ez a személyes képleteddel is egybemutat.

SZŰZ (aug. 23–szept. 21.)
Kedves Szűz! Bár az érzelmi bizonytalanságok, akár az önbizalomhiány hosszan elkísérnek az életed folyamán, most mégis egy igazi vízválasztóhoz érkezel a sorsodban. Egyik ilyen vízválasztó elem lesz, hogy jó eséllyel komolyabb szakmai elismerésben és előléptetésben részesülsz, vagy ha szükséges, jobb munkahely vizeire evezel, hogy kibontakoztathasd képességeidet. Ez anyagi megbecsüléssel, szakmai fejlődéssel és alapvetően sok felelősséggel is együtt jár majd. Egyéni vállalkozóként is jó eredményeket érhetsz el, de most mégis leginkább egy cégen belül, másokkal együttműködve tudnál fejlődni. Azok a Szűz jegyű személyek, akik viszont nem a karrierben látják a jövőt, csodálatos évet kezdhetnek a családalapítás, házvásárlás, babavárás terén. Egy igazán ízig-vérig romantikus szerelem és egy fordulatos, hirtelen lehetőségként érkező utazás is feldobja majd a 2021-es évet. Légy nyitott a fordulatokra, mert ez az év nem a szürkeségről szól majd, a végére pedig kifejezetten büszke leszel magadra. Az alvással néha gondok lehetnek, érdemes elsajátítanod egy feszültségoldó technikát, pl. az autogén tréninget.

MÉRLEG (szept. 23–okt. 22.)
Kedves Mérleg! Ez az év leginkább az otthonod körüli átalakulások éve lesz. 2021 folyamán lehetőséged van lakásvásárlásra, de vigyáznod kell a hitelekkel. A bizonytalan szerződésekkel járó ügyletekkel is legyél nagyon körültekintő, nehogy túlzott kiadásba verd magad. Alapvetően anyagi bőségben és bővülésben lehet részed, de a kiadás oldalon is lesz majd elegendő elem. 2021-ben lehetőséged lesz kisebb, rövidebb utazásokra, olyan időszakra a munkában, amikor esetleg ingáznod kell, de költözésre is, valamint földvásárlással kapcsolatos szerződési ügyletekre. A családban néha vitáknak vagy nézeteltéréseknek lehetsz a részese, de a párkapcsolat terén is érdemes felkészülni olyan időszakokra, amikor erős kifejezésekkel illetitek majd egymást egy bizonytalanabb helyzetben. Itt azonban forró szenvedélyre és szeremre is számíthatsz, így az ürömben legalább annyi öröm is lesz. Egy váratlan, bizonytalan, nehezen megfejthető, feltárható kisebb betegségre is van némi kilátás. Bármilyen szokatlan tünet esetén mindenképpen azonnal fordulj orvoshoz! Ez azonban nem fogja beárnyékolni a sikeres, bőséges évet.

SKORPIÓ (okt. 23–nov. 21.)
Kedves Skorpió! Számodra 2021 két nagyon fontos téma köré fog épülni, az egyik a pénzügyi és munkahelyi teendők lesznek. 2021-ben egészen új időszámítás kezdődhet az anyagiak terén. Egyik oldalról bőségnek, másik oldalról viszont erőteljes kiadásoknak nézel elébe. Itt az ideje, hogy felfedezd, mi az a hivatás, munka, amiből igazán jól tudsz keresni. Van valami, amit gyakorlatilag szinte előző életedből hozol magaddal, mint egy rejtett tehetség, képesség. Fedezd fel magadban ezeket a lehetőségeket és változtasd meg a sorsodat anyagi szempontból is. Ebben az esztendőben nagyon sokat fogsz utazni, nem csak rövidebb távra, hanem nagyobb tengerentúli utazásokra is érdemes készülni. Új tanulmányokba is kezdhetsz, új nyelveket és más érdekességeket tanulhatsz. Sőt, ebben az évben végre a mozgás is fontos szerepet kap az életedben, megtalálod végre azt a sportágat, amelyet valóban neked találtak ki, és amely egészségednek is hasznos. A munkádban, szakmában fordulatok várhatók, de továbbra is rengeteg munka és siker vár rád.

NYILAS (nov. 22–dec. 21.)
A Nyilasok számára a 2021-es év nagyon érdekes szerelmi, érzelmi fordulatot rejt. Elképzelhető egy meggyengülő kapcsolat lezárása, viszont egy igazi égből pottyant szerelem is, ahogy a Vénusz-Kétu találkozójából az sejthető. Számos rövid, de érdekes utazás is vár rád a következő évben, ezek 7-10 napnál nem hosszabb utazások különösen párás-nedves, misztikus országokba. A legnagyobb kihívás a pénzügyek rendezése lesz. Bőven számolhatsz kiadásokkal, de bevételekkel is. Párkapcsolatodban és magánéletedben sajnos sok feszültség, vita, de mellé rengeteg szenvedély is várható. Ha vannak gyermekeid, körülöttük kifejezetten érdekes fordulatok, sorsfordító események történnek majd, amelyek előre mozdítják az életet. Az egészségedre is nagyon vigyázni kell az idén, kifejezetten az emésztésed kerüljön a figyelem középpontjába, ez ugyanis egy gyenge pont lehet a tavasz beálltáig.

