Europai Friss Kalandok 4 2021-től újabb hároméves periódust nyert meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara francia és belga szakmai szervezetekkel együttműködve, így folytatódnak Frutti és Veggi kalandjai a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése, valamint a jó minőségű, hazai termékek iránti kereslet ösztönzése érdekében.

A 2021-2023-as időszakban Frissesség Ereje néven új arculattal és megújult kabalafigurákkal indul a NAK edukációs kampánya, az Európai Unió támogatásával. A program továbbra is elsősorban a családokat és a gyermekeket célozza meg, mert alapvető fontosságú, hogy minél több szülő, nagyszülő ismerje meg a zöldségek, gyümölcsök jótékony hatásait, és építse be ezeket a gyermekek étrendjébe.

A gyerek célcsoport azonban bővül a következő három évben, ugyanis az eddigi 6-14 éves korcsoport mellett a 14-18 éves középiskolás, tini korosztályt is szeretné megszólítani a kampány. Ennek oka, hogy a WHO friss adatai szerint ebben a korcsoportban évről évre jelentősen csökken a napi rendszerességgel zöldséget és gyümölcsöt fogyasztók aránya. Az új célcsoport hatékony elérése érdekében a program közösségi média jelenléte és aktivitásai még változatosabbak és intenzívebbek lesznek. A korábban sikeres programelemek szintén folytatódnak a következő periódusban: a legnézettebb hazai gyerekcsatornákon új epizódokkal jön az animációs minisorozat, Frutti és Veggi a roadshow során az ország számos pontján várja majd a családokat, és ismét lesz lehetőség a legnagyobb áruházláncok boltjaiban zöldséget, gyümölcsöt kóstolni.

A program folytatása nagyszerű lehetőséget jelent, hiszen a fogyasztói magatartás formálásához hosszabb időn, több éven keresztül kell közvetíteni a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságához kapcsolódó üzenteket. Ez a fajta edukáció elengedhetetlen ahhoz, hogy a családok szemléletmódja változzon, és egy olyan generáció nőjön fel, amely számára alapvető az egészséges, friss zöldségen és gyümölcsön alapuló táplálkozás.

www.nak.hu

fitt.promóció (x)

logok