BAK (dec.22–jan.20.)
Kedves Bak! A következő esztendő már kissé könnyebb lesz számodra, mint az idei, de még mindig számos személyiségbeli átalakulást, önfejlesztést, feladatot, önismereti kihívást rejt. Idén jóval kommunikatívabb leszel, ráállsz a megoldatlan tennivalóid elintézésére, szerződések, ügyletek, kereskedelmi tevékenységek és megbeszélések tarkítják majd az évedet, vagyis, ha vállalkozásban gondolkozol, az most biztosan beindul. Bár az anyagiak bizonytalanságot jelentenek, jó úton jársz a stabilitáshoz, ahhoz, hogy félretegyél. 2021 egy érdekes, érzelmileg megrendítő szerelem éve lehet, ennek legnagyobb nehézsége azonban, hogy előfordulhat, hogy valamiért titokban indul vagy titokban kell lefolytatni. Az év során kifejezetten vigyáznod kell a női szervek egészségére és érzelmi stabilitásodra. Legjobb barátod ebben a sport lehet, bármilyen erőteljes aktív küzdősport, kerékpározás, futás vagy teljesítménytúra felszabadít most a nehéz hétköznapok terhe alól. Eddig sem lustálkodtál, de most igazán a gázpedálra lépsz a mozgás és önfejlesztés terén.

VÍZÖNTŐ (jan. 21–febr. 19.)
Kedves Vízöntő! A 2021-es év egy minimális érzelmi, családi, házasságbeli válsággal kezdődhet, amelyben olyan kemény szavak is elhangozhatnak, mint a válás lehetősége. Mielőtt végső döntést hozol, mindenképpen fontold meg, hogy ezt az eredményt szeretnéd elérni vagy csak tehetetlennek érzed magad a feszültségek sodrában. Néhány érdekes, a háttérben, titokban elvégzendő munkaügyi tennivaló is a szemed elé kerül, és egy picit úgy tűnhet az év elején számodra, hogy valóban mindenki „megbolondult”. A 2021-es év valóban meg fogja változtatni az életed, hiszen mind a Jupiter, mind a Szaturnusz a jegyedben jár már, ez azonban egyszerre felelősségteljes helyzeteket és kellemes lehetőségeket is kínál. A legtöbbet most önmagadról, saját elmédről, pszichédről tanulhatsz. Nem lehetetlen, hogy meg kell küzdened némi önbizalomhiánnyal vagy akár szorongásos nehézségekkel a terhek közepette. Ne feledd, ha nagy a nyomás, soha nem szégyen segítséget kérni. Ugyanakkor a szellemi, spirituális önkeresési folyamatoknak kedvez ez az időszak, ha átütő sikereket szeretnél elérni munkában vagy más ügyekben, akkor most külföldön kell keresni a megoldást. Munkahelyi sikereket érhetsz el női kollégák segítségével, művészeti téren és olyan szakmákban, munkakörökben, ahol gyermekeket vagy nőket kell segíteni.

HALAK (febr. 20–márc. 20.)
Kedves Halak! Az évek óta halmozódó tapasztalatok, feszültségek, önismereti mélyrepülések most meghozzák az eredményt: egy nehéz döntéshelyzet előtt találhatod magad, a végeredmény azonban egészen biztosan kedvező. Jó eséllyel 2021 lesz az az év, amikor az anyagi, materiális célokat, munkahelyi és pénzügyi terveidet felváltja az a fontos cél, hogy boldog legyél, ehhez pedig egy sokkal finomabb, lágyabb, érzelmesebb, lelki értékekkel foglalkozó szakma vagy hivatás dukál. A jegyedben járó Neptunusz ’21-ben és ’22-ben gyakorlatilag teljesen rákapcsol. Fontos lesz számodra az állatok, gyermekek, elesett személyek segítése, a spirituális önismereti irányzatok megismerése, egy misztikus utazás vagy zarándoklat, valamint az olyan mozgásformák végzése, mint a jóga vagy a Tai Chi, ahol egy önismereti úttal is találkozol a testedzés során. Az életed átalakítása a megszokott taposómalomból, mókuskerékből nem lesz olyan egyszerű, anyagi, pénzügyi próbatételek és munkahelyi számonkérések követhetik. Szerződésbontás, munkahelyváltás és némi magánéleti válság után az év második felében már újult erővel, egy boldogabb, kiteljesedett életben találod magad. Az átrendeződés évében végül az anyagi sikerek is biztosan megjönnek.

Mindenkinek sikeres esztendőt kívánunk a Fitt.info magazin nevében!
www.facebook.com/onlinehoroszkop